{GOOGLENEWHOR}

Страници: [1] 2 3   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Моля за съвет!  (Прочетена 14049 пъти)
0 Членове и 7 Гости преглежда(т) тази тема.
denizara
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 52

Поканени потребители: 0

Профил
« -: Април 13, 2011, 09:32:38 »
Раздели ТемаНагоре

Здравейте!
Първо да честитя първата годишнина на сайта! Smiley Да има все повече потребители и всички коректни, както и много продажби! Успех!

Бих искала да споделя моя проблем.
Продадох едни пантофки на потребителка maxi07 - потребителка със задоволителни оценки. Това е обявата:

http://www.bgdomakinq.com/showproduct.php?Pantofki+ZETPOL+-+5+lv+s+poshtenskite&product=154725&cat=59

След, като получава пакета, тя ми пише, че били по-малки от описаното в обявата и ги връща. Учудих се, тъй като преди да ги изпратя, ги мерих няколко пъти, за да не стане грешка. Но тя настоя, били малки и не ставали.
Днес ги получих. Е, стелката е със същата дължина, която бях написала, а не с 1 см по-малки, както тя твърди, но и на всичкото отгоре бяха носени /отдолу подметката беше черна/Уж малки, пък носени. Shocked
Аз измих малко подметката, за да видя, че наистина е мръсна и я снимах. Затова на долната снимка стои на петна - бялото си е както беше преди. Сложила съм и снимка с дължината на подметката.

Аз не съм конфликтна личност, контактувала съм основно в Продавалника, а тук само с няколко дами, но все пак не искам за 5 лв с пощенските да ме правят на глупачка. Явно не са й харесали, но не е това начинът. Ето вижте сами - публикувам и снимките, и кореспонденцията.

Цитат на: maxi07 в Април 09, 2011, 13:10:31
Днес получих пантофките, .Незнам как са мерени и къде , но стелката е 14,5см. Явно сте мерели от външната страна. Без стелката, точно в очертанията за крачето вътре е 14,5см., а като сложа стелката става почти 15см. Незнам как сте мерели, но не е това, което сте писали.

Цитат на: denizara в Април 09, 2011, 01:04:41
Здравейте!
Не зная, как е възможно да има такава разлика в меренето - 1,2 см. Как да меря стелка от външна или вътрешна страна - меря дължината изобщо. . И като сложите стелката, обувката по-дълга ли става, че е почти 15 см. Не мога да ви разбера.
Малки ли са пантофите?

Цитат на: maxi07 в Април 08, 2011, 18:08:33
Стелката се мери по вътрешната част , т.е. при тези пантофки като махнеш стелката има леко вдлъбната част, там е очартанието където е крачето- там е 14,5см., като сложа стелката вдлъбнатата част се изравнява и затова става почти 15см. Вие може би мерите по подметката . Да, малки са ни-- много съжалявам, ще искам да ги върна

Не съм мерила подметката, а стелката.-
Върнете ги, ще пратя парите.

Съжалявам, мила. Няма какво да ги правя- ще трябва да ги върна. В понеделник ще ги изпратя

Ако не се вижда добре, ще направя още снимки.
Искам вашето мнение. Благодаря!
« Последна редакция: Април 13, 2011, 09:57:49 от denizara » Активен
Поли
Мис БГ Домакиня 2011
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 2098

Поканени потребители: 32

Профил
« Отговор #1 -: Април 13, 2011, 09:46:44 »
Раздели ТемаНагоре

Здравейте!
Първо да честитя първата годишнина на сайта! Smiley Да има все повече потребители и всички коректни, както и много продажби! Успех!
Бих искала да споделя моя проблем.
Продадох едни пантофки на потребителка maxi07 - потребителка със задоволителни оценки. Това е обявата:

http://www.bgdomakinq.com/showproduct.php?Pantofki+ZETPOL+-+5+lv+s+poshtenskite&product=154725&cat=59

След, като получава пакетя, тя ми пише, че били по-малки от описаното в обявата и ги връща. Учудих се, тъй като преди да ги изпратя, ги мерих няколко пъти, за да не стане грешка. Но тя настоя, били малки и не ставали.
Днес ги получих. Е, стелката е със същата дължина, която бях написала, а не с 1 см по-малки, както тя твърди, но и на всичкото отгоре бяха носени /отдолу подметката беше черна/Уж малки, пък носени. Shocked
Аз измих малко подметката, за да видя, че наистина е мръсна и я снимах. Стои на петна - бялото си е както беше преди. Сложила съм и снимка с дължината на подметката.

Аз не съм конфликтна личност, контактувала съм основно в Продавалника, а тук само с няколко дами, но все пак не искам за 5 лв с пощенските да ме правят на глупачка. Явно не са й харесали, но не е това начинът. Ето вижте сами - публикувам и снимките, и кореспонденцията.

Цитат на: maxi07 в Април 08, 2011, 18:08:33
Днес получих пантофките, .Незнам как са мерени и къде , но стелката е 14,5см. Явно сте мерели от външната страна. Без стелката, точно в очертанията за крачето вътре е 14,5см., а като сложа стелката става почти 15см. Незнам как сте мерели, но не е това, което сте писали.

Здравейте!
Не зная, как е възможно да има такава разлика в меренето - 1,2 см. Как да меря стелка от външна или вътрешна страна - меря дължината изобщо. . И като сложите стелката, обувката по-дълга ли става, че е почти 15 см. Не мога да ви разбера.
Малки ли са пантофите?

Стелката се мери по вътрешната част , т.е. при тези пантофки като махнеш стелката има леко вдлъбната част, там е очартанието където е крачето- там е 14,5см., като сложа стелката вдлъбнатата част се изравнява и затова става почти 15см. Вие може би мерите по подметката . Да, малки са ни-- много съжалявам, ще искам да ги върна

Не съм мерила подметката, а стелката.-
Върнете ги, ще пратя парите.

Съжалявам, мила. Няма какво да ги правя- ще трябва да ги върна. В понеделник ще ги изпратя

Ако не се вижда добре, ще направя още снимки.
Искам вашето мнение. Благодаря!
Колкото и да искам да съм добра на днешния ден,който е празник на сайта,това е върха на наглостта!Описанието като е точно,няма причина за връщане,а като не са и харесали напълно си е заслужила отрицателна оценка!Та и носени ги връща...ей бяса ме хваща!
Активен

Пращам и получавам като МалъкПощенскиПакет(препоръчан)
С предимство са записалите се за две и повече обяви и дали адрес на лични.Не гоня на лични за адрес,заинтересованите пишат на лични!
Не приемам с наложен платеж!
eria
Чисто луда :) Вечеее съм си у домаааа ,ама в пъти по луда :)
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 1473

Профил
« Отговор #2 -: Април 13, 2011, 10:08:37 »
Раздели ТемаНагоре

Виж какво мила ,точно си заслужава за отрицателна отценка без да се замисляш ,ако тя от злоба ти отговори със такава пишеш на Шефа той ще вземе отношение със сугурност.
Ама не може така кой когато му скимне да връща (вече поносена дрехата или обувките)
АЗ имах почти съсщата ситуация преди 10 дни ,затова ти казвам със замах пиши ОТРИЦАТЕЛНА
Активен

Не правете това, което не искате да ви правят !!
Точна и коректна ще съм,както досега !!
Слагам винаги оценки ,моля Ви правете го и Вие !!
denizara
new user
*
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3 -: Април 13, 2011, 10:26:50 »
Раздели ТемаНагоре

Благодаря ви за отговорите!
Аз затова пиша, защото искам безпристрастно мнение.
Не зная, как може да се мери стелката по различен начин освен по дължината. Huh? А и нейните обяснения изобщо не ги разбрах. Ако някой е успял, моля да пише. Smiley
Аз трябва да върна парите, щом ми ги е върнала, но така само си създаваме работа на пощите. Sad
Активен
dacetoooooooo
Глобален Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 6310

Профил
« Отговор #4 -: Април 13, 2011, 10:32:04 »
Раздели ТемаНагоре

Писах на maxi07 да даде нейното обяснение за станалото,но не съм сигурна,че ще го направи.Не е влизала от 19.13.11г.
От видяното и прочетеното, имате право да поставите неутрална оценка!
п.п.Ако не сте върнала парите,направете го още днес.Да не Ви обвинят после,че сте си получили обувките и сте задържали и парите!
Прекрасен ден на всички! Smiley
« Последна редакция: Април 28, 2011, 16:10:28 от dacetoooooooo » Активен

denizara
new user
*
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #5 -: Април 13, 2011, 10:53:14 »
Раздели ТемаНагоре

Благодаря още веднъж.
Днес ще пратя парите със сигурност - само, че ще пратя 5 лв, колкото ми е пратила тя /това е цената с пощенските/. Нали така? Със сигурност няма да поема и такса за превода - 0,35 ст, защото и аз ще я платя.

И се радвам, че има такъв сериозен сайт като БГ Домакиня!
Тук определено има правила и некоректността е сведена до минимум! Дерзайте! Smiley
« Последна редакция: Април 13, 2011, 10:54:57 от denizara » Активен
emi_9eni
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 318

Профил
« Отговор #6 -: Април 13, 2011, 11:01:18 »
Раздели ТемаНагоре

а според мен трябва да си удържиш своите пощенски и да й пратиш само разликата от 3 лв, след като се оказва че сделката не е провалена по твоя вина. Тя е длъжна да си поеме пощенските и в двете посоки. защо е нужно да плащаш разходите, след като вината не е в теб. решила е да ги върне - плаща си за пощенските. ти не си й пратила обувките за проба. а и така да беше, пак трябваше да си поеме пощенските,след като ги връща.
че и наем трябва да си удържиш,щом като са ги носили даже.
а тя като не е влизала от миналия месец, кога направихте сделката? и кога ги върна? щото две -три седмици са доста за връщане на пратка. ако не са им станали ги връща веднага. иначе явно са ги носили и са омръзнали или пък за един месец нищо чудно и малки да са станали вече Smiley
Активен

Правете случайни добрини и безсмислено красиви неща!
denizara
new user
*
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #7 -: Април 13, 2011, 11:19:53 »
Раздели ТемаНагоре

Не, аз ги изпратих на 04.04, а тя пише, че е получила известието на 06.04/сряда/, а ги е взела на 08,04 /петък/.
На 11,04/ понеделник/ каза, че ги е изпратила обратно.
А не е активна от 09,04,11 /поне така пише на профила й/.
И аз не зная вече.
Ако си удържа от парите, със сигурност няма да е доволна.
Ако се включи администратор или модератор пак, ще ми помогне много.
« Последна редакция: Април 13, 2011, 11:21:38 от denizara » Активен
Поли
Мис БГ Домакиня 2011
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 2098

Поканени потребители: 32

Профил
« Отговор #8 -: Април 13, 2011, 11:29:56 »
Раздели ТемаНагоре

Не, аз ги изпратих на 04.04, а тя пише, че е получила известието на 06.04/сряда/, а ги е взела на 08,04 /петък/.
И аз не зная вече.

удръж си пощенските,в пълното право си и не би трябвало да ти пука дали тя ще е доволна,ти доволна ли си от това,което тя направи?
Активен

Пращам и получавам като МалъкПощенскиПакет(препоръчан)
С предимство са записалите се за две и повече обяви и дали адрес на лични.Не гоня на лични за адрес,заинтересованите пишат на лични!
Не приемам с наложен платеж!
denizara
new user
*
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #9 -: Април 13, 2011, 11:47:31 »
Раздели ТемаНагоре

Прави сте, изобщо не съм доволна. Ще си удържа за 1,63 пощенски + 0,35 лв за превод и ще й пиша, за да е наясно.
Усмихнат ден на всички!
Активен
dacetoooooooo
Глобален Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #10 -: Април 13, 2011, 16:42:09 »
Раздели ТемаНагоре

Удръжте си пощенските,но пратете парите.Ако днес не сте успели,то утре сутринта задължително!
Активен

denizara
new user
*
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #11 -: Април 13, 2011, 17:04:07 »
Раздели ТемаНагоре

Благодаря за отговора!
Изпратих днес парите.
Дано всичко да е наред вече!
Активен
s0n1a
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 226

Профил
« Отговор #12 -: Април 13, 2011, 18:22:38 »
Раздели ТемаНагоре

И аз не зная вече.

Разбира се че ще си удържиш пощенските няма да се набутваш ти след като описанието ти е точно.
Активен

evrovioleta
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: Май се объркахте малко!!!

Поканени потребители: 2

Профил
« Отговор #13 -: Април 13, 2011, 20:24:02 »
Раздели ТемаНагоре

Здравейте,аз също имам нужда от съвет.Миналата седмица имах сделка с една потребителка/засега няма да споменавам имена/- тя закупи от мен 3 неща и сумата е 14лв без пощенските.Тя си ги получи още на 8април,писа ми че е по-удобно да ми прати парите по еконт,но от тогава няма нито вест нито кост от нея.Между другото тя ми има и адреса но и телефона,а когато човек иска- намира.Според вас изгарям ли или да проявя още търпение.Наистина незнам какво да мисля.Предварително благодаря !
Активен

1.Пощенските за сметка на купувача освен ако няма друга уговорка.Изчаквайте да съобщя колко са платени и не бързайте да предвиждате сами.
2.Изпращам и получавам като МПП ,ако нямаме друга уговорка.
3.Изключително коректна съм ,очаквам същото и от вас..Ако имате други намерения сме дотук...
4.Според ситуацията мога да поискам и предварително плащане
5.Получава първия дал адрес .Давам предимство на живеещите в Пловдив
6.Не изпращам за проба,ще меря два пъти
dacetoooooooo
Глобален Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #14 -: Април 13, 2011, 20:36:50 »