Аз не съм спазвала разните му таблици и схеми за захранване на детето.Дори първото нещо след кърмата и впоследствие АМ, беше не сокче или плодово пюре,а картофено пюре.Сок не давах,защото едното ми бебе беше до 4 месец с колики,та се притеснявах да не го раздразни допълнително.Плодовите пюрета пък хич не ги искаха в началото,затова се принудих да започна с картофено в 4 месец.
Давах си им по мъничко ,лека полека и постепенно от всичко,което знаех,че може да се дава на дете под годинка.На 8 месеца вече ядяха всичко (без мед и ядки,разбираемо защо).Никога не съм се водила по схеми,просто наблюдавах децата и следях дали няма да има алергична реакция след дадена храна.Единствения проблем,който имахме беше силно подсечено дупе след хапване на свинско пюре някъде към 7 месец.Тогава просто изчаках още малко и 2 месеца по-късно вече нямахме проблеми.Вече ядат почти всичко,което ядем и ние (на година и 9 мес. са).Само гъби още не давам,но и аз незнам защо...Шоколад също не позволявам,защото децата и без това са ми хипер енергични и хич не спят..
А конкретно за жълтъка-аз знам,че се дава в началото по четвъртинка,после по половинка и накрая цял жълтък,но и това не спазих.Понеже преди млечната кухня предимно аз готвих на децата,в пюрето (двойно количество) им слагах направо един жълтък и смесвах с всичко останало.
При всички деца е различно.
В интернет все ще намериш схема на захранване,ако държиш да захранваш както си е редно..
Успех и да ти е живо и здраво детенцето