{GOOGLENEWHOR}

Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Помогнете ! осигуровки  (Прочетена 4219 пъти)
0 Членове и 5 Гости преглежда(т) тази тема.
polincheto88
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 169

моето малко момченце

Поканени потребители: 0

Профил
« -: Февруари 22, 2011, 15:49:29 »
Раздели ТемаНагоре

Случаят е следният, когато забременях 1-вият път не работех никъде... и ми казаха, че трябва да започна да се водя накъде на работа и да се самоосигурявам тъй като нямах стаж, тогава се искаше 6 месеца назад на си работил някъде .. и така в една фирма на приятели започнаха да ме водят на работа, а осигуровките си плащах аз. Майчинството ми беше 2 години по 240лв.,свърши на 16.09.2010 година. след това ме изпратиха на борсата за 4 месеца, този месец борсата ми изтича, а аз пак съм бременна. Какво трябва да направя сега за да вземам пак 2 години майчинство? попитах в нои там една жена ми каза, че трябвало да започна да се осигурявам 40 дена преди раждане чак сега не се бъркало и да не съм осигурена..... ама на мен малко не ми се вярва да е така... защо чак тогава да започна да се осигурявам??? през останалото време кой да ме осигурява? страх ме е да не стане така, че да ми дават 1 година по 130 лв майчинство... моля ако има някоя мама дето да разбира от тия неща или има кой да попита да ми каже... ще съм и много благодарна ...
Активен

коректна съм и очаквам същото от ваша страна! при интерес пишете на лични! за непознати за мен потребители при кокупка над 10лв,предварително плащане! желая ви здраве !
emi9
Всички луди на борба за мир и социализъм :)
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 2291

Профил
« Отговор #1 -: Февруари 22, 2011, 16:02:48 »
Раздели ТемаНагоре

Случаят е следният, когато забременях 1-вият път не работех никъде... и ми казаха, че трябва да започна да се водя накъде на работа и да се самоосигурявам тъй като нямах стаж, тогава се искаше 6 месеца назад на си работил някъде .. и така в една фирма на приятели започнаха да ме водят на работа, а осигуровките си плащах аз. Майчинството ми беше 2 години по 240лв.,свърши на 16.09.2010 година. след това ме изпратиха на борсата за 4 месеца, този месец борсата ми изтича, а аз пак съм бременна. Какво трябва да направя сега за да вземам пак 2 години майчинство? попитах в нои там една жена ми каза, че трябвало да започна да се осигурявам 40 дена преди раждане чак сега не се бъркало и да не съм осигурена..... ама на мен малко не ми се вярва да е така... защо чак тогава да започна да се осигурявам??? през останалото време кой да ме осигурява? страх ме е да не стане така, че да ми дават 1 година по 130 лв майчинство... моля ако има някоя мама дето да разбира от тия неща или има кой да попита да ми каже... ще съм и много благодарна ...

Намери си познат, с фирма, който да те води на работа и на прилична заплата. Осигуровките си ги плащай ти. Така първата година ще взимаш процент от заплатата, на която те осигуряват, а втората година 240 лв
Активен

http://bgcash.net/u/emi9
http://spe4eli.me/pileto8833   и аз да се пробвам в тия игри Smiley

Коректността преди всичко.
След "запис" моля да заявите интерес и на ЛС
За потребители с малко или без оценки - плащам/пращам след като получа нещото/парите.
Когато изпратя парите/нещото ВИНАГИ пиша на лични
винаги ПОСТАВЯМ оценки, правете го и вие
Позволявам си да игнорирам потребител, по свое усмотрение
Всъщност всичко е въпрос на преговори и договорки
Изпращам като МПП. Желая и така да получавам пратките си. Все пак си поемам разходите
Публикувам и в съседният сайт. Старая се да съм точна, но моля не се сърдете Smiley

Благодаря
НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО !
Success is just like being pregnant. Everybody congratulates you but nobody knows how many times you were fucked
таня ботева
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 373

на мама слънчицата ДАЯНА и АЛЕКСА

Профил
« Отговор #2 -: Февруари 22, 2011, 16:19:14 »
Раздели ТемаНагоре

Намери си познат, с фирма, който да те води на работа и на прилична заплата. Осигуровките си ги плащай ти. Така първата година ще взимаш процент от заплатата, на която те осигуряват, а втората година 240 лв

До колкото знам вече гледат година и половина назад доходите, наистина това е най-добрият въриант със фирмата да ви назначат фиктивно.
Активен

коректна съм бъдете коректни и вие пиша винаги оценки пишете и вие изпращам снимка на квитанцията  нищо лично към който и да е от вас просто аман от ,,,,,,,,,
emi9
Всички луди на борба за мир и социализъм :)
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 2291

Профил
« Отговор #3 -: Февруари 22, 2011, 17:42:06 »
Раздели ТемаНагоре

До колкото знам вече гледат година и половина назад доходите, наистина това е най-добрият въриант със фирмата да ви назначат фиктивно.

Да така е, но дори доходите да се образуват от 3 фактора - майчинство, борса и уж работа, пак ще е по-добре от 100 лв - толкова е социалното майчинство Sad
Активен

http://bgcash.net/u/emi9
http://spe4eli.me/pileto8833   и аз да се пробвам в тия игри Smiley

Коректността преди всичко.
След "запис" моля да заявите интерес и на ЛС
За потребители с малко или без оценки - плащам/пращам след като получа нещото/парите.
Когато изпратя парите/нещото ВИНАГИ пиша на лични
винаги ПОСТАВЯМ оценки, правете го и вие
Позволявам си да игнорирам потребител, по свое усмотрение
Всъщност всичко е въпрос на преговори и договорки
Изпращам като МПП. Желая и така да получавам пратките си. Все пак си поемам разходите
Публикувам и в съседният сайт. Старая се да съм точна, но моля не се сърдете Smiley

Благодаря
НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО !
Success is just like being pregnant. Everybody congratulates you but nobody knows how many times you were fucked
polincheto88
new user
*
Неактивен Неактивен

моето малко момченце

Профил
« Отговор #4 -: Февруари 22, 2011, 18:39:05 »
Раздели ТемаНагоре

Да то никак не е лош варианта да ме назначат фиктивно във някоя фирма, но незнам от къде ще вадя по 120лв на месец да се самоосигурявам...   Roll Eyes
Активен

коректна съм и очаквам същото от ваша страна! при интерес пишете на лични! за непознати за мен потребители при кокупка над 10лв,предварително плащане! желая ви здраве !
aneliq38
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 430

Това е щастието

Профил
« Отговор #5 -: Февруари 22, 2011, 20:01:12 »
Раздели ТемаНагоре

http://xn--2011-f4df8acr0bcxk4a.com/?page_id=219

надявам се това да ти помогне
Накратко. Трябва да имаш 12мес трудов стаж в целия си живот. Не непосредствено преди майчинството. В момента на започване на първия болничен (този преди раждането) трябва да си назначена поне 1 мес. Правят го за два и повече за да не бие на очи, че има страшни проверки. Можеш да се осигуряваш за този период не по трудов, а по граждански договор. Така осигуровките са по-ниски.  Не е нужно да се осигуряваш на висока заплата защото това вече загуби смисъл. Ако не си назначена някъде преди първия болничен ще вземаш 100 или 120 лв майчинство колкото е социалното и то 1 година. Ако си назначена - 2 години по 240лв. Ако ще раждаш след Юни, когато вдигат минималната заплата, то ще получаваш колкото стане минималната тогава.

Активен

Бъдете коректни, аз винаги съм.
Без записи в обявите!!! При интерес - на лични.
В събота и неделя съм на работа, бъдете търпеливи.
таня ботева
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 373

на мама слънчицата ДАЯНА и АЛЕКСА

Профил
« Отговор #6 -: Февруари 22, 2011, 20:03:51 »
Раздели ТемаНагоре

Да то никак не е лош варианта да ме назначат фиктивно във някоя фирма, но незнам от къде ще вадя по 120лв на месец да се самоосигурявам...   Roll Eyes
има и друг вариант за намирането на тези парички за осигуровките но със сигурност гледат вече година и половина назад а не дали имаш една година трудав стаж като цяло
« Последна редакция: Февруари 22, 2011, 20:06:14 от таня ботева » Активен

коректна съм бъдете коректни и вие пиша винаги оценки пишете и вие изпращам снимка на квитанцията  нищо лично към който и да е от вас просто аман от ,,,,,,,,,
polincheto88
new user
*
Неактивен Неактивен

моето малко момченце

Профил
« Отговор #7 -: Февруари 22, 2011, 21:45:03 »
Раздели ТемаНагоре

http://xn--2011-f4df8acr0bcxk4a.com/?page_id=219

надявам се това да ти помогне
Накратко. Трябва да имаш 12мес трудов стаж в целия си живот. Не непосредствено преди майчинството. В момента на започване на първия болничен (този преди раждането) трябва да си назначена поне 1 мес. Правят го за два и повече за да не бие на очи, че има страшни проверки. Можеш да се осигуряваш за този период не по трудов, а по граждански договор. Така осигуровките са по-ниски.  Не е нужно да се осигуряваш на висока заплата защото това вече загуби смисъл. Ако не си назначена някъде преди първия болничен ще вземаш 100 или 120 лв майчинство колкото е социалното и то 1 година. Ако си назначена - 2 години по 240лв. Ако ще раждаш след Юни, когато вдигат минималната заплата, то ще получаваш колкото стане минималната тогава. Значи е вярно това което ми казаха на мен така ли?? значи не се бърка ако сега не се осигурявам, а започна да се осигурявам 4о дена преди раждане ? термина ми е на 28-ми септемрви....

Активен

polincheto88
new user
*
Неактивен Неактивен

моето малко момченце

Профил
« Отговор #8 -: Февруари 22, 2011, 21:46:47 »
Раздели ТемаНагоре

Значи е вярно това което ми казаха на мен така ли?? значи не се бърка ако сега не се осигурявам, а започна да се осигурявам 4о дена преди раждане ? термина ми е на 28-ми септемрви....
Активен

kokonata
Пристрастенааааааааа......
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 791

Профил
« Отговор #9 -: Февруари 22, 2011, 22:30:43 »
Раздели ТемаНагоре

Значи е вярно това което ми казаха на мен така ли?? значи не се бърка ако сега не се осигурявам, а започна да се осигурявам 4о дена преди раждане ? термина ми е на 28-ми септемрви....

Да,мила,вярно е,това което са ти казали в НОИ.
Сега няма смисъм да започваш да се осигуряваш,защото ще хвърлиш пари за осигуровки и накрая като ударят чертата може да ти дойде и по-малко от 240лв.,защото се взимат 18 месеца назад,а ти през това време имаш борса (сигурно по 120лв. месечно),майчинство и то нищо...
Можеш да започнеш от юли и така ще получаваш 2 год. по 240лв.,а ако се увеличи работната минимална заплата,ще взимаш нея.Дано съм била полезна
Активен

Пазя ред 6 часа!
Коректна съм,очаквам същото и от вас!
Не изпращам боклуци и не приемам такива!
Ходя до пощата всеки ден!
Получавам и изпращм като МПП по БГ пощи!
Предпочитам плащане с пощенски запис по Бг пощи!
За две обяви поемам пощенските!
За суми над 15лв. предварително плащане!
И за непознати потребители пак,предварително плащане!
ОБИЧАЙТЕ СЕ!!!
И най-вече обичам сина си!!!
ЩЕ ОТСЪСТВАМ до 06.03.2011год.
polincheto88
new user
*
Неактивен Неактивен

моето малко момченце

Профил
« Отговор #10 -: Февруари 23, 2011, 07:15:52 »
Раздели ТемаНагоре

Да но аз както казах борсата ми свърши.. беше 4 месеца по 120 лв, а от сега натататък? не се ли бърка че до  юли месец няма да се осигурявам?
Активен

aneliq38
power user
**
Неактивен Неактивен

Това е щастието

Профил
« Отговор #11 -: Февруари 23, 2011, 09:23:50 »
Раздели ТемаНагоре

Да но аз както казах борсата ми свърши.. беше 4 месеца по 120 лв, а от сега натататък? не се ли бърка че до  юли месец няма да се осигурявам?
Трябва да си плащаш поне здравните осигуровки за месеците в които нямаш обещетение по трудово правоотношение или като безработна от Бюро по труда.
Като се водиш работа в момента на получаване на първия болничен  имаш право да вземаш майчинство не по малко от една минимална работна заплата. Ако не се водиш на работа тогава вземаш социалното което е 100 или 120лв. Мисля беше 120, т.е. половината на една минимална работна заплата.
Активен

polincheto88
new user
*
Неактивен Неактивен

моето малко момченце

Профил
« Отговор #12 -: Февруари 23, 2011, 09:28:28 »
Раздели ТемаНагоре

Значи сега започвам да си внасям здравните осигуровки, а като вляза в седмия месец се прикачам към някоя фирма и си плащам там осигуровки и после ще взимам 2 години майчинство така ли? Smiley  дано да е така Smiley
Активен

aneliq38
power user
**
Неактивен Неактивен

Това е щастието

Профил
« Отговор #13 -: Февруари 23, 2011, 09:55:10 »
Раздели ТемаНагоре

Значи сега започвам да си внасям здравните осигуровки, а като вляза в седмия месец се прикачам към някоя фирма и си плащам там осигуровки и после ще взимам 2 години майчинство така ли? Smiley  дано да е така Smiley
Точно. Правилно си разбрала. Ако искаш още от сега си потърси фирма и отиди при счетоводителя на фирмата за да ти каже и точна дата , за да не изпуснеш срока. Нали знаеш и за термина че е относително понятие. Той /счетоводителя/ че ти каже как можеш да направиш един пълен месец. Тоест ти трябва да имаш един работен месец в трудови правоотношения от първо до последно число на месеца. Щом термината ти е на 28 септември ти ще излезеш в болничен през август /някъде в средата на август/ и така ти остава да си на работа поне от първи юли до болничния.
Активен

polincheto88
new user
*
Неактивен Неактивен

моето малко момченце

Профил
« Отговор #14 -: Февруари 23, 2011, 10:03:10 »
Раздели ТемаНагоре

Много ти благодаря aneliq38    Kiss    Kiss     Kiss   много си мила, така и ще направя ще си намеря фирма и ще говоря да ми кажат кога точно трябва да ме назначат . благодаря ти    Kiss
Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: