{GOOGLENEWHOR}

Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 17   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Условия за второ и следващи деца!!!  (Прочетена 103015 пъти)
0 Членове и 10 Гости преглежда(т) тази тема.
nmomchilova
Горда мама на двама
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 687

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #195 -: Ноември 06, 2010, 11:43:48 »
Раздели ТемаНагоре

момичета стига, трябва да се уважават решенията на другите, със сигурност и на майките кото са оставили болното дете не им е хубаво, че да ги упрекваме и ние. Темата беше друга и я четат и бремени момичета

(yes1)И аз това казвам!
Активен

kemilii
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 872

Поканени потребители: 1

Профил
« Отговор #196 -: Ноември 06, 2010, 13:10:12 »
Раздели ТемаНагоре

здравейте, Smiley
аз имам един въпрос,който е свързан с майчинството.В момента съм бременна с второто си дете във 7г.с.
от декември 2009 съм съкратена от работа и от тогава не съм работила никъде.Въпросът ми е дали имам право на майчинство и какво трябва да направя? Huh?
Активен

abrikotin
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 107

Профил
« Отговор #197 -: Ноември 06, 2010, 13:16:27 »
Раздели ТемаНагоре

здравейте, Smiley
аз имам един въпрос,който е свързан с майчинството.В момента съм бременна с второто си дете във 7г.с.
от декември 2009 съм съкратена от работа и от тогава не съм работила никъде.Въпросът ми е дали имам право на майчинство и какво трябва да направя? Huh?

Мила, а като си съкратена била ли си на борсата и получавала ли си обезщетение от там? Сега какъв ти е статуса? Ако никъде не можеш да започнеш работа, можеш да потърсиш някоя фирма, към която да се водиш на работа фиктивно, да речем месец преди излизането в 45-дневния болничен преди раждане, за да можеш да взимаш обезщетение, равно на минималната работна заплата.  Wink
Активен

Не толерирам "запис" за спорта!
Смятам,че 5-6 часа са достатъчни,за да решите искате нещо или не,ако имате нужда да изчакам повече-пишете на лични.
Не приемам НП без предварителна уговорка.
http://detski-filmi.eu/user/profile/?id=65410&profile_type=feedback
nmomchilova
Горда мама на двама
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 687

Профил
« Отговор #198 -: Ноември 06, 2010, 13:43:23 »
Раздели ТемаНагоре

здравейте, Smiley
Трябва да имаш 6 месеца назад преди раждането осигуровка.Ако нямаш,може и със задна дата да намериш някой,който има фирма,и да си внесеш необходимите осигуровки,поне за минимално маичинство.
Активен

kemilii
power user
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #199 -: Ноември 06, 2010, 13:50:03 »
Раздели ТемаНагоре

здравейте, Smiley

Мила, а като си съкратена била ли си на борсата и получавала ли си обезщетение от там? Сега какъв ти е статуса? Ако никъде не можеш да започнеш работа, можеш да потърсиш някоя фирма, към която да се водиш на работа фиктивно, да речем месец преди излизането в 45-дневния болничен преди раждане, за да можеш да взимаш обезщетение, равно на минималната работна заплата.  Wink

съкратена съм,регистрирах се на борсата ,но не получавах обещетение,защото нямах 9м.от последните 15,в момента също съм безработна само ходя да се подписвам на борсата,аз също така разбрах,че трябва да се водя някъде на работа поне 6м.преди да родя,зая да мога да получавам майчинство
Активен

rosina75
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 371

най-голямото ми щастие са децата ми

Профил
« Отговор #200 -: Ноември 06, 2010, 14:01:27 »
Раздели ТемаНагоре

здравейте, Smiley

съкратена съм,регистрирах се на борсата ,но не получавах обещетение,защото нямах 9м.от последните 15,в момента също съм безработна само ходя да се подписвам на борсата,аз също така разбрах,че трябва да се водя някъде на работа поне 6м.преди да родя,зая да мога да получавам майчинство

Ако не успееш никъде да се водиш фиктивно на работа и останеш безработна доката се роди детето,ще ти се полага само 1г.майчинство. Sad
Успех и дано нещата се наредят както трябва Smiley
Активен

Привет и от мен !
ето оценките ми от другият сайт! Smile
http://www.detski-filmi.eu/ppc/member.php?uid=43553&ppaction=readfeed
не пазя ред,пращам на първия дал адрес на лс.
не пращам боклуци,не ми пращайте и вие.
корекна съм и очаквам същото.
пращам и получавам като МПП.
поставям винаги оценки-правете го и вие.
за нови потреб. и такива с отр.оценки пращам след получен запис.
опаковки не плащам-правете си сметката.
НП без уговорка не приемам.
връщам стока неотговаряща на описанието.
abrikotin
new user
*
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #201 -: Ноември 06, 2010, 14:04:54 »
Раздели ТемаНагоре

kemilii, ако имаш общо 12 м. стаж през живота си, независимо точно кога, няма нужда да се водиш на работа поне 6 м. преди раждане. Условието е към момента на издаване на 45-дневния болничен преди раждане, да се водиш на трудов договор. Та затова ти казвам, че е хубаво поне месец преди това, да започнеш да се водиш фиткивно работа. Ако искаш, пиши ми на лични, ще ти пратя линкове към едни много полезни темички, точно по тези и подобни въпроси. Че нали сега се мъдрят и едни нови промени, които евентуално ще влезнат в сила от януари 2011 год.  Kiss
Активен

Смятам,че 5-6 часа са достатъчни,за да решите искате нещо или не,ако имате нужда да изчакам повече-пишете на лични.
kemilii
power user
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #202 -: Ноември 06, 2010, 17:38:58 »
Раздели ТемаНагоре

kemilii, ако имаш общо 12 м. стаж през живота си, независимо точно кога, няма нужда да се водиш на работа поне 6 м. преди раждане. Условието е към момента на издаване на 45-дневния болничен преди раждане, да се водиш на трудов договор. Та затова ти казвам, че е хубаво поне месец преди това, да започнеш да се водиш фиткивно работа. Ако искаш, пиши ми на лични, ще ти пратя линкове към едни много полезни темички, точно по тези и подобни въпроси. Че нали сега се мъдрят и едни нови промени, които евентуално ще влезнат в сила от януари 2011 год.  Kiss

мила,писах ти на лични за линковете
А относто трудовия стаж ,да имам около 5год.трудов стаж общо през живота си,ще гледам да с еуредя някъде :Smiley
Активен

moniandiali
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 25

Профил
« Отговор #203 -: Ноември 06, 2010, 23:03:04 »
Раздели ТемаНагоре

Щом общия ти трудов стаж е повече от 12м. значи няма проблем да се водиш фиктивно някъде на работа за един месец.
Аз направих точно това. Smiley Не съм работила през цялата бременност, но един месец преди първия болничен от 45 дни преди раждането вече се водех-работник. Wink
Активен
Elita
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 216

Профил
« Отговор #204 -: Ноември 06, 2010, 23:09:54 »
Раздели ТемаНагоре

Аз да се върна назад в темата и по- скоро като съвет към Скоки: Най- добре отиди в София , ако искаш да ти направят истински ехографски преглед. Всъщност прегледа се прави на 2Д видозон, който е доста по- добър от нормалните и само истински специалист в областта може да види ако има нещо нередно с бебето. Когато аз бях бременна с малкия все още само 4 лекари има тапия за правене на Фетална морфология и 4-та са в София. Лично аз до момента зная за 2 жени, които са ходили в Монтана и децата са имали проблеми, след като на прегледа доктора им е казал че всичко е наред
За биохимичния сгрининг- аз реших да не го правя, именно защото ти дава някакъв процент и може да има грешка, но на ФМ ходих два пъти- в 12г.с и в 2-г. с
Успех от мен и съм сигурна че всичко е наред  Kiss

За темата- аз в момента имам 2 момчета- на 3г и на 9м. Живот и здраве мисля да имаме още 1 дете. Винаги съм мечтала за 3 деца. Живеем нормално, и двамата с мъжа ми работим и имаме собствено жилище- Това от материална гледна точка. Според мен всяка следващо дете се гледа по- лесно и в повечето случаи си имаш от по-големитеЗа бъдещето- надявам се да им дадем добър старт в образованието и да ги възпитаме като честни и отговорни хора, за да може те един ден сами да устроят живота си- да си намерят работа, да си купят жилище и други  Wink
Активен

Цък http://nagradi.us/Elita
http://www.nagradka.com/Elita

Изисквам предварително плащане за потребители с малко оценки или отрицателни такива!
При сериозен интерес- на лични!Не спазвам ред, освен ако потребител не е писал на лични.
Изпращам като МПП по пощата!
Пощенските са за сметка на купувача.
Не обичам да се пазаря!
abrikotin
new user
*
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #205 -: Ноември 06, 2010, 23:12:32 »
Раздели ТемаНагоре

Щом общия ти трудов стаж е повече от 12м. значи няма проблем да се водиш фиктивно някъде на работа за един месец.
Аз направих точно това. Smiley Не съм работила през цялата бременност, но един месец преди първия болничен от 45 дни преди раждането вече се водех-работник. Wink

Да, точно това имах предвид и аз. То дори, доколкото съм запозната, е възможно и по-малко от месец преди първия болничен от 45 дни да се водиш на работа (дори някъде бях чела, че само един "отработен" ден да имаш пак става), но просто за по-сигурно, е добре да те назначат месец преди това.
 А това за 6-те месеца назад беше преди около две години и то за да можеш да получаваш 90% от заплатата, на която си се осигурявал  като обезщетение през първите 9, после го направиха на 12 месеца след раждане( в това влизаха и 45-те дни болничен преди раждане). До края на тази година със сигурност е- за да можеш да получаваш пълният размер от 90% обезщетение се взимат 12 месеца назад осигуровки. А от догодина евентуално ще стане осигуровките, които се взимат предвид да са 18 месеца назад. Оф, дано го написах разбираемо.  Wink
Активен

m_kiki
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 70

Профил
« Отговор #206 -: Ноември 17, 2010, 23:04:53 »
Раздели ТемаНагоре

Поли няма приблизителна месечна сметка за дете  Cheesy Без да те лъжа- аз не виждам огромна разлика с две или с едно дете.Може би защото сега са още малки- малкият ми син е на почти 2 години, все още не ходи на градина, а големият на 5.
И момичета това за финансовото състояние е нещо много относително.
Преди 6 години, когато забременях с първото си дете живеехме в гарсониера под наем.Тогава изобщо не съм си представяла, че едва 6 години по-късно ще имаме свое собствено жилище, жилището за което винаги съм мечтала, условия, средства и всичко това без унищожителен кредит до края на живота.Човек никога не знае как ще се обърне живота му.Сега може да имате "условия" за 5 деца, но след 2 години живота ви да се промени така, че да изхранвате едва, едва едно (образно казано, не го пожелавам на никой).Може и да стане обратното, така, че ако искате дете, всичко останало за мен са оправдания.
Еми каза, че нейното дете не ядяло любов.Всички деца ядът основно това Wink Всичко останало е само в нашите глави.
Помислете си само след 20-30 години, когато детето ви вече не е малкото бебче зависимо от вас, когато вече е възрастен със собствено семейство.Помислете няма ли да съжалявате и да се връщате назад виждайки колко сте загубили с тази предпазливост, мислейки че е здрав разум.

И след всичко което написах искам да ви кажа, че аз съм човек, който до преди 3 години категорично искаше само едно дете.Вторият ни син не беше плануван и вярвайте когато разбрах, че съм бременна мислех, че света е свършил:) Три дни съм плакала почти денонощно...не искам да ви казвам и какви мисли ми минаха през главата.Божичко, добре че послушах сърцето си.Сега не мога да си представя какво щеше да бъде без Жорко:)
[/quot
мамчета правете си по още едно или две ,че има ситуаций при който да искаш не може-всичко това с парите ,къщите е само оправдание
майка има приятелка която на времето е останала с едно дете по-голямо от мен с 2 год. та този млад мъж почина в началото на годината   
та въпросната  приятелка каза- навремето като ми казваха да си направя още едно  аз не  ,а сега много съжалявам ,че не ги послушах
КОЙТО ИСКА НАМИРА НАЧИН, КОЙТО НЕ ЖЕЛАЕ ТЪРСЕ  ОПРАВДАНЕЯ
не търсете оправдания 
Активен

коректна съм и очаквам същото.изпращам на първия дал адрез на лични(с изключение на прадварителна уговорка).нека бъдем хора не лицемери
<br />

emi9
Всички луди на борба за мир и социализъм :)
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 2291

Профил
« Отговор #207 -: Ноември 19, 2010, 10:09:15 »
Раздели ТемаНагоре

Да, точно това имах предвид и аз. То дори, доколкото съм запозната, е възможно и по-малко от месец преди първия болничен от 45 дни да се водиш на работа (дори някъде бях чела, че само един "отработен" ден да имаш пак става), но просто за по-сигурно, е добре да те назначат месец преди това.
 А това за 6-те месеца назад беше преди около две години и то за да можеш да получаваш 90% от заплатата, на която си се осигурявал  като обезщетение през първите 9, после го направиха на 12 месеца след раждане( в това влизаха и 45-те дни болничен преди раждане). До края на тази година със сигурност е- за да можеш да получаваш пълният размер от 90% обезщетение се взимат 12 месеца назад осигуровки. А от догодина евентуално ще стане осигуровките, които се взимат предвид да са 18 месеца назад. Оф, дано го написах разбираемо.  Wink
Моят случай е такъв. Разбраха, че съм бременна и си ме уволниха. Намерих си познат с фирма и подписах "договор" на 20, на 24 излязох в болничен (45 дни преди раждане)
Активен

http://bgcash.net/u/emi9
http://spe4eli.me/pileto8833   и аз да се пробвам в тия игри Smiley

Коректността преди всичко.
След "запис" моля да заявите интерес и на ЛС
За потребители с малко или без оценки - плащам/пращам след като получа нещото/парите.
Когато изпратя парите/нещото ВИНАГИ пиша на лични
винаги ПОСТАВЯМ оценки, правете го и вие
Позволявам си да игнорирам потребител, по свое усмотрение
Всъщност всичко е въпрос на преговори и договорки
Изпращам като МПП. Желая и така да получавам пратките си. Все пак си поемам разходите
Публикувам и в съседният сайт. Старая се да съм точна, но моля не се сърдете Smiley

Благодаря
НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО !
Success is just like being pregnant. Everybody congratulates you but nobody knows how many times you were fucked
kemilii
power user
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #208 -: Ноември 20, 2010, 09:08:20 »
Раздели ТемаНагоре

Моят случай е такъв. Разбраха, че съм бременна и си ме уволниха. Намерих си познат с фирма и подписах "договор" на 20, на 24 излязох в болничен (45 дни преди раждане)

Боже,как така са те уволнили Shocked,доколкото зная нямат право да те уволнят щом си бременна и това е доказано с документ от АГ Huh? Huh? Huh?
имам една приятелка ,която работеше до 6ти месец,каза на работодателите си  в началото,че е бременна,не им е станало особено приятно,но не са могли да я пипнат,тя е проучила,че не могат да я махнат без нейно съгласие. Wink
Активен

emi9
Всички луди на борба за мир и социализъм :)
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 2291

Профил
« Отговор #209 -: Ноември 20, 2010, 10:20:47 »
Раздели ТемаНагоре

Боже,как така са те уволнили Shocked,доколкото зная нямат право да те уволнят щом си бременна и това е доказано с документ от АГ Huh? Huh? Huh?
имам една приятелка ,която работеше до 6ти месец,каза на работодателите си  в началото,че е бременна,не им е станало особено приятно,но не са могли да я пипнат,тя е проучила,че не могат да я махнат без нейно съгласие. Wink
Зависи от работодателя. Не ми се занимаваше, иначе криви щях да ги направя. Работех за гръцка фирма, но противно на всички мнения, гъркът се оказа човек. А тъпата му съдружничка - българака тя ме разкара. То от българи какво да очакваш. Ама по-добре така, че фалираха на следващата година. Явно бая съм я клела оная ихтиманска прости.... .Нищо против другите от този край Wink
Активен

http://bgcash.net/u/emi9
http://spe4eli.me/pileto8833   и аз да се пробвам в тия игри Smiley

Коректността преди всичко.
След "запис" моля да заявите интерес и на ЛС
За потребители с малко или без оценки - плащам/пращам след като получа нещото/парите.
Когато изпратя парите/нещото ВИНАГИ пиша на лични
винаги ПОСТАВЯМ оценки, правете го и вие
Позволявам си да игнорирам потребител, по свое усмотрение
Всъщност всичко е въпрос на преговори и договорки
Изпращам като МПП. Желая и така да получавам пратките си. Все пак си поемам разходите
Публикувам и в съседният сайт. Старая се да съм точна, но моля не се сърдете Smiley

Благодаря
НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО !
Success is just like being pregnant. Everybody congratulates you but nobody knows how many times you were fucked

Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 17   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: