viv_f
power user
Неактивен
Публикации: 630
Коректна съм,давам точни описания.Очаквам същото!
Поканени потребители: 0
|
|
« -: Октомври 15, 2010, 10:18:12 » |
Нагоре
|
Сега ще с еопитам да обясня по накратко,няма да споменавам Ника на потребителя за в момента.Та така,на 21.09 изпращам запис на потрбителя за един часовник,който бях харесала от нея,обясних й че на най-вероятно ще дойде на 23,защото 22 е почивен ден,така на 24 те ми пише че е получила записа и че в ПОнеделник ми пуска часовника.Чакам си аз известие от пощата за получен колет,мина ПОнеделник,мина Вторник,Сряда,известие нямам,а и нямам време да ходя всеки ден до пощата да проверявам,в Петък следобед съседката оставя плик на мъжът ми(води се малък колет който видимо е празен),отварям го и виждам,че няма нищо,веднага писах на потребителката и тя ме уверява,че е пуснала часовника в кутийка за бижу и ми казва че съседката ми или пощальона са го взели,ама няма как да стане защото пакета дойде абсолютно запечатан,само че без цена и грамаж отгоре.Отивам в нашата поща,да питам как след като е препоръчан пакета го дават на някого друг,а той пощальона се подписал от пощата вместо мен ,дошъл до адреса ми,нямало ме е и го оставил на съседката.Началничката на пощата каза,че нямал право след като е препоръчан да го дава на когото е ,знбачи ако аз бях отишла до пощата и видя пакета така лек ,щях да го отворя веднага пред служителите за да имам свидетели,но уви пакета идва до нас по най-тъпия начин.И след това почват едни разправии с потребителката,защото аз й казах да ми снима бележката,понеже на моя колет няма грамаж,изтеглих колко тежи празния плик и й казах че ако отговаря на грамажа в нейната бележка,значи ми го е пуснала празен.След това тя ми казва,че не пазела бележките и обявата беше изтрита .После ми казва , че ще ми снима бележката от пощата и ми праща снимки без печат,без да се вижда дата,абе пълен фалшификат.Незнам дали успях да обясня ситуацията,ако има нещо питайте,че излизам да си взема детето.Искам и вашето мнение
|
|
« Последна редакция: Октомври 27, 2010, 05:19:16 от Хуан Куеста »
|
Активен
|
Коректна съм,давам точни описания.Очаквам същото!Ходя само веднъж седмично до пощата,с изключения ако съм свободна!
|
|
|
Анджелина
Омъжена с деца
new user
Неактивен
Публикации: 103
добра
|
|
« Отговор #1 -: Октомври 15, 2010, 10:26:56 » |
Нагоре
|
Какъв е грамажът на колета? По тава ще познаеш вътре имало ли е часовник или не. Мисълта ми е, че ако на колета или пакета няма значение, пише, че е тежал при предаването в пощата 250 гр., а ти го слагаш на кантара и тежи 50 гр, значи от вътре липсва нещо. Ако грамажът е един и същи, значи вътре не е имало нищо. А нарушена ли е целостта на опаковката? По принцип от БП слагат от тяхното тиксо и си личи, кога е отварян пакета...
|
|
« Последна редакция: Октомври 15, 2010, 10:30:34 от Анджелина »
|
Активен
|
Не купувам/продавам парцали; Коректна съм, очаквам същото;
|
|
|
Barbarona
Criminal mind....
power user
Неактивен
Публикации: 500
Criminal mind...
|
|
« Отговор #2 -: Октомври 15, 2010, 10:41:14 » |
Нагоре
|
за съжаление има много хора по веригата - пошенски служители, пощальон, съседка.... наистина най-точно ще се ориентираш по грамажа, написан на разписката (аз нещо не мога да видя от това, което си качила като снимка) плик с часовник е над 250 г
|
|
|
Активен
|
Нови потребители задължително предварително заплащане. В обявите ми има и артикули на снаха ми, които НЕ СЕ разменят. Затова възможно е към настоящия момент някой обяви да не са вече актуални, питайте и ще проверя. Поздрави
|
|
|
mimoza7710
new user
Неактивен
Публикации: 285
|
|
« Отговор #3 -: Октомври 15, 2010, 11:02:54 » |
Нагоре
|
Не вярвам плик с часовник да тежи толкова....според мен пратката не е била препоръчана, след като е получена не срещу подписа на получателя. Пък дамата като е изхвърлила бележката, проблема си е неин - как ще докаже?! ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СУМАТА! В пощите не са толкова балами, моля, не ги правете на такива!
|
|
|
Активен
|
* Изпращам и получавам като МПП по БГ пощи или Еконт пощенска пратка. * Коректна съм и очаквам същото от вас. * Поставям коментари/оценки, правете го и вие. * Връщам артикули неотговарящи на описанието. * Изключително много държа на отличната комуникация и я поддържам до приключване на сделката. * За непознати за мен потребители по моя преценка мога да изискам предварително плащане, моля, не се обиждайте!
|
|
|
Анджелина
Омъжена с деца
new user
Неактивен
Публикации: 103
добра
|
|
« Отговор #4 -: Октомври 15, 2010, 11:12:01 » |
Нагоре
|
Грамовете посочени от мен и Барбарона са дадени като пример. О.к. Може и 500 кг. да тежи, няма значение. Важното е авторката на темата да види, има ли разлика между теглото, обозначено от пощенската служителка при предаване на плика, колета, пакета и това при получаването му.
Препоръчани пощенски пакети редовно биват вземани срещу подпис от майка ми, съпруга ми, съседа ми, въпреки че са адресирани до мен....
|
|
|
Активен
|
Не купувам/продавам парцали; Коректна съм, очаквам същото;
|
|
|
emi9
Всички луди на борба за мир и социализъм :)
power user
Неактивен
Публикации: 2291
|
|
« Отговор #5 -: Октомври 15, 2010, 11:22:07 » |
Нагоре
|
А в пощата на изпращача не пазят ли архив или нещо от сорта ? Така може да се провери ......ако на човек му се занимава И последно, като не пази бележката, как я е снимала Нещо се обърках
|
|
« Последна редакция: Октомври 15, 2010, 11:24:54 от emi9 »
|
Активен
|
http://bgcash.net/u/emi9 http://spe4eli.me/pileto8833 и аз да се пробвам в тия игри Коректността преди всичко. След "запис" моля да заявите интерес и на ЛС За потребители с малко или без оценки - плащам/пращам след като получа нещото/парите. Когато изпратя парите/нещото ВИНАГИ пиша на лични винаги ПОСТАВЯМ оценки, правете го и вие Позволявам си да игнорирам потребител, по свое усмотрение Всъщност всичко е въпрос на преговори и договорки Изпращам като МПП. Желая и така да получавам пратките си. Все пак си поемам разходите Публикувам и в съседният сайт. Старая се да съм точна, но моля не се сърдете Благодаря НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО ! Success is just like being pregnant. Everybody congratulates you but nobody knows how many times you were fucked
|
|
|
Barbarona
Criminal mind....
power user
Неактивен
Публикации: 500
Criminal mind...
|
|
« Отговор #6 -: Октомври 15, 2010, 11:53:49 » |
Нагоре
|
Не вярвам плик с часовник да тежи толкова....според мен пратката не е била препоръчана, след като е получена не срещу подписа на получателя. Пък дамата като е изхвърлила бележката, проблема си е неин - как ще докаже?! ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СУМАТА! В пощите не са толкова балами, моля, не ги правете на такива!
аз изпращах - часовник в кутийка в плик тежеше между 250 и 500 г
|
|
|
Активен
|
Нови потребители задължително предварително заплащане. В обявите ми има и артикули на снаха ми, които НЕ СЕ разменят. Затова възможно е към настоящия момент някой обяви да не са вече актуални, питайте и ще проверя. Поздрави
|
|
|
mimoza7710
new user
Неактивен
|
|
« Отговор #7 -: Октомври 15, 2010, 12:04:31 » |
Нагоре
|
Грамовете посочени от мен и Барбарона са дадени като пример. О.к. Може и 500 кг. да тежи, няма значение. Важното е авторката на темата да види, има ли разлика между теглото, обозначено от пощенската служителка при предаване на плика, колета, пакета и това при получаването му.
Препоръчани пощенски пакети редовно биват вземани срещу подпис от майка ми, съпруга ми, съседа ми, въпреки че са адресирани до мен....
Случвало се е приятелка да ме помоли като ходя до пощата да взема и неин пакет. Получих го след като представих известието на чийто гръб бяха данните от мойта лична карта и нейния подпис т.е. пълномощно! Също така нейната и мойта лична карта за сверка! Пратките ми се носят вкъщи и единствените хора, които могат да ги получат без да им искат пълномощно са вкъщните. Пощальонките вече ни познават и знаят, че щом е някой от вкъщи няма проблем! От бележката нищо не се разчита, а разбира се, че в пощата има архив - едно копие остава при тях. Нямам идея колко дълго се пазят, но ако продавачката има интерес да се защити може да отиде и да пита. " Отивам в нашата поща,да питам как след като е препоръчан пакета го дават на някого друг,а той пощальона се подписал от пощата вместо мен ,дошъл до адреса ми,нямало ме е и го оставил на съседката." Ето това ме навежда на мисълта, че пратката е била обикновена, а не препоръчана. Точно това се случва с обикновените писма и пратки. Доставят се на адрес и пощальона повече няма ангажимент!
|
|
|
Активен
|
* Изпращам и получавам като МПП по БГ пощи или Еконт пощенска пратка. * Коректна съм и очаквам същото от вас. * Поставям коментари/оценки, правете го и вие. * Връщам артикули неотговарящи на описанието. * Изключително много държа на отличната комуникация и я поддържам до приключване на сделката. * За непознати за мен потребители по моя преценка мога да изискам предварително плащане, моля, не се обиждайте!
|
|
|
mimoza7710
new user
Неактивен
|
|
« Отговор #8 -: Октомври 15, 2010, 12:10:36 » |
Нагоре
|
аз изпращах - часовник в кутийка в плик тежеше между 250 и 500 г И аз съм изпращала бижу, беше ми за пръв път и се чудех как да го опаковам, за да не личи какво е. Сложих го в достатъчно голям плик от тези с мехурчетата ( в случай, че беше малък можеше да го затрият в калабалъка). Беше пуснат с препоръка и изчаках ПРЕД МЕН да го запечатат с жълто тиксо! Естествено всичко беше наред. Но.....хора разни....как може да изхвърлиш документ преди да се увериш, че пратката е получена......
|
|
|
Активен
|
|
|
|
katrin7
new user
Неактивен
Публикации: 108
Поканени потребители: 1
|
|
« Отговор #9 -: Октомври 15, 2010, 12:14:21 » |
Нагоре
|
Този часовник трябва да е от перце, след като тежи само 60 грама... Най вероятно плика е бил празен. Да ти върне парите. А пише ли колко са пощенските разходи? Така пак може да разбереш горе долу дали казва истината, в смисъл ако ти е казала една сума, а сега ти снима бележка за друга.
|
|
|
Активен
|
С БЕБЕ СЪМ ходя до пощата или еконт 2-3 седмично, не всеки ден. 1. Коректна и бърза съм и очаквам същото и от другите. 2. Изпращам след предварително заплащане като МПП за хора с малко оценки или отрицателни, както и за суми над 10 лв. С еконт като пощенска пратка с наложен платеж. 3. Спазвам реда на записалите се в обявата. 4. Пощенските са за сметка на купувача. 5. Разменям САМО за нови неща за бебе!
|
|
|
amber
new user
Неактивен
Публикации: 459
Поканени потребители: 1
|
|
« Отговор #10 -: Октомври 15, 2010, 12:16:02 » |
Нагоре
|
Ако не е препоръчан пакета не дават никакви бележки.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
mimoza7710
new user
Неактивен
|
|
« Отговор #11 -: Октомври 15, 2010, 12:17:03 » |
Нагоре
|
Сега погледнах една от моите бележки. Дано не се лъжа, но аз разчитам в графата тегло 0,60 И какви са тези отметки долу? Там би трябвало да бъдат начислените суми по таксите т.е. такса грамаж+такса препоръка(евентуално) и обща цена....да оставим и касова бележка....
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Фани
new user
Неактивен
Публикации: 156
|
|
« Отговор #12 -: Октомври 15, 2010, 14:25:11 » |
Нагоре
|
Ако на плика няма баркод значи не е препоръчано, на моите пликове лепят баркодове, както на записите, това е във всяка поща. Така и без каквито и да са бележки ще ти проследят пакета. Няма ли бар код...... не знам На мен ми се загубиха два пакета така, без лепенка отгоре. Успех, дано се оправиш!
|
|
|
Активен
|
Мога да изчезна всеки момент за няколко дни/считано от март месец/! Ако чакате парички ще си ги получите, ако чакате пратка-също. Моля за разбиране, няма да ви излъжа!
|
|
|
viv_f
power user
Неактивен
|
|
« Отговор #13 -: Октомври 15, 2010, 14:28:52 » |
Нагоре
|
Какъв е грамажът на колета? По тава ще познаеш вътре имало ли е часовник или не. Мисълта ми е, че ако на колета или пакета няма значение, пише, че е тежал при предаването в пощата 250 гр., а ти го слагаш на кантара и тежи 50 гр, значи от вътре липсва нещо. Ако грамажът е един и същи, значи вътре не е имало нищо. А нарушена ли е целостта на опаковката? По принцип от БП слагат от тяхното тиксо и си личи, кога е отварян пакета...
Точно това незнам,защото на пакета не пише,затова поисках снимки на момичето,но била хвърлила бележките,понеже бях се допитала и до моод и ми каза,че може да вземе дубликат от пощата,ама с печат,цена ,грамаж....както трябва,писах на момичето няколко пъти тия дни,но тя не ми отговаря. Опаковката си беше ок,аз я отворих
|
|
|
Активен
|
Коректна съм,давам точни описания.Очаквам същото!Ходя само веднъж седмично до пощата,с изключения ако съм свободна!
|
|
|
viv_f
power user
Неактивен
|
|
« Отговор #14 -: Октомври 15, 2010, 14:32:13 » |
Нагоре
|
А в пощата на изпращача не пазят ли архив или нещо от сорта ? Така може да се провери ......ако на човек му се занимава И последно, като не пази бележката, как я е снимала Нещо се обърках ами оригинална бележка не пазела,била взела дубликат(това което качих като снимки,на което 1во-не се вижда,2ро-няма печат и 3-то няма дата,аз точно това исках дай обясня и на нея,как като не е приключила сделката и не е получила потвърждение от мен за стоката е хвърлила бележката??А тази бележка я била снимлала от книгите им,обяснява ми някакви неща ,абе....
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|