{GOOGLENEWHOR}

Страници: 1 [2] 3 4 5   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Мерки против измамите  (Прочетена 12918 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
mimoza7710
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 285

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #15 -: Септември 12, 2010, 12:52:03 »
Раздели ТемаНагоре

И още нещо:
НИК-а може да връща зеления си цвят когато бъде изтрит от полето за некоректни потребители-това естествено ще може да прави "ужиления" потребител, който го е поставил там и АДМИН !
Активен

* Изпращам и получавам като МПП по БГ пощи или Еконт пощенска пратка.
* Коректна съм и очаквам същото от вас.
* Поставям коментари/оценки, правете го и вие.
* Връщам артикули неотговарящи на описанието.
* Изключително много държа на отличната комуникация и я поддържам до приключване на сделката.
* За непознати за мен потребители по моя преценка мога да изискам предварително плащане, моля, не се обиждайте!
amber
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 459

Поканени потребители: 1

Профил WWW
« Отговор #16 -: Септември 12, 2010, 13:08:49 »
Раздели ТемаНагоре

Момичета, а не мислите ли че така много невинни ще "почервенеят".Свидетел съм (а и потърпевша) как в яда си някои пишат отрицателни оценки и слагат в темата за некоректни без основателна причина.
Трябва да има много ясни правила за всичко, за да не изгаря и мокрото покрай сухото.Целта тук е да разчистим от истинските мошенници.

Основното за мен е да не се доверявате на хора с малко или никакви оценки (не че и с много положителни е гаранция).На мен вече 3 пъти ми се случва да ми пишат хора без оценки и само единият път се съгласиха на предварително плащане.Другите два пъти се отказаха от покупката.
Активен
Shu-shi
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 504

Профил
« Отговор #17 -: Септември 12, 2010, 13:11:17 »
Раздели ТемаНагоре

Добре де, какво значи с малко или никакви оценки и липса на доверие? Всички някога сме били в такава ситуация. Доверието е акт на лична преценка. Оценяването също би следвало да е личен избор, но в следствие на извършена сделка. Налагането на много правила не води до нищо добро, както и липсата на такива. Всичко трябва да е с мярка.
« Последна редакция: Септември 12, 2010, 13:13:31 от Shu-shi » Активен

ZORI_135
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 609

Весели празници!

Профил
« Отговор #18 -: Септември 12, 2010, 13:52:14 »
Раздели ТемаНагоре

Оцветяването на ника е повече от добра идея,дано е изпълнимо.
Активен

.Връщам стока не отговаряща на описанието.
Не приемам НП.Не плащам кутии и опаковки.Пращам и получавам по пощата като МПП.
Коректна съм и очаквам същото!

РАЗМЕНЯМ!!!

Плащам след като получа стоката!Искам да знам за какво си давам парите!
amber
new user
*
Неактивен Неактивен

Профил WWW
« Отговор #19 -: Септември 12, 2010, 14:12:00 »
Раздели ТемаНагоре

Добре де, какво значи с малко или никакви оценки и липса на доверие? Всички някога сме били в такава ситуация. Доверието е акт на лична преценка. Оценяването също би следвало да е личен избор, но в следствие на извършена сделка. Налагането на много правила не води до нищо добро, както и липсата на такива. Всичко трябва да е с мярка.

Ще ти кажа какво значи с малко или никакви оценки.Пресен пример от съвсем скоро.Потребителка регистрирана два дни по-рано, съответно без нито една оценка (много ясно), ми пише за три! мои обяви, за една от които вече имах уговорка.Обясних и мотивите си и поисках предварително плащане, при което тя се отказа.Ако и бях изпратила дрехите и след 2 седмици се завайкам в темата за некорекрните, предполагам щяхте да ми се чудите на акъла как съм и изпратила дрехи.
За оценяването си права, трябва да е в следствие на извършена сделка, но историята доказва, че не винаги е така.И отново пресен пример от темата за некоректните.Става дума за обява за подаряване.Записва се първа дама, след нея втора и трета.Обявата обаче отива при втората, защото тя взима и други неща.При което първата бясна тича към темата за некоректните и оплюва втората.В последствие се оказва, че втората мама и е преотстъпила нещото, писала е за това в коментарите на обявата и първата веднагически става супер мила и приятелски настроена и си изтрива поста.
Та ето за това става дума когато казах, че трябва да има ясни правила.Защото в противен случай всеки се води от неговите собствени и коли и беси според тях.И За да се знае във всяка една ситуация кой прав, кой крив и оценките, както и темата за некоректните да не се превръщат в арена за отмъщения и изливане на яда.
« Последна редакция: Септември 12, 2010, 14:13:51 от amber » Активен
Cheesecake
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 368

Профил
« Отговор #20 -: Септември 12, 2010, 14:28:58 »
Раздели ТемаНагоре

Според мен е глупаво товао цветяване на некоректните,трябва да е само за имамниците.Много хора както казаха преди мен,в яда си пишат отрицателни, "връщат жест" и тн. и така може един коректен потребител да е "белязан" в червено.По-добре само хората,които не плащат,крият се и са подвели някого да се маркират така,а не всички с отрицателни оценки.Плюс това всеки има различна дефиниция за некоректен,има много теми тук как например някой не измерил правилно,не описал дрехата точно и прочие,заради което не бива да стои с червен цвят,така се изравнява с крадците и тези,дръзнали да не плащат.Това никак не е честно!
Активен

НЕ поемам пощенски,освен ако не съм отбелязала!
Моля за глас  http://nagradite.net/estrella Smiley
amber
new user
*
Неактивен Неактивен

Профил WWW
« Отговор #21 -: Септември 12, 2010, 14:31:47 »
Раздели ТемаНагоре

Съгласна съм с Cheesecake.Всъщност тя май е обобщила почти всичко, което се опитвах да кажа с толкова много думи:)
Активен
mimoza7710
new user
*
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #22 -: Септември 12, 2010, 14:37:52 »
Раздели ТемаНагоре

Амбър, предполагам всеки знае, че купувач изразил желание да закупи повече от една обява от даден купувач е с предимство пред останалите записани. Никой от нас не е застрахован и по една или друга причина може да се окаже в тази тема.
Точно за това писах в предишния си пост цитирам: " .... Така, когато некоректен потребител се е записал в моя обява и НИК-а му е с червен цвят, аз сама и на моя отговорност ще реша дали да му продам, разменя или купя....." Ако имам желание, влизам , чета темата и разбирам за какво става въпрос. После преценям дали ще имам контакт с теб и така....докато си изчистиш името и то отново стане зелено.
Да не изпадаме в подробности на този етап, все пак това е само предложение.
Активен

* Изключително много държа на отличната комуникация и я поддържам до приключване на сделката.
* За непознати за мен потребители по моя преценка мога да изискам предварително плащане, моля, не се обиждайте!
Shu-shi
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 504

Профил
« Отговор #23 -: Септември 12, 2010, 14:41:20 »
Раздели ТемаНагоре

Ще ти кажа какво значи с малко или никакви оценки.Пресен пример от съвсем скоро.Потребителка регистрирана два дни по-рано, съответно без нито една оценка (много ясно), ми пише за три! мои обяви, за една от които вече имах уговорка.Обясних и мотивите си и поисках предварително плащане, при което тя се отказа.Ако и бях изпратила дрехите и след 2 седмици се завайкам в темата за некорекрните, предполагам щяхте да ми се чудите на акъла как съм и изпратила дрехи.

Ето, че стигаме до личната преценка Smiley
 В случая и двете страни са прави за себе си. Ти - защото не си сигурна в плащането, потребителя в състоянието на обявите, предполагам. Медалът винаги има 2 страни.
Активен

mimoza7710
new user
*
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #24 -: Септември 12, 2010, 14:42:45 »
Раздели ТемаНагоре

Според мен е глупаво товао цветяване на некоректните,трябва да е само за имамниците.Много хора както казаха преди мен,в яда си пишат отрицателни, "връщат жест" и тн. и така може един коректен потребител да е "белязан" в червено.По-добре само хората,които не плащат,крият се и са подвели някого да се маркират така,а не всички с отрицателни оценки.Плюс това всеки има различна дефиниция за некоректен,има много теми тук как например някой не измерил правилно,не описал дрехата точно и прочие,заради което не бива да стои с червен цвят,така се изравнява с крадците и тези,дръзнали да не плащат.Това никак не е честно!
Става въпрос точно за измамниците, измамили един или повече потребители, а не за хората с временни конфликти и такива с отрицателни оценки. Макар, че тези с многото отрицателни оценки рано или късно ще попаднат в графа измамници. Въпреки, че чета редовно темата за некоректни, пак немога да запомня НИК-овете на всички, които не си плащат покупките, защото за съжаление се увеличават. След като продавача не е мерил правилно, и не е описал правилно ще си вземе стоката обратно. В противен случай става "червен", докато си изчисти името.
« Последна редакция: Септември 12, 2010, 14:48:00 от mimoza7710 » Активен

Админ
Администратор
Администратор
power user
Неактивен Неактивен

Публикации: 3686

Поканени потребители: 4

Профил
« Отговор #25 -: Септември 12, 2010, 15:02:02 »
Раздели ТемаНагоре

Според мен водеща трябва да е оценката. Този с по-малка оценка да плаща или праща първи. По принцип всички некоректни платци трябва да са баннати, така, че не виждам защо да ги оцветявам. Тук визирам случай когато не са платени пари или не е изпратена стока и потребителя се е скатал.
Активен

Cheesecake
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 368

Профил
« Отговор #26 -: Септември 12, 2010, 15:31:38 »
Раздели ТемаНагоре

Аз затова предложих да стане задължително писането на оценки,защото са водещи.Дали може да стане?
Активен

НЕ поемам пощенски,освен ако не съм отбелязала!
Моля за глас  http://nagradite.net/estrella Smiley
Админ
Администратор
Администратор
power user
Неактивен Неактивен

Публикации: 3686

Поканени потребители: 4

Профил
« Отговор #27 -: Септември 12, 2010, 15:33:03 »
Раздели ТемаНагоре

Аз затова предложих да стане задължително писането на оценки,защото са водещи.Дали може да стане?

Може да стане като правило, но друг е въпроса дали ще се изпълнява. Няма как да се наложи като задължително!
Активен

dodkoDD
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 276

Профил
« Отговор #28 -: Септември 12, 2010, 16:09:06 »
Раздели ТемаНагоре

2. Да въведа правило с което е желателно да се разменят телефони преди сделка и евентуално да се осъществява контакт. В момента всички номера на тел. са персонални и по-лесно могат да се проверят от МВР при жалба.

Въобще не се лъжете, че могат лесно да се проверят. Всъщност процедурата си е доста сложна и не се прави за щяло и нещяло.
Активен

Предимство има за поръчване от повече обяви.
Пазарлъците на дребно не ги толерирам и игнорирам. Не искам отрицателни емоции.
Ако се забавя с ходене до пощата с два-три дни-не бързайте да нападате, работя, не живея в сайта, което по никакъв начин не ме прави некоректна.
dacetoooooooo
Глобален Модератор
Moderator
power user
Неактивен Неактивен

Публикации: 6310

Профил
« Отговор #29 -: Септември 12, 2010, 16:30:46 »
Раздели ТемаНагоре

Мисля,че най добре ще е да стане задължително правило:
1-поставянето на оценка