хайде и аз да се включа по темата
та значи аз съм работила по тази програма - 1 колега на мъжа ми има детенце което нямаше кой да гледа няколко месеца, та понеже сме си прителски семейства и детето ме познва решиха че би било добре да го гледа някой познат за да не се създава излишен шок у детето и ми предложиха да ме включат по тази програма и и бяха се минали около 2 седмици от както ме бяха съкратили и така общо взето беше добре - само дето е на минималната заплата, но от тогава като ми тръгна и все с това се занимавам - с гледне на деца - приятно ми а и съм 1 непораснало дете и им удисвам на акъла
сега гледам моята племеница, но не тази програма, а по друга
миналата година гледах едно детенце и бяхме се разбрали с родителите да се включа по тази програма и те да ми доплащат, но като питахме ни казаха че нямало пари по програмата и била "замразена" , но ни казаха че се очаква да стартира друга подобна програма (тогава още не беше - сега съм по нея) и ако искаме да подадем за нея - е така и не дочакахме защото стартиране беше пролетта, а аз бях до края на декември 2009
сега започвам да обяснявам за тази по която съм в момента
води се Оперативна програма Развитие на човешките ресурси "Отново на работа" и е спусната от ЕС
документите се подават в ДБТ (бюро по труда) за района а другата беше към социалните - това е разликата
могат да кандидатсват родители, които работят или предстои да се върната на работа, на които детето им е от 1 до 3 годинки
след разглеждането на документите и ако бъдат одобрени лицето което ще кандидатства за детегледч трябва да е регистрирано в ДБТ като безработен/а започва да минава 5 дневен курс на обучение (включващо лекции от мед. лице, педагог и психолог) като през това време си набавя нужните документи за сключване на договора с ДБТ
- медицинско за работа
- здравна книжка
- удостоверение от Областен психодиспансер
- свидетелство за съдимост
това е - подписва договора, издава му се дебитна карта задължително от тях - питах дали не може по моя си сметка да ми ги превеждат че имам 2-3 карти, ама не дадоха
това е оф колко много писах
ако все пак някой иска да пита нещо друго което го интересува с радост ще споделя - може и на лс
хайде успех на желаещите да я ползват