{GOOGLENEWHOR}

Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 16   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Случки в пощата - споделете, разкажете  (Прочетена 75476 пъти)
0 Членове и 5 Гости преглежда(т) тази тема.
emi_9eni
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 318

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #165 -: Февруари 04, 2011, 00:02:09 »
Раздели ТемаНагоре

За препоръката бе каке , и на колетите ти го искат , даже и на листата го пишат

Shocked Ма какво за препоръката? Ако си получаваш пакета - да - искат ти личната карта. Но всички до тук говореха как имат случки днес с изпращането на пакети и как им искат някакви ЕГН-та. Е не виждам за какво са им при изпращането.  до сега ни веднъж не са ми искали ЕГН за да изпратя каквото и да било и с каквато и да било препоръка... Не знам... За колетите може би, ама те са разлино нещо и е задължително да си попълниш там бележката - при тях няма непрепоръчани май, ама за МПП - никога не ми е трябвало ЕГН  Cheesy
Активен

Правете случайни добрини и безсмислено красиви неща!
skoki81
Глобален Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 3134

Поканени потребители: 1

Профил
« Отговор #166 -: Февруари 04, 2011, 00:03:54 »
Раздели ТемаНагоре

Ама всичко хубаво до тук, обаче само едно не разбрах:
за какво всички споменавате тия ЕГН-та. Да не би да ви искат и ЕГН като изпращате пакети? Или запис?

При получаване на записа си попълваш сам данните от личната карта на бележката, за да ти дадат парите. Обаче за какво ви искат ЕГН на гишето за пакети изобщо не ми е ясно?

А това с предварителния опис, Барбарона, за пръв път го чувам... Няма такова изискване според мен - ами ония са мързеливи.... Да не би да не са ми тръгнали панталонките да пътуват към мен заради некви лелки-мързеланки? Ши им скъсам ушите, ако е така  Cheesy Tongue
Shocked Shocked Shocked Shocked ти ме уби -никога не са ми искали ЕГН освен за получаване на запис  Shocked Shocked Shocked Shocked
Активен

За света ти може да си един човек, но за един човек може да си целия свят.
skoki81
Глобален Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #167 -: Февруари 04, 2011, 00:05:11 »
Раздели ТемаНагоре

Само за получаване на колет май съм попълвала данни от ЛК но за пращане на нещо никога  Lips Sealed
Активен

bibkaribka
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 880

Профил
« Отговор #168 -: Февруари 04, 2011, 00:08:32 »
Раздели ТемаНагоре

Shocked Ма какво за препоръката? Ако си получаваш пакета - да - искат ти личната карта. Но всички до тук говореха как имат случки днес с изпращането на пакети и как им искат някакви ЕГН-та. Е не виждам за какво са им при изпращането.  до сега ни веднъж не са ми искали ЕГН за да изпратя каквото и да било и с каквато и да било препоръка... Не знам... За колетите може би, ама те са разлино нещо и е задължително да си попълниш там бележката - при тях няма непрепоръчани май, ама за МПП - никога не ми е трябвало ЕГН  Cheesy
На мен също и при получаване,и при пращане на МПП ми искат ЕГН Huh? -винаги....
Активен

не пазя ред на запис без да е подкрепен на ЛС
коректна съм и очаквам същото

не пращам неща,които аз не бих си купила
skoki81
Глобален Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #169 -: Февруари 04, 2011, 00:11:36 »
Раздели ТемаНагоре

На мен също и при получаване,и при пращане на МПП ми искат ЕГН Huh? -винаги....
Вече се чудя дали във всеки един град не сме като в различни държави  Shocked Shocked Shocked Shocked
Активен

The_Black_Angel
Правещ много правописни грешки Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 1411

Профил WWW
« Отговор #170 -: Февруари 04, 2011, 00:12:23 »
Раздели ТемаНагоре

Не знам при нас в компютъризираната - модерна поща , винаги ми искат ЕГН като пускам малък препоръчан пакет или колет , като получава пакети , сама си попълвам в тетрадката , а за записите пак не ми искат ЛК , че си ме знаят , май е нещо със проследяване при загуба ли щко ли не знам
Активен

galiarukova
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 26

да се завърнеш в бащината къща...

Профил
« Отговор #171 -: Февруари 04, 2011, 00:13:11 »
Раздели ТемаНагоре

На мен също ми искат ЕГН при изпращане на малък пакет - това е нововъведение от 2-3 месеца - откакто бил хванат някакъв пакет с някаква бомба или взривно устройство в някаква поща в някой град - не помня кой беше, но в България!
Активен
emi_9eni
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 318

Профил
« Отговор #172 -: Февруари 04, 2011, 00:16:58 »
Раздели ТемаНагоре

Cheesy Странна работа са туй БГ пощи, а?  Tongue
Сега докато ходих на терасата да пуша много сериозно се замислих по въпроса и стигнах до следното заключение:

Аз си пращам пакетите главно от пощенския клон който е на моя район - там лелката никога не ми е искала нищо за пакетите - слага ми баркода - дава ми бележката и си заминавам. Обаче в централна поща не съм ходила да пращам много отдавна, защото там са едни кривотии и последния път ми казаха, че не можело така да си опаковам аз пакетчето (което винаги правя много старателно в кафява или бяла опаковъчна хартия!!!!), ами било задължително да си купя кутия от техните грозни, жълти. Та аз си прибрах пакета - озъбих се, че ще си ги пускам от моя клон и повече не се върнах там  Cheesy Но може би там са ми искали и ЛК като пращам, просто не помня вече. Та затова е разликата, може би в по-малките клонове не искат ЕГН, което наистина не знам за какво им е. На мен мойта лелка ми пише бележките на ръка, не на компютъра и може би е заради това  Cool
Активен

Правете случайни добрини и безсмислено красиви неща!
The_Black_Angel
Правещ много правописни грешки Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 1411

Профил WWW
« Отговор #173 -: Февруари 04, 2011, 02:17:22 »
Раздели ТемаНагоре

Там където са с компютри , просто си го има това поле и то е задължително мисля , аз съм пускала три или четри пъти от друг клон , и навсякъде са ми искали
Активен

Barbarona
Criminal mind....
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 500

Criminal mind...

Профил
« Отговор #174 -: Февруари 04, 2011, 03:00:55 »
Раздели ТемаНагоре

При нас винаги записват ЕГН-то на бележката за МПП, редом до името на подателя и получателя и градя.

emi_9eni, моите/твоите панталонки вече ги пробва вашта пощаджийка, пък ти мислиш че не са тръгнали  Tongue
Активен

Нови потребители задължително предварително заплащане. В обявите ми има и артикули на снаха ми, които НЕ СЕ разменят. Затова възможно е към настоящия момент някой обяви да не са вече актуални, питайте и ще проверя. Поздрави
emi9
Всички луди на борба за мир и социализъм :)
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 2291

Профил
« Отговор #175 -: Февруари 04, 2011, 11:03:02 »
Раздели ТемаНагоре

Признавам си, не съм чела темата, така че се извинявам ако е обсъждано, но се включвам с директен въпрос тук (да не отварям нова тема)
Какво представлява предварителния Опис на пакети и вас карали ли са ви да правите такова нещо.
Вчера мъжът ми едва не го върнали от пощата, че носил повече от 5 пакета за изпращане, а нямал Опис ?!  Roll Eyes Lips Sealed
Мен ме караха да го правя, когато изпращах фирмената кореспонденция Smiley  Беше ми омръзнало да описвам над 100 фактури и писма всяка седмица. Описа е в 2 екземпляра. Съдържа данните на подателя и получателя - име, град, пощенски код
Активен

http://bgcash.net/u/emi9
http://spe4eli.me/pileto8833   и аз да се пробвам в тия игри Smiley

Коректността преди всичко.
След "запис" моля да заявите интерес и на ЛС
За потребители с малко или без оценки - плащам/пращам след като получа нещото/парите.
Когато изпратя парите/нещото ВИНАГИ пиша на лични
винаги ПОСТАВЯМ оценки, правете го и вие
Позволявам си да игнорирам потребител, по свое усмотрение
Всъщност всичко е въпрос на преговори и договорки
Изпращам като МПП. Желая и така да получавам пратките си. Все пак си поемам разходите
Публикувам и в съседният сайт. Старая се да съм точна, но моля не се сърдете Smiley

Благодаря
НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО !
Success is just like being pregnant. Everybody congratulates you but nobody knows how many times you were fucked
sweet_girl71
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 987

Прочетете подписа ми за добър завършек

Профил
« Отговор #176 -: Февруари 04, 2011, 12:29:49 »
Раздели ТемаНагоре

Мен за пращане/получаване на МПП никога не са ми искали егн.
Активен

1.Разменям почти всичко.
2.Пощенските за сметка на купувача освен ако не сме се разбрали друго.
3.Изпращам и получавам като МПП ,ако нямаме друга уговорка.
4.Не приемам наложен платеж ако не сме се разбрали предварително.
5.Опаковки и кутии не плащам и не купувам.Всеки сам си решава.
6.Максимално коректна съм ,очаквам същото и от вас.
7.Предпочитам да НЕ пращам за проба ,но това зависи изцяло от подхода на отсрещната страна.
8.Игнорирам по собствено усмотрение (считам оценки ,държание ,*тон*).
9.Не обичам да подканям за да ми поставите оценка.За мен това е задължително ,но ако се случи да забравя моля напомнете ми.
10.Сама решавам ,кога трябва да искам предварително парите.
11.ВАЖНО - стоки неотговарящи на описанието ,не връщам и не плащам.Твърде заета съм ,за да плащам за грешките на другите.Не се сърдете ,просто огледайте стоката преди да ми я изпратите.
12.Не приемам връщане.Показала съм коректността си *тук и там*.Има описание ,мерете ,гледайте ,питайте.
Дани - 23.10.96
Кати - 30.12.2003
Barbarona
Criminal mind....
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 500

Criminal mind...

Профил
« Отговор #177 -: Февруари 04, 2011, 12:58:53 »
Раздели ТемаНагоре

Признавам си, не съм чела темата, така че се извинявам ако е обсъждано, но се включвам с директен въпрос тук (да не отварям нова тема)
Какво представлява предварителния Опис на пакети и вас карали ли са ви да правите такова нещо.
Вчера мъжът ми едва не го върнали от пощата, че носил повече от 5 пакета за изпращане, а нямал Опис ?!  Roll Eyes Lips Sealed
Мен ме караха да го правя, когато изпращах фирмената кореспонденция Smiley  Беше ми омръзнало да описвам над 100 фактури и писма всяка седмица. Описа е в 2 екземпляра. Съдържа данните на подателя и получателя - име, град, пощенски код
ААаа, тая няма да я бъде... Не ми стига опаковането и надписването, ами и опис, тц!
Активен

Нови потребители задължително предварително заплащане. В обявите ми има и артикули на снаха ми, които НЕ СЕ разменят. Затова възможно е към настоящия момент някой обяви да не са вече актуални, питайте и ще проверя. Поздрави
sweets
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 106

И там съм sweets....

Профил
« Отговор #178 -: Февруари 04, 2011, 14:26:31 »
Раздели ТемаНагоре

Във всеки пощенски клон си правят каквото им скимне. Уж имат наредба и трябва към нея да се придържат, но всеки си знае неговото. Казвам "във всеки клон", а не "във всеки град", защото за Пловдив в централна поща и в кварталния ми клон изискванията са съвсем различни. И аз като emi_9eni
опитах един единствен път да пратя МПП от Центр. поща, който бях опаковала по стандартния начин, както ВИНАГИ съм изпращала от нащия клон. Да, ама не. Не било опаковано добре. Е, взех си го и си го пуснах от нашия клон. Освен това по времето на "код червено" ли беше "зелено" ли беше, когато всички се жалваха от разопаковане и опаковане на място, при нас нямаше нищо такова, дори съм ги питала изрично защо не проверяват....отговориха ми, че това не се отнасяло за нашите пакети. Всеки си тълкува наредбите както му скимне. Никога не са ми искали ЕГН при изпращане, но винаги при получаване, все още не сме се компютъризирали, затова сигурно. Е, борят се там с някакви компютри, но ми дават бележки, написани на ръка - сигурно още се обучават. Wink Случвало се е да изпращам дори с две имена на получател - зависи от това коя е на смяна-едната го приема, другата не.
Активен

Предимство за тези, които си изберат повече от едно нещо.
За суми над 20 лв, нови потребители и потребители с отрицателни оценки ще помоля за предварително плащане.
Приемам плащане по банка, пощ. запис или паричен превод чрез Еконт /най-удобен и евтин/, ето банковата ми сметка:IBAN BG06UNCR 7630 1078 5520 56
СКЛОННА СЪМ ДА ДОГОВАРЯМЕ ЦЕНИ И ПРАЩАМ ЗА ПРОБА!
Моля, не забравяйте пощенските! Smiley
silvana sladurana
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 202

Профил
« Отговор #179 -: Февруари 13, 2011, 14:21:19 »
Раздели ТемаНагоре

Всеки ден има нови изисквания в пощите. Като нося 4-5 пакета (вече ми искат опис,защото това ги улеснявало да работят). Винаги искат ЕГН за изпращане и получаване на пакети.За капак от тази седмица ме накараха да си пиша и телефона под адреса на подателя. Било задължително(ново разпореждане). При вас така ли е?? Получих няколко пакета за тази седмица (но нямаше написани телефони)??Само в нашата поща ли го изискват???
Активен

Стоки неотговарящи на описанието-връщам без излишни обяснения
Боклуци не приемам -имам си достатъчно.
Точна и коректна съм -очаквам същото
 Ще отсъствам от 29.08. до31.08.2011г
http://www.detski-filmi.eu/ppc/member.php?uid=74843&ppaction=readfeed

Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 16   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: