Щом носи име на баща бащата е подписал документи. Нещо в целия въпрос не е ясно. Подписал е при раждането, а после е изчезнал?
Ако е така чрез съдебно дело може да го издирите. Първо се повдига за родител-настойник. Щом не участва в живота ви може да се докаже лесно, чрез свидетели. Съда най-вероятно ще го издирва за делата. Дано е склонен да подпише документи, инъче ще се протака делото. Мисля че ще го чакат поне на 3 заседания и ако не ги посети ще му бъде наложена глоба от съда и ще бъде принудително докаран(един вид арестуван) А след като ви определят за настойник може да заведете дело за издръжка. Това не е толкова заради парите, които най-вероятно няма да получавате, а заради документите, че сте самотна майка, която има само собствения си доход. И с тези документи от съда ще трябва да можете да си подавате нужната документация за детски заведения и детски надбавки сама. А най-хубавото в случая е че като не плаща издръжката държавата ще ви я плати след 12 месеца. Не че е много красиво, но е помощ в един момент. А вече държавата ще го съди за връщане на парите.
Ако искаш пиши за да разберем какво не му е наред на таткото и да ти кажа по ясно как да процедираш. Аз също имам дете с бащини имена, но го отглеждам сама.
И тук има малко инфо
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=7&t=21890&sid=dba4e9f8cd9cd81d1e88ece4ee0d9c25точка 10 от необходими документи е твоята точка
10. копие от удостоверение за назначаване на настойник или попечител.