Преди години ходихме цял автобус с доброволци и засадихме 6 декара гора в едно поле извън Варна, беше много хубаво. Всичко това беше под надзора на служителите от горското стопанство на общината. Организацията беше част от кампанията "Лист по лист". Те постоянно го правят. В моята фирма постоянно се ползва и изхвърля ужасно много хартия (работим над 450 човека), затова всеки вторник и петък от "Лист по лист" минават през много такива офиси като нашия и събират хартията, а с парите от нея купуват дръвчета, организират доброволци, транспорт и всичко необходимо и редовно залесяват различни местности.
Може дори веднъж на няколко месеца да предавате хартията, но поне не я изхвърляйте в кофите, защото умират дървета
Като бях дете, помня как всяка година от училище ни огранизираха предаване на хартия на вторични суровини. За жалост вече никой не се занимава с подобни дейности.
това е сайта на тази организация, но мисля че са само във Варна за сега... не съм сигурна:
http://www.ecovarna.info/По образование съм инженер-технолог по опазване на околната среда и въпреки че ми е ясно, че не мога да оправя света, никога няма да откажа да направя поне това което мога!
Най-малкото не си хвърлям боклука на улицата или през прозореца на колата.
Но ми е болно като виждам колко потенциал се похабява в нашата държава. Имаме страхотно калоричен боклук, чрез който можем страшно много да намалим потреблението на бензин за колите и електричество за домовете. Но вместо да строят преработващи централи за метан или водопречиствателни станции или дори ВЕЦ-ове, те строят МОЛ-ове и хотели. Така още повече се задръстваме с боклуци и скоро ще плуваме в собствените си л...на.........