sweets
new user
Неактивен
Публикации: 106
И там съм sweets....
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #120 -: Март 27, 2011, 18:28:50 » |
Нагоре
|
Еконт имат ограничение на тегло и габарити за изпращане на пощенкски пратки. Знам със сигурност, защото скоро едва се вместих в обиколките на кашончето ми, ако беше 2 см по-голямо, трябваше да го пратя като куриерска пратка. Така че да знаете, ако искате да използвате специално пощенските пратки на Еконт.
|
|
|
Активен
|
Предимство за тези, които си изберат повече от едно нещо. За суми над 20 лв, нови потребители и потребители с отрицателни оценки ще помоля за предварително плащане. Приемам плащане по банка, пощ. запис или паричен превод чрез Еконт /най-удобен и евтин/, ето банковата ми сметка:IBAN BG06UNCR 7630 1078 5520 56 СКЛОННА СЪМ ДА ДОГОВАРЯМЕ ЦЕНИ И ПРАЩАМ ЗА ПРОБА! Моля, не забравяйте пощенските!
|
|
|
rainkissed_girl
power user
Неактивен
Публикации: 488
|
|
« Отговор #121 -: Март 29, 2011, 16:27:17 » |
Нагоре
|
Еконт имат ограничение на тегло и габарити за изпращане на пощенкски пратки. Знам със сигурност, защото скоро едва се вместих в обиколките на кашончето ми, ако беше 2 см по-голямо, трябваше да го пратя като куриерска пратка. Така че да знаете, ако искате да използвате специално пощенските пратки на Еконт.
Кажи какви са точно размерите. С голяма неохота ми приемат пощенските (колетни) пратки в Еконт. Явно служителките печелят процент само от куриерските.
|
|
|
Активен
|
Не поемам пощенски, освен ако не е упоменато в обявата.
|
|
|
sweets
new user
Неактивен
Публикации: 106
И там съм sweets....
|
|
« Отговор #122 -: Март 29, 2011, 21:24:28 » |
Нагоре
|
Нямам представа какви са позволените размери, но събираха всичките мерки на кашончето ми и смятаха нещо. Може би в сайта им има упоменати допустими размери, не съм гледала подробно.
|
|
|
Активен
|
Предимство за тези, които си изберат повече от едно нещо. За суми над 20 лв, нови потребители и потребители с отрицателни оценки ще помоля за предварително плащане. Приемам плащане по банка, пощ. запис или паричен превод чрез Еконт /най-удобен и евтин/, ето банковата ми сметка:IBAN BG06UNCR 7630 1078 5520 56 СКЛОННА СЪМ ДА ДОГОВАРЯМЕ ЦЕНИ И ПРАЩАМ ЗА ПРОБА! Моля, не забравяйте пощенските!
|
|
|
shushamusha
new user
Неактивен
Публикации: 117
|
|
« Отговор #123 -: Юли 10, 2011, 10:40:33 » |
Нагоре
|
Така и така се започна обсъждането на предимствата и недостатъците на курирските фирми и българските пощи в различни теми, дайте да ги пишем тук, че да е по-систематизирано. Копирам линковете и тук. http://www.econt.com/post_prevod_2553/ това са за пощенски парични преводи http://www.econt.com/tariff-post/ на мен ли така ми се струва или малките пакети по Еконт излизат по-евтино Там дали се загубват, ако не са препоръчани? Малките пакети изглеждат само на пръв поглед по-ефтини. Но упомената цена се добавя и 1лв. препоръчана поща, което е задължително. Всъщност цените на малките пакети излизат като цените на пощенските пратки в Еконт. Подробно съм разпитвала, даже писах до управата на Еконт и те ми казаха, че ще преразгледат цените и ще пишат, но засега нищо. Даже не виждам смисъла да има такава опция малък пакет. Що се отнася до паричните записи, те са с най-ниска тарифа - 1.2% от стойността на парите, които изпращаш. Иначе аз съм много доволна от тях! Досега нищо не ми се е губило и дори да е без препоръчани си има начини да ги проследят. Аз отвреме навреме пращам пощенски пратки без препоръчани и никога не съм имала проблеми.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
shushamusha
new user
Неактивен
Публикации: 117
|
|
« Отговор #124 -: Юли 10, 2011, 10:51:41 » |
Нагоре
|
Кажи какви са точно размерите. С голяма неохота ми приемат пощенските (колетни) пратки в Еконт. Явно служителките печелят процент само от куриерските. При мен момичето е много любезно, отговаря на всеки въпрос, даже ми е дала телефона и аз понякога се консултирам с нея по телефона или питам колко ще ми излезе нещо, ако няма клиенти в момента. Пращала съм пощенски колетни пратки без проблеми, нито за размери ми е правила въпрос, даже тя сама ме насочи към пощенските пратки, в повечето случаи с наложен платеж, но той не е много при тях - 1% от наложената сума. Куриер ползвам само като пращам обемисти неща и такива които трябва да ги отворят, за да ги видят. Изобщо много съм си доволна от нашия офис!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
daniabc
new user
Неактивен
Публикации: 27
|
|
« Отговор #125 -: Юли 23, 2011, 16:21:21 » |
Нагоре
|
Предпочитам Еконт, защото: 1. По- близо ми са 2. Няма бумащина 3. Паричните преводи са 1.2% /на 100лв. се плаща 1.20 лв./ и след броени минутки пристигат. И дума не може да става за сравнение като цена и бързина, спрямо телеграфните записи на БП. 4. Излиза доста по-евтино да се ползва пощенска услуга на Еконт, с наложен платеж. Преди няколко дни за първи път я ползвах - изпратих книга. Само не разбрах, защо е валидна единствено за офис-офис, а трябва да се опакова и надписва предварително пратката, като за МПП по пощата... Също и разходите се заплащат предварително от подателя - Е, пълно щастие няма. За книгата разходите ми излезоха 2.83 лв., но след консултация ги калкулирах предварително и поех горницата над 2 лв. - Мисля, че е напълно разумен и примемлив риск, при отказ за приемане на пратката. ПП. А само който не е пращал с наложен платеж чрез Български Пощи - не знае в какво приключени се вкарва . Аз веднъж пратих пакет и със сигурност няма да повторя - невероятна бумащина, измислени и скъпи тарифи /минимална разлика от куриерските услуги/ и над 10 дни чакане за получаване на записа
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Поли
Мис БГ Домакиня 2011
power user
Неактивен
Публикации: 2098
Поканени потребители: 32
|
|
« Отговор #126 -: Август 05, 2011, 14:20:21 » |
Нагоре
|
Съвсем прясно инфо за Бг Пощи,препоръчано е с увеличение вече е 0.65 лв.,имайте го в предвид при пускане на препоръчани пакети!
|
|
|
Активен
|
Пращам и получавам като МалъкПощенскиПакет(препоръчан) С предимство са записалите се за две и повече обяви и дали адрес на лични.Не гоня на лични за адрес,заинтересованите пишат на лични! Не приемам с наложен платеж!
|
|
|
delia
new user
Неактивен
Публикации: 183
delia от Продавалник-а
|
|
« Отговор #127 -: Септември 13, 2011, 10:07:12 » |
Нагоре
|
Аз само едно нещо не разбрах... Трябва ли да потдогвят предварително от къщи някакви документи, за да изпратя възможно най-евтино едно блузка от офис до офис като пощенска пратка с наложен платеж? В сайта им пише, че има 6% отстъпка при предварителна подготовка на документите. Аз съм регистрирана и в Еконт и в П-к, цяла сутрин се зверя и нищо не разбирам. Виждам, че има 20% отстъпка, но тя касае куриерските разходи. А в никое меню не мога да намеря предварителна подготовка за пощенска пратка. За първи път ще ми е и не мога изобщо да се ориентирам.
|
|
|
Активен
|
Предимство за русенци и купувачите на повече от една обява. Не изпращам "до поискване" нито пари, нито покупки. Наложен платеж само след предварителна уговорка.
|
|
|
amber
new user
Неактивен
Публикации: 459
Поканени потребители: 1
|
|
« Отговор #128 -: Януари 22, 2012, 10:51:15 » |
Нагоре
|
Когато изпращате по Еконт като пощенска пратка как опаковате? Както когато изпращате по пощата-в хартия или трябва да е опаковано с прозрачен найлон?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Админ
Администратор
Администратор
power user
Неактивен
Публикации: 3686
Поканени потребители: 4
|
|
« Отговор #129 -: Януари 22, 2012, 16:49:06 » |
Нагоре
|
Скоро очаквайте 20% отстъпка при изпращане на пратки през Еконт за потребителите на сайта!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
dacetoooooooo
Глобален Модератор
power user
Неактивен
Публикации: 6310
|
|
« Отговор #130 -: Януари 22, 2012, 17:38:13 » |
Нагоре
|
Когато изпращате по Еконт като пощенска пратка как опаковате? Както когато изпращате по пощата-в хартия или трябва да е опаковано с прозрачен найлон? Аз лично опаковам или в торбичка или в бял плик(пощенски или А4 в зависимост от размера).Ако е в торбичка си залепям края с тиксо и отгоре листче с данните.Все пак в Еконт задължително поставят пратката в техен плик,не е като в пощите(каквото дадеш,това изпращат). п.п.Ако е чупливо,обвивам с балончестото фолио и тогава в плика(торбичката)
|
|
|
Активен
|
|
|
|
amber
new user
Неактивен
|
|
« Отговор #131 -: Януари 22, 2012, 18:01:30 » |
Нагоре
|
Благодаря Даце Това важи и за пощенските пратки по Еконт, нали?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
dacetoooooooo
Глобален Модератор
power user
Неактивен
Публикации: 6310
|
|
« Отговор #132 -: Януари 22, 2012, 18:45:50 » |
Нагоре
|
Да,без значение пощенска или куриерска пратка,те задължително ги слагат в техен плик .Това не го правят единствено ако е нещо обемно,примерно кутия за обувки (от големите) или нещо с такъв обем.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
amber
new user
Неактивен
|
|
« Отговор #133 -: Януари 22, 2012, 19:24:19 » |
Нагоре
|
Много благодаря Лека вечер;)
|
|
|
Активен
|
|
|
|
mima11
power user
Неактивен
Публикации: 1326
|
|
« Отговор #134 -: Ноември 23, 2015, 11:19:39 » |
Нагоре
|
Искам да ви попитам с коя от двете фирми мога да получа една пратка по-бързо ,защото е много спешно и трябва да я получа от София до Пловдив за около 24 часа?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|