Криси09
power user
Неактивен
Публикации: 1657
Вече ходя на работа :)
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #45 -: Септември 23, 2010, 22:50:15 » |
Нагоре
|
Знаете ли аз за какво се сетих. Палачинки със спанак(лопош) заляти със сметана. Ето и рецептата За палачинките: 1ч прясно мляко(или кисело) 1ч газирана вода 4к.ч. брашно 3 яйца 1 щипка захар и сол Размива се млякото с водата и брашното Всичко се бърка и после едно по едно се слагат яйцата Правият се палачинките! За плънката Запържва се спанак или лопош и пресен лук(3-4 гави) може и зрял. Когато изтине запържения спанак се слага сиренето и копър(сиренето се слага на вкус) След като са готови палачинките се пълнят и завиват. Редят се в тавичка и се заливат със сметана.Настъргва се кашкавал отгоре и се слаг за 15 мин във фурната колкото да се зачерви кашкавалът. Става страхотно. Приятно хапване,скоро ще правя и ще приложа и снимка Аз си вземам секи петък списанията на Иван Звездев поредицата домашна кухня,сега излезе новият класиор.Много съм доволна,понеже съм любителка на готвенето. Само ми дайде пари и време и няма да изляза от кухнята
|
|
|
Активен
|
Коректна съм бъдете и вие! Някой път се случва,да не мога да пратя дадено нещо веднага! Давам точни размери,снимките ми са чудесни,така,че четете,мерете,гледайте.Не приемам връщане! С наложен платеж по ПОЩАТА НЕ! Предпочитам пощата и Еконт,както за записи,така и за пратки! Приемам и предлагам размяна,но има някои обяви,които не се разменят,те не са мои и са описани. Приятно пазаруване и разменяне,с повече положителни емоции:)
|
|
|
Криси09
power user
Неактивен
|
|
« Отговор #46 -: Септември 23, 2010, 22:58:06 » |
Нагоре
|
Отоврям много моя любима тема - темата за готвенето, манджите, храненето на татковците и бебешорите- малки и големи! Мноооого обичам да готвя и майс съм си пообъркала професията! На работа като нямаше какво да правя, имах една тетрадчица, вадех я изпод бюрото и почвах наляво и надясно да преписмав рецепти от нета и после да експериментирам вкъщи. Още в първи клас можех да правя дърпана баница и да готвя почти всички по-известни манджи. Разбира се, това си има и лошите страни, защото научиш ли хората около тебе, че можеш да им готвиш, просто ставаш слугиня! Но все пак на мене ми е приятно! Нали знаете мързеливите глезли, то най-лесно да кажеш, олеееее , ми аз немога това да го направя! Ми как сега? Според мене за всичко са виновни майките - затова учете децата си от малки на всичко, не заради друго, а да са полезни на любичите хора около тях. Нека в тази тема всеки сподели каво обича да готви, кое се готви най-лесно, пък можем да си поразменим някоя друга рецепта - ето например аз съм скарана със спагетие и бих искала някой да ме научи, правя ги като за прасетата и затова съм се и отказала! Ужас! В тази тема всеки да каже какво е сготвил или има намерение да направи днес. Да си поговорим за храненето на децата, захранването, полезните продукти, всичко , всичко! Темата е тоооооооооолкова обширна! Надявам се да ви хареса! Ето, аз днес се записах вече с уедна прясна салатка с доматки, краставички, марулки, репички, ячица и царевичка, както и с гъбена супа/ тя е от снощи де/, пиле фрикасе, а за подслаждане мисля да врътна едно крем карамелче! Хайде, сега сте вие наред! И чакам някой с оферта за спагети - вече имам от промоции 5-6 пакета, стоят за красота!Ха Ха Ха! ;D ;D ;D ;D P.S.: Когато отидох за първи път при свеките, тя ми рече да ме изпита дали съм ставала за нейния син и ме накара да направя пържени яйце, на майтап де, че нея така едно време я били накала това да направи като престъпила за първи път чуждия дом! Хем ми стана смешно, хем .............! Ама ги има и такива, особено от днешната младеж, дето ще питат и дали трябва с черупките да ги пуснат в олиото! Ха ха! И аз обожавам да готвя мила,само ми дай продукти "пари" и съм в кухнята цял ден. А аз да ти кажа как правя спагети,много ги обичам. Взимам си спагети и да ти кажа чесно каквото имаш в хладилника сичко става.Сварявам ги(слагам малкоооо олио докато се варят,за да не залепнат)Когато се сварят запържвам кайма,саламче(каквото и да е)може и няколко вида.Слагам го в спагетите и докато са топли слагам кашкавал за да се размекне,сиренце,маслинки и царевичка консервирана. Лично на мен така много ми харесват. ааааа и се тих се понеже макарони също обичам аз ги ям със сиренце и запържвам малко олио с червен пипер,може и за спагетките така да се направи. Не е много здравословно,но пък вкусно
|
|
|
Активен
|
Коректна съм бъдете и вие! Някой път се случва,да не мога да пратя дадено нещо веднага! Давам точни размери,снимките ми са чудесни,така,че четете,мерете,гледайте.Не приемам връщане! С наложен платеж по ПОЩАТА НЕ! Предпочитам пощата и Еконт,както за записи,така и за пратки! Приемам и предлагам размяна,но има някои обяви,които не се разменят,те не са мои и са описани. Приятно пазаруване и разменяне,с повече положителни емоции:)
|
|
|
Криси09
power user
Неактивен
|
|
« Отговор #47 -: Септември 23, 2010, 23:11:09 » |
Нагоре
|
Тези кюфтета от тиквички изглеждат много вкусни,иска ми се и аз да си кажа как ги правя.И ВИЕ ЛИ ТАКА ГИ ПРАВИТЕ? Настъргвам 2 тиквички на ситното ренде и 2 токвички на едрото ренде(зависи от големината им) Оставям ги да се отцедят.После слагам 2 яйца,300гр.сиренце,сол,копър и обърквам,накрая слагам и брашно,аз меря на око,слагам брашно докато се сгъсти като кайма.Във згорещено олио със лъжица пускам и те се оформят на където си искат . Поднасям ги със сос от кисело мялко,копър и чесън. Бон апети Много обичам да готвя и картофени кюфтета,мусака,ориз със зеленчуци и много други вкосотийки. Всяки уикенд правя различни закуски(мекици,баница,пържени филиййки,банички,пица,тутманик,милинки,принцеси) ОБЩО ВЗЕТО МОЯТА СТРАСТ Е ГОТВЕНЕТО
|
|
|
Активен
|
|
|
|
emi9
Всички луди на борба за мир и социализъм :)
power user
Неактивен
Публикации: 2291
|
|
« Отговор #48 -: Септември 27, 2010, 10:59:45 » |
Нагоре
|
Аз пък вчера си разчиствах хладилника и се оказа, че имам 3 чушки 2 моркова 6-7 картофа и малко лук. Нарязах си ги на тънки лентички (направо си ги рендосах), задуших ги в зехтин с малко подправки после ги метнах във фурната със заливка от яйца и мляко и се получи нещо като зеленчукова мусака. Пък и всички вкл. дребния мноооооого я харесаха ....та така
|
|
|
Активен
|
http://bgcash.net/u/emi9 http://spe4eli.me/pileto8833 и аз да се пробвам в тия игри Коректността преди всичко. След "запис" моля да заявите интерес и на ЛС За потребители с малко или без оценки - плащам/пращам след като получа нещото/парите. Когато изпратя парите/нещото ВИНАГИ пиша на лични винаги ПОСТАВЯМ оценки, правете го и вие Позволявам си да игнорирам потребител, по свое усмотрение Всъщност всичко е въпрос на преговори и договорки Изпращам като МПП. Желая и така да получавам пратките си. Все пак си поемам разходите Публикувам и в съседният сайт. Старая се да съм точна, но моля не се сърдете Благодаря НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО ! Success is just like being pregnant. Everybody congratulates you but nobody knows how many times you were fucked
|
|
|
|
ROSIDINKOVA
power user
Неактивен
Публикации: 781
Радвай се на живота,а не на неговия смисьл!
|
|
« Отговор #50 -: Октомври 10, 2010, 00:38:32 » |
Нагоре
|
Изглежда вкуснооооооооо!
|
|
|
Активен
|
Всички заслужаваме да бьдем щастливи!
|
|
|
zorniza
power user
Неактивен
Публикации: 957
Слабите обичат реда-силните владеят хаоса
|
|
« Отговор #51 -: Октомври 10, 2010, 08:53:37 » |
Нагоре
|
Като гледам тази вкуснотийка на skoki81 се сещам да попитам кога децата могат да хапват гъби : Някои спрягат че до 5-тата годинка не трябвало-някой знае ли нещо :
|
|
|
Активен
|
|
|
|
zorniza
power user
Неактивен
Публикации: 957
Слабите обичат реда-силните владеят хаоса
|
|
« Отговор #52 -: Октомври 10, 2010, 09:58:34 » |
Нагоре
|
Като гледам тази вкуснотийка на skoki81 се сещам да попитам кога децата могат да хапват гъби : Някои спрягат че до 5-тата годинка не трябвало-някой знае ли нещо : За бакла скоро разбрах,че не трябва да се консумира от малки дечица-може би гъбките,заради спорите,не знам,но според мен са полезни даже,стига да са култивирани,т.е. да не са диви или брани от аматьор. Леле,skoki,изтекоха ни лигите! ДА БАКЛАТА Е ВОДЯТ СИЛЕН АЛЕРГЕН И ДО 3 ГОДИНКИ НЕ ТРЯБВА ДА Я ХАПВАТ МАЛЧОВЦИТЕ :
|
|
|
Активен
|
|
|
|
emi9
Всички луди на борба за мир и социализъм :)
power user
Неактивен
Публикации: 2291
|
|
« Отговор #53 -: Октомври 10, 2010, 10:25:53 » |
Нагоре
|
Като гледам тази вкуснотийка на skoki81 се сещам да попитам кога децата могат да хапват гъби : Някои спрягат че до 5-тата годинка не трябвало-някой знае ли нещо : Аз не знам със сигурност, ама моят си хапва гъби ( от бурканче или готвенки ) от време на време, а е на 1.5г.
|
|
|
Активен
|
http://bgcash.net/u/emi9 http://spe4eli.me/pileto8833 и аз да се пробвам в тия игри Коректността преди всичко. След "запис" моля да заявите интерес и на ЛС За потребители с малко или без оценки - плащам/пращам след като получа нещото/парите. Когато изпратя парите/нещото ВИНАГИ пиша на лични винаги ПОСТАВЯМ оценки, правете го и вие Позволявам си да игнорирам потребител, по свое усмотрение Всъщност всичко е въпрос на преговори и договорки Изпращам като МПП. Желая и така да получавам пратките си. Все пак си поемам разходите Публикувам и в съседният сайт. Старая се да съм точна, но моля не се сърдете Благодаря НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО ! Success is just like being pregnant. Everybody congratulates you but nobody knows how many times you were fucked
|
|
|
Поли
Мис БГ Домакиня 2011
power user
Неактивен
Публикации: 2098
Поканени потребители: 32
|
|
« Отговор #54 -: Октомври 11, 2010, 18:33:12 » |
Нагоре
|
|
|
|
Активен
|
Пращам и получавам като МалъкПощенскиПакет(препоръчан) С предимство са записалите се за две и повече обяви и дали адрес на лични.Не гоня на лични за адрес,заинтересованите пишат на лични! Не приемам с наложен платеж!
|
|
|
|
Поли
Мис БГ Домакиня 2011
power user
Неактивен
|
|
« Отговор #56 -: Октомври 12, 2010, 05:05:59 » |
Нагоре
|
Издай рецептата мила Рецепта ала Поли (всичко е на око) на дъното нарязах картофи на едро,върху тях наредих нарязан бекон,изсипах една малка консервичка маслен боб,който е за салатите,поръсих с повечко сирене,, червен пипер,малко сол заради сиренето,малко олио,че бекона е мазен, водичка до средата на съда и преди да извадя от фурната чукнах яйцатаДа ви е сладко
|
|
|
Активен
|
Пращам и получавам като МалъкПощенскиПакет(препоръчан) С предимство са записалите се за две и повече обяви и дали адрес на лични.Не гоня на лични за адрес,заинтересованите пишат на лични! Не приемам с наложен платеж!
|
|
|
|
Поли
Мис БГ Домакиня 2011
power user
Неактивен
|
|
« Отговор #58 -: Октомври 12, 2010, 18:57:28 » |
Нагоре
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ROSIDINKOVA
power user
Неактивен
Публикации: 781
Радвай се на живота,а не на неговия смисьл!
|
|
« Отговор #59 -: Октомври 12, 2010, 19:05:38 » |
Нагоре
|
Ееееееееее,искам рецептата за кекса.Че аз нигога не сьм правила кекс
|
|
|
Активен
|