drum4e77
new user
Неактивен
Публикации: 107
Коректна съм и очаквам същото
Поканени потребители: 0
|
|
« -: Април 12, 2011, 19:07:28 » |
Нагоре
|
Случаят е следният вече няколко пъти в пощата ми правят проблеми за размера на малък пакет, аз знам че има ограничение да е до два килограма, но за размерите нищо не намерих последният път се скарах за един пакет 30см/40см, защото ме пратиха да го пусна като колет, но той беше около 500гр. аз се скарах със служителката на гишето и я попитах къде пише за ограничение на размера, но тя ми се сопна има интернет нали все четете и все си търсите правата, все жалби пускате а сте неориентирани. Моля мами ако някой знае нещо по въпроса да ми пише не знам къде другаде да пусна запитване.
|
|
« Последна редакция: Април 12, 2011, 19:42:58 от drum4e77 »
|
Активен
|
Пощенските разходи са за сметка на купувача. Пращам по пощата като мпп. Не пращам за проба неща, моля гледайте на време. Записали се и дали адрес на лични са с предимство както и с две или повече избрани неща. http://nagradite.net/drum4e77
|
|
|
drum4e77
new user
Неактивен
|
|
« Отговор #1 -: Април 12, 2011, 19:45:52 » |
Нагоре
|
Явно никой не знае?
|
|
|
Активен
|
Пощенските разходи са за сметка на купувача. Пращам по пощата като мпп. Не пращам за проба неща, моля гледайте на време. Записали се и дали адрес на лични са с предимство както и с две или повече избрани неща. http://nagradite.net/drum4e77
|
|
|
dacetoooooooo
Глобален Модератор
power user
Неактивен
Публикации: 6310
|
|
« Отговор #2 -: Април 12, 2011, 20:03:29 » |
Нагоре
|
Има,пакета трябва да е под 50 см ширина-дължина.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
drum4e77
new user
Неактивен
|
|
« Отговор #3 -: Април 12, 2011, 20:59:50 » |
Нагоре
|
Мила къде го пише това, че на тия в пощата да им затворя устите, че ми върнаха пакет 30 на 40см, и ме пратиха при колетите, да се аргументирам, ако трябва и жалба ще пусна, но да знам че е сигурна работата, защото прекаляват, а особено след 18 ч. когато ходя вече са ужасно изнервени.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
dacetoooooooo
Глобален Модератор
power user
Неактивен
Публикации: 6310
|
|
« Отговор #4 -: Април 12, 2011, 22:05:54 » |
Нагоре
|
Ами аз лично не съм го виждала написано,а пощаджийките ми казаха.Като ходя до пощата ще ги питам къде точно го пише,те са свестни ще ми кажат
|
|
|
Активен
|
|
|
|
emi_9eni
new user
Неактивен
Публикации: 318
|
|
« Отговор #5 -: Април 12, 2011, 22:23:23 » |
Нагоре
|
Виждала съм в кварталната ни поща да виси една табела с допустимите размери на пратките. Утре ще ходя до там и ще прочета всичко. Ще пиша следобед да кажа какво съм прочела
|
|
|
Активен
|
Правете случайни добрини и безсмислено красиви неща!
|
|
|
aneliq38
power user
Неактивен
Публикации: 430
Това е щастието
|
|
« Отговор #6 -: Април 13, 2011, 08:43:22 » |
Нагоре
|
Раздел 2ри в тази наредба http://im.cablebg.net/clients/nfcpu-98.htmказва че МП е с тегло до 2 кг. Никъде в официалните документи няма ограничение в размера на пакета. Това че има вътрешни правила в БГ пощи за размера е вярно. Но доколко те са основани на приета наредба никой не може да каже. Лелите в пощите не знаят кой изисква това от тях. Ама като решат да се заяждат нямат равни на себе си.
|
|
|
Активен
|
Бъдете коректни, аз винаги съм. Без записи в обявите!!! При интерес - на лични. В събота и неделя съм на работа, бъдете търпеливи.
|
|
|
drum4e77
new user
Неактивен
|
|
« Отговор #7 -: Април 13, 2011, 09:04:38 » |
Нагоре
|
Здравейте момичета, пратих запитване в сайта на бг пощи и ето какво ми отговориха, обадих се на телефона за жалби и пак същото ми обясниха, исках да пусна жалба, а една мазна служителка ми обясни как е по добре първо да се обърна към началника на пощенската станция, че той щял да реши проблема, а крайното било жалба и не било нужно да се стига до там. Ще видя какво ще правя но за информация на всички ето това е отговора.
Български пощи ЕАД - Официална страница – Запитване. Има ли ограничения за размера на малък пакет в големината. Здравейте! Благодарим Ви за въпроса. Да, има ограничения за размера на малкия пакет. Тегло на малък пакет до 2 кг. Минималните размери са 9 см на 14 см. Максималните размери са следните: сборът от дължината, ширината и дебелината на пакета следва да бъде максимум. 90 см като най-големият размер в едно от трите измерения на пакета (дължина, ширина, дебелина) не може да бъде повече от 60 см. За информация може да се обърнете и към служителите ни в пощенските офиси, които могат да Ви предложат и опаковка за пратката, както и към началника на пощенската служба. Информация може да получите и на телефона ни за клиенти 02/949 3280. Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да ни питате! Телефон за жалби за вътрешни пратки: 02/ 949 31 59 ; 02/ 949 33 29.
|
|
« Последна редакция: Април 13, 2011, 09:10:38 от drum4e77 »
|
Активен
|
|
|
|
emi_9eni
new user
Неактивен
|
|
« Отговор #8 -: Април 13, 2011, 09:14:56 » |
Нагоре
|
На твоя пакет колко му беше дебелината? щото до тука 30+40=70см Ако не е бил по-дебел от 20см - директно отиваш и пускаш жалбата и изобщо недей да ги жалиш! Само жалби заслужават тия намусени, смотани лелки!!! Така ме е яд на тях! Има толкова свестни и съвестни служителки, ама ей такава една кривотия само да ти е в района и направо ти иде да подпалиш БГ пощи от жалби до президента дори!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
amber
new user
Неактивен
Публикации: 459
Поканени потребители: 1
|
|
« Отговор #9 -: Април 13, 2011, 18:01:01 » |
Нагоре
|
Малки пакети, чийто ширина+височина+ дебелина е повече от 90 см се таксуват като колети.Малките пакети (препоръчани или до поискаване няма значение) са със сбор под 90см. Това ми го казаха в нашата поща преди около месец.Служителката извади една линийка да ми мери пакета и аз тогава го научих, дори бях пуснала тема тук, защото и аз не го знаех: http://www.bgdomakinq.com/forum/index.php?topic=1169.0
|
|
|
Активен
|
|
|
|
drum4e77
new user
Неактивен
|
|
« Отговор #10 -: Април 13, 2011, 19:11:13 » |
Нагоре
|
Дебелината на пакета беше 8 см, днес ходих до пощата, но шефа им работи до 17,30ч. същото е и с деловодството, защото те трябва да ми входират жалбата, питах една друга колежка която беше там защото въпросната госпожа я няма за имената й а тя ми каза помня случката, но тази колежка е малко дръпната и затова не се намесих, но вие си бяхте в правото ама колежката вече беше напълнила чувала и затова ви върна, но тя си е такава. Днес ми приеха пакета без проблеми след като носих официалният отговор от пощата и ми казаха, че и те можели да ми го кажат това. Ще пиша като има развитие по случая, но трябва да си търсим правата защото ни направиха на овце и тъпанари дето си траят и мълчат и затова ни тъпчат.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
emi_9eni
new user
Неактивен
|
|
« Отговор #11 -: Април 13, 2011, 19:19:49 » |
Нагоре
|
Ми като си я знаят че е такава овца, дори колежките, значи й е време на госпожата да си понесе заслугите. Пак те съветвам да си подадеш жалбата, защото дефакто си ощетена лично от тази служителка. тя ти е таксувала нещо на по-висока тарифа от необходимото - вместо малък пакет - колет. Нищо че е за стотинки, въпросът е принципен. Не се отказвай и си подай жалбата, може и онлайн и по телефона им се обади в централата. Въобще както си му е реда. Аз днес прочетох същото, което са ти написали в официалния отговор. Пишеше го на табелата, както ти казах в кварталния ни клон.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|