|
zorniza
power user
Неактивен
Публикации: 957
Слабите обичат реда-силните владеят хаоса
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #1 -: Март 27, 2011, 15:18:20 » |
Нагоре
|
Момичета кажете кой как прави баница [/quot 4-5 яйца - разбивам ги и добавям намачканото сирене , 1 чаена чаша кисело мляко с 1-2 щипки сода бикарбонат , 1 суп. лъж. брашно и 1- 2 чаши лимонада ! Разбърквам всичко и мажа кора плънка ,кора плънка - като през кора пък може и на всяка по малко краве масло ! И пека - става СУПЕР !!! Брашно слагам малко както и писах за да се уплатни - вече корите не са толкова хубави ! Става чудесно - ПРОБВАЙТЕ !!! А и обикновенно си купувам от корите Фамилия - като ,че ли съм най-доволна от тях !
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kami_kami
new user
Неактивен
Публикации: 479
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #2 -: Март 27, 2011, 15:24:05 » |
Нагоре
|
Шефе, искаш да изненадаш админката ли Аз я правя с домашни кори Сърбиянка. Разтопявам масло+олио на котлона и слагам на всяка кора +плънка и завивам. Плънката е от 200 -300 грама сирене, 5-6 яйца, половин кофичка кисело мляко и щипка сода. Отгоре пак мажа с маслото и олиото и пека. Когато е готова пръскам с вода, сода или лимонада и покривам с кърпа.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
таня ботева
new user
Неактивен
Публикации: 373
на мама слънчицата ДАЯНА и АЛЕКСА
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #3 -: Март 27, 2011, 15:57:59 » |
Нагоре
|
и аз да ви кажа моята рецепта за баница във къщи умират за нея
4 яйца кофичка кисело мляко+бакпулвер сирене майонеза сусам кори за баница яйцата,млякото и сиренето се смесват слагат се на два листа от корите и се навиват после така навитата баница се намазва обилно със майонеза и се поръсва със сусам пече се на 200 градуса
|
|
|
Активен
|
коректна съм бъдете коректни и вие пиша винаги оценки пишете и вие изпращам снимка на квитанцията нищо лично към който и да е от вас просто аман от ,,,,,,,,,
|
|
|
poli23
new user
Неактивен
Публикации: 454
Нека бъдем коректни!!!
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #4 -: Март 27, 2011, 16:46:09 » |
Нагоре
|
Ще ви кажа много мързелив начин за приготвяне на вкусна баница. Взимате 1 пак кори за баница- 400гр. Намазвате табичката с олио. Поръсвате малко олио на всеки лист и слагате само сиренето.Навивате листа и го слагате в тавичката. Може да я навиете на охлюв или да гии наредите навитите листи една до друга, кой какво желае. После в голям компотен буркан чукате 4 яйца и гледате колкото са яйцата толкова и олио наливате. Разбивате с миксера, не с пасатора, че да не стане на майонеза И разбитото с миксера изсипвате хубаво върху корите. Печете в загрята фурна. Разкошна е!!! Правя и с газирана вода, но това е най-лесния вариант.
|
|
|
Активен
|
Коректна съм и очаквам същото! За две обяви с предимство! Вече изисквам предварително плащане, омръзна ми от некоректни потребители! Моля, дайте ми един глас тук, не се изисква регистрация.Благодаря ви! Моята рецепта е- Пай с праскови )) http://fino-bg.com/show_recipes/view/135/
|
|
|
s0n1a
new user
Неактивен
Публикации: 226
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #5 -: Април 08, 2011, 19:27:32 » |
Нагоре
|
Ще ви кажа много мързелив начин за приготвяне на вкусна баница. Взимате 1 пак кори за баница- 400гр. Намазвате табичката с олио. Поръсвате малко олио на всеки лист и слагате само сиренето.Навивате листа и го слагате в тавичката. Може да я навиете на охлюв или да гии наредите навитите листи една до друга, кой какво желае. После в голям компотен буркан чукате 4 яйца и гледате колкото са яйцата толкова и олио наливате. Разбивате с миксера, не с пасатора, че да не стане на майонеза И разбитото с миксера изсипвате хубаво върху корите. Печете в загрята фурна. Разкошна е!!! Правя и с газирана вода, но това е най-лесния вариант. по същия начин но с газирана вода около 200 мл вместо олио слагам аз и на самите кори вместо олио с масло ще напиша и други после а каня се да пробвам със собствени месени и точени кори
|
|
|
Активен
|
|
|
|
rusamapaumna
Мис "Луд умора няма" 2011
power user
Неактивен
Публикации: 1969
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #6 -: Април 14, 2011, 12:42:34 » |
Нагоре
|
Ще ви кажа много мързелив начин за приготвяне на вкусна баница. Взимате 1 пак кори за баница- 400гр. Намазвате табичката с олио. Поръсвате малко олио на всеки лист и слагате само сиренето.Навивате листа и го слагате в тавичката. Може да я навиете на охлюв или да гии наредите навитите листи една до друга, кой какво желае. После в голям компотен буркан чукате 4 яйца и гледате колкото са яйцата толкова и олио наливате. Разбивате с миксера, не с пасатора, че да не стане на майонеза И разбитото с миксера изсипвате хубаво върху корите. Печете в загрята фурна. Разкошна е!!! Правя и с газирана вода, но това е най-лесния вариант. по същия начин но с газирана вода около 200 мл вместо олио слагам аз и на самите кори вместо олио с масло ще напиша и други после а каня се да пробвам със собствени месени и точени кори аз пьк правя сьс собствени месени и"точени"кори,но гледам да няма никой около мен,че е цирк-точа,дьрпам,разлепвам,опьвам...ма накрая винаги ми е сполучлива!!тестото-като за пици-без яйца,само брашно,мая вода и олио...за пльнка-любимата ни е спанак,обаче слагам много сиренце и задьлжително добре сварен ориз!!той придава много обем на пльнката и въобще на баницата,а пьк не се усеща вьтре вьобще!моя мрази ориза но досега ведньж не го е усетил
|
|
|
Активен
|
|
|
|
s0n1a
new user
Неактивен
Публикации: 226
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #7 -: Април 14, 2011, 14:23:41 » |
Нагоре
|
Руса дай рецептата де да пробваме и ние
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Поли
Мис БГ Домакиня 2011
power user
Неактивен
Публикации: 2098
Поканени потребители: 32
|
|
« Отговор #8 -: Април 14, 2011, 16:40:05 » |
Нагоре
|
Ще ви кажа много мързелив начин за приготвяне на вкусна баница. Взимате 1 пак кори за баница- 400гр. Намазвате табичката с олио. Поръсвате малко олио на всеки лист и слагате само сиренето.Навивате листа и го слагате в тавичката. Може да я навиете на охлюв или да гии наредите навитите листи една до друга, кой какво желае. После в голям компотен буркан чукате 4 яйца и гледате колкото са яйцата толкова и олио наливате. Разбивате с миксера, не с пасатора, че да не стане на майонеза И разбитото с миксера изсипвате хубаво върху корите. Печете в загрята фурна. Разкошна е!!! Правя и с газирана вода, но това е най-лесния вариант. по същия начин но с газирана вода около 200 мл вместо олио слагам аз и на самите кори вместо олио с масло ще напиша и други после а каня се да пробвам със собствени месени и точени кори аз пьк правя сьс собствени месени и"точени"кори,но гледам да няма никой около мен,че е цирк-точа,дьрпам,разлепвам,опьвам...ма накрая винаги ми е сполучлива!!тестото-като за пици-без яйца,само брашно,мая вода и олио...за пльнка-любимата ни е спанак,обаче слагам много сиренце и задьлжително добре сварен ориз!!той придава много обем на пльнката и въобще на баницата,а пьк не се усеща вьтре вьобще!моя мрази ориза но досега ведньж не го е усетил Това с ориза я си кажи сега,от родопския край иде,там за първи път видях и ядох баници с ориз,с картофи и какво ли беше още направо изядох на хората тавата
|
|
|
Активен
|
Пращам и получавам като МалъкПощенскиПакет(препоръчан) С предимство са записалите се за две и повече обяви и дали адрес на лични.Не гоня на лични за адрес,заинтересованите пишат на лични! Не приемам с наложен платеж!
|
|
|
staneva
• Добрите думи може да са кратки и лесни за казване, но ехото им е наистина безкрайно,
new user
Неактивен
Публикации: 191
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #9 -: Април 14, 2011, 20:29:27 » |
Нагоре
|
Аз я правя по мързелешката.Намачквам корите на хармоника,натрошавам сиренето отгоре.Разбивам 4 яйца с кофичка кисело мляко щипка сол,щипка захар и заливам.Отгоре малко масълце и пека.Неслагам целия пакет с корите,ако са на Фамилия слагам половината.Става много сочна
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
emi_9eni
new user
Неактивен
Публикации: 318
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #11 -: Април 21, 2011, 08:49:25 » |
Нагоре
|
Аз я правя по мързелешката.Намачквам корите на хармоника,натрошавам сиренето отгоре.Разбивам 4 яйца с кофичка кисело мляко щипка сол,щипка захар и заливам.Отгоре малко масълце и пека.Неслагам целия пакет с корите,ако са на Фамилия слагам половината.Става много сочна И аз я правя по подобен начин - казва се добруджанска баница. Разстилам корите и намазвам най-горната с масло или маргарин, поръсвам със сирене и намачквам на хармоника 2 броя кори (заедно със сиренето и маслото). После следващите два броя по същия начин. Нареждат се в намазана с олио или маргарин тава според формата й. Заливката се прави от 3-4 яйца, една кофичка кисело мляко, малко сол и сода бикарбонат на върха на ножа (всичко това се разбива). След като се загрее фурната на 200 градуса, заливката се изсипва в тавата и се понамества с лъжица, така че да покрие всичко. Пече се около 35-45минути. Не се залива преди да е загрята фурната, защото няма да бухне и ще стане сплъстена. И всичко го правя на око, няма конкретни мерки от сиренето, маргарина или корите - колкото ми събере тавата.
|
|
|
Активен
|
Правете случайни добрини и безсмислено красиви неща!
|
|
|
daiido
АДМИНИСТРАТОР
power user
Неактивен
Публикации: 532
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #12 -: Април 21, 2011, 09:12:09 » |
Нагоре
|
Един трик как да ви остане бухнала баницата. Преди да я извадя от фурната нареждам 3-4 чаши с дъното нагоре, като я извадя я завивам с влажна кърпа и я обръщам върху чашите така че ръбовете на тавата да се подпрат върху чашите (оставете я да изстине малко). Така се запазва по бухнала, като във фурната. Става и със сладкиши. Не го правете ако на дъното на тавичката сте сложили домакинска хартия ( ще се отлепи и ще ви остане в ръцете).
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Илейн
Пращам на първия писал ЛС след ЗАПИС и по лично усмотрение!
power user
Неактивен
Публикации: Май се объркахте малко!!!
Разгледайте другите ми обяви.
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #13 -: Април 21, 2011, 20:42:42 » |
Нагоре
|
Веднъж правих баница с месо и стана много вкусна: кори и плънка от праз запържен леко с свински късове,кимион,червен пипер,домати не помня слагах ли...това го завих в корите като охлюв и баница и го пекох,след това май го заливах с заливка,но не помня каква,може би с кис.млеко и яйца
|
|
|
Активен
|
Разгледайте и другите ми обяви.
|
|
|
Илейн
Пращам на първия писал ЛС след ЗАПИС и по лично усмотрение!
power user
Неактивен
Публикации: Май се объркахте малко!!!
Разгледайте другите ми обяви.
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #14 -: Април 21, 2011, 20:44:13 » |
Нагоре
|
Същото е много вкусно и с баница с кис зеле и месо:)))имаше някакво наименование на това-май зелник се нарича:))
|
|
|
Активен
|
Разгледайте и другите ми обяви.
|
|
|
|
|