{GOOGLENEWHOR}

Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 17   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Условия за второ и следващи деца!!!  (Прочетена 103019 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
abrikotin
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 107

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #165 -: Ноември 05, 2010, 11:35:35 »
Раздели ТемаНагоре

Днес бях на консултация и понеже исках да ме изследват за синдрома на Даун попитах нашия лекар дали го прави или трябва специално да си запиша час ,та неговия отговор беше такъв:"Имаш късмет че аз си гледам тези неща иначе един такъв преглед в София струвал 100лв "каза ми какви са признаците и че ако ги имало се прекъсва бременноста понеже не било лечимо.При мен всичко е нормално ,но исках да попитам някой друг правил ли си е такъв преглед и наистина ли толко струва или този искаше да почерпя поне  Cheesy иначе аз не плащам при него защото съм с направление но си ме гледа цветно всеки път  Cheesy Cheesy даже сега получих и снимка на бебо на пацата за да съм сигорна че е 100% мъж  Cheesy

Повечето гинеколози вече задължително изпращат бъдещите родилки на такъв преглед. Уф, че не мога да се сетя сега точното наименувание  :Smiley Само кръв ти взимат и ти казват кога ще са готови резултатите. Прави се в Майчин дом и струваше около 25 лв., ако не ме лъже паметта. Не би трябвало да са вдигнали цената. Даже имам някакъв спомен, че преди време се говореше този т.н. преглед да стане задължителен и да не се заплаща( или поне по-малка да е таксата).
Ако се изкаже и някоя мама, която по-скоро го е правила, ще е най-добре. Че на мен вече ми се губят някои детайли  Tongue
Активен

Не толерирам "запис" за спорта!
Смятам,че 5-6 часа са достатъчни,за да решите искате нещо или не,ако имате нужда да изчакам повече-пишете на лични.
Не приемам НП без предварителна уговорка.
http://detski-filmi.eu/user/profile/?id=65410&profile_type=feedback
nmomchilova
Горда мама на двама
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 687

Профил
« Отговор #166 -: Ноември 05, 2010, 11:57:16 »
Раздели ТемаНагоре

Аз бих направила аборт ако бебчо нещо не е наред,за някои може да е грях но пък не искам да раждам мъченик и аз да ставам такава  Sad
Една приятелка очакваше второто си детенце с голяма радост.Бременността и беше съвсем нормална,нямаши никакви признаци на увреден плод.не пиеше,не пушеше,както е редно.Милата,2 дни след като роди и казват че детето е със синдром на ДАун!За жалост,не е имала възможност за аборт,понеже никой не еуспял да установи болестта.Реши да го огстави в дом за сираци.Греха е голям,но нямаше ли да е по-голямо наказание да гледа как детето й страда?Huh?И аз подкрепям такива решения,макар ,че никога не мога да съм сигурна,аз как бих реагирала в такава ситуация.
Активен

amber
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 459

Поканени потребители: 1

Профил WWW
« Отговор #167 -: Ноември 05, 2010, 13:41:54 »
Раздели ТемаНагоре

Греха е голям,но нямаше ли да е по-голямо наказание да гледа как детето й страда?Huh?

Можеш да бъдеш сигурна, че страданието и сега ще е в пъти по-голямо.Както и на детето.
Убедена съм че няма да има ден в който да не мисли за детето, ще потъва все повече и повече след всеки негов рожден ден ... абе изобщо ще си е наказана цял живот за този грях.
За детето не ми се мисли изобщо и за него ми е жал, не за нея.
Активен
rosina75
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 371

най-голямото ми щастие са децата ми

Профил
« Отговор #168 -: Ноември 05, 2010, 13:49:25 »
Раздели ТемаНагоре

Днес бях на консултация и понеже исках да ме изследват за синдрома на Даун попитах нашия лекар дали го прави или трябва специално да си запиша час ,та неговия отговор беше такъв:"Имаш късмет че аз си гледам тези неща иначе един такъв преглед в София струвал 100лв "каза ми какви са признаците и че ако ги имало се прекъсва бременноста понеже не било лечимо.При мен всичко е нормално ,но исках да попитам някой друг правил ли си е такъв преглед и наистина ли толко струва или този искаше да почерпя поне  Cheesy иначе аз не плащам при него защото съм с направление но си ме гледа цветно всеки път  Cheesy Cheesy даже сега получих и снимка на бебо на пацата за да съм сигорна че е 100% мъж  Cheesy

Повечето гинеколози вече задължително изпращат бъдещите родилки на такъв преглед. Уф, че не мога да се сетя сега точното наименувание  :Smiley Само кръв ти взимат и ти казват кога ще са готови резултатите. Прави се в Майчин дом и струваше около 25 лв., ако не ме лъже паметта. Не би трябвало да са вдигнали цената. Даже имам някакъв спомен, че преди време се говореше този т.н. преглед да стане задължителен и да не се заплаща( или поне по-малка да е таксата).
Ако се изкаже и някоя мама, която по-скоро го е правила, ще е най-добре. Че на мен вече ми се губят някои детайли  Tongue

Изследването за синдром на Даун се нарича биохимичен скрининг.Това е изследване на хромозомите в кръвта на майката.Наистина се говореше,че ще стане задължително и ще се поема от НЗОК ,но на тизи етап си остана само с обещанията.Преди 2м. струваше 80лв.Прави се само в Майчин дом.
Активен

Привет и от мен !
ето оценките ми от другият сайт! Smile
http://www.detski-filmi.eu/ppc/member.php?uid=43553&ppaction=readfeed
не пазя ред,пращам на първия дал адрес на лс.
не пращам боклуци,не ми пращайте и вие.
корекна съм и очаквам същото.
пращам и получавам като МПП.
поставям винаги оценки-правете го и вие.
за нови потреб. и такива с отр.оценки пращам след получен запис.
опаковки не плащам-правете си сметката.
НП без уговорка не приемам.
връщам стока неотговаряща на описанието.
nmomchilova
Горда мама на двама
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 687

Профил
« Отговор #169 -: Ноември 05, 2010, 14:00:21 »
Раздели ТемаНагоре

Греха е голям,но нямаше ли да е по-голямо наказание да гледа как детето й страда?Huh?

Можеш да бъдеш сигурна, че страданието и сега ще е в пъти по-голямо.Както и на детето.
Убедена съм че няма да има ден в който да не мисли за детето, ще потъва все повече и повече след всеки негов рожден ден ... абе изобщо ще си е наказана цял живот за този грях.
За детето не ми се мисли изобщо и за него ми е жал, не за нея.
Както казах,не можем да сме сигурни как ние бихме реагирали в такава ситуация,затова не мога да съдя никой.А за детето,докторите казаха,че няма да живее дълго.Наистина,момичето цял живот ще мисли за това,но никой не може да си представи какво и е на нея,понеже ние все пак си имаме здраво родени бебета.Не го пожелавам това на никой,да разбереш,че детето ти е болно и с множество увреждания,едва след като го видиш на бял свят!
Активен

doublemama
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 238

Профил WWW
« Отговор #170 -: Ноември 05, 2010, 14:21:20 »
Раздели ТемаНагоре

Имам позната,която беше бременна с близнаци.Едното го загуби в третия месец.Другото се роди и уж всичко беше наред,докато не му откриха увреждане..не помня точно каква болест се води,пък и да се сетя,честно казано не ми се говори...Сега детето е на година и 2-3 месеца и през всичкото това време му се правиха какви ли не процедури,приемаше хапчета,прави гърчове през 5 минути,не се развива нормално като децата на неговата възраст...Както и да е..Момичето е на 23 години и със сълзи на очи съм я чувала как казва,че ако е знаела какво ще стане е щяла да абортира независимо в кой месец от бременността е била.За второ дете не иска и да помисля...
Много са ми тъжни такива теми..Не искам да си помислям аз как бих реагирала ако науча,че ще родя болно дете..Когато близнаците ми бяха на 3 месеца имаше съмнение,че едното е с ДЦП...За моята раекция и чувствата ми няма да ви говоря подробно..Просто за два дни всичко ми се обърна.Не вярвах,че е възможно косата да побелее,както казват някои хора,но на мен наистина тогава косата ми на места побеля...
Слава Богу,всичко е наред с детето ми.Оказа се съвсем друго нещо.Но какво преживях тогава само аз си знам..Аз нямаше да го оставя ако наистина беше болен.Сигурна съм.Щях да се радвам на очичките му,на усмивчицата му...то за това си е и мое дете,не нечие друго...Моята плът и кръв...а аз съм неговата мама.Едва ли другаде би било по-щастливо,както и аз едва ли щях да бъда по-щастлива,разкъсвана от угризения,че детето ми не е до мен...

Та затова и този въпрос е доста противоречив и спорен-дали да оставиш детето си в дом,да абортираш докато е време или цял живот да го гледаш със сълзи в очите и с безсилието,че не можеш да направиш нищо...
Някой преди мен каза,че майките на близнаци са героини..Според мен не е така.Героини са тези майки,които отглеждат болните си деца и правят всичко възможно,дори с последните си изцедени силички,да направят живота на детето си хубав,независимо от всичко.

Извинявам се за дългия пост,беше малко встрани от темата...
« Последна редакция: Ноември 05, 2010, 14:23:03 от doublemama » Активен

Криси09
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 1657

Вече ходя на работа :)

Профил
« Отговор #171 -: Ноември 05, 2010, 21:07:02 »
Раздели ТемаНагоре

Аз бих направила аборт ако бебчо нещо не е наред,за някои може да е грях но пък не искам да раждам мъченик и аз да ставам такава  Sad
И аз мился така, Sad няма смисъл всички ще страдат цял живот така Lips Sealed
Активен

Коректна съм бъдете и вие!
Някой път се случва,да не мога да пратя дадено нещо веднага!

Давам точни размери,снимките ми са чудесни,така,че четете,мерете,гледайте.Не приемам връщане!
С наложен платеж по ПОЩАТА НЕ!
Предпочитам пощата и Еконт,както за записи,така и за пратки!
Приемам и предлагам размяна,но има някои обяви,които не се разменят,те не са мои и са описани.
Приятно пазаруване и разменяне,с повече положителни емоции:)
Криси09
power user
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #172 -: Ноември 05, 2010, 21:16:41 »
Раздели ТемаНагоре

Имам позната,която беше бременна с близнаци.Едното го загуби в третия месец.Другото се роди и уж всичко беше наред,докато не му откриха увреждане..не помня точно каква болест се води,пък и да се сетя,честно казано не ми се говори...Сега детето е на година и 2-3 месеца и през всичкото това време му се правиха какви ли не процедури,приемаше хапчета,прави гърчове през 5 минути,не се развива нормално като децата на неговата възраст...Както и да е..Момичето е на 23 години и със сълзи на очи съм я чувала как казва,че ако е знаела какво ще стане е щяла да абортира независимо в кой месец от бременността е била.За второ дете не иска и да помисля...
Много са ми тъжни такива теми..Не искам да си помислям аз как бих реагирала ако науча,че ще родя болно дете..Когато близнаците ми бяха на 3 месеца имаше съмнение,че едното е с ДЦП...За моята раекция и чувствата ми няма да ви говоря подробно..Просто за два дни всичко ми се обърна.Не вярвах,че е възможно косата да побелее,както казват някои хора,но на мен наистина тогава косата ми на места побеля...
Слава Богу,всичко е наред с детето ми.Оказа се съвсем друго нещо.Но какво преживях тогава само аз си знам..Аз нямаше да го оставя ако наистина беше болен.Сигурна съм.Щях да се радвам на очичките му,на усмивчицата му...то за това си е и мое дете,не нечие друго...Моята плът и кръв...а аз съм неговата мама.Едва ли другаде би било по-щастливо,както и аз едва ли щях да бъда по-щастлива,разкъсвана от угризения,че детето ми не е до мен...

Та затова и този въпрос е доста противоречив и спорен-дали да оставиш детето си в дом,да абортираш докато е време или цял живот да го гледаш със сълзи в очите и с безсилието,че не можеш да направиш нищо...
Някой преди мен каза,че майките на близнаци са героини..Според мен не е така.Героини са тези майки,които отглеждат болните си деца и правят всичко възможно,дори с последните си изцедени силички,да направят живота на детето си хубав,независимо от всичко.

Извинявам се за дългия пост,беше малко встрани от темата...

.
Е на мен ми се насълзиха очите,незнам всеки го приема по различен начин.Имам такава позната,на която деценто всичко му бе наред,но след като се роди му намериха киста на мозъка,даже имаше пусната страница във Фейзбука,за да се съберат паричките,събраха ги де ,направиха операцията,нооо детето не се знае дали ще можи да ходи,вижда и чува.Ще разберат чак след 1г.Та така тяхната история е много дълга,няма да ви натоварвам,та и в този ред на мисли имах предвид,че и тя ми каза така"ако знаех какво ще преживея,какво ще му е на това детенце,нокога нямаше да го раждам,пък камоли и оставя в дом"Много съм против и много мразя хора които мислят така,ще го оставя в дом,абе това човече е живяло в теб 9м,чакал си го с нетърпение и когато ти кажат че е болно,ти да го дадеш в дом,ееее не гладна,жадна,боса и гола ще ходя,но няма да го хвърля на произвола на съдбвата,вярно е както каза предното майче,не се знае ние как ще реагираме в такава ситуация,но съм 100% сигурна че няма да направя това Sad
« Последна редакция: Ноември 05, 2010, 21:18:15 от Криси09 » Активен

Давам точни размери,снимките ми са чудесни,така,че четете,мерете,гледайте.Не приемам връщане!
Приемам и предлагам размяна,но има някои обяви,които не се разменят,те не са мои и са описани.
skoki81
Глобален Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 3134

Профил
« Отговор #173 -: Ноември 05, 2010, 22:09:42 »
Раздели ТемаНагоре

Мале и аз си немах работа да питам за тоя синдром  Huh? толко лоши мисли ми навеждат тези писания и се чувствам така когато четях какви увреждания може да получи преждевременно роденото дете ,направо ми прилошаваше  Sad и сега така  Sad Моля ви да спрем ,нека мислим за хубави неща за да не си навлеча нещо подсъзнателно  Lips Sealed
Активен

За света ти може да си един човек, но за един човек може да си целия свят.
Криси09
power user
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #174 -: Ноември 05, 2010, 22:15:46 »
Раздели ТемаНагоре

Мале и аз си немах работа да питам за тоя синдром  Huh? толко лоши мисли ми навеждат тези писания и се чувствам така когато четях какви увреждания може да получи преждевременно роденото дете ,направо ми прилошаваше  Sad и сега така  Sad Моля ви да спрем ,нека мислим за хубави неща за да не си навлеча нещо подсъзнателно  Lips Sealed
Еми то тази тема,беше малко излишна,нека спрем наистина,то всеки се увлича малко или много,както и аз.Така,че спираме да пиешем за лоши неща.Тааа момче ще е бебчо,супер именце измислихте ли му Kiss Kiss
И аз искам още едно Sad ,но рано още,че и моя мъж близнаци иска.Лелел жална ми майка,ама в рода нямаме,така че едва ли,ноооо нищо не е сигурно Kiss Kiss Kiss Kiss
Активен

skoki81
Глобален Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #175 -: Ноември 05, 2010, 22:33:58 »
Раздели ТемаНагоре

За момиче знаех какво щеше да е името ама за момче направо нищо не ми харесва а което на мен хареса на мъж ми не му харесва и така  Cheesy ама за сега сме се спряли на Радостин  Cheesy
Активен

Криси09
power user
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #176 -: Ноември 05, 2010, 22:40:40 »
Раздели ТемаНагоре

За момиче знаех какво щеше да е името ама за момче направо нищо не ми харесва а което на мен хареса на мъж ми не му харесва и така  Cheesy ама за сега сме се спряли на Радостин  Cheesy
Е ще го изберете вие,Радостин е хубаво име,може Радослав,също е хубаво Tongue
ААА за момиче какво щеше да е Cheesy
Активен

skoki81
Глобален Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #177 -: Ноември 05, 2010, 22:45:37 »
Раздели ТемаНагоре

За момиче знаех какво щеше да е името ама за момче направо нищо не ми харесва а което на мен хареса на мъж ми не му харесва и така  Cheesy ама за сега сме се спряли на Радостин  Cheesy
Е ще го изберете вие,Радостин е хубаво име,може Радослав,също е хубаво Tongue
ААА за момиче какво щеше да е Cheesy
Рая  Tongue Tongue
Активен

Криси09
power user
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #178 -: Ноември 05, 2010, 22:48:39 »
Раздели ТемаНагоре

Аааа знаеш ли да ти кажа една смешна ситуация,когато мислехме име за бебчо,ама още незнаехме какво ще е и си говорим нали,апък аз държа малко или много на традициите,така съм научена де.да си кръстя детето на свекъра или свекървата.ХХАХХА моя мъж вика,абе ако е момче ще го кръстим Съби,апък ако е момиче Събка (laugh6)ей паднах под масата,после пък си говорихме за колички и т.н и той вика да бе ще купувам колички,ей къде е ръчната количка в двора,в нея ще го возим (laugh3) абе викам ти луд ли си,аа и щяло да спи на походното легло (laugh2)(моя мъж има доста  голямо чувство за хумор) та така де за иманата.
И в интерес на истината в 3-я месец решхме как ще се казва ако е момиче или момче,все пак я кръстих и на двамата,свекърът ми се казва Красимир,а свекървещицата  Cheesy ми е Янка,та малката се казва Кристияна (laugh1)
Дано съм ви разсмяла малко Cheesy
Активен

skoki81
Глобален Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #179 -: Ноември 05, 2010, 22:51:33 »
Раздели ТемаНагоре

моя мъж вика,абе ако е момче ще го кръстим Съби,апък ако е момиче Събка (
  (laugh2) (laugh2) (laugh3) Съби  Събка хахахаахха
Активен

Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 17   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: