{GOOGLENEWHOR}

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 17   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Условия за второ и следващи деца!!!  (Прочетена 103058 пъти)
0 Членове и 8 Гости преглежда(т) тази тема.
Отнесена от вихъра,простете!
Глобален Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 3865

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #45 -: Октомври 27, 2010, 12:26:23 »
Раздели ТемаНагоре

Аз бях пред дилема:на квартира,с жълти стотинки за хляб или при свекърите,но добре
избрах второто,защото е временно
купихме си спалня,двуетажно,микровълнова,пералня,готварска,хладилник,фритюрник,сега си взех кафемашина за 180лв. За нова година предстои 40 инча плазма  Wink
Когато намерим хубавка и евтинка къщичка,ще я отремонтираме и повечето неща си ги имаме.Може да е малко и на 2 етажа,но да има 3-4 стаи поне  Smiley
Активен

Моят син е жив благодарение на ТАЗИ болница,ТЕЗИ лекари и ТАЗИ  реанимация!Моля,подкрепете ни дори и само с харесване на страницата.Утре не се знае дали няма да спасят и вашето дете там!Нека държавата плаща поне за лечението на  децата ни.Те са нашето бъдеще!Нека сме задружни поне в това отношение!

http://www.facebook.com/pages/%D0%94%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D0%BC-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%91%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5/215549755125891
skoki81
Глобален Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 3134

Поканени потребители: 1

Профил
« Отговор #46 -: Октомври 27, 2010, 12:52:25 »
Раздели ТемаНагоре

Аз бях пред дилема:на квартира,с жълти стотинки за хляб или при свекърите,но добре
избрах второто,защото е временно
купихме си спалня,двуетажно,микровълнова,пералня,готварска,хладилник,фритюрник,сега си взех кафемашина за 180лв. За нова година предстои 40 инча плазма  Wink
Когато намерим хубавка и евтинка къщичка,ще я отремонтираме и повечето неща си ги имаме.Може да е малко и на 2 етажа,но да има 3-4 стаи поне  Smiley
Е аз не избрах да живея при свекърва си макар че там щях да спестя доста от разходите си но в нерви нямаше да издържа да живея.Когато сме имали нужда от помощ никой не ни е отказъл и май по се обичаме когато се виждаме по рядко Smiley
Активен

За света ти може да си един човек, но за един човек може да си целия свят.
Отнесена от вихъра,простете!
Глобален Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 3865

Профил
« Отговор #47 -: Октомври 27, 2010, 12:58:09 »
Раздели ТемаНагоре

разликата е,че на теб има кой ти помага.На нас НЕ-финансово!Единствено зимнина взимаме от тях и лятото взимат баткото на село
Стараеме се ние да помагаме на тях като плащаме сметките -пенсионери и т.н.

пп:Пращам си детето на село с много пари и всякакви лакомства.Всичко ми се връща после.Не го пращам за да си развявам задника,а за да се занимавам с малкия,който си имаше своите нужди.Плюс факта,че въздуха там е чист и че му купиха 5 кокошки и 2 заека да си ги гледа.1-2 седмици там,1-2 при мен.Следващото лято ще стоим всички там заради въздуха  Smiley
Активен

Моят син е жив благодарение на ТАЗИ болница,ТЕЗИ лекари и ТАЗИ  реанимация!Моля,подкрепете ни дори и само с харесване на страницата.Утре не се знае дали няма да спасят и вашето дете там!Нека държавата плаща поне за лечението на  децата ни.Те са нашето бъдеще!Нека сме задружни поне в това отношение!

http://www.facebook.com/pages/%D0%94%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D0%BC-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%91%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5/215549755125891
monisis
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 11

Профил
« Отговор #48 -: Октомври 27, 2010, 13:34:00 »
Раздели ТемаНагоре

Здравейте, не зная защо повечето майки слагат на първо място финансовите възможности при решението за дете.
Може ли един нов живот да зависи от нещо толкова преходно?
Парите днес ги има, утре няма, не са нещо сигурно и постоянно. А и парите деца не гледат, не обичат и не се купува здраве!
Аз имам три прекрасни дечица и въпреки трудностите, които понякога съпътстват отглеждането им, никога не съм съжалила, за решението си да ги родя.
Единственото, за което се моля е да са здрави. Всичко останало ще се нареди.
Не се страхувайте да пълните къщата си с детски смях, това е единственото нещо, което ще остане в сърцето ви.
Активен
EvaJ
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 146

Профил
« Отговор #49 -: Октомври 27, 2010, 13:43:47 »
Раздели ТемаНагоре

Здравейте, не зная защо повечето майки слагат на първо място финансовите възможности при решението за дете.
Може ли един нов живот да зависи от нещо толкова преходно?
Парите днес ги има, утре няма, не са нещо сигурно и постоянно. А и парите деца не гледат, не обичат и не се купува здраве!
Аз имам три прекрасни дечица и въпреки трудностите, които понякога съпътстват отглеждането им, никога не съм съжалила, за решението си да ги родя.
Единственото, за което се моля е да са здрави. Всичко останало ще се нареди.
Не се страхувайте да пълните къщата си с детски смях, това е единственото нещо, което ще остане в сърцето ви.

Моля да не се разсърдиш,но за мен лично начинът ти на мислене е много наивен.Разбира се,че финансите са от изключително значение.Ето ти елементарния пример...представи си,че не можеш да си кърмиш детето и с еналага д аго храниш изкуствено,а дори д аго кърмиш ти трябва добра храна,а за нея ти трябват пари.За да му е топло на детето през зимата му трябва топла къща и топли дрехи,които също струват пари,ако детето ти да ти чукнем на дърво да не се случва се разболее пак ти трябват пари за прегледи и лечение...доказано е в световен мащаб,че отгледаните в бедност деца в повечето случаи не порастват личности.За мен лично ЛЮБОВТА се изразява не само в гушкане,търпение ,но и в осигуряване на елементарни условия на живот и подчертавам живот,не съществуване.И не случайно ги пиша тези неща...доста често ми се е случвало майки ,изтормозени,влизат в магазина броят си парите,детето иска шоколад,а тя му казва през зъби:"Аз за хляба нямам,ти шоколад ми искаш!"
Никой,ама никой не може д аме убеди,че парите не са важни,защото,за да сме здрави трябват пари...това е положението,колкото и да не ни с еиска да е така.
Още един пример...преди няколко години поискаха на майка ми 650 лв за операция на жлъчката,която си с епоема от касата,но доктора направо си и казал,че,ако не плати ще я оперира,но не гарантира,че ще стане от масата.А ми казвайте,че парите не били важни!
« Последна редакция: Октомври 27, 2010, 13:46:35 от Отровна целувка » Активен

irina78
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 61

Профил
« Отговор #50 -: Октомври 27, 2010, 13:59:35 »
Раздели ТемаНагоре

И двете ми деца са планувани. С втората бременност бяхме много добре финансово, никога не ми се е налагало да пестя за нещо, но.. нещата се променят, удари ни кризата.
Сега пак децата ми не са лишени от нищо, но аз и съпруга ми ограничихме доста от нещата, който правехме по рано - през ден по ресторанти , кино и т.н.
Спокойна съм - мъжът ми е страхотен човек и много оправен, няма да се остави по течението и аз имам много добро образование, но в момента не работя в отпуск съм, бабите и дядовците помагат много.
И да финансите са много много важни, онзи ден пред аптеката една майка плачеше за пари за лекарства за 3 годишната си рожба.  Ужасно е , защото колкото и да не ми се иска здраве, образование, обучение - всичко в един момент опира до парите.
Активен
EvaJ
new user
*
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #51 -: Октомври 27, 2010, 14:02:20 »
Раздели ТемаНагоре

И двете ми деца са планувани. С втората бременност бяхме много добре финансово, никога не ми се е налагало да пестя за нещо, но.. нещата се променят, удари ни кризата.
Сега пак децата ми не са лишени от нищо, но аз и съпруга ми ограничихме доста от нещата, който правехме по рано - през ден по ресторанти , кино и т.н.
Спокойна съм - мъжът ми е страхотен човек и много оправен, няма да се остави по течението и аз имам много добро образование, но в момента не работя в отпуск съм, бабите и дядовците помагат много.
И да финансите са много много важни, онзи ден пред аптеката една майка плачеше за пари за лекарства за 3 годишната си рожба.  Ужасно е , защото колкото и да не ми се иска здраве, образование, обучение - всичко в един момент опира до парите.

А,мерси! Cheesy
Активен

monisis
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 11

Профил
« Отговор #52 -: Октомври 27, 2010, 14:10:33 »
Раздели ТемаНагоре

Докато бях бременна с първото и второто дете и докато ги отглеждах имах повече пари отколкото ми бяха нужни (съпругът ми беше добре финансово )
Сега с третото дете живея вече със съвсем обикновен човек, който, за да ни издържа работи по 12 часа на ден.
За нищо на света не бих заменила живота си сега за живота преди.
Не казвам, че парите нямат значение, но ако чакаш да имаш къща, кола, обзавеждане и стабилни доходи, че и кариера и тогава да създаваш деца, то 50% от семействата ще останат бездетни.
Активен
EvaJ
new user
*
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #53 -: Октомври 27, 2010, 14:13:59 »
Раздели ТемаНагоре

Ами то 50% от семействата и без това създават деца заради дълга към държавата...да не говорим пък пълните домове...тя картинката не е непозната за никого.
Активен

skoki81
Глобален Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #54 -: Октомври 27, 2010, 14:40:06 »
Раздели ТемаНагоре

Докато бях бременна с първото и второто дете и докато ги отглеждах имах повече пари отколкото ми бяха нужни (съпругът ми беше добре финансово )
Сега с третото дете живея вече със съвсем обикновен човек, който, за да ни издържа работи по 12 часа на ден.
За нищо на света не бих заменила живота си сега за живота преди.
Не казвам, че парите нямат значение, но ако чакаш да имаш къща, кола, обзавеждане и стабилни доходи, че и кариера и тогава да създаваш деца, то 50% от семействата ще останат бездетни.

Добре казано само че процентите май ще са повече  Smiley
Активен

Поли
Мис БГ Домакиня 2011
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 2098

Поканени потребители: 32

Профил
« Отговор #55 -: Октомври 27, 2010, 14:43:17 »
Раздели ТемаНагоре

Ами то 50% от семействата и без това създават деца заради дълга към държавата...да не говорим пък пълните домове...тя картинката не е непозната за никого.
Що ли отвори таз тема да чета тук и да се дразня само...мамчета спрете се,дете не се гледа само с усмивки и гушкане,в магазина с усмивка не плащам...
Активен

Пращам и получавам като МалъкПощенскиПакет(препоръчан)
С предимство са записалите се за две и повече обяви и дали адрес на лични.Не гоня на лични за адрес,заинтересованите пишат на лични!
Не приемам с наложен платеж!
amber
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 459

Профил WWW
« Отговор #56 -: Октомври 27, 2010, 14:47:38 »
Раздели ТемаНагоре

И аз много не схващам идеята на темата.
Авторката иска да убеди себе си колко е гадно и трудно с повече от едно дете?!
Или нас дето сме с по две (че и с по три) колко е трудно и безотговорно?!

Отровна целувка примера ти с "дългът към държавата" и домовете беше неуместен. monisis искаше да каже нещо съвсем друго, не вярвам да не си рабрала.

И аз уж реших да не се включвам повече:)
Активен
skoki81
Глобален Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #57 -: Октомври 27, 2010, 14:51:57 »
Раздели ТемаНагоре

Що ли отвори таз тема да чета тук и да се дразня само...мамчета спрете се,дете не се гледа само с усмивки и гушкане,в магазина с усмивка не плащам...
Ама аз не знам кой и къде написа че гледа детето си с усмивки само.То и аз искам като една позната да купя на 6-месечното си бебе бански на Армани за 160лв ама няма -като няма ще носи и за 1.60лв ама пак няма да е голо.Въпроса е в това че не е нужно да имаш купища пари за да отгледаш нормално поне 2 деца за 3-то не бих се навила  Cheesy
Активен

skoki81
Глобален Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #58 -: Октомври 27, 2010, 14:53:14 »
Раздели ТемаНагоре

И аз много не схващам идеята на темата.
Авторката иска да убеди себе си колко е гадно и трудно с повече от едно дете?!
Или нас дето сме с по две (че и с по три) колко е трудно и безотговорно?!

Отровна целувка примера ти с "дългът към държавата" и домовете беше неуместен. monisis искаше да каже нещо съвсем друго, не вярвам да не си рабрала.

И аз уж реших да не се включвам повече:)
А с ето това изказване авторката може да заключи темата  Cheesy Cheesy че иначе има да спорим  Cheesy Cheesy
Активен

EvaJ
new user
*
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #59 -: Октомври 27, 2010, 14:54:14 »
Раздели ТемаНагоре

Амбър,в нищо не искам да убеждавам себе си,защото съм наясно с желанията и целите,които имам,все пак фактите говорят достатъчно!Подхванах една тема,която явно се е оказала неразбрана!НЯкой мод или админ,ако иска може да я заключи,за да не се създава изкуствено напрежение.Благодаря на всички включили се! Smiley
Активен

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 17   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: