Така , айде мами казвайте кое как знете да се прави , аз лично имам няколко много ценни илача , дето са пробвани и помагат
Илач № 1
За възпалено гърло , помага и за гнойна ангина , стига да не е слязла в дробовете
На една марля , се нарязват наситно само белтъците от едно до две твърдо сварени яйца , разнасят се така че да станат плътен слой , и се поръсват с пудра захар , опакова се в марля това , без да се прави на купчина , и се слага като "гердан" на гърлото , плътно , е не да задушава , но плътно , отгоре даже може да се сложи шал , за да запарва и да има по голям ефект , това не веднъж ми го прилагаха на мен като малка , аз съм го правила на мъж ми , много помага и отпуска , при много сериозно възпаление само с него не става , трябват и хапове , но пак спомага за оздравяването.
Илач № 2
При хрипове и бронхоплевмонии
То не е толко илач , колкото спомагателно и отпускащо , сеги го знае , но много хора не се сещат за него , инхалации с лайка , на едно къмпинг котлонче или с бързовар , с чершаф или хавлиена кърпа на главата , заставате / болния или вие с детето в ръце/ и дишате изпаренията , от лайковия чай , това помага и при екс-пушачи за прочистване на натрупванията , както и при настоящи които много кашлят от цигарите , много е полезно и при асматици , въпреки че там трябва да се внимава много , да не се прекалява , да не стигне до пристъп.
Илач № 3
При гнойни подкожни образувания и възпаления / не се визира акне по скоро запушени потни пори и т.н./
Царевично бръшно и мед се бъркат така че да стане лепкаво тесто / меда да е захаросан, сигурно и с течен става , ама не съм пробвала/ от тестото се прави плочка с 3- 5 мм по широка от мястото където ще се слага и дебела около 3-5 мм , отгоре с лепенка , лейкопласт или марля , в зависимост от големината , това се носи някоко дни , като през тях би трябвало да "изсмуче" гнойта , ако не помогне , значи не е за вашия случай.
Илач № 4
Лайкучка ето как изглежда
http://2.bp.blogspot.com/_4i1cqj14Oxw/Sn2lNwwvwqI/AAAAAAAAAJs/fwgu8sVxKKY/s1600-h/linaia-vulgaris.jpgС това трябва да се внимава ДА НЕ СЕ ПИЕ , щото го водят отровно , то е само за външно приложение
Вари се като чай , или по точно му се прави запарка и се оставя да престои , цвета на водата става като чай по тъмна , с потопено памуче се промиват рани , едно че действа леко като дезинфекция , второ че раните зарастват по бързо , това е гарантирано правила съм си експеримент , макар и малко зловещ , две порязвания , едно на едната едно на другата ръка , не дълбоки , едното го третирах другото не , третираното зарасна за няколко дни за седмица даже се обюпи , на другото му трябваха почти 2.
Една запарка се ползва не повече от 24 часа , после се хвърля , за запарката , не повече от едно стръкче на 20-30 милилитра вода , къса се задължително без корените , за да има и за догодина
Има и още един , вълебен за бронхоплевмония , ама трябва да си намеря тефтера да видя какво пишеше
Айде вие сте , дано съм била от полза