The_Black_Angel
Правещ много правописни грешки Модератор
power user
Неактивен
Публикации: 1411
Поканени потребители: 0
|
|
« -: Февруари 03, 2011, 13:47:27 » |
Нагоре
|
Подбудена от друга тема , отварям тази в която да споделим експресни рецепти отнемащи не повече от двайсетина трийсе минути за направа ето и моето копи-пейст от тамата родила тази
яма по лесно от почти яйцата ми по панагюрски Пускаш котлона , слагаш тигана , сипвай олио/зехтин/маргарин кой каквото желае докато се топли олиото счупваш яйцата в една купичка , аз лично им отделам жалтъците в чинийка , защото обичам да са ми на едно място , да са много рохки и да не са спукани. Отново по желание може леко да разбиеш белтъците с виличка за да се разнесат по равномерно в тигана. Тигана е загрял изсипвам белтъците / и желтъците ако искаш , аз лично изчаквам да побелее и леко да стегне белтъка/ Докато тигана готви , в една чиния слагам колкото ми е мерак кисело мляко / препоръчвам висок процент 4,5 , поне мен така ми харесва че е по гъсто/ Сега отивам и слагам жълтъците , още 2-3 минути и е готово , вадя с шпатула , така че да не го разкъсам и изспоспукам , слагам директно в чинията с кисело мляко , отгоре по желание се поръсва с подправки / червен , черен , бял пипер , сол , Вълшебен вкус, кой как иска/ аз ги обичам натюр само със сол отнема няма и 10 минути , струва няма и 2 лева
Мързелива пица на филия Пускаш парти грила да загрява / може и на фурна, ама става по бавно или на микровеле ама не става толкова вкусно/ Върху филията намазваш с разтворено едно към едно доматено пюре с вода и чубрица вътре , така че да попие / аз обичам да ми е много кашкаво и слагам обилно/ , отгоре слагаш каквото ти сърце копнее или квото има/ кренвирш , шунка, колбас , луканка , кисели краставички , консервирани гъби/ аз най често слагам само нещо меснато , отгоре настъргваш кашкавал много леко го ступваш и отново с лъжицата поливаш с доматеното пюре / феновете на подправките могат да сложат и черен , червен, бял пипер , както и още чубрица / , правиш така 3 филии които са ти една партида и ги блъсваш в грила , докато се пекът правиш следващата Отново бързо / е в зависимост от голичеството/ и що годе ефтинко ядене
Бързи филийки на парти грил Тези не съм се пробвала да ги правя по друг начин , върху филията мажеш с магарин , в една купа разбиваш яйца и добавяш сирене / може само да го начупиш за да стои на грашки или да го бжътнеш с пасатор за да се маже гладко/ , по желание подправки после печеш в парти грила до златисто , вадиш и ядеш
Още по бърза филийка за замазване на положението Ситно нарядваш домати на кубчета / не по големи от 1х1 см/ слагаш им зехтин и чубрица , варху филията слагаш слой от бъркоча , може да се яде и така натюр/ вкусно е колкото и да е странно , даже е засищащо/ или да се стръгне кашкавал отгоре / препоръчвам малко колкото да има/ по желание подправки и пак в партито грил за две три минутки колкото кашкавала да се разтопи и хам- хум
Следващата Рецептата е взета от отчаян мъж с нервна бременна съпруга , когото го е било страх да попита каквото и да било като се прибере НААААЙ- мързеливото ядене на планетата Взимаш един поднос , отрязваш си колкото хляб ти се яде , в една паница слагаш маьонеза , в друга изсипваш кетчуп , взимаш кремвирши колкото ти се ядът , и сядаш топваш кремверша в едното откъсваш хляб и топваш в другото и АМ, то в стомаха ти пак ще изглежда на сандвич
|