BgDomakinq.com - продайте излишните дрехи, обувки, играчки и др.

Начало => Раздел "Кипра" => Темата е започната от: vefii в Юли 07, 2010, 11:06:43



Титла: Тема-Всичко за косата
Публикувано от: vefii в Юли 07, 2010, 11:06:43
(http://roshavka.files.wordpress.com/2009/03/hair-cut.jpg?w=450&h=266)
На мен косата ми е болна тема и ме интересува всичко свързано с нея.Предлагам тук да споделим за продукти от които сме доволни или не.Също  домашни маски и всякъкви други неща за подържане на косата.


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: margotooo в Юли 09, 2010, 10:31:25
Много хубава темичка,браво! :-*
Аз да кажа за боядисването-преди я боядисвах веднъж в месеца,сега на 6 седмици,косата е отпочинала и не ми цъвти както преди,а и по принцип имам от 10-ина години себорея (УЖАСНАА) ???,ноо,с Клиъра се оправих  :o,а съм ползвала какви ли не препарати,но всичко беше временно.От 1.5 година нямам проблеми   ;D


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: Мама Ели в Юли 10, 2010, 19:50:57
Изправяне на косата

Не харесвате къдриците си? Искате права и гладка коса? Трудно ми е да ви разбера, но ще опитам да ви подкрепя. Запознайте се подробно с процедурата изправяне на косата. Въпреки че допускам, че я владеете до съвършенство.
(http://i.rozali.com/photos/8967_0.jpg)
Колкото и дълбоко да сте навлезли в темата, винаги може да възникнат някои въпроси от първостепенно значение:

Как става изправянето на косата в домашни условия?
Процедурата започва с избор на подходящ изглаждащ продукт – фиксаторна пяна, гел, серум и/или лак за коса. Тези продукти не само изправят, но и защитават косата от вредното въздействие на сешоара и пресата за коса. Пяната за коса най-често се използва за подчертаване на къдриците, но е ефективна и при изглаждане, особено за придаване на обем на редките коси. Гелът за коса е подходящ най-вече за постигане на мокър ефект и за оформяне на отделни кичури. Серумът за коса е възможно най-добрият избор, тъй като хидратира и заздравява косата, още преди да сте я увредили с процеса на изправяне. Лакът за коса служи за фиксиране на прическата.

Изправяне на косата със сешоар и кръгла четка
Изглаждащият продукт се нанася на влажна коса, без корените. Задължително поставете приставката на сешоара, защото концентрира топлината и улеснява оформянето. Колкото по-дълга е косата ви, толкова по-дебела трябва да е четката. Разделете косата в горната част и закрепете кичурите с щипки. Започнете да сушите долната част на косата, като сресвате всеки кичур поотделно с кръглата четка. Изпъвайте от корените към краищата. Повторете процедурата и с горната част на косата до пълното й изправяне. Фиксирайте с малко лак за коса, защото ако прекалите ще се начупи.
Изправяне с преса за коса
Веднъж опитали пресата за коса, едва ли ще се върнете към изтощителното изправяне със сешоар и четка. Новите преси са с много висока защита, но въпреки това всички увреждат косата при прекалена и най-вече неправилна употреба.

Как да използвате правилно пресата за изправяне на коса?
1. Старателно разресвайте косата си преди да започнете с изправянето.
2. Разделяйте косата на малки кичури, за да стане по-гладка и лека.
3. Изтегляйте косата от корена към върха, прилагайки равен натиск.
4. Много е важно да поддържате пресата чиста, за да я ползвате по-дълго и да сте по-внимателни към косата си.

Какво представлява трайното изправяне на косата?
Трайното изправяне на косата всъщност трае около 3-5 месеца. Ако косата е гъста и тежка, може и по-кратко. Извършва се от професионалист във фризьорски салон. Използва се течност, подобна на къдрина, която се нанася върху цялата коса, а на отделните кичури се поставят пластинки, които опъват косъма за известно време. След като се свалят, косата вече е изправена. Разбира се, това е тежка процедура, която изсушава и уврежда косъма.

Ето няколко конкретни предложения за изправяне на косата:

    *  Преса за коса SHE MK4 розов керамично-турмалинов стайлър

Лекото, кръгло тяло е създадено, за да е лесно за употреба в малки ръце, с удобна дръжка, която ви дава повече контрол, докато създавате различни спирали, къдрици или абсолютно права коса.
Вграден микропроцесор
Инфрачервено затопляне с йонна технология
Подвижни керамично-турмалинови плоскости
(http://i.rozali.com/photos/8967_1.jpg)

    *  Преса за изправяне на коса HP4666 - SalonStraight Sonic от Philips
 
Притежава уникална иновационна технология – керамични плочи, които нежно вибрират. Така косата се разпределя равномерно между тях и всеки кичур получава точното количество топлина. Косата ви е зашеметяващо права за 30% по-малко време (в сравнение с модел HP4669).
(http://i.rozali.com/photos/8967_2.jpg)

    * Шампоан за изправяне на косата Phytobrush shampoo от Phyto, 200 мл

За коса, която подлежи на изправяне – естествено къдрава или чуплива. Омекотяване на косата: акациев мед, богат на захари и витамини, розмарин (тонизира).
Подхранване на косата: пшенични протеини (възстановяват и подхранват). Защита на косата от агресивното действие на сешоара: термо-защитни агенти. Подготвя за употребата на сешоар, без риск от изсушаване на косата. Косата е мека и блестяща, без статично електричество.
(http://i.rozali.com/photos/8967_3.jpg)

    * Балсам за изправяне на косата Phytodefrisant от Phyto, 100 мл 

Нежно омекотяване: ферула (от семейството на копъра), хрян, градински чай (тонизират), растителна смола (хидратира). Без отмиване. Може да изсушите със сешоар след третиране с балсама. Хидратира, релаксира и омекотява косата, без химични съставки.

    * Моделираща паста за моментално подхранване и оформяне от Avon, 150 мл

Предпазва косата от увреждащото въздействие на сешоара и намалява времето, необходимо за изсушаване с 30%.
Подхранва косъма и му придава плътност.
(http://i.rozali.com/photos/8967_4.jpg)

    * Изправящ серум Schauma Straight&Glossy от Schwarzkopf, 150 мл

С употребата единствено на сешоар, новият серум за изправяне приглажда структурата на косата, без да я утежнява – за до 24 часа по-права коса с великолепен бляскав вид.

    * Лак за коса 3 Weather Taft от Schwarzkopf, 250 мл

С много силна фиксация, която осигурява гладка, права коса, без накъдряне за 24 часа.
(http://i.rozali.com/photos/8967_5.jpg)


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: hladna в Юли 10, 2010, 20:50:22
Като стана дума за коса, някой ползвал ли е от тези сухите шампоани? Ще ми е интересно да чуя отзиви.


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: skoki81 в Юли 10, 2010, 21:24:45
Аз пък за пръв път чувам за такива  ;D  тя майка ми ме снабдява с такива неща и от доста време не съм се заглеждала какви неща са напускали  ;D


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: Cheesecake в Август 02, 2010, 21:58:49
vefii ,надявам се да ти помогна с поста си,защото косата ми е нещото,за което се грижа най-много ::) Аз я изправям през ден по принцип,правя й вафлички,топирам,пръскам флакони с лакове..Та поради този постоянен терор доста започна да капе,загуби си блясъка,стана непокорна,като слама буквално,цъфтеше..абе  :-X Реших малко да й дам почивка и от 1 месец и правя една маска,от която направо стана уау.Най-вече изглежда огромно количество,преди сякаш имах 2 косъма.Не че се е сгъстила,просто от съставките "бухва" и се съживява.Захвърлих всички шампоани-имах какви ли не-професионални,за всякакви коси-нищо.Никаква химия,това му е майката :D Маската е следната:
1 пакетче хума/е,може и половин или 2,трябва да си улучиш точното количество за товята дължина коса/
един жълтък
бира на око,аз лично сипвам поне чаша и нещо,зависи колко маска ти е необходима,пак казвам
Взела съм си и стимулант за коса на Икаров,когато не забравя капвам 10-15 капки.
Ако решиш да я изпробваш маската,имай предвид,че косата изглежда суха,затова може да добавяш и малко зехтин.Аз не го правя,защото иначе ми се омазнява за един ден.А след третата-четвъртата употреба се къпя само с жълтъци-2-3,понеже наистина от хумата ми трябва малко почивка.Но като цяло много ми я заздрави,спря да капе,разбира се расте малко по-бързо сякаш..като не я третирам с преси и химии нормално.
А след всяко къпане започнах сега да се пръскам и с хининова вода,тя пък нали казват,че омазнявала,та си балансирам изсушаването от хумата.Ако целта ти е здрава коса-опитай,няма да съжаляваш.Пък и може само моята така да я изсушава,пробвай със зехтин както написах.
После ще се радвам да споделиш впечатления :)


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: vefii в Август 05, 2010, 21:31:49
Благодаря ти за рецептата, от утре започвам да я правя.Зехтин мисля за момента да не слагам, защото по-принцип бързо ми се омазнява косата.
А колко време седиш с маската и после само с вода ли я отмиваш?


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: dacetoooooooo в Август 05, 2010, 22:07:27
Мили мами и аз имам нужда от помощ.Моята коса от половин година капе като за световно.Казаха ми,че е от стрес.Пробвах какви ли не маски е не ще и не ще,капе.Даже вече започна да ми прозира отпред на бретона,там ми капе най-много.Спрях да я третирам с каквото и да е,отзад ми стана страхотна,здрава и блестяща,но отпред-УЖАС!Моля,ако някоя от Вас има идея ,какво да правя,да пише!


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: vefii в Август 05, 2010, 23:03:07
Ако познаваш добър фризьор, консултирай се с него за нещо ефикасно.
А иначе за по-бърз разтеж и за подхранване, знам за хининовата вода, бадемовото масло и стимуланта на Икаров


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: skoki81 в Август 05, 2010, 23:03:44
Както казва Cheesecake много е ефикасен стимуланта за коса на Икаров и не е скъп 5лв е шишето и наистина действа но ще пробвам с маската която тя каза че аз нямам нерви да се занимавам с мазане на корените само а с маската ще я напляскам цялата  ;D ;D


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: dacetoooooooo в Август 05, 2010, 23:27:22
Фризьорката ми е една от най добрите в града.Постоянно ме клепа с някакви чудеса,отделно ме кара да си правя постоянно маски и в къщи.От стимуланта на Икаров сигурно вече съм изразходила един кашон плюс вит. А,Е и Д.Бях платинено руса,от 2 седмици съм кестенява и е направо ужасно.Толкова си личи,че ми идва да се подстрижа нула номер.Сега сме решили пак де се изсветля,поне по малко се вижда.Направо ми се реве.Ще пробвам  маската на Cheesecake,но от къде да си купя хума.Никога не съм я използвала.


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: bionic в Август 05, 2010, 23:47:47
Хума има почти във всички козметични магазинче, аз съм взимала дори и от аптека. ::)


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: Cheesecake в Август 06, 2010, 00:01:02
Извинявайте за късния отговор,момичета.
vefii,стоя колкото се може повече-горе-долу докато хумата се запече и започне да изсъхва.Обикновено престоявам 30-40 мин,и после САМО с вода се отмива-никакви балсами и шампоани,поне това е моят съвет.Колкото по-малко химия,толкова по-добре.
dacetoooooooo,моят косопад спря от тази маска,не че е бил сериозен,колкото твоя,но помогна.А и съм чувала,че се прави и при косопад,тъй че не съм случайност.Иначе пръскай смело хининова вода-всеки ден,обилно.Струва към левче от аптеките.Там има и хума на пакетчета-около 30ст. е.Опитай тази комбинация-маската,която написах(само си прецени да слагаш ли зехтин или не,имай предвид,че изсушава косата),хининова вода всеки ден и пий нещо от сорта на Геритамин Нео,Центрум и тн.А щом пък е толкова сериозен косопада,добавяй ампули витамин А към маската-няма да сбъркаш,изчети си ако искаш и свойствата му спрямо косата из гуугъл.
Надявам се да съм от помощ и да се похвалите с резултати,изцяло положителни  :)


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: vefii в Август 06, 2010, 21:47:02
Cheesecake благодаря ти.От утре я започвам, по-нататък ще пиша за резултати.
А иначе току що си направих маска на лицето с хума.2 супени лъжици  хума, розова вода и обикновенна вода, да стане на гъста каша.Намазах я на лицето, стоях 10 мин. и я измих.Невероятен резултат.Аз по принцип съм с проблемна кожа и черни точки, но от маската порите се свиха, кожата не ми лъщи и изглежда много добре.


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: borislav в Август 06, 2010, 22:28:50
ето и от от мен една маска,от която съм много доволна,2 супени лъжици тривитаминол де и 2 супени лъжици бадемово масло,ефекта е невероятен,за растеж на коста се ползва,аз си го правя 2 пъти в седмицата,седи се по 1 час с нея


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: zaxar в Август 06, 2010, 22:41:00
От къде да си закупя тривитаминол  искам да пробвам тази маска за растеж ;D


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: borislav в Август 06, 2010, 22:55:59
триватаминол де се продава по вет5еринарните аптеки,аз я вземам на 6 лева,едно шишенце и ми стига за около 20 дни,от 2 месеца я ползвам тази маска непрекъснато и виждам супер ефект,понеже коста ми беше къса,сега вече мога да хвана на опашка,за мен е много това,расте наистина но трябва да си постоянна,не я ли правиш редовно няма ефект


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: petuna в Август 08, 2010, 20:03:41
dacetooooooooo,аз съм фризьорка и поради тази причина изчитам доста материали за косата,а също така се консултирам и с лекари.Мисля,че ампули в комбинация с шампоан Ревалит ще ти помогнат.Скъпички са,но резултата е страхотен(ампулата е около 1.20,а шампоана 18-20лв).
Сheesecake е права за Гератамина и Центрума,те се приемат вътрешно,но самите маски само заздравяват косъма,правят косата лъскава и еластична,но за косопада не помагат.


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: dacetoooooooo в Август 09, 2010, 11:17:22
Благодаря Ви момичета, за отговорите.Аз вчера си направих маската с хума .Понеже косата ми е много суха към хумата сложих- по 50мл бадемово и рициново масло,половин шишенце от стимуланта на Икаров и още 50 мл зехтин.Мазало Ви казвам ;D.сега косата ми е много мекичка и още по жива.
Рetuna ,мила,още днес ще си взема и хапчета.Мисля да са Геритамин.


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: daiido в Август 09, 2010, 11:57:48
Здравеите,
Аз също съм си правила много маски и продължавам отвреме на време да си мия косата с яйце.
Като Ви чета се сещам за една комична случка преди много години. Сама в къщи, забърках си аз маската ( домашна- всичко от хладилника) намазах си косата и какво се получава водата спря. Времаето горещо, немога и до магазина да изляза за вода. Така 6 часа прекарах с маскато която вкисна на главата ми. :P :P :P :P :P :P :P :P  Косата ми стана прекрасна, но аромата беше още по прекрасен. :P  :P  :P  :P :P :P :P :P Братми ме спука от майтапи, че пиленцата са се излюпили в косата ми. От тогава като си правя такива маски си приготвям първо бутилка с вода.  :P :P :P :P :P :P ;) ;) ;)


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: Cheesecake в Август 09, 2010, 17:50:05
daiido,това с яйцето е супер.Не случайно къпят бебенцата само с яйца.Аз си обожавам косата,като я измия така.
А dacetoooooooо това не ти ли е много :o Имам предвид маслата със стимуланта-направо се чудя как си се изплакнала след това,аз повече от 2 супени лъжици ако сложа после няма измиване..


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: ROSIDINKOVA в Август 10, 2010, 13:56:09
Да се включа и аз,и дано помогна на някой!Преди години имах голям проблем с косата.Беше страшен косопад ??? Ходих на всякакви кожни лекари,на иглотерапия,билколечение и нищо.Тогава срещнах една позната мед.сестра,която ми каза една маска за коса.Пьрвоначално не вярвах и не я правих,но като видях,че оставам без коса и се принудих да я потстрижа до почти нула номер,реших да я пробвам.Понеже всичко бях пробвала,а и бях отчаяна и плачех по цял ден вкьщи.И като я правех,два пьти в седмицата в продьлжение на един месец,косопада спря и започна да расте много бьрзо :o Направо не можех да повярвам.Сега я казвам на познати,които имат проблем и след това всички ми благодарят.А маската е елементарна,и в началото всеки казва какво ще ми помогне,но след това резултата е налице ;)Дано да сьм била полезна!
Ето и маската;
Вземате 3,4 глави стар лук,срязвате го на четири,както е с люспите.Слагате го в един буркан,и го заливате с ракия.Затваряте буркана и това престоявя 20 дни.След което с памук топите в течността и втривате в корена на косата.Стоите 2 часа след което се измивате!Резултатьт ще е налице след 1 месец!Успех на всички,които решат да я пробват.Звучи елементарна,но е ефикасна ;)


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: Cheesecake в Август 10, 2010, 19:57:05
Това звучи интересно.Но да питам,понеже вече нямам косопад  става ли просто за по-бърз растеж,както е например маската с тривитаминола?И не мирише ли след това,че лук и ракия просто са ми любимите ухания ;D


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: dacetoooooooo в Август 10, 2010, 20:56:56
Cheesecake ,мила, три пъти обилно с шампоан и два пъти с балсам.Но моята е много сеха и почти всичко беше поела.
ROSIDINKOVA  и на мен ми я казаха таи маска,само че с чесън.Направих я веднъж ,5 пъти си измих главата с шампоан и пак ми миришеше.А не дай си боже да се изпотя-ужасссссссссссс.Но сега ще пробвам с лука.Дано няма такъв миризлив ефект. ;D


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: Cheesecake в Август 10, 2010, 21:13:17
Мале..Ако лесно ти се измива тогава,давай в същия дух-колкото повече толкова повече :D А чесъна определено е по смръдлив от лука,ще чакам да кажете дали с лук е страшно положението или да опитвам и аз.


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: ROSIDINKOVA в Август 11, 2010, 00:52:05
Здравейте отново! И аз сьм се мазала с чесьн,и като ме наваля дьжда ,няма да казвам как хубаво ухаех ;D ,но ефект нямаше.Само си миришех.Но с лука не е така,е намирисва като го нанасяш,но след това като се измиеш няма и следа от аромата ;D Момичета,красотата изисква жертви!Трай бабо за хубост! :P Ако знаете сега каква коса имам,дьлга почти до крьста ,гьста а и руса на всичкото отгоре :P Но си правя периодично тази маска.Понеже вече имам страх от косопад.Дано сьм помогнала,че като си припомня  какьв кошмар изживях аз,направооо настрьхвам.Не го пожелавам и на най-големия си враг!
Успех! ;)


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: njn689 в Август 11, 2010, 18:15:15
И аз да се се включа,аз съм изрусена и въпреки това косата ми е страхотна.Ползвам всички олиа на Loreal,задължително хининова вода за растеж,а за косопад йодна тинктура 5% се капват 5-6-7 капки(в зависимост от дължината и гъстотата на косата)във вода около литър вода и с това се изплаква косата,трвитаминола същто прави чудеса,косата става супер лъскава.


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: vefii в Август 11, 2010, 21:09:29
Аз сигурно ще се окажа единствената недоволна от маската с тривитаминола


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: malvi77 в Август 13, 2010, 12:49:16
 Здравейте и от мен! :) Виждам, че има доста комепетентни мужду вас. Проблемът ми е супер мазна коса....някакъв съвет....като оставим настрана шампоаните ме посъветваха да я мия по-рядко, е то аз ако не я измия един ден и мога да си събера олио за готвене ;D. Някаква масчица или съвет... :)


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: Cheesecake в Август 13, 2010, 13:52:45
malvi77,аз съм написала една,която наистина изсушава косата-от хумата е.Смесваш 1 пакетче хума+ бира+ жълтък,след няколко измивания със сигурност ще спре да ти се омазнява бързо(поне от личен опит..)НО не слагай никакви масла и тн.


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: bionic в Август 15, 2010, 18:53:52
Момичета, бях на фризьор преди няколко дни за подстригване, руса съм и преди няколко месеца най-горния пласт от косата ми беше изрусен със супра и след това с боя боядисан, за да стане много светъл. Сега обаче като минаха 3-4 месеца около 3-4 пръста имам по тъмно русо в корените и дори  с профеционална боя не се заличава. Казах на фризьорката  да ми сложи пак супра,но отказа, косъма ми бил тънък :o е как така, като имам дълга коса и то гъста, не съм с 3-4 косъм на главата :( стана ми странно, но не исках да я карам да ми препоръчва маски, балсами и т.н. Та ако има нещо, което знаете, косъма да ми стане по-здрав, та да може да го намацам после със супра, че не мога да се гледам вече, само вързана ходя, да не се вижда тази разлика в корените ???


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: Cheesecake в Август 15, 2010, 20:45:17
Ами аз доколкото разбирам от тези неща едно  е косата да ти е рядка и да имаш 3-4 косъма,друго да е тънък косъма.С второто така си се раждаш обикновено и дпълно ако се боядисваш се изтънява..Идея си нямам дали изобщо може да си направиш по-плътен косъма,най-много да си сгъстиш косата,но не е същото ::)


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: bionic в Август 15, 2010, 21:00:46
да и аз така си го обесних ???
лошото при мен е, че си харесвам косата в русо и не искам да спирам да я боядисвам,а от друга страна пък и това тъмно русо в корените не мога да го гледам и въобще не ми е ясно какво да правя :-[
Утре мисля да си купя хума и хининова вода и да започна да си правя твоята маска :D, че лятото ми се омазнява по-често косата.
Пък след това ще чакам някой да напише отзиви за лука и ракията, ако има доволни ще започна и аз, ако може да се сгъсти още, та да може да сложа супра без да се притеснявам, че ще остана без коса после 8)


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: Cheesecake в Август 15, 2010, 22:47:01
Хехе,екстра,започни я,на мен ми е идеална,дано ти пасне на косата.
Аз не се изрусявам и не съм много наясно,но с блондор не става ли?Или боите на Палете русата серия,"без жълти отенъци" и тн.


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: bionic в Август 15, 2010, 23:03:21
Блондора е като супрата, така че за сега се въздържам от него, докато не започна с маските за коса.
А в боите на Палете до колкото знам има супра в малко количество,поне така ми казаха 2 приятелки, които са ги ползвали. Аз харесах един техен цвят и мисля като дойде време за боядисване да си го купя, защото до сега само с професионални бои съм я боядисвала,а от тях ефект няма.


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: njn689 в Август 17, 2010, 00:27:01
Пробвай Garnier 111


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: bionic в Август 17, 2010, 21:09:41
njn689, благодаря ти, утре ще отида да го погледна :-*


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: malvi77 в Август 20, 2010, 13:57:02
malvi77,аз съм написала една,която наистина изсушава косата-от хумата е.Смесваш 1 пакетче хума+ бира+ жълтък,след няколко измивания със сигурност ще спре да ти се омазнява бързо(поне от личен опит..)НО не слагай никакви масла и тн.

 Благодаря ви, ще я пробвам и ще пиша за резултата! :)


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: EvaG в Ноември 16, 2010, 10:37:43
Ето няколко полезни начина да използвате бирата за хубава коса:
Бирата е кехлибарената течност, която прави косата да изглежда неустоимо. Да, най-много от всичко, съдържащите се в бирата протеини възстановяват увредената структура на косата и увеличават обема и.В същото време, както и захарта, която и в бирата не е малко, прави косата блестяща, по-малко наелектрезираща се. И ако не ви дразни мириса на бира, а и ако държите една бутилка в хладилника за всеки случай, то сега е времето да пробвате и да се убедите в ефективността й.

Рецепта 1
Най-елементарната. Вземете бутилка бира и просто я излейте върху косата си. После изплакнете. Веднага ще забележите промяната. Появява се блясък и като цяло външния вид на косата се подобрява.

Рецепта 2
Овлажняващ балсам. 30 гр. бира, 30 гр. вода (подварена), 2 ч. л. Ябълков оцет, по желание – няколко капки етерично масло. Съставките се смесват, получената смес се нанася  на косата след измиване. И  после се изплаква добре.

Рецепта 3
Балсам. 1 бутилка топла бира, 1 чаена лъжичка зехтин. Смесете ги. След като измиете косата с шампоан, нанесете тази смес. Задръжте няколко минути и после отмийте.
 (http://www.picvalley.net/u/1966/124248660720103013791289896643VAUWqvOn1mtMgIJ7mqG6.JPG) (http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1966/124248660720103013791289896643VAUWqvOn1mtMgIJ7mqG6.JPG)


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: EvaG в Ноември 23, 2010, 15:02:53
Ето една маска(лосион) за бърз растеж на косата:
Нужните съставки за лосиона:
1 супена лъжица сок от алое
1 ч. л. сок от чесън
 1 супена лъжица мед
Смесват се всички съставки и се слагат и затварят в съд по ва избор.
Всеки ден в продължение на един месец се втрива в кожата на главата.
Стои се с този лосин около 30-40 минути, след което се изплаква.


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: Sky_Angel в Ноември 23, 2010, 16:15:26
привет, мадами!
току що пробвах една преса която получих от тук...
реших да пробвам всичките 9 приставки, и тогава да пускам записа... че преди време така си изпатих с подобен модел... пресата не работеше, само машите. ???
но сега ми се случи нещо странно и се чудя дали да я задържа, или да я върна.
включих триглавата маша... пусти мерак за ретро къдрици :D... и изведнъж, като загря, взе да излиза тънка струя дим... :o а още не бях сложила дори косата си.  :-X
това нормално ли е?
момичето каза, че е ползвала само пресата... др преставки -не.  да не би да пригаря нещо в тях сега, защото им е севтето. ??? {uch}
моля по-опитните да кажат...
аз не съм имала нова преса, все ползвани от тук съм взимала :) нормално ли е да пуши в началото?
все пак струва 37лв! искам да не си дам парите на вятъра... :(


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: plamcho в Ноември 23, 2010, 17:06:21
чак толкова ли пуши, аз като си сложа пресата се случва да пуши ама от косата и защото е мн. загрята.По принцип я оставям да загрее и като я сложа на косата я изключвам. Незнам дали има значение , но моята е керамична.


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: Sky_Angel в Ноември 23, 2010, 17:47:17
направо си се вижда дим от нея. пробвах да го снимам, ама е метална и проблясва от светкавицата, та не се вижда дима... :(
незнам, мн ми харесва и отдавна искам да си имам такава. щерката е с права коса и все рошава изглежда, а имам мерак да й правя прически :) поне за по-спец. случаи, че да не и изгоря косата от малка :) ама така като пуши, ме е страх да не изгори и да си дам парите на вятъра. :(


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: dacetoooooooo в Ноември 23, 2010, 18:38:15
Цитат
направо си се вижда дим от нея. пробвах да го снимам, ама е метална и проблясва от светкавицата, та не се вижда дима... Sad
незнам, мн ми харесва и отдавна искам да си имам такава. щерката е с права коса и все рошава изглежда, а имам мерак да й правя прически Smiley поне за по-спец. случаи, че да не и изгоря косата от малка Smiley ама така като пуши, ме е страх да не изгори и да си дам парите на вятъра.
Имам 8 преси,всякакъв модел.Пушат единствено,когато косата ти е в нея и лака или пяната изгаря.Само при включена преса,без да се работи с нея не трябва да излиза дим.Още повече с метални приставки.На мен дори керамичните не са ми обгаряли.Според мен,по добре я занеси на техник да я погледне,преди да си "играеш " с нея.Още повече,че искаш и детето да "торомзиш" ;)


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: EvaG в Ноември 23, 2010, 19:03:48
привет, мадами!
току що пробвах една преса която получих от тук...
реших да пробвам всичките 9 приставки, и тогава да пускам записа... че преди време така си изпатих с подобен модел... пресата не работеше, само машите. ???
но сега ми се случи нещо странно и се чудя дали да я задържа, или да я върна.
включих триглавата маша... пусти мерак за ретро къдрици :D... и изведнъж, като загря, взе да излиза тънка струя дим... :o а още не бях сложила дори косата си.  :-X
това нормално ли е?
момичето каза, че е ползвала само пресата... др преставки -не.  да не би да пригаря нещо в тях сега, защото им е севтето. ??? {uch}
моля по-опитните да кажат...
аз не съм имала нова преса, все ползвани от тук съм взимала :) нормално ли е да пуши в началото?
все пак струва 37лв! искам да не си дам парите на вятъра... :(
Аз мисля,че Е възможно и да обгаря нещо(масло)мажат се,металните артикули срещу влага и ръжда и подобни ...но разбира се най удачно е да се допиташ намясто с техник. ;)


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: selena_sf в Ноември 25, 2010, 16:28:36
Здравейте дами да споделя и аз нещо надявам се да помогна  ;) преди време имах проблеми с косата омазняваше се много бързо а в същото време скалпа ми беше сух и се появи пърхут.....гадна работа.Оказа се че тези проблеми са от честото миене защото шампоаните и маските които ползваме са доста агресивни / кофти съставки /.Започнах да се мия с шампоан от алое вера - натурален за ежедневна употреба,скъпичък е обаче......ЕФЕКТА  Е ПОРАЗИТЕЛЕН.Косата ми сега е лъскава не се къса и скалпа ми е здрав въпреки че продължавам да я третирам с боядисване и преси :P :P


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: plamcho в Ноември 25, 2010, 16:33:02
как се казва този шампоан?


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: selena_sf в Ноември 25, 2010, 16:52:04
Ами шампоана се казва ALOE VERA на GREEN MASTER бяло шише с нарисувано цветето от пред.Не съм го виждала по магазините но може би някъде по аптеките го има аз го поръчвам на една приятелка 500 мл. е 26.00 лева.


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: plamcho в Ноември 25, 2010, 16:57:38
ох, лелее (wow1) ползвай си го със здраве не е за мен (work7)


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: dacetoooooooo в Ноември 25, 2010, 18:34:09
(http://www.mit.bg/img-res/400x600_GrMasAloeShampoo.jpg)
Това ли е,да го търся утре :D


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: selena_sf в Ноември 25, 2010, 18:47:34
 :P дааааааааааа точно това е,страхотен е.Ако не го намериш пиши ми аз другата седмица ще си поръчвам други неща на тази фирма за мен и мога да ти го поръчам ако искаш ;)Наистина е скъпичък казах,но предпочитам да давам пари за натурални продукти отколкото да давам същите пари за кремове и козметики пълни с химикали вече съм станала малко фанатична на тази тема :D


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: Поли в Ноември 25, 2010, 19:36:14
аа верно е скъпичък бре :-X,и аз имам същия проблем с косата,....


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: selena_sf в Ноември 26, 2010, 10:48:46
Ами да обаче реално погледнато от този шампоан са достатъчни 1-2 капки да си измиеш косата а не както преди правех пълна шепа и ми стига за 2 - 3 месеца един шампоан.Има и други варианти разбира се,преди ползвах бадемово масло на ИКАРОВ но маската с него за да е ефективна отнема 2 часа а на мен не ми се занимава толково време.Разфасовката е 50 мл. и ми стига за 3 маски цената му е 4-5 лева,обаче пак трябва някакъв не агресивен шампоан.Накрая като теглиш чертата излиза едно и също като пари само дето не ги даваш на куп и за това ти се струва че е по евтино ;)


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: EvaG в Ноември 26, 2010, 12:48:00
Има шампоани със бира ...също са много хубави,по магазините,аптеките(с достъпни цени5,6лв.250/300мл.)....лично аз ги сменям постоянно...имам 10 сигурно в банята....така съм и с праховете,омекотителите,душгелове и сапуни ....ми то винаги има ПО ХУБАВИ :P...но маските задължително поне веднъж седмично ,правя някаква домашна(с каквото имам мажа :D :P)


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: Поли в Ноември 27, 2010, 11:34:28
а това с бирата да си облееш косата не го бях чувала,дайте инфо как се слага,колко време се държи,измива ли се веднага?


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: Cheesecake в Ноември 27, 2010, 11:39:44
Аз така си я къдря косата-след баня преди да изсъхне напълно сипвам бира в купичка и си слагам все едно пяна.Като изсъхне се къдри много хубаво,само че се колосва.
А EvaG,тази маска която ти каза за растежа не мирише ли,все пак има чесън..и ти пробвала ли си я,действа ли?


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: EvaG в Ноември 30, 2010, 22:01:16
Сега видях въпросите ...е верно :D,нема как ,да не понамрисва :D,все пак за чесън става дума :D,но петък речер наприме ....о аз съм слагала ,какво ли не  :P :D а за чесъна ,че има ефект върху разтежа съм сигурна ...дори помага при голи петна на главата ,отново да израсне коса...разрязва се склидката (да има сок)и се търка голото място ...това колкото пъти се сетиш ...не пречи...и след седмица избива.
А с бирата ,да просто я поливаш ...лично аз също не я изплаквам идеална работа върши вместо вакса :P :P ;) и аз така си навивам косата ...става един път :Pи стои докато я измиеш :P....
Но поне 2 часа е добре да се престои...да поеме ,както се казва :D :D ;)


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: denismami в Ноември 30, 2010, 23:21:41
 :)ЗДРАВЕЙТЕ
КЪМ ДАЦЕТО
НЕ МЕ РАЗБИРАЙ ПОГРЕШНО НО
най добрия фризьор-трябва да знае и да ти каже че изсветляването може трайно да е увредило корените на косъма и скалпа това е процедура нещадяща и кожата но предполагам работи скъпо и качествено не дава мн точни съвети а от типа ето сега това ще сложим от проф продукти/то е ясно че затова са проф продукти но когато има проблем трябва и дерматолог/ онова само да си върви бизнеса
аз съм фризьор и ако трябва и от учебника ще ти намеря и пратя колко е сериозен проблема косопад и как бавно или почти не се възстановява косата ако е увреден корена тази локация на бретона е вид косопад -оплешивяване
спри да се изсветляваш боядесваш за известно време ползвай наистина стимуланта на Икаров
И СЕ ПОСЪВЕТВАЙ С ДРУГ ПРОФ ФРИЗЬОР ИЛИ ДЕРМАТОЛОГ
МОЕ МНЕНИЕ МОЖЕ ДА НЕ ГО ЗАЧЕТЕШ :)


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: CYNA в Декември 05, 2010, 13:43:14
а за чесъна ,че има ефект върху разтежа съм сигурна ...дори помага при голи петна на главата ,отново да израсне коса...разрязва се склидката (да има сок)и се търка голото място ...това колкото пъти се сетиш ...не пречи...и след седмица избива.

Подкрепям. Имам роднина, който излекува косопада си само с обтривки и настойка от чесън + шишенце синапено масло. Вярно, че му отне около 7-8месеца, но пък оттогава проблемът му изчезна. Чувала съм още за прословутия Тривитаминол, но за него нямам никакви лични наблюдения. Някъде другаде из нета четох отзиви за обтривки с концентрирана солена вода

При мен  в  посока растеж най-успешно действа незаменимото ми бадемово  масло. Иначе /тъй като живея вИндия/ ползвам единствено аюрведа козметика и отблизо 2-3години съм само на марките Аюр и Дабур. Този шампоан и масло за коса могат да влзезнат направо в графата "настолна козметика". Никакъв косопад, чуден блясък, здравина, живина,а на всичко отгоре дават обем,понеже в състава на шампоана  има исемки отрета, те пък  леко начупват косата или оформят къдриците на чупливата коса.  Аз съм пращала по пощата на роднини и всички са останали очаровани. Тук цената им е много евтина,но за жалост,доколкото знам не се внасят в БГ,заради оскъпяването при вносаи многото сертификати , които се изискват от ХЕИ :(

За бирата пък -се сещам,че баба ми я ползваше след ондулация/каквото и да значи това/. Придава блясък и втвърдява косъма.
 (http://www.indianherbalhealthcare.com/images/amlaShikakai.jpg) (http://www.daburstore.com/image/cache/amla-flower-magic-400x400.jpg)


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: EvaG в Декември 05, 2010, 14:34:48
ОНДУЛАЦИЯ...това е след къдрене ....за да е просто на вълни косата,а не като миринос :P,затова я е ползвала явно бирата


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: velkova_1914 в Декември 05, 2010, 20:29:08
Направо на проблема от както родих малката косата ми не спира да капе и да се омазнява на втория ден.То  сменях шампоани,балсами,маски и к"во нищо.Като ги почнеш от най-евтини та стигнеш до около 15лв.Казвайте какво да правя и какво да купувам.Мъжо вика обръсни се нула номер  :o :o :o :D :D :D


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: Римма в Декември 08, 2010, 20:59:48
Против накъсване на косата е много ефикасна професионалната серия на Лореал - Форс Вектор.

А косопада успешно го преборвам със Себорал Форте - на фона на всичките скъпарски ампули, които не ми помогнаха изобщо - това чудо за 2 лв от аптеката ми спря ужасния косопад след второто намазване..


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: velkova_1914 в Декември 09, 2010, 08:11:52
Против накъсване на косата е много ефикасна професионалната серия на Лореал - Форс Вектор.

А косопада успешно го преборвам със Себорал Форте - на фона на всичките скъпарски ампули, които не ми помогнаха изобщо - това чудо за 2 лв от аптеката ми спря ужасния косопад след второто намазване..
Мерси мила ще го пробвам ;)


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: springflower в Декември 10, 2010, 09:09:54
Ето ме и мен ,мили мами в този чудесен и неизвестен за мен до сега сайт.Тук наистина има невороятна и много полезна информация.Силно се надявам да намери всеки кой каквото търси и да обменим опит една  с друга.Преминавам направо към проблема,защото той не е за подценяване.Косата ми се къса,не капе а се къса,вероятно защото и аз реших да мина в лагера  на блондинките.Имах страхотна коса,която вече не прилича на нищо.Изсветлена е много.Опитах да я боядисам по-тъмна и да я оставя да почине,но не се получи.Просто не се възприемам с по- тъмна коса.Помагайте коя с каквото може,ще съм ви много благодарна.Ползвам маски и шампоани на билкова основа,но не спира да се къса.Успех на всички.
Привет, не знам каква козметика ползваш, но ти трябват по-силнички продукти за коса,особено ако ти е сухичка косата - с масла от шеа или протеини.Преди да си измиеш косата си прави някаква терапия за изтощена коса-например с горещо масло/има по магазините/ или със затоплен зехтин.Ето тук има едно на прилична цена:
http://www.parfumsbg.com/2009-02-19-09-28-11.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=4507&category_id=29
Задължително всеки път като си миеш косата слагай маска, а 1 път седмично ампула за твоят тип коса.Маски хубави има на Лореал, на Лакме  и по евтини има не-лоши. След миене пръскай със спрейчета за възстановяване, слагай течни кристали по краищата.
Нормално е да се къса много изрусена или третирана коса, внимавай вече каква боя, но трябва постоянно интензивна грижа  :).Ако има нещо-питай пак :)


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: kleopatra19711 в Декември 10, 2010, 21:03:58
МОМИЧЕТА ИМАМ ПРОБЛЕМ СЪС КОСАТА СИ ,А ПО СКОРО СЪС СКАЛПА,ХОДИХ ПО ЛЕКАРИТЕ ЕДНИТЕ МИ КАЗВАТ,ЧЕ Е СЕБОРЕЯ,ДРУГИТЕ ,ЧЕ Е ПСОРИАЗИС,СЪРБИ УЖАСНО,РАЗЧЕСВАМ ГКОЖАТА СИ ДО КРЪВ,И ОТДЕЛНО  МИ ПАДА И КОСАТА,ПИША ЗА ТОЗИ ПРОБЛЕМ И В ДВЕТЕ ТЕМИ,ЗАЩОТО ВЕЧЕ НЕ ЗНАМ КАКВО ДА ПРАВЯ,АКО ЗНАЕТЕ НЯКАКЪВ ЛЕК СЪС БИЛКИ ИЛИ СЪС НЕЩО ДРУГО,МОЛЯ ТЕ ДА МИ ПИШЕТЕ!!!!


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: Cheesecake в Декември 10, 2010, 21:52:52
Не съм най-големия разбирач,но ако се е появило изведнъж нищо чудно да е хормонално.

Иначе опитай Себорал Форте-природен продукт е,аз лично не съм го пробвала,но съм чувала неверятни отзиви и утре ще си взема,защото пише,че помага и за растежа на косата.Ето я прочети тук коментарите-има човек със себореен дерматит и пише,че го е излекувало..опитай,нищо не губиш.

http://apteka.framar.bg/18003349/себорал-форте-125-мл


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: DaniStef в Декември 10, 2010, 22:08:43
А бихте ли споделили КАК МИЕТЕ КОСАТА С ЯЙЦЕ  :D Аз съм маниак на тема коса и май само това не съм опитвала  :P
Иначе пия ПРИОРИН (не гръцки обаче), правя и домашни маски, но много харесвам червената маска на МИОСОТИС - ползвам я от години, като си почивам 1-2-3 месеца и я купувам пак  :D


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: Cheesecake в Декември 10, 2010, 22:54:41
Ох,за тая маска колко се чудих..ама си взех накрая на Мил Мил и съм доволна,тя е регенерираща и сякаш наистина ми расте повече косата от нея.Ще споделиш ли повече за Миосотиса?
А за яйцето-САМО ЖЪЛТЪК,че от горещата вода белтъка ще ти се свари на главата :D Добавя се в маски иначе,или пък събираш 2-3 и си се къпеш както с шампоан,но по-добре първия вариант.


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: desiplamen в Декември 12, 2010, 09:09:03
Ето ме и мен ,мили мами в този чудесен и неизвестен за мен до сега сайт.Тук наистина има невороятна и много полезна информация.Силно се надявам да намери всеки кой каквото търси и да обменим опит една  с друга.Преминавам направо към проблема,защото той не е за подценяване.Косата ми се къса,не капе а се къса,вероятно защото и аз реших да мина в лагера  на блондинките.Имах страхотна коса,която вече не прилича на нищо.Изсветлена е много.Опитах да я боядисам по-тъмна и да я оставя да почине,но не се получи.Просто не се възприемам с по- тъмна коса.Помагайте коя с каквото може,ще съм ви много благодарна.Ползвам маски и шампоани на билкова основа,но не спира да се къса.Успех на всички.
Здравей!Аз от много години се изрусявам и винаги съм имала този проблем.По време на бременността ми косата ми се пооправи,а повечето майки ми казваха,а и се оплакваха,че след бременността косата им се е изтощила много.При мен се получи точно обратното-косата ми стана още по-здрава и гъста,дори фризъорката ми,ми каза че ми се е сгъстила.Причината за мен е една-овесени ядки.След раждането се подложих на диета,защото качих 30кг през бременността :o,за 2-3 месеца вече бях свалила 18кг .С един удар-2 заека:)Ядях ги само с вода и на върха на лъжицата -мед.Пробвай!Поздрави.Деси ;)


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: dendri в Декември 15, 2010, 14:47:16
Имах и аз проблем с падане на косата и накъсване. Изобщо, след раждането оредя, падаше на цели кичури направо, имаше много изтощен и лош вид. Почнах да ползвам естествено индиго, къна, амла, шикакай. Напълно натурални продукти, от един сайт си ги поръчвам. Честно да ви кажа, много съм доволна. Определено виждам подобрение, а да не говоря какъв блясък и здравина има косъма. Стои по-плътна и здрава косата. Още имам косопад, но и там се наблюдава подобрение. Ето и снимки "преди и след" (снимах ги да покажа в темата Хенапристрастени в един друг форум). Паролата е 1234, на който му се разглежда. http://dendri.snimka.bg/other/kosa.546120 (http://dendri.snimka.bg/other/kosa.546120)


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: CYNA в Декември 16, 2010, 07:05:22
Почнах да ползвам естествено индиго, къна, амла, шикакай. Напълно натурални продукти, от един сайт си ги поръчвам. Честно да ви кажа, много съм доволна. Определено виждам подобрение, а да не говоря какъв блясък и здравина има косъма. Стои по-плътна и здрава косата.

Аз също съм фенка на амлата и шикакая  8), даже на семките от рета :) Ползвала съм близо 3-4години само такъв шампоан, но си го взимам от тук /Индия/, нямам представа в БГ какво сепредлага, обаче щом виждаш ефект, значи  е ОК.
Преди се къносвах и с тях насищах цвета си /освен всички останали страхотни ефекти/. Принципно индийките никак не се блазнят от скъпи марки и си ползват натурална козметика, затова може би /освен гените/ косите им са толкова разкошни :) При всички случаи амла, шикакай, брами са билки , дейсващи главно укрепванена косъма, спиране на косопада,кръвоснабдяване на скалпа. Има и масла от амла,които са ощепо-ефикасни, просто притях се иска и интензивен масаж за още по-добър ефект :)
Синапеното масло също помага при косопад.


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: ina123 в Декември 16, 2010, 11:29:13
момичета, някой ползвал ли е римувър за премахване на боя в домашна обстановка :). С червена коса съм и искам да я изсветля - да направя нещо естествено, без червен оттенък.


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: petuna в Декември 26, 2010, 22:14:33
ina 123,с римувър се свалят от 2 до 3 тона от боята,въпреки всичко червения отенък си остава.


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: sil80 в Декември 27, 2010, 10:53:56
здравейте ,за пръв път влизам във форум и незная как да се справя ,но искам да се включа към тази тема за косопада.Моля ако има някой активен да ми отговори за да съм сигурна ,че сте ми получили съобщението  {uch}


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: ina123 в Декември 27, 2010, 11:01:10
Мерси, момичета!
Боядисах се тъмно кафява, за да покрия червеното - което беше по-скоро оттенък, но пак си го има  {uch}
Мисля да си направя по-светло кафяви кичури  :), за да не изглежда толкова тъмна, а в същото време - корените да не ми се различават много...абе луд умора няма, само се поти  :D


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: ina123 в Декември 27, 2010, 11:03:37
здравейте ,за пръв път влизам във форум и незная как да се справя ,но искам да се включа към тази тема за косопада.Моля ако има някой активен да ми отговори за да съм сигурна ,че сте ми получили съобщението  {uch}
Добре се справяш  ;)
само че не мога да ти помогна за косопада - но все някой ще пише!


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: ROSIDINKOVA в Декември 27, 2010, 12:08:51
Здравейте,девойки! ;)
Ето една маска против косопад.Хем косата спира да пада,хем и по-бьрзо расте. ;)
Вземате няколко главички лук,и ги срязвате на четири,както са така с люспите и брадавиците.Слагате ги в едно бурканче и заливате с ракия.Така престояват 20 дена,след което с тампон втривате в корените.Стоите 2 часа може и повече и се измивате.Успех на всички! :)


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: emi_9eni в Декември 27, 2010, 15:37:26
Здравейте,девойки! ;)
Ето една маска за косопад.Хем косата спира да пада,хем и по-бьрзо расте. ;)
Вземате няколко главички лук,и ги срязвате на четири,както са така с люспите и брадавиците.Слагате ги в едно бурканче и заливате с ракия.Така престояват 20 дена,след което с тампон втривате в корените.Стоите 2 часа може и повече и се измивате.Успех на всички! :)

Сигурна ли си? 8) Маската да не е ЗА косопад, вместо ПРОТИВ косопад ....  ;) :D ;)

Хихихи, шегувка, може, може, те бабините илачи помагат повече и от най-скъпата козметика.
Ама все пак няма да рискувам  8)


Титла: Re:Тема-Всичко за косата
Публикувано от: ROSIDINKOVA в Декември 27, 2010, 17:39:10
Здравейте,девойки! ;)
Ето една маска за косопад.Хем косата спира да пада,хем и по-бьрзо расте. ;)
Вземате няколко главички лук,и ги срязвате на четири,както са така с люспите и брадавиците.Слагате ги в едно бурканче и заливате с ракия.Така престояват 20 дена,след което с тампон втривате в корените.Стоите 2 часа може и повече и се измивате.Успех на всички! :)

Сигурна ли си? 8) Маската да не е ЗА косопад, вместо ПРОТИВ косопад ....  ;) :D ;)

Хихихи, шегувка, може, може, те бабините илачи помагат повече и от най-скъпата козметика.
Ама все пак няма да рискувам  8)
Веднага се поправям :-* :D