{GOOGLENEWHOR}

Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 16   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Случки в пощата - споделете, разкажете  (Прочетена 76199 пъти)
0 Членове и 3 Гости преглежда(т) тази тема.
velkova_1914
ЛЕВСКИ СФ 1914
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 1474

Левски Сф 1914

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #75 -: Декември 03, 2010, 16:01:59 »
Раздели ТемаНагоре

Здравейте
Толкова се зарадвах, че има такава тема - ще споделя няколко случки, дано са от полза някому.
Имала съм толкова ядове с пощата и като изпращач, и като получател, че мога роман да напиша. Явно аз съм си карък, виждам, че повечето сте доволни.
1. Откакто се помня, аз бележки и известия от пощата нито за запис, нито за колет не съм видяла. Нито веднъж. (от София съм) 100 пъти съм питала защо, никой нищо не казва.
2. Пратки са ми се бавили със седмици, накрая като ги получа/получат датата на изпращане е ок, но колета какво е правил 2 седмици по България, никой не знае, само дето съм изпадала в истерия и всекидневно ходене да проверявам какво става. За записи също.
3. Миналата година пощата ми затри колет с рокля за 60 лв вътре, беше пратена препоръчано до малко село, ходих хиляда пъти да  да я проследявам - от едната междинна станция изпратена до друга, непристигнала там, изгубила се по пътя и макар всички жалби на всички места, които подадох, никой нищо не намери, никой не ми възстанови дори част от сумата, аз си останах без рокля и върнах записа на жената, която искаше да я купи. 3 месеца въртях телефони, писах заявления, снимах бележки и се разкарвах насам натам, накрая пих една студена вода и се опитах да забравя за случката.
4 Обаче преди два месеца ми изчезна пощенски запис, за малка сума наистина, за за малко да се скараме с мамчето, на което го бях пратила, добре че излезе печена и ми оказа пълно съдействие в "разследването" къде е записа. Аз понеже бързах с покупката, й преведох втори път сумата по банков път, с уговорката, че когато дойде записа, тя ще ми го прати обратно, но уви, 2 месеца по-късно нито при мен, нито при нея е дошъл.  Всичко е проверено, записа е пратен от моята поща, но не е пристигнал в другата. Заедно с още 4 записа от същия ден (на други клиенти). Ще кажете, че е редно да ми върнат парите - и аз така смятам, накараха ме да напиша някаква молба, и да проверявам пред 2-3 дни какво става, но факт е, че до този момент нищо не ми е върнато. Останаха само нервите.
Така че сами си преценете качеството на българските пощи - аз лично всеки път вече със страх ходя там.
Така че сами си

Shocked Shocked Shocked
голям ужас
Активен

Криси09
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 1657

Вече ходя на работа :)

Профил
« Отговор #76 -: Декември 03, 2010, 16:24:11 »
Раздели ТемаНагоре

Кой нормален млад човек ще се забие да бачка в пощите (одъртели, саморазрушаващи се сгради) за 200-300 лв. заплата? Трябва да е луд!
Аз бих отишла,дори и за 200лв Roll Eyes се са нещо,като си стоиш в къщи кой ти дава 200лв
Активен

Коректна съм бъдете и вие!
Някой път се случва,да не мога да пратя дадено нещо веднага!

Давам точни размери,снимките ми са чудесни,така,че четете,мерете,гледайте.Не приемам връщане!
С наложен платеж по ПОЩАТА НЕ!
Предпочитам пощата и Еконт,както за записи,така и за пратки!
Приемам и предлагам размяна,но има някои обяви,които не се разменят,те не са мои и са описани.
Приятно пазаруване и разменяне,с повече положителни емоции:)
velkova_1914
ЛЕВСКИ СФ 1914
power user
**
Неактивен Неактивен

Левски Сф 1914

Профил
« Отговор #77 -: Декември 03, 2010, 16:25:58 »
Раздели ТемаНагоре

Кой нормален млад човек ще се забие да бачка в пощите (одъртели, саморазрушаващи се сгради) за 200-300 лв. заплата? Трябва да е луд!
Аз бих отишла,дори и за 200лв Roll Eyes се са нещо,като си стоиш в къщи кой ти дава 200лв

ами сигурно има кой да дава за това разсъждава така според мен.
Активен

Криси09
power user
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #78 -: Декември 03, 2010, 16:27:31 »
Раздели ТемаНагоре

И аз да се включа в нашата мила картинка "БГ пощи"
Отивам да пусна запис на една готина мацка от тук (не помня на коя) и така бързам за работа, че съм се отвеяла съвсем. От бързане на получател написах моите данни. Казах "Уф" и най-вежливо помолих за нова бланка, че бях написала всичко - код, град, адрес, имена - всичко. Нямам място  да поправям (всички знаете бланките). Нашата мила дама зад гишето (която е по-лесно да я прескочиш отколкото да я заобиколиш) си надигна само едното око, защото я мързи за двете и ми казва, че не можело така.
Разговора ни:
ПОЩАЛЬОНКА: - Не мога да ти дам друга бланка.
АЗ - Защо?
П:- Бланките ми се водят.
А:- Ще ти платя другата, няма проблем, грешката е моя.
П: - Не може да ми я платиш. Шефката каза колкото записа, толкова бланки (вече с висок тон ми говори)
А: - (аз се усмихвам и броя до 10 преди да кажа нещо)
П: - Ето ти бланка ама внимавай този път
А: - (аз се усмихвам с най-чаровната си и пресилена усмивка) БЛАГОДАРЯ!
Написах си всичко без грешка и й дадох бланката, за да си свърши тя работата.
Всичко е готово и тъкмо да си тръгана доволна, че съм успяла да се въздържа да не се развикам и чувам
П: - Извинявай за преди малко, АМА разбери ни и нас бланките се водят сега шефката на мен ще мърмори
А: - (върнах се до гишето) Ето ти тези 20 ст и кажи на шефката да си ги пусне в касичката. Там където реши, че й е касичката там да ги пусне. Извинявай, че днес са ти дошли грешни хора на гишето. Извинявай, че не съм безгрешна. Никога до сега  не са грешили другите и ето, че аз идвам и почвам да греша. Колко е трагично, че тази бланка е безвъзвратно изгубена. Друг път ще си нося някой безгрешен за да ми попълва тук. И ще мина пак и през първи клас за всеки случай. Приятна работа и дано да няма други грешници на тази земя.
Само видях как свинската й муцуна увисна с мимика, че някой се е осмелил да й отговори.
След този случай ме посреща все едно аз съм шефката
ПП: съжалявам, че стана толкова дълго, но това е защото БГ пощи са с дълга история
Пълни глупости,а съм бъркала така 3 записа на един ден.Нищо не им се води.Как тогава ни ги  дават в нас да си ги полълваме.Хбаво си и казала на тази лелка Tongue
Активен

Давам точни размери,снимките ми са чудесни,така,че четете,мерете,гледайте.Не приемам връщане!
Приемам и предлагам размяна,но има някои обяви,които не се разменят,те не са мои и са описани.
Криси09
power user
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #79 -: Декември 03, 2010, 16:29:23 »
Раздели ТемаНагоре

Еми нека да има,в това лошо няма,ама да ми кажет ти аз за 200лв няма да работя(на моя пр. нейния е така) абе и за 100лв ще идеш ако трябва Lips Sealed
Активен

Криси09
power user
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #80 -: Декември 03, 2010, 16:31:55 »
Раздели ТемаНагоре

Днес имах ходене пак до пощата и....понеже си ме познават там вече като рода сме Cheesy,една от служителките,на излизане си тръгваше с мен,по пътя ме заговори и ме помоли,понеже съм им редовен клиент,а в момента в нашата поща има нова Шефка дето се е самозабравила в отношението си към служителите(няма да навлизам в подробности,защото ще ме раздруса нервата като се сетя),та ме помоли по някакъв начин аз като клиент да запиша на телефона си,следващ пореден скандал на шефката им в присъствието на опашка с клиенти и да подам жалба...
Не и отказах на жената,защото съм свидетел какво ги прави прословутата Шеф-диригент,но не знам какво да  правя,тя ги заплашва със съкращения,на едната и е счупила очилата и ги изхвърлила а те струват 500 лв.(така ми каза женицата)хвърляла е кашони по тях,крещи и им се зъби пред клиентите...
Не знам да си сложа ли главата в торбата и да го направя,но със записа от телефона те да се оправят?....
о със записа от телефона те да се оправя
най-добре така направи,не се занимавай.Ако случайно стане нещо,теб ще обвинят или аз незнам,ама по добре недей Wink
Активен

velkova_1914
ЛЕВСКИ СФ 1914
power user
**
Неактивен Неактивен

Левски Сф 1914

Профил
« Отговор #81 -: Декември 03, 2010, 16:33:55 »
Раздели ТемаНагоре

Еми нека да има,в това лошо няма,ама да ми кажет ти аз за 200лв няма да работя(на моя пр. нейния е така) абе и за 100лв ще идеш ако трябва Lips Sealed
да да така е ама не ги е налегнало теглото,та и улиците ще мете.ама,,,,,,,,,
Активен

Криси09
power user
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #82 -: Декември 03, 2010, 16:39:41 »
Раздели ТемаНагоре

Здравейте
Толкова се зарадвах, че има такава тема - ще споделя няколко случки, дано са от полза някому.
Имала съм толкова ядове с пощата и като изпращач, и като получател, че мога роман да напиша. Явно аз съм си карък, виждам, че повечето сте доволни.
1. Откакто се помня, аз бележки и известия от пощата нито за запис, нито за колет не съм видяла. Нито веднъж. (от София съм) 100 пъти съм питала защо, никой нищо не казва.
2. Пратки са ми се бавили със седмици, накрая като ги получа/получат датата на изпращане е ок, но колета какво е правил 2 седмици по България, никой не знае, само дето съм изпадала в истерия и всекидневно ходене да проверявам какво става. За записи също.
3. Миналата година пощата ми затри колет с рокля за 60 лв вътре, беше пратена препоръчано до малко село, ходих хиляда пъти да  да я проследявам - от едната междинна станция изпратена до друга, непристигнала там, изгубила се по пътя и макар всички жалби на всички места, които подадох, никой нищо не намери, никой не ми възстанови дори част от сумата, аз си останах без рокля и върнах записа на жената, която искаше да я купи. 3 месеца въртях телефони, писах заявления, снимах бележки и се разкарвах насам натам, накрая пих една студена вода и се опитах да забравя за случката.
4 Обаче преди два месеца ми изчезна пощенски запис, за малка сума наистина, но за малко да се скараме с мамчето, на което го бях пратила, добре че излезе печена и ми оказа пълно съдействие в "разследването" къде е записа. Аз понеже бързах с покупката, й преведох втори път сумата по банков път, с уговорката, че когато дойде записа, тя ще ми го прати обратно, но уви, 2 месеца по-късно нито при мен, нито при нея е дошъл.  Всичко е проверено, записа е пратен от моята поща, но не е пристигнал в другата. Заедно с още 4 записа от същия ден (на други клиенти). Ще кажете, че е редно да ми върнат парите - и аз така смятам, накараха ме да напиша някаква молба, и да проверявам пред 2-3 дни какво става, но факт е, че до този момент нищо не ми е върнато. Останаха само нервите.
Така че сами си преценете качеството на българските пощи - аз лично всеки път вече със страх ходя там.
И знам че има много некоректни потребители, но преди да побързате да обвините веднага някого, запитайте се дали случайно проблема не е в милата ни поща.
П.С. Всичките ми преживявания там са били съпроводени с ужасяващо отношение от страна на служителите и тотален отказ за съдействие. От комисията за защита на потребителите (където подадох жалба също) научих, че за проблем с пощенски запис може да се праща служена телеграма, преди това в пощата ме уверяваха, че няма НИКАКЪВ начин да се разбере какво е станало със записа и невъзпитано ме посъветваха да си ходя вкъщи и да чакам да стане чудо (парите да се появят). Редовния номер им е да ми кажат, че ако пратка се бави, отсреща са си я взели и ме мамят, при молбата ми да проверят така ли е това (знам, че има лесен начин да се види взет ли е колет/запис, ми отговарят че имат много работа, да почакам няколко дни и пак да дойда, ако не е пристигнал).
Ще се радвам, ако някой ме успокои, че не съм единствената с такива пощенски случки, макар да не го пожелавам никому.

Не ми се пише толкова много,но не си единствената.На мен ми е писнало от тях.......те ми казват кога да ходя,какво да правя.Ама скоро ще ми кипне и повече няма да ми приказват така.....Същата работа когато дойдат пенсиите.......мамоооо Shocked чакай сега да дадем на тези 15 човека и след това си ти,аз дошла някъде 3-та или 4-та.Хубаво няма проблем,възрастни са......ама аз с ревящо дете на ръце,с една чанта пакети,какво им прече да ги вземе,само да ги изтегли и запише и да ми вземе парите.......е поразвиках се малко,че го направиха,даже вече така правят и понеже има още 1 2 майчета от тук дето пускат,та аз ходя най-често и съм им дала един джоб,да ми слагат вътре разписките за пакетите.Значи може да ти се обърне нижното внимание,но трябва да креснеш,чак бабите са си изпуснат чантите,та някой да те чуе Tongue Tongue
Активен

juliqzh
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 121

Профил
« Отговор #83 -: Декември 03, 2010, 17:30:44 »
Раздели ТемаНагоре

3. Миналата година пощата ми затри колет с рокля за 60 лв вътре, беше пратена препоръчано до малко село, ходих хиляда пъти да  да я проследявам - от едната междинна станция изпратена до друга, непристигнала там, изгубила се по пътя и макар всички жалби на всички места, които подадох, никой нищо не намери, никой не ми възстанови дори част от сумата, аз си останах без рокля и върнах записа на жената, която искаше да я купи. 3 месеца въртях телефони, писах заявления, снимах бележки и се разкарвах насам натам, накрая пих една студена вода и се опитах да забравя за случката.
4 Обаче преди два месеца ми изчезна пощенски запис, за малка сума наистина, но за малко да се скараме с мамчето, на което го бях пратила, добре че излезе печена и ми оказа пълно съдействие в "разследването" къде е записа. Аз понеже бързах с покупката, й преведох втори път сумата по банков път, с уговорката, че когато дойде записа, тя ще ми го прати обратно, но уви, 2 месеца по-късно нито при мен, нито при нея е дошъл.  Всичко е проверено, записа е пратен от моята поща, но не е пристигнал в другата. Заедно с още 4 записа от същия ден (на други клиенти). Ще кажете, че е редно да ми върнат парите - и аз така смятам, накараха ме да напиша някаква молба, и да проверявам пред 2-3 дни какво става, но факт е, че до този момент нищо не ми е върнато. Останаха само нервите.

Ще се радвам, ако някой ме успокои, че не съм единствената с такива пощенски случки, макар да не го пожелавам никому.

1. Мислех,че само при мен е така.
2.Напоследък им се случва доста често.
3.И на мен ми изгубиха пакет. Дадоха ми обезщетение от 3лв и някакви стотинки.
4.Е, това за щастие не ми се е случвало. Нооо...никога не е късно Wink

Ето излиза, че не си единствената. Май сме доста с подобни случаи. Аз се радвам, че в моя клон мацките поне са готини и не те гледат зло дори като отидеш в събота в 8:00 сутринта да пускаш пакети Smiley
« Последна редакция: Декември 03, 2010, 17:32:33 от juliqzh » Активен

1.Пазя ред най-много 24 часа.Подсещам 1 път на ЛС.
2.Коректна съм - бъдете и Вие

ОЦЕНКИТЕ МИ

http://jazh.snimka.bg/other/ocenki.519192
Криси09
power user
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #84 -: Декември 10, 2010, 02:53:22 »
Раздели ТемаНагоре

АБе хора,още ли ви проверяват в пощата.Днес им викам до кога ще е така?(аз аз още като се чу това и от тогава до днес,все там опаковам,е писна ми Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed) тя мълча мълча......и вика,абе носи си ги опаковани,ти и без това идваш след обяд,то хора няма Huh? Аз даже и неотговорих,другия път направо ще си ги наглася в нас Cheesy
Активен

emi9
Всички луди на борба за мир и социализъм :)
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 2291

Профил
« Отговор #85 -: Декември 10, 2010, 12:17:54 »
Раздели ТемаНагоре

АБе хора,още ли ви проверяват в пощата.Днес им викам до кога ще е така?(аз аз още като се чу това и от тогава до днес,все там опаковам,е писна ми Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed) тя мълча мълча......и вика,абе носи си ги опаковани,ти и без това идваш след обяд,то хора няма Huh? Аз даже и неотговорих,другия път направо ще си ги наглася в нас Cheesy
В Цнтрална поща София (това ми е клона)и веднъж НЕ провериха какво пращам Smiley
То при нас е "Царя дава, пъдаря не дава"
« Последна редакция: Декември 10, 2010, 13:23:10 от emi9 » Активен

http://bgcash.net/u/emi9
http://spe4eli.me/pileto8833   и аз да се пробвам в тия игри Smiley

Коректността преди всичко.
След "запис" моля да заявите интерес и на ЛС
За потребители с малко или без оценки - плащам/пращам след като получа нещото/парите.
Когато изпратя парите/нещото ВИНАГИ пиша на лични
винаги ПОСТАВЯМ оценки, правете го и вие
Позволявам си да игнорирам потребител, по свое усмотрение
Всъщност всичко е въпрос на преговори и договорки
Изпращам като МПП. Желая и така да получавам пратките си. Все пак си поемам разходите
Публикувам и в съседният сайт. Старая се да съм точна, но моля не се сърдете Smiley

Благодаря
НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО !
Success is just like being pregnant. Everybody congratulates you but nobody knows how many times you were fucked
Поли
Мис БГ Домакиня 2011
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 2098

Поканени потребители: 32

Профил
« Отговор #86 -: Декември 10, 2010, 12:54:49 »
Раздели ТемаНагоре

и аз ги нося опаковани,като извадя 5-6 пакета и то им се отще да опаковат те Cheesy,а относно ''код червено'' питах и още не е отменен
Активен

Пращам и получавам като МалъкПощенскиПакет(препоръчан)
С предимство са записалите се за две и повече обяви и дали адрес на лични.Не гоня на лични за адрес,заинтересованите пишат на лични!
Не приемам с наложен платеж!
velkova_1914
ЛЕВСКИ СФ 1914
power user
**
Неактивен Неактивен

Левски Сф 1914

Профил
« Отговор #87 -: Декември 10, 2010, 13:19:53 »
Раздели ТемаНагоре

В Цнтрална поща София (това ми е клона)и веднаъж НЕ провериха какво пращам Smiley
То при нас е "Царя дава, пъдаря не дава"
не е само там така на всякъде е...........
Активен

aneliq38
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 430

Това е щастието

Профил
« Отговор #88 -: Декември 10, 2010, 13:29:42 »
Раздели ТемаНагоре

Винаги ходя с готови пакети.
При нас пишеш само на колетите какво пращаш. Не проверяват, само попълваш на бланката.
А за МПП - не даваш такава информация.
Активен

Бъдете коректни, аз винаги съм.
Без записи в обявите!!! При интерес - на лични.
В събота и неделя съм на работа, бъдете търпеливи.
pimpa
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 19

Профил
« Отговор #89 -: Декември 14, 2010, 00:27:40 »
Раздели ТемаНагоре

Случка от днес с предистория от 1 седмица. За конче- люлка иде реч.
 Миналата седм. изпращам 2 играчки, едната от която се страхувах да не се счупи. Според сайта на БГПощи има опция "чупливост" 50% върху цената, за която помолих да ми бъде включена. Отговора- аааа,няма такова нещо, за пръв път чувам, тук съм от 30г Shocked Още нямам инфо от получателката дали всичко е здраво.
 Подавам 2-то кашонче- бяло отвсякъде, само от едната къса страна има мъничък надпис "нес кафе", ама наистина мъничък. Служителката- ааа не може, трябва да го обвиете в едноцветна хартия, за да не се вижда, че е кашон Shocked Е, викам какво като се вижда- кашона също е едноцветен и бла- бла, но нейсе- тичах до отсрещната книжарница за хартия, като най- евтината беше 1,50 за лист.
Питам ги как да опаковам конче- люлка, отговора беше- в кашон! В друго неможе. И така аз една седмица търсих кашон с р-ри 50/70/40, ходих с ролетка в чантата, та ако някой циганин е пропуснал голям кашон по кофите, да го замеря и да го грабна Wink Да, ама не- всичко обират преди мен Roll Eyes Изчетох целия правилник на БГПощи и Булпост, никъде не пише за колети в БГ задължително в кашон. За чужбина има изисквания, да, но за БГ- не.
И така решавам да напъхам кончето в сив, здрав, найлонов чувал. Пакетирах го прилежно, написах данни за получател/изпращач на бяла бланка А4, пъхнах я в джоб за документи, залепих и нея прилежно и се изтърсвам в пощата. Първата реакция на служителката- отказ. Втората- препращане в централна поща. Е, дойде и моя ред: И защо, питам аз, на жената пред мен приехте обикновен ютен чувал, вързан с канап, а мен ме разигравате? Каква е разликата от къде ще тръгне пратката? Дайте ми писмен отказ по кой член от правилника на Пощите ми отказвате. Няма да мръдна от тук, незнам кой ще ми приема колета- управител ли, н-к смяна ли, метачката ли....
Те утихнаха за момент и една от тях се направи на приятно разсеяна: Ама вие за къде казахте, че е, за чужбина ли? Отогворих им, че е за тук и тя с най- артистичната си усмивка ми поиска личната карта и ми подаде бланка за попълване. А можеше да си спестим 15-минутната разправия пред маса народ Huh?
Еее, това на нищо не прилича! Зорлем ме накараха да се държа като простачка! Ама като не им се работи в сферата на услугите, да се махат. Все едно са заложнички някакви там и ние трябва да ги разбираме, да ги уважаваме, да ги съжаляваме....
Активен

Не получавам нищо с куриер, не мога да стоя непрекъснато в къщи!
Пощенските са за сметка на купувача, а защо не и да си ги разделим...?
Предпочитам превод по банков път- в ОББ или SG Експресбанк!
За непреведени пощески слагам отрицателна оценка!
Тук съм сравнително нова и имам малко оценки, но това не означава, че съм измамница!
Винаги поставям оценки, моля правете го и вие!
Уважавам ближния, надявам се и вие!

Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 16   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: