Moята мацка(1г.2м.)е много бяла и с проблемна кожа.Ходим при добър дерматолог от раждането-та той ми препоръчва най-много фактор 30,защото по-големи фактори не били реални.Каза ми,че колкото по-голям фактор,толкова повече химия.Като козметика ползвам А Дерма и Мустела и смятам да се спра на тези марки и за лятото!
Абсолютно съм съгласна с подчертания пасаж. Имам приятелка лаборантка и от нея знам, че естествен фактор над 30 няма. Всичко останало било рекламни трикове и печалба, защото цената на продукта расте пропорционално на фактора.
Тя е изследвала почти всичко, което е на пазара през последните години и се е спряла на НИВЕА, ВИШИ, Мустела и още две марки, които не са популярни /израелска и швейцарска/.
Но, най-важното е типа кожа, затова всичко е индивидуално. Питайте дерматолог за да се ориентирате при избора на марка козметика.
Моят разбойник от бебе е с НИВЕА, фактор 30. Кожата му е бяла, мека, много нежна, и прозрачна. Вече 8 години аз правя едно и също - почвам да го мажа от самото начало на лятото. Когато се разхождаме, играе с приятели, изобщо е навън и слънцето е по-силно. Мазането става
поне 20 минути преди да се изложи на слънчевите лъчи. Винаги съм се чудела, защо хората се мажат едва на плажа, а не преди това.
Докато стигнем до морето, той вече е подготвен и не го тормозя да седи първите дни под чадъра. Все пак е дете и не можеш да го вържеш на едно място, затова
шапката и очилата са задължителни. Продължавам да го мажа след всяко излизане от водата. Проблеми никога не сме имали.
Дано съм била полезна.