{GOOGLENEWHOR}


Страници: [1] 2   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Идея за баница!  (Прочетена 14759 пъти)
0 Членове и 6 Гости преглежда(т) тази тема.
Админ
Администратор
Администратор
power user
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 3686


Поканени потребители: 4

Профил
« -: Март 27, 2011, 14:58:50 »
Раздели ТемаНагоре

Момичета кажете кой как прави баница Smiley
« Последна редакция: Март 27, 2011, 16:56:46 от Хуан Куеста » Активен

zorniza
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 957


Слабите обичат реда-силните владеят хаоса

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #1 -: Март 27, 2011, 15:18:20 »
Раздели ТемаНагоре

Момичета кажете кой как прави баница Smiley
[/quot


4-5 яйца - разбивам ги и добавям намачканото сирене , 1 чаена чаша кисело мляко с 1-2 щипки сода бикарбонат , 1 суп. лъж. брашно и 1- 2 чаши лимонада !
Разбърквам всичко и мажа кора плънка ,кора плънка - като през кора пък може и на всяка по малко краве масло !
И пека - става СУПЕР !!!
Брашно слагам малко както и писах за да се уплатни - вече корите не са толкова хубави !
Става чудесно - ПРОБВАЙТЕ !!! Kiss
А и обикновенно си купувам от корите Фамилия - като ,че ли съм най-доволна от тях !
Активен

Нека Коледа и Нова година влязат в дома ви
с надежда, вяра и любов !!
С цялата си душа ви желая
Весели празници
в един осмислен живот !



анимационные картинки - Новый год
kami_kami
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 479


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #2 -: Март 27, 2011, 15:24:05 »
Раздели ТемаНагоре

Шефе, искаш да изненадаш админката ли Smiley
Аз я правя с домашни кори Сърбиянка.
Разтопявам масло+олио на котлона и слагам на всяка кора +плънка и завивам.
Плънката е от 200 -300 грама сирене, 5-6 яйца, половин кофичка кисело мляко и щипка сода.
Отгоре пак мажа с маслото и олиото и пека.
Когато е готова пръскам с вода, сода или лимонада и покривам с кърпа.
Активен

Всички жени по своята същност са ангели, но когато им прекършат крилата, се налага да летят на метла...
http://spe4eli.me/kamelia77
http://www.nagradka.com/kamelia77
http://nagradite.net/kamelia77
таня ботева
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 373


на мама слънчицата ДАЯНА и АЛЕКСА

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #3 -: Март 27, 2011, 15:57:59 »
Раздели ТемаНагоре

и аз да ви кажа моята рецепта за баница  във къщи умират за нея

4 яйца
кофичка кисело мляко+бакпулвер
сирене
майонеза
сусам
кори за баница
яйцата,млякото и сиренето се смесват слагат се на два листа от корите и се навиват после така навитата баница се намазва обилно със майонеза и се поръсва със сусам пече се на 200 градуса
Активен

коректна съм бъдете коректни и вие пиша винаги оценки пишете и вие изпращам снимка на квитанцията  нищо лично към който и да е от вас просто аман от ,,,,,,,,,
poli23
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 454


Нека бъдем коректни!!!

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #4 -: Март 27, 2011, 16:46:09 »
Раздели ТемаНагоре

Ще ви кажа много мързелив начин за приготвяне на вкусна баница.
Взимате 1 пак кори за баница- 400гр. Намазвате табичката с олио. Поръсвате малко олио на всеки лист и слагате само сиренето.Навивате листа и го слагате в тавичката. Може да я навиете на охлюв или да гии наредите навитите листи една до друга, кой какво желае. После в голям компотен буркан чукате 4 яйца и гледате колкото са яйцата толкова и олио наливате. Разбивате с миксера, не с пасатора, че да не стане на майонеза  Kiss Kiss Kiss И разбитото с миксера  изсипвате хубаво върху корите. Печете в загрята фурна. Разкошна е!!!
Правя и с газирана вода, но това е най-лесния вариант.
Активен

Коректна съм и очаквам същото!
За две обяви с предимство!
Вече изисквам предварително плащане, омръзна ми от некоректни потребители!
Моля, дайте ми един глас тук, не се изисква регистрация.Благодаря ви! Моята рецепта е- Пай с праскови Smiley))
http://fino-bg.com/show_recipes/view/135/
s0n1a
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 226


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #5 -: Април 08, 2011, 19:27:32 »
Раздели ТемаНагоре

Ще ви кажа много мързелив начин за приготвяне на вкусна баница.
Взимате 1 пак кори за баница- 400гр. Намазвате табичката с олио. Поръсвате малко олио на всеки лист и слагате само сиренето.Навивате листа и го слагате в тавичката. Може да я навиете на охлюв или да гии наредите навитите листи една до друга, кой какво желае. После в голям компотен буркан чукате 4 яйца и гледате колкото са яйцата толкова и олио наливате. Разбивате с миксера, не с пасатора, че да не стане на майонеза  Kiss Kiss Kiss И разбитото с миксера  изсипвате хубаво върху корите. Печете в загрята фурна. Разкошна е!!!
Правя и с газирана вода, но това е най-лесния вариант.
по същия начин но с газирана вода около 200 мл вместо олио слагам аз и на самите кори вместо олио с масло  Tongue ще напиша и други после а каня се да пробвам със собствени месени и точени кори  Tongue
Активен

rusamapaumna
Мис "Луд умора няма" 2011
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 1969


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #6 -: Април 14, 2011, 12:42:34 »
Раздели ТемаНагоре

Ще ви кажа много мързелив начин за приготвяне на вкусна баница.
Взимате 1 пак кори за баница- 400гр. Намазвате табичката с олио. Поръсвате малко олио на всеки лист и слагате само сиренето.Навивате листа и го слагате в тавичката. Може да я навиете на охлюв или да гии наредите навитите листи една до друга, кой какво желае. После в голям компотен буркан чукате 4 яйца и гледате колкото са яйцата толкова и олио наливате. Разбивате с миксера, не с пасатора, че да не стане на майонеза  Kiss Kiss Kiss И разбитото с миксера  изсипвате хубаво върху корите. Печете в загрята фурна. Разкошна е!!!
Правя и с газирана вода, но това е най-лесния вариант.
по същия начин но с газирана вода около 200 мл вместо олио слагам аз и на самите кори вместо олио с масло  Tongue ще напиша и други после а каня се да пробвам със собствени месени и точени кори  Tongue
аз пьк правя сьс собствени месени и"точени"кори,но гледам да няма никой около мен,че е цирк-точа,дьрпам,разлепвам,опьвам...ма накрая винаги ми е сполучлива!!тестото-като за пици-без яйца,само брашно,мая вода и олио...за пльнка-любимата ни е спанак,обаче слагам много сиренце и задьлжително добре сварен ориз!!той придава много обем на пльнката и въобще на баницата,а пьк не се усеща вьтре вьобще!моя мрази ориза но досега ведньж не го е усетил Cheesy
Активен

нЕма начин да нЕма начин!!!

http://kaprizen.com/?cat=14&img=1922726
s0n1a
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 226


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #7 -: Април 14, 2011, 14:23:41 »
Раздели ТемаНагоре

Руса дай рецептата де  Tongue да пробваме и ние
Активен

Поли
Мис БГ Домакиня 2011
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 2098


Поканени потребители: 32

Профил
« Отговор #8 -: Април 14, 2011, 16:40:05 »
Раздели ТемаНагоре

Ще ви кажа много мързелив начин за приготвяне на вкусна баница.
Взимате 1 пак кори за баница- 400гр. Намазвате табичката с олио. Поръсвате малко олио на всеки лист и слагате само сиренето.Навивате листа и го слагате в тавичката. Може да я навиете на охлюв или да гии наредите навитите листи една до друга, кой какво желае. После в голям компотен буркан чукате 4 яйца и гледате колкото са яйцата толкова и олио наливате. Разбивате с миксера, не с пасатора, че да не стане на майонеза  Kiss Kiss Kiss И разбитото с миксера  изсипвате хубаво върху корите. Печете в загрята фурна. Разкошна е!!!
Правя и с газирана вода, но това е най-лесния вариант.
по същия начин но с газирана вода около 200 мл вместо олио слагам аз и на самите кори вместо олио с масло  Tongue ще напиша и други после а каня се да пробвам със собствени месени и точени кори  Tongue
аз пьк правя сьс собствени месени и"точени"кори,но гледам да няма никой около мен,че е цирк-точа,дьрпам,разлепвам,опьвам...ма накрая винаги ми е сполучлива!!тестото-като за пици-без яйца,само брашно,мая вода и олио...за пльнка-любимата ни е спанак,обаче слагам много сиренце и задьлжително добре сварен ориз!!той придава много обем на пльнката и въобще на баницата,а пьк не се усеща вьтре вьобще!моя мрази ориза но досега ведньж не го е усетил Cheesy
Това с ориза я си кажи сега,от родопския край иде,там за първи път видях и ядох баници с ориз,с картофи и какво ли беше още Tongueнаправо изядох на хората тавата Embarrassed
Активен

Пращам и получавам като МалъкПощенскиПакет(препоръчан)
С предимство са записалите се за две и повече обяви и дали адрес на лични.Не гоня на лични за адрес,заинтересованите пишат на лични!
Не приемам с наложен платеж!
staneva
• Добрите думи може да са кратки и лесни за казване, но ехото им е наистина безкрайно,
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 191


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #9 -: Април 14, 2011, 20:29:27 »
Раздели ТемаНагоре

Аз я правя по мързелешката.Намачквам корите на хармоника,натрошавам сиренето отгоре.Разбивам 4 яйца с кофичка кисело мляко щипка сол,щипка захар и заливам.Отгоре малко масълце и пека.Неслагам целия пакет с корите,ако са на Фамилия слагам половината.Става много сочна Tongue
Активен

Админ
Администратор
Администратор
power user
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 3686


Поканени потребители: 4

Профил
« Отговор #10 -: Април 21, 2011, 08:17:41 »
Раздели ТемаНагоре

Аз я правя по мързелешката.Намачквам корите на хармоника,натрошавам сиренето отгоре.Разбивам 4 яйца с кофичка кисело мляко щипка сол,щипка захар и заливам.Отгоре малко масълце и пека.Неслагам целия пакет с корите,ако са на Фамилия слагам половината.Става много сочна Tongue

Smiley
Активен

emi_9eni
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 318


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #11 -: Април 21, 2011, 08:49:25 »
Раздели ТемаНагоре

Аз я правя по мързелешката.Намачквам корите на хармоника,натрошавам сиренето отгоре.Разбивам 4 яйца с кофичка кисело мляко щипка сол,щипка захар и заливам.Отгоре малко масълце и пека.Неслагам целия пакет с корите,ако са на Фамилия слагам половината.Става много сочна Tongue

И аз я правя по подобен начин - казва се добруджанска баница.

Разстилам корите и намазвам най-горната с масло или маргарин, поръсвам със сирене и намачквам на хармоника 2 броя кори (заедно със сиренето и маслото).
После следващите два броя по същия начин. Нареждат се в намазана с олио или маргарин тава според формата й.
Заливката се прави от 3-4 яйца, една кофичка кисело мляко, малко сол и сода бикарбонат на върха на ножа (всичко това се разбива).
След като се загрее фурната на 200 градуса, заливката се изсипва в тавата и се понамества с лъжица, така че да покрие всичко. Пече се около 35-45минути.
Не се залива преди да е загрята фурната, защото няма да бухне и ще стане сплъстена.
И всичко го правя на око, няма конкретни мерки от сиренето, маргарина или корите - колкото ми събере тавата. Smiley
Активен

Правете случайни добрини и безсмислено красиви неща!
daiido
АДМИНИСТРАТОР
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 532


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #12 -: Април 21, 2011, 09:12:09 »
Раздели ТемаНагоре

Един трик как да ви остане бухнала баницата. Преди да я извадя от фурната нареждам 3-4 чаши с дъното нагоре, като я извадя я завивам с влажна кърпа и я обръщам върху чашите така че ръбовете на тавата да се подпрат върху чашите (оставете я да изстине малко). Така се запазва по бухнала, като във фурната. Става и със сладкиши. Не го правете ако на дъното на тавичката сте сложили домакинска хартия ( ще се отлепи и ще ви остане в ръцете).
(cook2)
Активен
Илейн
Пращам на първия писал ЛС след ЗАПИС и по лично усмотрение!
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: Май се объркахте малко!!!


Разгледайте другите ми обяви.

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #13 -: Април 21, 2011, 20:42:42 »
Раздели ТемаНагоре

Веднъж правих баница с месо и стана много вкусна:
кори и плънка от праз запържен леко с свински късове,кимион,червен пипер,домати не помня слагах ли...това го завих в корите като охлюв и баница и го пекох,след това май го заливах с заливка,но не помня каква,може би с кис.млеко и яйца Tongue
Активен

Разгледайте и другите ми обяви.
Илейн
Пращам на първия писал ЛС след ЗАПИС и по лично усмотрение!
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: Май се объркахте малко!!!


Разгледайте другите ми обяви.

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #14 -: Април 21, 2011, 20:44:13 »
Раздели ТемаНагоре

Същото е много вкусно и с баница с кис зеле и месо:)))имаше някакво наименование на това-май зелник се нарича:))
Активен

Разгледайте и другите ми обяви.


Страници: [1] 2   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на: