BgDomakinq.com - продайте излишните дрехи, обувки, играчки и др.

Начало => Ежедневни задължения- чистене, пране , гладене. => Темата е започната от: Rokita в Април 25, 2010, 16:01:52



Титла: Съвети "Как да бъдем добри домакини?"
Публикувано от: Rokita в Април 25, 2010, 16:01:52
Нека тук всяка мама/или татко/ даде своя съвет или напътствие как точно да бъдем добри домакини и къде точно е тънката граница между това да бъдем добри домакини, перфектни майки, трудещи се жени и любящи съпруги?


Титла: Re:Съвети "Как да бъдем добри домакини?"
Публикувано от: The_Black_Angel в Април 25, 2010, 16:18:36
Ами , аз да бъда откровенна , лично смятам че съм много далеч от первекната домакиня , майка или съпруга , без мъж ми съм за никъде , да аз въртя сметките , кое къде и кога да е за да не го закъсваме , това е нещо което на мъж ми грам не се отдава , аз се грижа за облеклото на всички , пера , но примерно с мъж ми подраждаме заедно , примерно ако цял ден съм готвила и кухнята изглежда така сякаш е паднала бомба , много чении цапам докато готвя , всяко нещо си го нарязвам и слагам в отделен съд , после мъж ми помага , докато аз примерно мета , подреждам , той измива чениите , или когато малката е будна той я грледа за да мога аз да оправям , или да си почина , от друга страна и той е за никъде без мен , защото има много неща в които аз ме помагам , като цяло аз заставам на позицията че домакинството , родителството е съовместно занимание , единия не може без другия и обратното , тук искам обаче и да отбележа , че има и много самотни радители , и майки и бащи , но там ситуацията е съвсем друга , от една страна по трудна , защото човек е сам , от друга по лесна , защото когато човек няма на кого да разчета за помощ , от няма накъде се научава сам да се оправя , преди да срещна мъжът ми бях много самостоятелна и се оправях с всичко сама , сега съм по разглезена тъй като разчетам на него , като цяло заставам на позицията , че няма рецепта или наръчник за това как да въртиш една къща , при всеки е индивидуално и различно , но ако семейството ти е усмихнато , значи се справяш добре!


Титла: Re:Съвети "Как да бъдем добри домакини?"
Публикувано от: Rokita в Април 25, 2010, 16:40:37
Честно казано, аз пък съм била и мога да бъда перфектна домакиня, но да си го каежм направо, няма смисъл, защото не винаги те оценяват! А и на крайностите не е добре! Да готвиш и чистиш, подреждаш, миеш и се грижиш за дедето е хубаво, но в един момент ти писва, виждаш че след това не личи особено с малко дете, пък и мъжете все мрънкат! Отщява ти се! Майчинството убива, направо те смазва, а особено когато са те съкратили и си безработен, искаш да правиш нещо по-различно и нямаш възможност! При мене нещата вървят ръка за ръка - ако в едното не ми върви, и другото изоставям! Влияя се от чувствата и настроенията! Иначе хвърча като финикиец и времето ми стига за всичко! Но когато психически си смазан и обезверен, нищо не ти се пипва!
Иначе в кухнята съм на ТИ с всичко!


Титла: Re:Съвети "Как да бъдем добри домакини?"
Публикувано от: skoki81 в Април 25, 2010, 17:03:15
Аз пък мога да кажа ,че съм Мъжът в семейството (http://forum.imperiaonline.org/bg/Smileys/classic/grin.gif) освен ,че съм и перфектна домакиня мога да си кача чувал с дърва до 2-рия етаж на къщата,местя тежки неща ,които дори мъж ми ще се озори (http://forum.imperiaonline.org/bg/Smileys/classic/grin.gif) наливам си по 2 торби с по 3 двулитрови шишета от изворчето понеже водопроводната ни вода мирише и не пием от нея и си ги нося като турист раница (http://forum.imperiaonline.org/bg/Smileys/classic/grin.gif) ,моя мъж си е клекавец както си го наричам в къщи и толко е бавен в правенето на нещата ,че аз се ядосвам и си ги свършвам сама,Rokita е права ,че няма кой да ни оцени-оценяват ни чак когато ни загубят ,гледам си детето но вечер в 19:00 винаги е готова и вечерята(пак няма кой да го оцени) но не мога да се нареча любяща съпруга вечер стоя до късно и мъж ми си заспива сам (http://forum.imperiaonline.org/bg/Smileys/classic/grin.gif)


Титла: Re:Съвети "Как да бъдем добри домакини?"
Публикувано от: Rokita в Април 25, 2010, 17:12:04
И аз съм момиче за всичко, но нали ти казвам, писна ми! И аз бременна съм мъкнела торбите с дърва, и за съм пазарувала като за световно и всичко сама съм си носела, но разбрах, че няма смисъл! И въпреки всички, пък се пънгам, защото съм кусурджийка и перфекционистка и не мога да разчитам на друг да го свърши като мене! А относно темата:"Ти не ми обръщаш никакво внимание!!!!!!!!!!!!!!" Говори ми........! Вечната болна тема на сърдития татко! И при нас е така, а си мисля и в повечето семейства, нищо че моя специално ме упреква постоянно, че само аз съм била така!Ха ха ха!


Титла: Re:Съвети "Как да бъдем добри домакини?"
Публикувано от: Админ в Април 25, 2010, 17:23:30
Аз пък моята жена никога не я оставям да мъкне тежко. В къщи всичко се прави от двама ни, включително и понякога мием чиниите заедно :) Имайте в предвид, че всичко е един голям компромис. Няма ли го, няма и семейство. На моята жена когато и кажа, че ще работя вечер и тя ме разбира и заспива сама, но понякога просто захвърлям всичко за да съм със семейството си. Всеки трябва да намери подходящата формула.


Титла: Re:Съвети "Как да бъдем добри домакини?"
Публикувано от: skoki81 в Април 25, 2010, 17:26:25
За моят мъж болна тема и все са му думите  в устата "харчиш много пари" с което ме изнервя понеже няма и малка представа кое колко струва,дори ми прави забележки колко сладко ям,колко семки чопля,все да има и за утре (http://forum.imperiaonline.org/bg/Smileys/classic/bg.gif)  с това натякване постоянно ме изкарва извън кожата и с всеки изминал ден все повече се отчуждавам от него а 100-ци пъти съм му казвала спри се че така няма да го докараш до по-добро ,иначе съм като теб Rokita финикиец хихихихих вършим всичко с тичане и понеже малката е кротичка все си стоя на компа с вас -това за мен е добра компания е не мъжкото същество което се намира зад мен (http://forum.imperiaonline.org/bg/Smileys/classic/bj.gif) ааааааааа забравих да кажа че ми се прави забележки и за това че само средината на хляба ям хахахахахахахахах е 29 години само нея ям нема той да ми казва кво ще ям (http://forum.imperiaonline.org/bg/Smileys/classic/bm.gif)


Титла: Re:Съвети "Как да бъдем добри домакини?"
Публикувано от: Rokita в Април 25, 2010, 17:45:25
Бих икала с удоволствие да се разменя с мъжа, та да го видя, защото все се бие в гърдите, че да си стоиш вкъщи и да бъдеш просто домакиня, било елементарон! А аз съм си по принцип човек - работохолик и много ми се ходи на работа, но няма...........Уви!


Титла: Re:Съвети "Как да бъдем добри домакини?"
Публикувано от: skoki81 в Април 25, 2010, 17:49:08
Бих икала с удоволствие да се разменя с мъжа, та да го видя, защото все се бие в гърдите, че да си стоиш вкъщи и да бъдеш просто домакиня, било елементарон! А аз съм си по принцип човек - работохолик и много ми се ходи на работа, но няма...........Уви!
Все едно говориш за мен (http://forum.imperiaonline.org/bg/Smileys/classic/shocked.gif)(http://forum.imperiaonline.org/bg/Smileys/classic/shocked.gif)(http://forum.imperiaonline.org/bg/Smileys/classic/shocked.gif) а и същите думи са ми казвали


Титла: Re:Съвети "Как да бъдем добри домакини?"
Публикувано от: The_Black_Angel в Април 25, 2010, 18:30:19
Е момичета , чного сте кайни , не мислете че и на мъжете им е лесно , понякога моя се е чувствал премазан , когато за нещо се чува безпомощен , когато бях в болница с опасност за помятане , кога влязох да раждам , и заради некадърноста на лекарите на които попаднах , на косъм да затрият и мен и детето , мъж ми не знаеше на кой свят е , когато в работата не му върви , нямат работа - по-малко пари , той почва да обвинява себе си , че не изкарва достатъчно , повярвайте ми момичета , много малко мъже си го признават , но те страшно са угнетени на психическо ниво , а относно кой е мъжът и жената в къщата , в днешно време вече това са понятия които са се размили , бях 3-ти месец блеменна , когато се местихме от квъртирата в която се засемеихме (нова дума в Българския език) , но шефа му го държеше на работа до късно вечерта , прибираше се смазан , и нямаше как да му кажа хайде сега почвай тука да местиш тежките работи , та той вървеше като на сън до кревата едвам стигаше , всичко съм измъкнала сама на двора под навеса , и съм го приготвила за да може бързо да се натовари в камиона , пералнята съм я прибутвала сантиметър по сантеметър , за да я изкарам навън , хладилник всичко , от нерви и яд са ми се пълнили очите със сълзи , но веднага са били измествани от усмивка , защото знаех защо го правя , за бъдещото си семейство , всеки има трудни моменти в живота си , но когато това е спътника ти в живота , трябва ти да си застанеш на мястото и да го подкрепиш  ,както той ще те подкрипе когето имаш нужда , да не вземете само да си помислите че вкъщи е някаква илилия , божеееее , карамесе максимум през ден два , но това е полезно , много по полезно отколкото да държиш в себе си каквото ти тежи , по-добре много малки скандали , отколкото някой грандиозен дето не се знае дали няма да свърши с разритване на семейството , мили момечета аз съм на мнение че в България отодавна няма място за "Дами" като под дами имам предвид , мацки които не дигат тежко , които не могат да се спръвят с някой по-мъжки работи , самата ни страна , до такава степен е извратила условията за семейство , че вече и самите семейства се отплесват от общоприетите правила , за да изкретат ! Има много неща които ме дразнят в мъж ми , като се прибере , трябва да му слагам да яде  ,все едно той не може да вземе чения и черпак и да си сипе , често го бъзикам с думите , "Знам че хладилника е с пръстов отпечатък , ей сега ще дойда да го отворя" , много ме дразни и това , че не може наистина да вникне в нещата , дребните неща които ме тормозят , примерно съм стигнала до желание да се съмоубия , защото малката е плюе храната и си я размазва по лицето , но и аз си имам кусури , всеки ги има , примерно , редавен случай аз почвам да му се оплаквам че не съм излизала , не съм се виждала с приятелки , стоя затворена вкъщи , той като ми каже , е то и аз съм на същия хал , и аз му отвръщам , е да ама ти ходиш на работа , единствен отговор винаги е " Не е същото , там съм за да работя" , и е прав , за целия ден той има едни два пъти по 15 минути в които да изпуши по цигара и да си поговори с колегите , и това е , така че аз знам , че и на него не му е леко , чувствам го , никога няма да забравя , един грандиозен скандал коййто имахме , той ми мрънкяше за това , мрънкяше за онова , и на мен накрая ми избиха чивиите , и му казах едно две неща които хем са така , хем не са , погледа с който ме погледна , беше ....... е няма да го забравя , толкова безпомощен , толкова тъжен , нещастен , страдащ , и думите които ме каза също........ "....ще живееш по добре без мен , аз само ти усложнявам нещата още повече" , направо ми идеше да си забия главата в стената , повярвайте ми дами , ако такова нещо не ви се е случвало , просто не знаете какво може да бъде , ако ми се беше разкрещял щеше да ми е по добре , но това предаване , това отчаяние , много е лошо да го видиш в любимия , още повече да знаеш че ти си виновен за това , с мрънкане и т.н. , мъжете , а и жените , се опитват да успокоят себе си , тях ги тормозят собствените пропуски , и за да се поуспокоят изтъкват тези на половинката , за да не са само те грешните , не дейте толкова строго да осъждате , защото сигурна съм на никой (говоря и за себе си) няма да му е приятно да осъждат толкова строго по негов адрес !
Проблемите на семейството по мое мнение , идват главно от неизразените чувства и хубави и лоши , мълчанието в един дом е много зловредно нещо , аз много битки имах с моя , който докато се гаджосвахме почти не си говореше (под говореше имам предвид просто лаф маабет , ей така безцелно и безпричинно говорене за де що се сетиш) за ад започнем винаги да си говорим за всяко нещо , ама за всяко , с него мога вече всичко да си споделя , въпреки че за много неща няма да ме разбере , примерно трепета около новата бузка която съм взела за малката , откриването на магазин на другия край на софия , където е с примерно 50 стотинки по евтино от този срещу нас , ей такива работи , но въпреки всичко , аз си му ги казвам , а и той на мен също , не че аз го разбирам де , е опитвам се ама не винаги ми се отдава , като цяло , комуникацията е много , ама много важна , поне аз така мисля де !
Но наистина , знайте , мъжете се тормозят , задълбават, и се вглъбяват в проблемите с които се сблъскват в ежадневието си , и на тях им е по тежко това , просто женската психика е създадена да може да поема много повече отколкото мъжката , един и същи проблем , на мъжът ще му се отрази два пъти по зле!
Дано не съм засегнала някого с излиянията си , ама просто си изразявам мнението , а и последно нещо , към днешна дата , жената е улеснена по много параграфи отностно домакинството и задълженията които се водят "ЖЕНСКИ" докато , диваните и ден днешен са си тежки  ;D , има много повече ипдейти за нас!


Титла: Re:Съвети "Как да бъдем добри домакини?"
Публикувано от: Rokita в Април 25, 2010, 18:45:29
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, браво! На това му викам тирада!


Титла: Re:Съвети "Как да бъдем добри домакини?"
Публикувано от: Rokita в Април 25, 2010, 18:50:29
Е, да си кажа и това, котео си премълчавах досега! При мене, а може би и при други, вие ще си кажете, мъжът мисли, честно казано , с долната си глава - щастрив ли е снея, смята те за перфектната домакиня и си затваря очите пред всичко, дори вкъщи да е потънало в мизерия/никога не се е случвало да отбележа/. Та откокто разбрах, че са ме съкратили, няма желание много за ласки, и все съм обвинена във всичко, просто съм му черна! Това е, върви ли секса, върви всичко останало! Имама приятелка, която нищо домакинско не връши, но познайте, мъжът й я носи на ръце и й купува всичко - заящо ли!!!!!!!
Ха ха - много ясно!


Титла: Re:Съвети "Как да бъдем добри домакини?"
Публикувано от: Rokita в Април 25, 2010, 18:51:49
Та това е моят съвет - ЗА ДА ВИ СМЯТАТ ЗА ДОБРИ ДОМАКИНИ, ПОНЕ МЪЖЪТ ВИ, ПРАВЕТЕ И ДВЕТЕ МУ ГЛАВИ ЩАСТЛИВИ! Уви, аз не мога да бъда лицемерна и да се правя, затова си и тегля!


Титла: Re:Съвети "Как да бъдем добри домакини?"
Публикувано от: skoki81 в Април 25, 2010, 18:56:07
The_Black_Angel имам един развод и съм си казала че втори няма да търпя,вервай ми стигне ли се до там да го намразя ,детето под мишка и у нас,при моя случай аз го разбирам той мене НЕЕЕ!!!Сега правя компримиси но има един момент в който ми пада пердето дано не се стигне до там де за сега нещата са поносими (http://forum.imperiaonline.org/bg/Smileys/classic/smiley.gif)


Титла: Re:Съвети "Как да бъдем добри домакини?"
Публикувано от: skoki81 в Април 25, 2010, 18:58:57
Та това е моят съвет - ЗА ДА ВИ СМЯТАТ ЗА ДОБРИ ДОМАКИНИ, ПОНЕ МЪЖЪТ ВИ, ПРАВЕТЕ И ДВЕТЕ МУ ГЛАВИ ЩАСТЛИВИ! Уви, аз не мога да бъда лицемерна и да се правя, затова си и тегля!
Щастлива е само горната му глава хахааххаахахах за другата нема заслуги (http://forum.imperiaonline.org/bg/Smileys/classic/grin.gif)


Титла: Re:Съвети "Как да бъдем добри домакини?"
Публикувано от: The_Black_Angel в Април 25, 2010, 19:11:35
Е момичетазнаем лафа "Една св**ка крепи семейството" то т'ва си е ясно ,  скоки миличка , знам какво имаш прадвид , аз като бях бременна , два пъти си съберах багажа и да си ходя , ама тогава беше под влиянието на хормоните , не мислех трезво , ако мъж ми не беше проявил разбиране , сега сигурно щях да съм самотна майка , когато няма разбирателство раздяата е по добрия вариант, когато бях на 12 нашите се разведоха , и бага ми това беше най хубавото което някога са правили , семейството ни стана много повече семейство отколкото беше преди , но отностно кревата той е много , но не е всичко , Рокита , при нас е малко по опакото , аз го соря той ме отсвирва , и да ти кажа когато не съм заспала ухилена до уши , на следващия ден ни ми се гледа печка , ни ми се оправя , ни с дете ми се занимава , направо изпадам в летартия , всичко е двустранно дами , много пъти мъж ми се е 4жертвал , в името на сготвената манджа на следващия ден  ;D ;D ;D , и аз бих се жертвала , ако някога ми се наложи , ама надали , има си хора и хора , аз съм малко по като мъж в тоя аспект  ;D ;D ;D


Титла: Re:Съвети "Как да бъдем добри домакини?"
Публикувано от: skoki81 в Април 25, 2010, 19:24:26
Е момичетазнаем лафа "Една св**ка крепи семейството" то т'ва си е ясно ,  скоки миличка , знам какво имаш прадвид , аз като бях бременна , два пъти си съберах багажа и да си ходя , ама тогава беше под влиянието на хормоните , не мислех трезво , ако мъж ми не беше проявил разбиране , сега сигурно щях да съм самотна майка , когато няма разбирателство раздяата е по добрия вариант, когато бях на 12 нашите се разведоха , и бага ми това беше най хубавото което някога са правили , семейството ни стана много повече семейство отколкото беше преди , но отностно кревата той е много , но не е всичко , Рокита , при нас е малко по опакото , аз го соря той ме отсвирва , и да ти кажа когато не съм заспала ухилена до уши , на следващия ден ни ми се гледа печка , ни ми се оправя , ни с дете ми се занимава , направо изпадам в летартия , всичко е двустранно дами , много пъти мъж ми се е 4жертвал , в името на сготвената манджа на следващия ден  ;D ;D ;D , и аз бих се жертвала , ако някога ми се наложи , ама надали , има си хора и хора , аз съм малко по като мъж в тоя аспект  ;D ;D ;D
(http://forum.imperiaonline.org/bg/Smileys/classic/grin.gif) страшна си нападаш го в гръб и нема къде да бега той кревата 2/2 хиихихи


Титла: Re:Съвети "Как да бъдем добри домакини?"
Публикувано от: vanila в Април 25, 2010, 20:38:50
и аз да се разпиша.днес имахме един скандал и познайте защо??? ами снощи излязох с приятелки и като се прибрах ми се спеше зверски,та не му се отвори парашута на моя.в последствие бях обвинена във всички възможни грехове.ама и аз като подпаля >:(,не му се видя малко.в последствие провален почивен ден,аз с главоболие и жестоко раздразнена като хищна пантера обикалям в къщи,той намусен и мърморещ се прави ,че гледа ТВ.десет години брак,а сме заедно от 15 и все още се ядем за едни и същи неща,но има светлина в тунела, скандалите ни са по-нарядко,но все така буйни.Лошото е ,че има две деца ,които понякога стават свидетели на размяна на реплики от наша страна и ме е срам за това.Като цяло живота ми се препокрива с този на повечето мами изказали мнение тук.пожелавам на себе си и на всички тук повече положителни моменти в семейния живот,все пак сами сме си го избрали . :-*


Титла: Re:Съвети "Как да бъдем добри домакини?"
Публикувано от: skoki81 в Април 25, 2010, 21:16:53
А и май се получава така че оставяйки кусурите на един ще заживеем с кусурите на друг (http://forum.imperiaonline.org/bg/Smileys/classic/bm.gif) няма идеален ,но аз нацелих пълна моя противоположност (http://forum.imperiaonline.org/bg/Smileys/classic/undecided.gif) 2000 се омъжих 2002 се разведох,2009 пак подписах но дано няма фатален край този път (http://forum.imperiaonline.org/bg/Smileys/classic/ap.gif)


Титла: Re:Съвети "Как да бъдем добри домакини?"
Публикувано от: mmagy в Април 25, 2010, 21:22:39
и как се реши на 2рия подпис........ аз 1997се омъжих 2000аут. От 2004живея с човека имам 2 деца от нега ама не ми се жени...пък и ..........за какво....ще ми спрат детските само..иначи плюсове не виждам  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D


Титла: Re:Съвети "Как да бъдем добри домакини?"
Публикувано от: Rokita в Април 25, 2010, 22:40:20
Май всички сме за кюпа на Биг Брадъл Фемили!!!!!!


Титла: Re:Съвети "Как да бъдем добри домакини?"
Публикувано от: The_Black_Angel в Април 25, 2010, 22:46:14
Между другото , сега ще отворя специялна тема точно за това


Титла: Re:Съвети "Как да бъдем добри домакини?"
Публикувано от: skoki81 в Април 25, 2010, 23:06:14
и как се реши на 2рия подпис........ аз 1997се омъжих 2000аут. От 2004живея с човека имам 2 деца от нега ама не ми се жени...пък и ..........за какво....ще ми спат детските само..иначи плюсове не виждам  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
много бях против но тук в Монтана явно са с други разбирания и мъж ми казваше че после за детето требвало да го признава все едно не било негово а и техните не знаят че имам първи брак и искаха момчето им да си направи сватба тя беше в тесен кръг но все пак я направих с майтапа че първия развод ми излезе 12лв ,и не е чак толко сложно хихиххихи ако не вървят нещата нищо не е в състояние да ме спре (http://forum.imperiaonline.org/bg/Smileys/classic/du.gif)


Титла: Re:Съвети "Как да бъдем добри домакини?"
Публикувано от: mimi100 в Май 04, 2010, 21:09:04
абе блазеви че сте си намерили други половинки.......а аз :(вече 6 години съм сама.....и така като гледам поне още толкова ще е така  :D


Титла: Re:Съвети "Как да бъдем добри домакини?"
Публикувано от: Sky_Angel в Май 07, 2010, 10:42:13
Привет мацки!
Точно това липсва на "ония" сайт... сладката раздумка, която да ни сближава и като хора, не само като продавач-купувач. ::)

Моя мъж не е от тея дето домакинстват... само готви от време на време. :)
Но пък работи здраво за да не ни липсва нищо, на мен и детето. :-*
Дъщеричката ми е хронично болно дете и често се налага да си е вкъщи, вместо на градина... съответно аз немога да почна работа и той, милия работи за двама. ::)
Аз от своя страна, когато детето е на градина, гледам да свърша всичко из къщи, че да има равновесие... не да се чувства пре*бан, че само той се мъчи, а аз не ставам от компа. ;)
Сега обаче захвана и собствен бизнес (освен основната му работа) и липсва с дни от вкъщи... поне началото ще е така, докато потръгнат нещата... и аз се възползвам ;D Не съм сготвила една манджа вече цяла седмица ;D детето и без туй все сандвичи иска... а ако ни се прияде манджа, скачаме в колата и при мама  :P
Половинката е мн нервен и проблемите и споровете са ни основно във възпитанието на детето.
А сега като го няма, осещам колко го обичам :)  като е тук, все нещо си говорим на въпреки, а сега по телефона мн се обичаме ;D
Абе я да взема да му звънна, че пишейки тук, пак ми домъчня :-\


Титла: Re:Съвети "Как да бъдем добри домакини?"
Публикувано от: Криси09 в Септември 24, 2010, 13:09:36
Ами , аз да бъда откровенна , лично смятам че съм много далеч от первекната домакиня , майка или съпруга , без мъж ми съм за никъде , да аз въртя сметките , кое къде и кога да е за да не го закъсваме , това е нещо което на мъж ми грам не се отдава , аз се грижа за облеклото на всички , пера , но примерно с мъж ми подраждаме заедно , примерно ако цял ден съм готвила и кухнята изглежда така сякаш е паднала бомба , много чении цапам докато готвя , всяко нещо си го нарязвам и слагам в отделен съд , после мъж ми помага , докато аз примерно мета , подреждам , той измива чениите , или когато малката е будна той я грледа за да мога аз да оправям , или да си почина , от друга страна и той е за никъде без мен , защото има много неща в които аз ме помагам , като цяло аз заставам на позицията че домакинството , родителството е съовместно занимание , единия не може без другия и обратното , тук искам обаче и да отбележа , че има и много самотни радители , и майки и бащи , но там ситуацията е съвсем друга , от една страна по трудна , защото човек е сам , от друга по лесна , защото когато човек няма на кого да разчета за помощ , от няма накъде се научава сам да се оправя , преди да срещна мъжът ми бях много самостоятелна и се оправях с всичко сама , сега съм по разглезена тъй като разчетам на него , като цяло заставам на позицията , че няма рецепта или наръчник за това как да въртиш една къща , при всеки е индивидуално и различно , но ако семейството ти е усмихнато , значи се справяш добре!

Моят мъж само той се занимава със сметките,(защото той носи парите в нас)аз неработя,гледам малката и домакинствам в нас(което най-много ми се отдава)Незнам защо съм такава,но аз държа много на принципите(може би така са ме въспитали)БАБА И ДЯДО.Защото майка ми на една страна баща ми и тио,той не е виждал малката ми откакто се е родила вече 1 и 2 месеца,защото съм била малка,както и да е завърших училище сичко както трбява.Аз мисля че домакинството(пране,гладене,чистене,готвене, СЛАГАНЕ НА МЪЖА ВЕЧЕРЯ ИЛИ КАКВОТО И ДА БИЛО)Пак казвам аз така съм възпитана и това нещо не ме дрази,не казвам че не съм идеална и че мъжът ми не помага.Ние имаме голяма разлика (10г)Но  на много неща ме е научил,аз съм много оправен човек,макар че съм едва на 20г.Заедно сме от 5годони имало е много скандали но и много хубави моменти.Както каза черния ангел трябва да има КОМУНИКАЦИЯ в едно семейство иначе сме за никъде.На мен ми доставя удоволствие да пазарувам,да готввя,да му слагам вечерята когато се върне от работа,сутрин да го будя за работа ,да му правя кафе и закуска.И така идеални семейства мисля че не са останали много.А какво може да е идеалното семейство?Само ще допълня,че утре ще паривм златна сватба на баба и дядо!!!Мога да ви кажа че те са просто уникални(вярно е че са друг тип хора,живяли на онези времена)но тяхното е обич,карат се но само дребни неща и винаги единият отстъпва,имат си дом за чудо и приказ........когато вземат пенсиите си задялят пари за сметките и какво остане за храна и други нужди.Но пак казвам те са друго поколение хора,но не има личи,просто те са ми за пример,ако не бяха те аз няма да казвам къде щях да съм.............
Ами това е от мен.

П.С.Радвам се че в този напрегнат живот,с много мили дами може да се разискват такива теми.
Лек ден от мен и се надявам да не съм била досадна с това което написах ;)


Титла: Re:Съвети "Как да бъдем добри домакини?"
Публикувано от: Криси09 в Септември 24, 2010, 13:19:02
За моят мъж болна тема и все са му думите  в устата "харчиш много пари" с което ме изнервя понеже няма и малка представа кое колко струва,дори ми прави забележки колко сладко ям,колко семки чопля,все да има и за утре (http://forum.imperiaonline.org/bg/Smileys/classic/bg.gif)  с това натякване постоянно ме изкарва извън кожата и с всеки изминал ден все повече се отчуждавам от него а 100-ци пъти съм му казвала спри се че така няма да го докараш до по-добро ,иначе съм като теб Rokita финикиец хихихихих вършим всичко с тичане и понеже малката е кротичка все си стоя на компа с вас -това за мен е добра компания е не мъжкото същество което се намира зад мен (http://forum.imperiaonline.org/bg/Smileys/classic/bj.gif) ааааааааа забравих да кажа че ми се прави забележки и за това че само средината на хляба ям хахахахахахахахах е 29 години само нея ям нема той да ми казва кво ще ям (http://forum.imperiaonline.org/bg/Smileys/classic/bm.gif)
И аз съм така с това нятякване,хем пазаруваме заедно и пак ти какво толкова купи че не ти останаха пари ??? е как нали това и това,гледам сичко е да окей.А за малката и аз съм така,кротичка ми е аз стоя на компа а тя си играе до мен и се занимава там с нещо,ходи из цялата къща и аз затова си кисна тук 8)


Титла: Re:Съвети "Как да бъдем добри домакини?"
Публикувано от: Криси09 в Септември 24, 2010, 13:28:10
Май всички сме за кюпа на Биг Брадъл Фемили!!!!!!
Ние с моя ходихме на кастин за биг брадър,стигнахме до втория етап и от там натаък незнам какво стана.Но беше много забавно :P


Титла: Re:Съвети "Как да бъдем добри домакини?"
Публикувано от: ROSIDINKOVA в Октомври 07, 2010, 10:22:02
Привет,и от мен!
Ние и двамата сме маняци на тема чистота,но мьжа ми повече. (cleanup6) Понякога чак ме влудява (evil1) Един пьт,като се прибра вечерта,незнам кьде си беше наврял прьста,но имаше прах по него и ми го сочеше,ЕХ,ПОБЕСНЯХ като се има в предвид,че цял ден бях чистила ??? Като се разкришях,чак аз се учудих от себе си,а за него да не говорим,понеже сьм хрисим човек. ;)Казах му да не ми размахва това прьсче,ами да вземе парцала и да го изчисти :D От този момент,до сега не е посмял да ми каже нещо от този тип (laugh1) Иначе сме женени от 15 год. Много ми помага,не в домакинството а като цяло.Мога да кажа,че е мьж на място!Не ми разрешава да работя,но това не  е болка за умиране ;) За финансите се грижи изцяло той!Много се обичаме,и пожелавам на всекиму такава любов (love2) А на мамите,които са самотни им пожелавам да срещнат своята половинка в най-скоро време,защото живота е сьздаден за двама! Обичайте се,и бьдете обичани!От това по-хубаво няма! (love7)
Поздрави Роси! :)


Титла: Re:Съвети "Как да бъдем добри домакини?"
Публикувано от: everything в Октомври 22, 2010, 20:29:49
Аз не съм домакиня,
не и в този смисъл.
Двамата с мъжа ми, сами и заедно създадохме дома си, сами и заедно го обзаведохме, сами и заедно всеки ден се грижим за комфорта си.
Всичко правим заедно.
Аз чистя с прахосмукачата, той бърше праха. Аз правя салата, той реже мезетата. Аз зареждам пералнята, той прибира прането.
И аз ходя на работа и аз се прибирам уморена, помага ми с всичко с каквото може. Понякога съм в настроение и си правя всичко сама, глезя го, не му давам да ми пипа в хладилника, понякога не съм в настроение или съм лакирана :) И той прави сандвичи :)
Дори в момента сме в равнопоставена позиция, той наля по чаша вино, аз ще сложа вечерята, той е на компютъра си, аз на лаптопа :)
Пердетата и омекотителя си избирам сама. Той техниката и дрехите си :)



Титла: Re:Съвети "Как да бъдем добри домакини?"
Публикувано от: Jana_70 в Декември 19, 2010, 21:02:27
Аз обичам да домакинствам.Чистене,готвене,пране всичко е в мои ръце.Има една подробност,че аз не работя.Докато той е на държавна работа и отделно си има негов бизнес.Ако и това не върша,просто ще е срамота.Поне аз така го чувствам.Наред с работата си имам и развлеченията.На кафе с приятелки.Много обичаме да пътешестваме.Лятото си знаем почивката.По Коледа сме винаги извън града с приятели.Дъщеря ни е винаги с нас.На този етап се чувствам много щастлива и обичана.Имали сме и ние спорове,но когато единият отстъпи,направи компромис,всичко си продължава както е  било.По отношение на пари,никога не ми е натяквано,ама къде са парите,какво купи,много пръскаш.Пожелавам на вскиму да е щастлив,обичан и естественно да дарява с обич.Това е ключът към щастието.