BgDomakinq.com - продайте излишните дрехи, обувки, играчки и др.

Начало => В кухнята на бойното поле => Темата е започната от: emi9 в Януари 26, 2011, 11:16:23



Титла: Пилешки истории
Публикувано от: emi9 в Януари 26, 2011, 11:16:23
Обичам пиле. Пържено, на супичка, печено, по китайски.........лесно е за приготвяне и вкусно :)
Това тук е леко чесново пиле с лимон, горчица, соев сос и сусам. Става за 17 минути,като не броим двата часа мариноване :)


Титла: Re:Пилешки истории
Публикувано от: desiplamen в Януари 26, 2011, 11:33:01
Обичам пиле. Пържено, на супичка, печено, по китайски.........лесно е за приготвяне и вкусно :)
Това тук е леко чесново пиле с лимон, горчица, соев сос и сусам. Става за 17 минути,като не броим двата часа мариноване :)

мноооооого вкусно изглежда,Еми!!И аз обичам пиленце! ;) а това тук направо адски ме изкушава!! :D


Титла: Re:Пилешки истории
Публикувано от: emi9 в Януари 26, 2011, 11:43:10
Обичам пиле. Пържено, на супичка, печено, по китайски.........лесно е за приготвяне и вкусно :)
Това тук е леко чесново пиле с лимон, горчица, соев сос и сусам. Става за 17 минути,като не броим двата часа мариноване :)

мноооооого вкусно изглежда,Еми!!И аз обичам пиленце! ;) а това тук направо адски ме изкушава!! :D
Ядеше се  :D


Титла: Re:Пилешки истории
Публикувано от: Фло в Януари 26, 2011, 12:00:30
Обичам пиле. Пържено, на супичка, печено, по китайски.........лесно е за приготвяне и вкусно :)
Това тук е леко чесново пиле с лимон, горчица, соев сос и сусам. Става за 17 минути,като не броим двата часа мариноване :)

Е, вече идвам. :D


Титла: Re:Пилешки истории
Публикувано от: emi9 в Януари 26, 2011, 12:03:41
Обичам пиле. Пържено, на супичка, печено, по китайски.........лесно е за приготвяне и вкусно :)
Това тук е леко чесново пиле с лимон, горчица, соев сос и сусам. Става за 17 минути,като не броим двата часа мариноване :)

Е, вече идвам. :D
Специална покана ли чакаш ? :)


Титла: Re:Пилешки истории
Публикувано от: kami_kami в Февруари 03, 2011, 14:04:48
Давай по-подробно, де :) Какво имаше в марината, после пържиш или печеш? Царевичката от консерва или задушаваш и нея?


Титла: Re:Пилешки истории
Публикувано от: emi9 в Февруари 04, 2011, 14:30:06
Давай по-подробно, де :) Какво имаше в марината, после пържиш или печеш? Царевичката от консерва или задушаваш и нея?
Kami-kami  ако давам по-подробно кой ще си купи книгата ми, а ?  :D
Маринатата е с каквото хванеш. В тази сложих горчица, соев сос (Маги унисос също върши работа, но внимавайте със солта после), малко бял и червен пипер  и сокът от половин лимон. Пилето беше към 400 гр.
Седи си така пернатото  в хладилника - най-добре цяла нощ, ама и час върши работа.Чесъна се  запържва  в уникалната и любима моя смес  зехтин, масло и олио (по малко от всичко), като ако не обичате чесън, може да сложите цяла скилидка само да "ароматизира" и после да я извадите. После следва пиле, лук и зеленчуците. Нямах гъби под ръка, но ако имате - задължително се слагат. Може да се сложи и морков - най-бързо става ако е бланширан или от консерва. Царевицата и граха са от консерва. Слагат се последни, колкото да се затоплят. Поръсва се със сусам (пак накрая за да не изгори) и се яде :)
Вариации - бол. Може да се използва и по-малко лимонов сок, защото вкусът е странен, но аз обичам такива неща  :D


Титла: Re:Пилешки истории
Публикувано от: kami_kami в Февруари 04, 2011, 16:09:42
Обещавам да си я купя :)
Ама, като ги наредиш тия снимки без грам обяснение, кой да чака книгата:))
Всъщност, сериозно ли ще издаваш готварска книга?


Титла: Re:Пилешки истории
Публикувано от: emi9 в Февруари 04, 2011, 18:25:47
Обещавам да си я купя :)
Ама, като ги наредиш тия снимки без грам обяснение, кой да чака книгата:))
Всъщност, сериозно ли ще издаваш готварска книга?
Сериозно обмислям въпроса. И сериозно търся пари :) Не съм професионален готвач, но живо се интересувам


Титла: Re:Пилешки истории
Публикувано от: NELINA-70 в Февруари 10, 2011, 08:35:15
айде и аз да ви покажа какво мезе правих вчера на милия.рецептата я видях в един сайт много ми хареса и реших да я направя
пилешки кожички пълнени със пил.дробче,гъбка и мар.краставичка и печена чушка - пече се със чаша бира


Титла: Re:Пилешки истории
Публикувано от: mimi100 в Февруари 10, 2011, 09:03:54
айде и аз да ви покажа какво мезе правих вчера на милия.рецептата я видях в един сайт много ми хареса и реших да я направя
пилешки кожички пълнени със пил.дробче,гъбка и мар.краставичка и печена чушка - пече се със чаша бира

ооооооо това изглежда страхотно :)искам рецептата  :D


Титла: Re:Пилешки истории
Публикувано от: slamcho_r в Февруари 10, 2011, 09:27:17
И аз, и аз :D Давай я , за да не я търся в Нет-а :D


Титла: Re:Пилешки истории
Публикувано от: NELINA-70 в Февруари 10, 2011, 09:37:02
пилешките  кожи  мъжът ми купува от Била - в 1 опаковка са 9 бр
разтилам кожата наръсвам малко сол и нареждам пил. дробче-предварително изпържено със гъби,печена чушка и задължително 2-3 колелца мар. краставички,те убиват мазното,завивам като сармичка и пека  във загрята фурна към 20-25 мин. със 1 чаена чаша бира,когато се зачерви обръщам и от другата страна,стават много вкусни  и калорични :D,но за мезе със биричка са трепач ;)


Титла: Re:Пилешки истории
Публикувано от: slamcho_r в Февруари 10, 2011, 10:58:33
Благодаря! Ще ги направя! (cleanup2)