{GOOGLENEWHOR}

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 36   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вкуснотийките на мама!  (Прочетена 159972 пъти)
0 Членове и 7 Гости преглежда(т) тази тема.
Криси09
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 1657

Вече ходя на работа :)

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #45 -: Септември 23, 2010, 22:50:15 »
Раздели ТемаНагоре

Знаете ли аз за какво се сетих.
Палачинки със спанак(лопош) заляти със сметана.
Ето и рецептата
За палачинките:
1ч прясно мляко(или кисело)
1ч газирана вода
4к.ч. брашно
3 яйца
1 щипка захар и сол
Размива се млякото с водата и брашното
Всичко се бърка и после едно по едно се слагат яйцата
Правият се палачинките!
За плънката
Запържва се спанак или лопош и пресен лук(3-4 гави) може и зрял.
Когато изтине запържения спанак се слага сиренето и копър(сиренето се слага на вкус)
След като са готови палачинките се пълнят и завиват.
Редят се в тавичка и се заливат със сметана.Настъргва се кашкавал отгоре и се слаг за 15 мин във фурната колкото да се зачерви кашкавалът.
Става страхотно.
Приятно хапване,скоро ще правя и ще приложа и снимка
Аз си вземам секи петък списанията на Иван Звездев поредицата домашна кухня,сега излезе новият класиор.Много съм доволна,понеже съм любителка на готвенето.
Само ми дайде пари и време и няма да изляза от кухнята  Tongue
Активен

Коректна съм бъдете и вие!
Някой път се случва,да не мога да пратя дадено нещо веднага!

Давам точни размери,снимките ми са чудесни,така,че четете,мерете,гледайте.Не приемам връщане!
С наложен платеж по ПОЩАТА НЕ!
Предпочитам пощата и Еконт,както за записи,така и за пратки!
Приемам и предлагам размяна,но има някои обяви,които не се разменят,те не са мои и са описани.
Приятно пазаруване и разменяне,с повече положителни емоции:)
Криси09
power user
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #46 -: Септември 23, 2010, 22:58:06 »
Раздели ТемаНагоре

Отоврям много моя любима тема - темата за готвенето, манджите, храненето на татковците и бебешорите- малки и големи! Мноооого обичам да готвя и майс съм си пообъркала професията! На работа като нямаше какво да правя, имах една тетрадчица, вадех я изпод бюрото и почвах наляво и надясно да преписмав рецепти от нета и после да експериментирам вкъщи. Още в първи клас можех да правя дърпана баница и да готвя почти всички по-известни манджи. Разбира се, това си има и лошите страни, защото научиш ли хората около тебе, че можеш да им готвиш, просто ставаш слугиня! Но все пак на мене ми е приятно! Нали знаете мързеливите глезли, то най-лесно да кажеш, олеееее , ми аз немога това да го направя! Ми как сега? Според мене за всичко са виновни майките - затова учете децата си от малки на всичко, не заради друго, а да са полезни на любичите хора около тях.
Нека в тази тема всеки сподели каво обича да готви, кое се готви най-лесно, пък можем да си поразменим някоя друга рецепта - ето например аз съм скарана със спагетие и бих искала някой да ме научи, правя ги като за прасетата и затова съм се и отказала! Ужас!
В тази тема всеки да каже какво е сготвил или има намерение да направи днес. Да си поговорим за храненето на децата, захранването, полезните продукти, всичко , всичко! Темата е тоооооооооолкова обширна!
Надявам се да ви хареса!
Ето, аз днес се записах вече с уедна прясна салатка с доматки, краставички, марулки, репички, ячица и царевичка, както и с гъбена супа/ тя е от снощи де/, пиле фрикасе,  а за подслаждане мисля да врътна едно крем карамелче!
Хайде, сега сте вие наред! И чакам някой с оферта за спагети - вече имам от промоции 5-6 пакета, стоят за красота!Ха Ха Ха!
 ;D ;D ;D ;D Kiss Kiss Kiss Kiss

P.S.: Когато отидох за първи път при свеките, тя ми рече да ме изпита дали съм ставала за нейния син и ме накара да направя пържени яйце, на майтап де, че нея така едно време я били накала това да направи като престъпила за първи път чуждия дом! Хем ми стана смешно, хем .............! Ама ги има и такива, особено от днешната младеж, дето ще питат и дали трябва с черупките да ги пуснат в олиото! Ха ха!
И аз обожавам да готвя мила,само ми дай продукти "пари" и съм в кухнята цял ден.
А аз да ти кажа как правя спагети,много ги обичам.
Взимам си спагети и да ти кажа чесно каквото имаш в хладилника сичко става.Сварявам ги(слагам малкоооо олио докато се варят,за да не залепнат)Когато се сварят запържвам кайма,саламче(каквото и да е)може и няколко вида.Слагам го в спагетите и докато са топли слагам кашкавал за да се размекне,сиренце,маслинки и царевичка консервирана.
Лично на мен така много ми харесват.
ааааа и се тих се понеже макарони също обичам аз ги ям със сиренце и запържвам малко олио с червен пипер,може и за спагетките така да се направи.
Не е много здравословно,но пък вкусно Kiss
Активен

Давам точни размери,снимките ми са чудесни,така,че четете,мерете,гледайте.Не приемам връщане!
Приемам и предлагам размяна,но има някои обяви,които не се разменят,те не са мои и са описани.
Криси09
power user
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #47 -: Септември 23, 2010, 23:11:09 »
Раздели ТемаНагоре

И аз като домакиня да покажа малко ;D

Платика от Искъра

кюфтенца от тиквички

пълнени патладжани по турска рецепта

кекс с праскови

Тези кюфтета от тиквички изглеждат много вкусни,иска ми се и аз да си кажа как ги правя.И ВИЕ ЛИ ТАКА ГИ ПРАВИТЕ?
Настъргвам 2 тиквички на ситното ренде и 2 токвички на едрото ренде(зависи от големината им)
Оставям ги да се отцедят.После слагам 2 яйца,300гр.сиренце,сол,копър и обърквам,накрая слагам и брашно,аз меря на око,слагам брашно докато се сгъсти като кайма.Във згорещено олио със лъжица пускам и те се оформят на където си искат  Cheesy .
Поднасям ги със сос от кисело мялко,копър и чесън.
Бон апети Kiss

Много обичам да готвя и картофени кюфтета,мусака,ориз със зеленчуци и много други вкосотийки.
Всяки уикенд правя различни закуски(мекици,баница,пържени филиййки,банички,пица,тутманик,милинки,принцеси) Kiss
ОБЩО ВЗЕТО МОЯТА СТРАСТ Е ГОТВЕНЕТО Wink
Активен

emi9
Всички луди на борба за мир и социализъм :)
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 2291

Профил
« Отговор #48 -: Септември 27, 2010, 10:59:45 »
Раздели ТемаНагоре

Аз пък вчера си разчиствах хладилника и се оказа, че имам 3 чушки 2 моркова 6-7 картофа и малко лук. Нарязах си ги на тънки лентички (направо си ги рендосах), задуших ги в зехтин с малко подправки после ги метнах във фурната със заливка от яйца и мляко и се получи нещо като зеленчукова мусака. Пък и всички вкл. дребния мноооооого я харесаха ....та така
Активен

http://bgcash.net/u/emi9
http://spe4eli.me/pileto8833   и аз да се пробвам в тия игри Smiley

Коректността преди всичко.
След "запис" моля да заявите интерес и на ЛС
За потребители с малко или без оценки - плащам/пращам след като получа нещото/парите.
Когато изпратя парите/нещото ВИНАГИ пиша на лични
винаги ПОСТАВЯМ оценки, правете го и вие
Позволявам си да игнорирам потребител, по свое усмотрение
Всъщност всичко е въпрос на преговори и договорки
Изпращам като МПП. Желая и така да получавам пратките си. Все пак си поемам разходите
Публикувам и в съседният сайт. Старая се да съм точна, но моля не се сърдете Smiley

Благодаря
НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО !
Success is just like being pregnant. Everybody congratulates you but nobody knows how many times you were fucked
skoki81
Глобален Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 3134

Поканени потребители: 1

Профил
« Отговор #49 -: Октомври 09, 2010, 19:40:38 »
Раздели ТемаНагоре

И аз да споделя какво направих преди дни.Понеже в повечето случаи готвя каквото намеря в хладилника а не по рецепта ето какво скалъпих:
ОТ:
Лук,гъби,чушки и месо от пилешко бутче което беше направено на шишче,но аз съответно извадих  Cheesy Cheesy
пускам снимки за начина на приготвяне хихих  Cheesy Cheesy

после
...
....

импровизирам с подправките и тук сипах малко соев сос и разтворих едно пакетче малки тайни за крехки пържоли и във фурната на 200градуса с фолио пекох ооло час време и след това махнах и допекох и крайния резултат е това:

И понеже от предния ден ми бяха останали малко пържени картофи с яйца та и тях сложих като за гарнитура хихихи  Tongue Tongue Tongue
Активен

За света ти може да си един човек, но за един човек може да си целия свят.
ROSIDINKOVA
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 781

Радвай се на живота,а не на неговия смисьл!

Профил
« Отговор #50 -: Октомври 10, 2010, 00:38:32 »
Раздели ТемаНагоре

И аз да споделя какво направих преди дни.Понеже в повечето случаи готвя каквото намеря в хладилника а не по рецепта ето какво скалъпих:
ОТ:
Лук,гъби,чушки и месо от пилешко бутче което беше направено на шишче,но аз съответно извадих  Cheesy Cheesy
пускам снимки за начина на приготвяне хихих  Cheesy Cheesy

после
...
....

импровизирам с подправките и тук сипах малко соев сос и разтворих едно пакетче малки тайни за крехки пържоли и във фурната на 200градуса с фолио пекох ооло час време и след това махнах и допекох и крайния резултат е това:

И понеже от предния ден ми бяха останали малко пържени картофи с яйца та и тях сложих като за гарнитура хихихи  Tongue Tongue Tongue
(super1)
Изглежда вкуснооооооооо!
Активен

Всички заслужаваме да бьдем щастливи!
zorniza
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 957

Слабите обичат реда-силните владеят хаоса

Профил
« Отговор #51 -: Октомври 10, 2010, 08:53:37 »
Раздели ТемаНагоре

Като гледам тази вкуснотийка на skoki81 се сещам да попитам кога децата могат да хапват гъби :Smiley
Някои спрягат че до 5-тата годинка не трябвало-някой знае ли нещо :Smiley
Активен

Нека Коледа и Нова година влязат в дома ви
с надежда, вяра и любов !!
С цялата си душа ви желая
Весели празници
в един осмислен живот !

анимационные картинки - Новый год
zorniza
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 957

Слабите обичат реда-силните владеят хаоса

Профил
« Отговор #52 -: Октомври 10, 2010, 09:58:34 »
Раздели ТемаНагоре

Като гледам тази вкуснотийка на skoki81 се сещам да попитам кога децата могат да хапват гъби :Smiley

За бакла скоро разбрах,че не трябва да се консумира от малки дечица-може би гъбките,заради спорите,не знам,но според мен са полезни даже,стига да са култивирани,т.е. да не са диви или брани от аматьор.  Smiley

Леле,skoki,изтекоха ни лигите!  Tongue

ДА БАКЛАТА Е ВОДЯТ СИЛЕН АЛЕРГЕН И ДО 3 ГОДИНКИ НЕ ТРЯБВА ДА Я ХАПВАТ МАЛЧОВЦИТЕ :Smiley
Активен

Нека Коледа и Нова година влязат в дома ви
с надежда, вяра и любов !!
С цялата си душа ви желая
Весели празници
в един осмислен живот !

анимационные картинки - Новый год
emi9
Всички луди на борба за мир и социализъм :)
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 2291

Профил
« Отговор #53 -: Октомври 10, 2010, 10:25:53 »
Раздели ТемаНагоре

Аз не знам със сигурност, ама моят си хапва гъби  ( от бурканче или готвенки ) от време на време, а е на 1.5г.
Активен

http://bgcash.net/u/emi9
http://spe4eli.me/pileto8833   и аз да се пробвам в тия игри Smiley

Коректността преди всичко.
След "запис" моля да заявите интерес и на ЛС
За потребители с малко или без оценки - плащам/пращам след като получа нещото/парите.
Когато изпратя парите/нещото ВИНАГИ пиша на лични
винаги ПОСТАВЯМ оценки, правете го и вие
Позволявам си да игнорирам потребител, по свое усмотрение
Всъщност всичко е въпрос на преговори и договорки
Изпращам като МПП. Желая и така да получавам пратките си. Все пак си поемам разходите
Публикувам и в съседният сайт. Старая се да съм точна, но моля не се сърдете Smiley

Благодаря
НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО !
Success is just like being pregnant. Everybody congratulates you but nobody knows how many times you were fucked
Поли
Мис БГ Домакиня 2011
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 2098

Поканени потребители: 32

Профил
« Отговор #54 -: Октомври 11, 2010, 18:33:12 »
Раздели ТемаНагоре

Активен

Пращам и получавам като МалъкПощенскиПакет(препоръчан)
С предимство са записалите се за две и повече обяви и дали адрес на лични.Не гоня на лични за адрес,заинтересованите пишат на лични!
Не приемам с наложен платеж!
skoki81
Глобален Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #55 -: Октомври 11, 2010, 19:26:46 »
Раздели ТемаНагоре

Издай рецептата мила  Smiley
Активен

Поли
Мис БГ Домакиня 2011
power user
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #56 -: Октомври 12, 2010, 05:05:59 »
Раздели ТемаНагоре

Рецепта ала Поли Cheesy(всичко е на око)

на дъното нарязах картофи на едро,върху тях наредих нарязан бекон,изсипах една малка консервичка маслен боб,който е за салатите,поръсих с повечко сирене,,червен пипер,малко сол заради сиренето,малко олио,че бекона е мазен,водичка до средата на съда и преди да извадя от фурната чукнах яйцата

Да ви е сладко (hungy1)
Активен

С предимство са записалите се за две и повече обяви и дали адрес на лични.Не гоня на лични за адрес,заинтересованите пишат на лични!
skoki81
Глобален Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #57 -: Октомври 12, 2010, 08:35:14 »
Раздели ТемаНагоре

Интересно е ще го пробвам -любопитно ми е вкуса с боба какъв е  Tongue Tongue Tongue
Активен

Поли
Мис БГ Домакиня 2011
power user
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #58 -: Октомври 12, 2010, 18:57:28 »
Раздели ТемаНагоре

ето и днешната вечерка с десерт Tongue

Активен

ROSIDINKOVA
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 781

Радвай се на живота,а не на неговия смисьл!

Профил
« Отговор #59 -: Октомври 12, 2010, 19:05:38 »
Раздели ТемаНагоре

Ееееееееее,искам рецептата за кекса.Че аз нигога не сьм правила кекс  Embarrassed
Активен

Всички заслужаваме да бьдем щастливи!

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 36   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: