{GOOGLENEWHOR}

Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ПОМОГНЕТЕ - Знаете ли да ли има ограничение за размера на мп  (Прочетена 3634 пъти)
0 Членове и 7 Гости преглежда(т) тази тема.
drum4e77
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 107

Коректна съм и очаквам същото

Поканени потребители: 0

Профил
« -: Април 12, 2011, 19:07:28 »
Раздели ТемаНагоре

Случаят е следният вече няколко пъти в пощата ми правят проблеми за размера на малък пакет, аз знам че има ограничение да е до два килограма, но за размерите нищо не намерих последният път се скарах за един пакет 30см/40см, защото ме пратиха да го пусна като колет, но той беше около 500гр. аз се скарах със служителката на гишето и я попитах къде пише за ограничение на размера, но тя ми се сопна има интернет нали все четете и все си търсите правата, все жалби пускате а сте неориентирани. Моля мами ако някой знае нещо по въпроса да ми пише не знам къде другаде да пусна запитване.
« Последна редакция: Април 12, 2011, 19:42:58 от drum4e77 » Активен

Пощенските разходи са за сметка на купувача. Пращам по пощата като мпп. Не пращам за проба неща, моля гледайте на време. Записали се и дали адрес на лични са с предимство както и с две или повече избрани неща.

http://nagradite.net/drum4e77

drum4e77
new user
*
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #1 -: Април 12, 2011, 19:45:52 »
Раздели ТемаНагоре

Явно никой не знае? Sad
Активен

Пощенските разходи са за сметка на купувача. Пращам по пощата като мпп. Не пращам за проба неща, моля гледайте на време. Записали се и дали адрес на лични са с предимство както и с две или повече избрани неща.

dacetoooooooo
Глобален Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 6310

Профил
« Отговор #2 -: Април 12, 2011, 20:03:29 »
Раздели ТемаНагоре

Има,пакета трябва да е под 50 см ширина-дължина.
Активен

drum4e77
new user
*
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3 -: Април 12, 2011, 20:59:50 »
Раздели ТемаНагоре

Мила къде го пише това, че на тия в пощата да им затворя устите, че ми върнаха пакет 30 на 40см, и ме пратиха при колетите, да се аргументирам, ако трябва и жалба ще пусна, но да знам че е сигурна работата, защото прекаляват, а особено след 18 ч. когато ходя вече са ужасно изнервени.
Активен

dacetoooooooo
Глобален Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 6310

Профил
« Отговор #4 -: Април 12, 2011, 22:05:54 »
Раздели ТемаНагоре

Ами аз лично не съм го виждала написано,а пощаджийките ми казаха.Като ходя до пощата ще ги питам къде точно го пише,те са свестни ще ми кажат Wink
Активен

emi_9eni
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 318

Профил
« Отговор #5 -: Април 12, 2011, 22:23:23 »
Раздели ТемаНагоре

Виждала съм в кварталната ни поща да виси една табела с допустимите размери на пратките. Утре ще ходя до там и ще прочета всичко. Ще пиша следобед да кажа какво съм прочела Smiley
Активен

Правете случайни добрини и безсмислено красиви неща!
aneliq38
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 430

Това е щастието

Профил
« Отговор #6 -: Април 13, 2011, 08:43:22 »
Раздели ТемаНагоре

Раздел 2ри в тази наредба
http://im.cablebg.net/clients/nfcpu-98.htm
казва че МП е с тегло до 2 кг. Никъде в официалните документи няма ограничение в размера на пакета. Това че има вътрешни правила в БГ пощи за размера е вярно. Но доколко те са основани на приета наредба никой не може да каже. Лелите в пощите не знаят кой изисква това от тях. Ама като решат да се заяждат нямат равни на себе си.
Активен

Бъдете коректни, аз винаги съм.
Без записи в обявите!!! При интерес - на лични.
В събота и неделя съм на работа, бъдете търпеливи.
drum4e77
new user
*
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #7 -: Април 13, 2011, 09:04:38 »
Раздели ТемаНагоре

Здравейте момичета, пратих запитване в сайта на бг пощи и ето какво ми отговориха, обадих се на телефона за жалби и пак същото ми обясниха, исках  да пусна жалба, а една мазна служителка ми обясни как е по добре първо да се обърна към началника на пощенската станция, че той щял да реши проблема, а крайното било жалба и не било нужно да се стига до там. Ще видя какво ще правя но за информация на всички  ето това е отговора.

Български пощи ЕАД - Официална страница – Запитване.
Има ли ограничения за размера на малък пакет в големината.
Здравейте! Благодарим Ви за въпроса. Да, има ограничения за размера на малкия пакет. Тегло на малък пакет до 2 кг. Минималните размери са 9 см на 14 см. Максималните размери са следните: сборът от дължината, ширината и дебелината на пакета следва да бъде максимум. 90 см като най-големият размер в едно от трите измерения на пакета (дължина, ширина, дебелина) не може да бъде повече от 60 см. За информация може да се обърнете и към служителите ни в пощенските офиси, които могат да Ви предложат и опаковка за пратката, както и към началника на пощенската служба. Информация може да получите и на телефона ни за клиенти 02/949 3280. Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да ни питате! Телефон за жалби за вътрешни пратки: 02/ 949 31 59 ; 02/ 949 33 29.
« Последна редакция: Април 13, 2011, 09:10:38 от drum4e77 » Активен

emi_9eni
new user
*
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #8 -: Април 13, 2011, 09:14:56 »
Раздели ТемаНагоре

На твоя пакет колко му беше дебелината?
щото до тука 30+40=70см
Ако не е бил по-дебел от 20см - директно отиваш и пускаш жалбата и изобщо недей да ги жалиш!
Само жалби заслужават тия намусени, смотани лелки!!! Така ме е яд на тях! Има толкова свестни и съвестни служителки, ама ей такава една кривотия само да ти е в района и направо ти иде да подпалиш БГ пощи от жалби до президента дори!
Активен

amber
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 459

Поканени потребители: 1

Профил WWW
« Отговор #9 -: Април 13, 2011, 18:01:01 »
Раздели ТемаНагоре

Малки  пакети, чийто ширина+височина+дебелина е повече от 90 см  се таксуват като колети.Малките пакети (препоръчани или до поискаване няма значение) са със сбор под 90см.
Това ми го казаха в нашата поща преди около месец.Служителката извади една линийка да ми мери пакета и аз тогава го научих, дори бях пуснала тема тук, защото и аз не го знаех:
http://www.bgdomakinq.com/forum/index.php?topic=1169.0
Активен
drum4e77
new user
*
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #10 -: Април 13, 2011, 19:11:13 »
Раздели ТемаНагоре

Дебелината на пакета беше 8 см, днес ходих до пощата, но  шефа им работи до 17,30ч. същото е и с деловодството, защото те трябва да ми входират жалбата, питах  една друга колежка която беше там защото въпросната госпожа я няма за имената й а тя ми каза помня случката, но тази колежка е малко дръпната и затова не се намесих, но вие си бяхте в правото ама колежката вече беше напълнила чувала и затова ви върна, но тя си е такава. Днес ми приеха пакета без проблеми след като носих официалният отговор от пощата и ми казаха, че и те можели да ми го кажат това. Ще пиша като има развитие по случая, но трябва да си търсим правата защото ни направиха на овце и тъпанари дето си траят и мълчат и затова ни тъпчат.
Активен

emi_9eni
new user
*
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #11 -: Април 13, 2011, 19:19:49 »
Раздели ТемаНагоре

Ми като си я знаят че е такава овца, дори колежките, значи й е време на госпожата да си понесе заслугите. Пак те съветвам да си подадеш жалбата, защото дефакто си ощетена лично от тази служителка. тя ти е таксувала нещо на по-висока тарифа от необходимото - вместо малък пакет - колет. Нищо че е за стотинки, въпросът е принципен. Не се отказвай и си подай жалбата, може и онлайн и по телефона им се обади в централата. Въобще както си му е реда.
Аз днес прочетох същото, което са ти написали в официалния отговор. Пишеше го на табелата, както ти казах в кварталния ни клон.
Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: