{GOOGLENEWHOR}

Страници: [1] 2 3   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Това не е ли ПАРАДОКС...  (Прочетена 10525 пъти)
0 Членове и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
zorniza
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 957

Слабите обичат реда-силните владеят хаоса

Поканени потребители: 0

Профил
« -: Ноември 04, 2010, 00:14:28 »
Раздели ТемаНагоре

:Smiley Изчетох почти всичко по форумите по въпроса ,който ме вълнува, но и така не разбрах...........
Не разбрах следното
Има мами,които казват така- Няма сила ,която да ме накара да платя това,което не съм видяла.
И други- Няма сила на света,която да ме накара да изпратя нещо преди да съм си получила парите.
ТАКАААААА
Питам аз сега-това не е ли парадокс
Ако аз в момента искам да изпратя нещо ,но държа да си получа парите предварително-а моят купувач е от тези които не плащат преди да са видели-КАКВО ЩЕ ПРАВИМ
Какво ще излезе от този сблъсък на СИЛИТЕ :Smiley :Smiley :Smiley
Много ми е интересно-какво мислите по този въпрос.....................
Активен

Нека Коледа и Нова година влязат в дома ви
с надежда, вяра и любов !!
С цялата си душа ви желая
Весели празници
в един осмислен живот !

анимационные картинки - Новый год
emi9
Всички луди на борба за мир и социализъм :)
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 2291

Профил
« Отговор #1 -: Ноември 04, 2010, 00:19:21 »
Раздели ТемаНагоре

:Smiley Изчетох почти всичко по форумите по въпроса ,който ме вълнува, но и така не разбрах...........
Не разбрах следното
Има мами,които казват така- Няма сила ,която да ме накара да платя това,което не съм видяла.
И други- Няма сила на света,която да ме накара да изпратя нещо преди да съм си получила парите.
ТАКАААААА
Питам аз сега-това не е ли парадокс
Ако аз в момента искам да изпратя нещо ,но държа да си получа парите предварително-а моят купувач е от тези които не плащат преди да са видели-КАКВО ЩЕ ПРАВИМ
Какво ще излезе от този сблъсък на СИЛИТЕ :Smiley :Smiley :Smiley
Много ми е интересно-какво мислите по този въпрос.....................
Комуникацията ще помогне. Всичко е въпрос на разговори и преговори Smiley
Активен

http://bgcash.net/u/emi9
http://spe4eli.me/pileto8833   и аз да се пробвам в тия игри Smiley

Коректността преди всичко.
След "запис" моля да заявите интерес и на ЛС
За потребители с малко или без оценки - плащам/пращам след като получа нещото/парите.
Когато изпратя парите/нещото ВИНАГИ пиша на лични
винаги ПОСТАВЯМ оценки, правете го и вие
Позволявам си да игнорирам потребител, по свое усмотрение
Всъщност всичко е въпрос на преговори и договорки
Изпращам като МПП. Желая и така да получавам пратките си. Все пак си поемам разходите
Публикувам и в съседният сайт. Старая се да съм точна, но моля не се сърдете Smiley

Благодаря
НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО !
Success is just like being pregnant. Everybody congratulates you but nobody knows how many times you were fucked
Barbarona
Criminal mind....
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 500

Criminal mind...

Профил
« Отговор #2 -: Ноември 04, 2010, 01:21:09 »
Раздели ТемаНагоре

А когато няма комуникация, просто не се стига до сделка и толкова.

Преди седмица получих адрес по една моя обява, отговорих веднага - кога ще пратя, че ще помоля парите по банков път и т.н., отсреща мълчание и така два дни никакъв отговор на моя опит за комуникация.
Сред това аз написах, че след като нямам никакъв отговор от нея, никакво плащане или намерение за такова, нищо не съм изпратила.
Отговори ми: "нямам време да пиша, а и не сме се разбирали за предварително плащане" - как да се разберем, като не отговаряш?!? и край, дотам, нищо повече не писа.
оттогава минаха 7 дни, считам въпроса за приключен и обявявам нещото за свободно и така.
Че като няма време едно ОК да ми напише, или пък едно "ако може да платя като получа", какво очаква?

имам опит и с двете мами писали преди мен в тази тема  - те са перфектна комуникация, нека кажат - толкова ли пък е времеемко да се разменят няколко уточняващи ЛС?

За мен парадокс е това, че от дългогодишният си опит в продавалника, е възприет следния стереотип на пазаруване:
1. запис в обявата
2. хвърлен (буквално) адрес на лични, без нито думичка - сякаш е хвърлена божата благословия и крака трябва да целувам
3. мълчание и чакане да се получи нещото
4. плащане след като е получена/видяна/пробвана - и одобрена - дрехата

за мен тази "СИЛА" на страната на купувача не е правилна, и когато съм била от страната на купуващ, никога не съм злоупотребявала с това.

а доколко накрая и двете страни губят ...не е ясно.
- когато губиш, не знаеш какво печелиш или нещо такова имаше... Wink

« Последна редакция: Ноември 04, 2010, 01:28:28 от Barbarona » Активен

Нови потребители задължително предварително заплащане. В обявите ми има и артикули на снаха ми, които НЕ СЕ разменят. Затова възможно е към настоящия момент някой обяви да не са вече актуални, питайте и ще проверя. Поздрави
zorniza
power user
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3 -: Ноември 04, 2010, 01:33:34 »
Раздели ТемаНагоре

Да като няма комуникация-много ясно ,че няма да пратиш-как да пратиш като не е потвърдено.........
Но питам се дори и с перфектна комуникация ако двете страни се запънат-едната държи първо парите,а другата първо да види-чудя се как ще стане.
Може би твърде много станаха излъганите и затова се получава така.
А повечета разправии по темите са породени именно от липса на комуникация-разбира се това си е мое мнение......
Активен

Весели празници
в един осмислен живот !

emi9
Всички луди на борба за мир и социализъм :)
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 2291

Профил
« Отговор #4 -: Ноември 04, 2010, 10:20:18 »
Раздели ТемаНагоре

А когато няма комуникация, просто не се стига до сделка и толкова.

Преди седмица получих адрес по една моя обява, отговорих веднага - кога ще пратя, че ще помоля парите по банков път и т.н., отсреща мълчание и така два дни никакъв отговор на моя опит за комуникация.
Сред това аз написах, че след като нямам никакъв отговор от нея, никакво плащане или намерение за такова, нищо не съм изпратила.
Отговори ми: "нямам време да пиша, а и не сме се разбирали за предварително плащане" - как да се разберем, като не отговаряш?!? и край, дотам, нищо повече не писа.
оттогава минаха 7 дни, считам въпроса за приключен и обявявам нещото за свободно и така.
Че като няма време едно ОК да ми напише, или пък едно "ако може да платя като получа", какво очаква?

имам опит и с двете мами писали преди мен в тази тема  - те са перфектна комуникация, нека кажат - толкова ли пък е времеемко да се разменят няколко уточняващи ЛС?

За мен парадокс е това, че от дългогодишният си опит в продавалника, е възприет следния стереотип на пазаруване:
1. запис в обявата
2. хвърлен (буквално) адрес на лични, без нито думичка - сякаш е хвърлена божата благословия и крака трябва да целувам
3. мълчание и чакане да се получи нещото
4. плащане след като е получена/видяна/пробвана - и одобрена - дрехата

за мен тази "СИЛА" на страната на купувача не е правилна, и когато съм била от страната на купуващ, никога не съм злоупотребявала с това.

а доколко накрая и двете страни губят ...не е ясно.
- когато губиш, не знаеш какво печелиш или нещо такова имаше... Wink

Тук следва да кажа благодаря Smiley
Е как си заинтересован към даден продукт, пък нямаш 5 минути да се уточниш с продавача ? Нещо не ми се връзва Wink
Напоследък попадам все на мами от София и така си решавам проблемите. Отивам, виждам, харесвам плащам (или не) Smiley
Активен

http://bgcash.net/u/emi9
http://spe4eli.me/pileto8833   и аз да се пробвам в тия игри Smiley

Коректността преди всичко.
След "запис" моля да заявите интерес и на ЛС
За потребители с малко или без оценки - плащам/пращам след като получа нещото/парите.
Когато изпратя парите/нещото ВИНАГИ пиша на лични
винаги ПОСТАВЯМ оценки, правете го и вие
Позволявам си да игнорирам потребител, по свое усмотрение
Всъщност всичко е въпрос на преговори и договорки
Изпращам като МПП. Желая и така да получавам пратките си. Все пак си поемам разходите
Публикувам и в съседният сайт. Старая се да съм точна, но моля не се сърдете Smiley

Благодаря
НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО !
Success is just like being pregnant. Everybody congratulates you but nobody knows how many times you were fucked
rummi_pl
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 135

Профил
« Отговор #5 -: Ноември 04, 2010, 11:48:31 »
Раздели ТемаНагоре

Но питам се дори и с перфектна комуникация ако двете страни се запънат-едната държи първо парите,а другата първо да види-чудя се как ще стане.

Когато не се стигне до консенсус, просто няма сделка  Smiley
Активен

Обявите ми важат за цялата страна.
Спазвам реда в обявата, изчаквам 12ч.
Пощенските са за сметка на купувача.
hladna
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 139

Профил
« Отговор #6 -: Ноември 04, 2010, 21:22:13 »
Раздели ТемаНагоре

Точно...
Просто си пожелавате успех една на друга, со кротко со благо и така...
На мен ми се е случва "отатък" напоследък често, предимно с нови потребители...
Но това не е повод да се конфронтираме излишно или да се ядосваме
Обясняваме се  Cool и всичко приключва...
Активен

1.Поемайте си пощенските!
2.Не подканям на ЛС!
3.Не изпращам за проба!
4.Не приемам и не изпращам с наложен платеж без предварителна уговорка!
5.Изпращам и получавам САМО като МПП! По - скъпите неща, чрез пощенската услуга на Еконт - цена 2,50лв.
6.Запазвам си правото да игнорирам потребители по свое усмотрение!
7.Записвайте се в обявите!
http://detski-filmi.eu/user/profile/?id=66963&profile_type=feedback
galia2007
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 144

каката-август 2006 малкия -септември 2007

Профил
« Отговор #7 -: Ноември 04, 2010, 21:44:08 »
Раздели ТемаНагоре

Точно...
и аз така
по-добре да няма "сделка"-отколкото изхабени нерви и гадаене кой ще е прецакания
Активен

предпочитам предварително плащане/изчаквам 8ч при запис и давам предимство на следващия/не приемам наложен платеж/не подканям на ЛС/с предимство-вземащия повече от една обява
 http://www.detski-filmi.eu/ppc/member.php?uid=34499&ppaction=readfeed
dacetoooooooo
Глобален Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 6310

Профил
« Отговор #8 -: Ноември 04, 2010, 22:07:05 »
Раздели ТемаНагоре

Цитат
Цитат на: hladna в Днес в 21:22:13
Цитат на: rummi_pl в Днес в 11:48:31
Цитат на: zorniza в Днес в 01:33:34

Точно...
и аз така
по-добре да няма "сделка"-отколкото изхабени нерви и гадаене кой ще е прецакания

Подкрепям напълно казаното от мамите преди мен! Smiley
Активен

zorniza
power user
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #9 -: Ноември 05, 2010, 00:03:29 »
Раздели ТемаНагоре

Да така е и аз мисля така-проблемът е ,че ако примерно аз съм тази ,която много е харесала НЕЩОТО
така ще трябва да се откажа от него. И съответно поради зачестилите измами много мами са в двете крайни позиции-и така и сделки няма да се случат...............
Да зная ,че е много относително и с помоща на добра комуникация-може и да се получи , но си е ПАРАДОКС-или едната страна трябва да направи компромис и по този начин отново рискува
Ох малко се омотах ама дано сте ме разбрали Undecided
Активен

Весели празници
в един осмислен живот !

abba
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 108

abba=фея на змея! Четете подписът ми!

Профил
« Отговор #10 -: Ноември 05, 2010, 02:03:59 »
Раздели ТемаНагоре

Аз съм от типът "Не предплащам!" и никога не съм съжалявала за това. Нито пък злоупотребявала! Barbarona /писала по-горе/ може да го потвърди.  Smiley Ние сме с противоположни подписи и дори в една тема влезнахме в "конфликт", но въпреки това се разбрахме като зрели хора и си купих от нея страхотни неща!  Kiss  Така става, когато има комуникация и се правят компромиси.  Smiley Ако ли не - сделка просто няма!
Мен ме озадачава друго обаче. Продавач без оценки, с много малко или с отрицателни, да иска предварително плащане на купувач с много и само положителни! Е, извинете, но това няма как да стане! И аз съм била нова, но съм имала желанието и търпението да си заслужа всичките положителни оценки и чак тогава съм си позволила да напиша в подписа: Не предплащам НИЩО!  Предварително плащане към мен, също не изисквам /правя го много рядко, според купувача/.
Първо трябва да се утвърдиш и докажеш като надежден и честен потребител и след това да поставяш условия! Затова смятам, че оценките са важни почти толкова, колкото и подписите.
Активен

НП само след уговорка. Не предплащам!
При предложения за размяна-аз съм 176см., р-р L-XL, обувки №38.
С момче на 9г.; ръст 153см.; обувки №37-38
Моля, не ми пращайте дрехи от II употреба - имам алергия към препаратите, с които ги третират. Изхвърлям ги директно! Мислете преди да ми ги изпратите. Ако си ги искате обратно, поемете си пощенските!
Не предлагам вещи, които самата аз не бих купила!
Честна и търпелива съм, но не злоупотребявайте!
Записаните в две и повече обяви са с предимство.
doublemama
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 238

Профил WWW
« Отговор #11 -: Ноември 05, 2010, 08:10:10 »
Раздели ТемаНагоре

Аз съм от типът "Не предплащам!" и никога не съм съжалявала за това. Нито пък злоупотребявала! Barbarona /писала по-горе/ може да го потвърди.  Smiley Ние сме с противоположни подписи и дори в една тема влезнахме в "конфликт", но въпреки това се разбрахме като зрели хора и си купих от нея страхотни неща!  Kiss  Така става, когато има комуникация и се правят компромиси.  Smiley Ако ли не - сделка просто няма!
Мен ме озадачава друго обаче. Продавач без оценки, с много малко или с отрицателни, да иска предварително плащане на купувач с много и само положителни! Е, извинете, но това няма как да стане! И аз съм била нова, но съм имала желанието и търпението да си заслужа всичките положителни оценки и чак тогава съм си позволила да напиша в подписа: Не предплащам НИЩО!  Предварително плащане към мен, също не изисквам /правя го много рядко, според купувача/.
Първо трябва да се утвърдиш и докажеш като надежден и честен потребител и след това да поставяш условия! Затова смятам, че оценките са важни почти толкова, колкото и подписите.

(gesture7)
Скоро направих продажба и изисквах парите предварително,но не защото съм нямала доверие в купувача,а просто исках да се застраховам.След като мамчето си получи нещото,ми писа отговор,но и подчерта,че била много обидена,че съм си искала някакви си пет лева предварително.Извиних й се и й казах,че не е лично.Тогава тя нямаше никакви оценки,сега има две (втората е моята).Хем я разбирам,хем пък и не я разбирам..Какво толкова му е обидното...
« Последна редакция: Ноември 05, 2010, 08:30:12 от doublemama » Активен

rosina75
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 371

най-голямото ми щастие са децата ми

Профил
« Отговор #12 -: Ноември 05, 2010, 08:21:12 »
Раздели ТемаНагоре

Аз съм от типът "Не предплащам!" и никога не съм съжалявала за това. Нито пък злоупотребявала! Barbarona /писала по-горе/ може да го потвърди.  Smiley Ние сме с противоположни подписи и дори в една тема влезнахме в "конфликт", но въпреки това се разбрахме като зрели хора и си купих от нея страхотни неща!  Kiss  Така става, когато има комуникация и се правят компромиси.  Smiley Ако ли не - сделка просто няма!
Мен ме озадачава друго обаче. Продавач без оценки, с много малко или с отрицателни, да иска предварително плащане на купувач с много и само положителни! Е, извинете, но това няма как да стане! И аз съм била нова, но съм имала желанието и търпението да си заслужа всичките положителни оценки и чак тогава съм си позволила да напиша в подписа: Не предплащам НИЩО!  Предварително плащане към мен, също не изисквам /правя го много рядко, според купувача/.

Много добре казано Wink
Всички сме били нови,всеки постепенно печели своите оценки,доверие.
На никой не са написани ей така-без нищо/изключвам :връщането на жеста от отрицателна оценка:/
Ако наистина си сериозен и коректен, а си и нов мисля,че  не би трябвало да те притеснява да платиш предварително.
Все пак нали затова са оценките.Иначе писането им ще стане излишно.
Успешни сделки и хубав ден желая на всички. Wink
Активен

Привет и от мен !
ето оценките ми от другият сайт! Smile
http://www.detski-filmi.eu/ppc/member.php?uid=43553&ppaction=readfeed
не пазя ред,пращам на първия дал адрес на лс.
не пращам боклуци,не ми пращайте и вие.
корекна съм и очаквам същото.
пращам и получавам като МПП.
поставям винаги оценки-правете го и вие.
за нови потреб. и такива с отр.оценки пращам след получен запис.
опаковки не плащам-правете си сметката.
НП без уговорка не приемам.
връщам стока неотговаряща на описанието.
Криси09
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 1657

Вече ходя на работа :)

Профил
« Отговор #13 -: Ноември 05, 2010, 08:34:36 »
Раздели ТемаНагоре

Аз съм от типът "Не предплащам!" и никога не съм съжалявала за това. Нито пък злоупотребявала! Barbarona /писала по-горе/ може да го потвърди.  Smiley Ние сме с противоположни подписи и дори в една тема влезнахме в "конфликт", но въпреки това се разбрахме като зрели хора и си купих от нея страхотни неща!  Kiss  Така става, когато има комуникация и се правят компромиси.  Smiley Ако ли не - сделка просто няма!
Мен ме озадачава друго обаче. Продавач без оценки, с много малко или с отрицателни, да иска предварително плащане на купувач с много и само положителни! Е, извинете, но това няма как да стане! И аз съм била нова, но съм имала желанието и търпението да си заслужа всичките положителни оценки и чак тогава съм си позволила да напиша в подписа: Не предплащам НИЩО!  Предварително плащане към мен, също не изисквам /правя го много рядко, според купувача/.

(gesture7)
Скоро направих продажба и изисквах парите предварително,но не защото съм нямала доверие в купувача,а просто исках да се застраховам.След като мамчето си получи нещото,ми писа отговор,но и подчерта,че била много обидена,че съм си искала някакви си пет лева предварително.Извиних й се и й казах,че не е лично.Тогава тя нямаше никакви оценки,сега има две (втората е моята).Хем я разбирам,хем пък и не я разбирам..Какво толкова му е обидното...
Обиждат се когато си искаш парите напред,аз примерно го правя,защото попринцип нямам пари всеки ден и когато получа записа веднага пращам,ама има хора ама то сега,ама защо,ама как...........много въпроси се задават и излишни Wink
Активен

Коректна съм бъдете и вие!
Някой път се случва,да не мога да пратя дадено нещо веднага!

Давам точни размери,снимките ми са чудесни,така,че четете,мерете,гледайте.Не приемам връщане!
С наложен платеж по ПОЩАТА НЕ!
Предпочитам пощата и Еконт,както за записи,така и за пратки!
Приемам и предлагам размяна,но има някои обяви,които не се разменят,те не са мои и са описани.
Приятно пазаруване и разменяне,с повече положителни емоции:)
IRINKA_F
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 237

Профил
« Отговор #14 -: Ноември 05, 2010, 08:53:45 »
Раздели ТемаНагоре

Толкова измамници се навъдиха - незнаеш кои какъв е не са гаранция и оценките - аз така в един друг саит се разправях  С МНОГО КОРЕКТНА  - тоест аз бях с 10 а тя с над 160 напоръчва си жената  а кога ще плати и тя неможа да ми каже - по точно мълча 2 седмици !!! Добре че нещата се развиха добре за мен- имах работа в същия град и отидох у тях - познаите каква физиономия извади  и плати  дори не съм се разправяла но това плащане след месец и половина !!!!  Тук си харесах една пола - мамата изрично е упоменала че непраща за проба - аз обаче писах и тя не ми отказа  - значи стигам до извода че всичко е КОМУНИКАЦИЯ !!!!
Активен

Коректна съм - очаквам коректност и от вас ! От 09.09.2010г изисквам предварително паричките!   Когато подарявам  не спазвам ред  - пращам на когото аз преценя ! Имам момиче на почти 7 годинки имайте го в предвид когато предлагате размяна !

Страници: [1] 2 3   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: