{GOOGLENEWHOR}


Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Рецепти за Козунак!  (Прочетена 4543 пъти)
0 Членове и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
Админ
Администратор
Администратор
power user
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 3686


Поканени потребители: 4

Профил
« -: Април 04, 2012, 11:36:05 »
Раздели ТемаНагоре

Дами дайте някоя читава рецепта за козунак, че да се пробваме тази година Smiley
Активен

Поли
Мис БГ Домакиня 2011
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 2098


Поканени потребители: 32

Профил
« Отговор #1 -: Април 04, 2012, 15:00:03 »
Раздели ТемаНагоре

 Sad никога не съм правила козунак,срам.........ще питам гугъла
Активен

Пращам и получавам като МалъкПощенскиПакет(препоръчан)
С предимство са записалите се за две и повече обяви и дали адрес на лични.Не гоня на лични за адрес,заинтересованите пишат на лични!
Не приемам с наложен платеж!
Зелено
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: Май се объркахте малко!!!


Никога не е късно човек да срещне някого.

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #2 -: Април 06, 2012, 08:46:48 »
Раздели ТемаНагоре

http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=RECIPE_INFO&RECIPE_ID=143
Активен

Изпращам по ЕКОНТ.

Поли
Мис БГ Домакиня 2011
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 2098


Поканени потребители: 32

Профил
« Отговор #3 -: Април 09, 2012, 08:01:44 »
Раздели ТемаНагоре

Козунак със стафиди и локум

1кг брашно
1 суха мая
6 яйца
200мл олио
250мл прясно мляко
350 гр захар
2 ванилии
1 кутийка локум
1 шепа стафиди

Затоплете около 150мл от млякото и прибавете маята,една лъжичка захар и брашно да стане на гъста каша. Похлупвате и оставята за 10 мин. да втаса.
Разбирате 5 яйца със захарта и прибавяте ванилията и останалото мляко.
Щом втаса маята,изсипвате в брашното яйчната смес,втасалата мая и половин лъжичка сол,като от време на време наливате по малко олио.Замесвате тестото и го оставяте да втаса.
След като втаса аз разделих на три тестото.С едната част направих продълговатия козунак,като разделих тестото на две .Разтеглят се две дълги фитила като се намушкват парчета локум и стафиди навсякъде по дължина.След това просто се увиват двата фитила.За кръглия козунак съм използвала същата технология.След като втасат хубаво(да се увеличат двойно)се намазват с жълтък,поръсват се с захар и се пекат на 200 градуса.
Имайте впредвид ,че цялата процедура е доста дълга и отнема минимум 6 часа.Така че запретвайте ръкави по отрано.
Активен

Пращам и получавам като МалъкПощенскиПакет(препоръчан)
С предимство са записалите се за две и повече обяви и дали адрес на лични.Не гоня на лични за адрес,заинтересованите пишат на лични!
Не приемам с наложен платеж!
iviani
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 549


БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!!!

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #4 -: Април 10, 2012, 12:50:48 »
Раздели ТемаНагоре

И АЗ СЕ ПРОБВАХ,С РЕЦЕПТА ОТ НЕТА ,АМА...ЕТО ВИЖТЕ Wink
Активен

точна и коректна съм,поставям оценки,правете го и Вие!мога да забавя пращането на пакет или запис с няколко дни,защото съм с малко дете.винаги пиша на ЛС и обяснявам,понякога може и да съм досадна,но не искам недуразумения и затова съм много "подробна".пращам на първия дал адрес на ЛС.за нови потребители или такива с малко положителни оценки-паричките предварително,нищо лично,просто не ми се  иска да "горя".


Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на: