Дасетоооооо,ще отклоня малко темата.
Проучването на кандидат осиновителите е до 3мес.,нама такова до 3 год.и не зависи образование,финанси и т.н.Чака се повече да ти предложат дете ако имаш много изисквания за него.
Азис правилно предложи тия палати да се преобразуват в домове за изостанвени деца,но кой да чуе и разбере,че това е най-правилното.
Не пускам смс,след като държавата не закрива домовете (в Румъния ги закриха за 1г.)значи така им изнася.Занимавам се с благотворителност и знам какво е положение в домовете и как имат крещяща нужда от много неща.
Затова наскоро побеснях като в темата"дразни ме"видях как една мама предложи едни обувки да се дадели в дом.Моля Ви там са деца,не са боклучийски кош.
Най-добре е вместо смс да им занесете кутия мляко или памперси.Добре,че ние сме хора,не сме като политиците да се сещаме за тях само по Коледа.
Най-големия ценизъм беше преди 2г.на благотворителният концерт,когато ни призовавахме да дадем своята лепта,а в същия момент говореха за големия излишък в държавата.
Извинетеме за дългият пост,но темата ми е много близка и в същият момент болезнена.
Мила,не съм запозната много с процедурата и с (ъс сроковете,но точно 2г и 8-9 месеца траеше проучването им.Първо жената,която обработвоше документите беше болна.После незнам си какво и така времето си минаваше.Колкото до образование и финанси,от социалните бяха казали,че задължително се проверяват.А за изискванията им към детенцето ,едно единственно-да не е на повече от 2-3 год. за да може да свикне с тях от малко.Нямат претенции българче,ромче,китайче и т.н.Но до ден днешен нищо.