{GOOGLENEWHOR}

Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: тежест и подуване в краката  (Прочетена 520 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
europe
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 167

Поканени потребители: 0

Профил
« -: Март 22, 2025, 09:31:35 »
Раздели ТемаНагоре

Здравейте. Работата ми изисква дълго стоене и често усещам тежест и подуване в краката, особено вечер. Наскоро лекарят ми препоръча да нося компресивни чорапи, за да подобря кръвообращението и да намаля риска от разширени вени. Проблемът е, че не знам как да избера правилния модел – виждам различни варианти с различна степен на компресия и не съм сигурен кой ще ми бъде най-полезен. Какви са основните разлики между моделите и има ли специфични насоки при избора? И бихте ли ме насочили към надежден търговец, който предлага такива? Благодаря на отзовалите се.
Активен

speaker
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 229

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #1 -: Март 25, 2025, 07:09:17 »
Раздели ТемаНагоре

Здравейте. Не отдавна аз също бях в сходна на вашата ситуация. Изборът на компресивни чорапи зависи от предназначението им и степента на компресия, която Ви е необходима. Леки компресивни чорапи са подходящи за ежедневна употреба при умора и подуване на краката. Средната компресия се препоръчва при първи признаци на разширени вени и профилактика на тромбоза, особено за хора, които прекарват дълго време в седнало или изправено положение. Високата компресия е предназначена за хора с напреднали венозни проблеми и трябва да се използва след консултация със специалист. При избора е важно да се вземат предвид размерът и дължината на чорапите – до коляното, бедрото или цели чорапогащи, в зависимост от зоната, която трябва да бъде поддържана. Моите си взех от https://medmagbg.com/ и определено мога да кажа, че съм много доволна от постигнатите резултати и качеството на самите чорапи. Препоръчвам ви да разгледате наличните опции.
Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: