skoki81
Глобален Модератор
power user
Неактивен
Публикации: 3134
Поканени потребители: 1
|
|
« -: Ноември 16, 2010, 17:49:00 » |
Нагоре
|
Ще ви помоля за такива рецепти понеже малката е от два дена с някаква страшна настинка и кашлица.Пием какви ли не неща но за сега ефект никакъв Не иска да яде и заспива само върху мен в стойка полу изправена понеже има много сополи и се дави като е легнала.Останъх без душа от умора За деца под една годинка .
|
|
|
Активен
|
За света ти може да си един човек, но за един човек може да си целия свят.
|
|
|
rivalka
Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!!!!!
power user
Неактивен
Публикации: 686
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #1 -: Ноември 16, 2010, 18:17:37 » |
Нагоре
|
Аз медът много уважам, във всякакви комбинаций, с лимон,чесън,зехтин синап.....и т.н. Ама нещо имаше за малките бебоци и медът, ама не помня вече- мойте голями станаха. А, вчера и слушах при Гала при пневмония, на гърдите и гърбът мед се маже и отгоре вестник, да стане като сандвич, и поне една нощ да се преспи- медът изсмуквал всичко
|
|
|
Активен
|
САМО С: предварително заплащане, вноска в ДСК или запис. Изчаквам само след уговорка на лични. При повече закупени обяви- коментар на цените.
|
|
|
skoki81
Глобален Модератор
power user
Неактивен
|
|
« Отговор #2 -: Ноември 16, 2010, 18:20:04 » |
Нагоре
|
Аз медът много уважам, във всякакви комбинаций, с лимон,чесън,зехтин синап.....и т.н. Ама нещо имаше за малките бебоци и медът, ама не помня вече- мойте голями станаха. А, вчера и слушах при Гала при пневмония, на гърдите и гърбът мед се маже и отгоре вестник, да стане като сандвич, и поне една нощ да се преспи- медът изсмуквал всичко
За меда четох че не се дава на деца под 1 година аз точно това четох одеве защото исках нещо да я подсилва ама не ставало
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
tonikrisi
Вече ходя два пъти седмично до пощата
new user
Неактивен
Публикации: 126
|
|
« Отговор #4 -: Ноември 16, 2010, 20:14:43 » |
Нагоре
|
аз на големият ми син му слагах мед на гърдите и вестник и го държах най-много 1ч като беше бебе,защото ако е с чувствителна кожа може да му се зачерви.
|
|
|
Активен
|
АЗ СЪМ КОРЕКТНА,ОЧАКВАМ СЪЩОТО И ОТ ОТВЕТНАТА СТРАНА! За потребители с по-малко от 10+оценки не пращам предварително!!!(първо паричките-после пакета и обратно). Не пазя ред,давам на първият писал на ЛС!
|
|
|
emi9
Всички луди на борба за мир и социализъм :)
power user
Неактивен
Публикации: 2291
|
|
« Отговор #5 -: Ноември 16, 2010, 20:41:41 » |
Нагоре
|
Ох и ние сме така. Болни. Скокче, синапени компреси и разтривки с оцет. Но не знам дали става за толкова малко дете.
|
|
|
Активен
|
http://bgcash.net/u/emi9 http://spe4eli.me/pileto8833 и аз да се пробвам в тия игри Коректността преди всичко. След "запис" моля да заявите интерес и на ЛС За потребители с малко или без оценки - плащам/пращам след като получа нещото/парите. Когато изпратя парите/нещото ВИНАГИ пиша на лични винаги ПОСТАВЯМ оценки, правете го и вие Позволявам си да игнорирам потребител, по свое усмотрение Всъщност всичко е въпрос на преговори и договорки Изпращам като МПП. Желая и така да получавам пратките си. Все пак си поемам разходите Публикувам и в съседният сайт. Старая се да съм точна, но моля не се сърдете Благодаря НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО ! Success is just like being pregnant. Everybody congratulates you but nobody knows how many times you were fucked
|
|
|
EvaG
new user
Неактивен
Публикации: 209
|
|
« Отговор #6 -: Ноември 16, 2010, 20:44:58 » |
Нагоре
|
Има доста рецепти за кашлица...:Една черна ряпа се издълбава така, че да стане като кладенче,но малко. Напълва се с мед (2-3 с.л.) или захар и се оставя няколко часа, докато се напълни със сок. Приема се по една чаена лъжичка няколко пъти дневно
Сваряват се 1 картоф, 1 глава кромид лук и ябълка в литър вода, докато водата остане наполовина. дава се на детето три пъти на ден по чаена лъжичка.
Сок от кромид 100 гр., сок от един лимон и мед(кафява захар). Смесва се за да получим по-течно разтворче и се дава по няколко пъти на ден. 1-2 супени лъжици, 5-6 пъти на ден.
2 дюли се срязват на четири(без да се махат семките и кората),10 ореха чукнати с черупките,1 голяма глава лук с обелките. Всичко това се сварява,като стане хладко се прецежда,добавя се мед на вкус и се пие когато се сетите през деня по 2-3 глътки.
Накълцайте глава лук и покрийте с мед(захар). Оставете да престои една нощ. Вземайте от сока по една супена лъжица на всеки 2 часа.
Компрес с мед над сърцето и гърба сащо е ефикасно. Компрес 1 - Памучен парцал,от стара памучна фланелка или кърпичка, се отрязва по формата на гърдите,без сърцето да се обхваща- този парцал се потапя в ракия и добре се изцежда; отгоре се маже с течен мед- истински, от пазара взет или от специализиран магазин ( добре е да кажете,че е за болно дете,за да не ви дадат някакъв боклук ); залепя се върху гърдичките на детето,отгоре вестник, а отгоре върху всичко това - вълнен шал.Слага се при лягане и се маха чак сутринта, като стане детето. Ако се е изцапало бельото или пижамката, много лесно пада медът- само накиснете дрешките и той се разтваря. Компрес 2 - Aмбалажна хартия се надупчва все едно с вилица; навсякъде да има малки дупчици; пак орязана по формата на гърдичките, без да се обхваща сърцето. Намазва се с мед; лепи се върху гърдите на детето;отгоре се слагаш по-тесен потник – отново се слага преди лягане и се маха сутринта.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
skoki81
Глобален Модератор
power user
Неактивен
|
|
« Отговор #7 -: Ноември 16, 2010, 21:27:12 » |
Нагоре
|
Имам домашен мед ще взема утре да я намажа пък да видим Мерси на всички и нека ,кой каквото знае да записва тук
|
|
|
Активен
|
|
|
|
krissie
веган - суровояд
new user
Неактивен
Публикации: 52
там преди сто лета...
|
|
« Отговор #8 -: Ноември 17, 2010, 12:59:54 » |
Нагоре
|
кашлица Хрян с лимон - чисти слуз , малката го приема без проблем той хряна почти не се усеща повече е киселият вкус ... настъргва се хряна и се изцежда лимон колкото да покрие хряна ... три пъти поне по лъжичка преди ядене
черна ряпа се разрязва на две части и се издълбава кладенче - в него се сипва пшо малко фруктова захар / или мед / и се пие преди ядене пак
При стомашни болки се вари морков няколко минути и се пие водата / може с малко фруктова или кафява захар /
|
|
« Последна редакция: Ноември 17, 2010, 13:02:57 от krissie »
|
Активен
|
|
|
|
mi_ma
мимчето
new user
Неактивен
Публикации: 361
над мене греят две слънца,това са моите деца
|
|
« Отговор #9 -: Ноември 17, 2010, 14:26:13 » |
Нагоре
|
скоки идеално средство за хрема е клеевата тенктура.прави се разтворче и се капе в нослето.аз съм го прилагала и на мен и на сина ми от бебе.за един два дни му минава хремата.мисля ,че при вас кашлицата идва от сополките.ако се преборите с тях и кашлицата ще изчезне.хремата е особенно неприятна при бебчетата. ето една извадка от доктор Михайлов /който аз много уважавам/за хрема Или най- обикновена чешмяна вода 1 чаша, в която разтваряме 1 равна чаена лъж. морска сол. Предозиране е невъзможно и може да се накапва от приготвения разтвор и през половин час по 3- 4 капки във всяка ноздра. Може да се използват и маслените рзтвори на витамин А (ретинол). Накапват се не по- често от на 2 часа по 1- 2 капки във всяка ноздра. Добре е двата вида апликации да се съчетават и редуват посменно. Странични ефекти няма. Препоръката може да се прилага от нулева възраст. ето и за кашлица Вижте домашните средства за кашлица: СИРОП ЗА КАШЛИЦА: 250 г бира, 100 г небет шекер (мед, фруктоза), 1 лимон- добре измит, смлян или настърган скорите (без семките) се варят 30 мин. на водна баня.Прецежда се. Взема се по 1 суп. лъж. през 15, 30 ,60 мин....., в зависимост от силата на кашлицата. ЧАЙ- 2-3 ореха, счукани и варени счелурките, примерно в 400 г вода. Сваля се от котлона, добавят се 1 чаена лъж. босилек и 1 чаена лъж. индрише. Още 10 минути запарка. Подслажда се с небет шекер. КРОМИД ЛУК ( настърган ) и мед в отношение 1 : 2. Взема се 5 - 10 Х дневно по 1 чаена лъж. при суха кашлица. дано съм била полезна
|
|
|
Активен
|
1.пощенските за сметка на КУПУВАЧА 2.ВЕЧЕ плащане предварително 3.въщам стока неотговаряща на описанието 4.BG94BPBI79231098205001 пощенска банка 5.давам на първия дал адрес на лс 6.имам 245 ++++++ в Пр-ка http://smajliki.ru/smilie-743654535.html
|
|
|
mi_ma
мимчето
new user
Неактивен
Публикации: 361
над мене греят две слънца,това са моите деца
|
|
« Отговор #10 -: Ноември 17, 2010, 14:31:18 » |
Нагоре
|
ето още нещо за хрема лайка- 1 супена лъжица + мед 1 чаена лъжица + вода 100 г. Вари се докато остане наполовина. Прецежда се, изстиква се през марля или тензух- 5- 6 пъти по 3- 4 капки. При водниста хрема и запушен нос.
|
|
|
Активен
|
1.пощенските за сметка на КУПУВАЧА 2.ВЕЧЕ плащане предварително 3.въщам стока неотговаряща на описанието 4.BG94BPBI79231098205001 пощенска банка 5.давам на първия дал адрес на лс 6.имам 245 ++++++ в Пр-ка http://smajliki.ru/smilie-743654535.html
|
|
|
denica.staneva
дъщеря ми е моят живот
power user
Неактивен
Публикации: 1546
четете подписът ми!!!
|
|
« Отговор #11 -: Ноември 18, 2010, 21:11:41 » |
Нагоре
|
Сваряват се 1 картоф, 1 глава кромид лук и ябълка в литър вода, докато водата остане наполовина. дава се на детето три пъти на ден по чаена лъжичка. изпробвах го снощи го сварих на малката и е много готино.мирише на ябълка и изобщо няма гаден вкус,ХАРЕСА МИ .Скоки можеш да го ползваш за малкия бебо
|
|
|
Активен
|
изисквам предварително плащане!!!аман от тарикати!!!
|
|
|
kokonata
Пристрастенааааааааа......
power user
Неактивен
Публикации: 791
|
|
« Отговор #12 -: Ноември 18, 2010, 22:23:15 » |
Нагоре
|
Сега да ви кажа и аз. Мила за кашлица единственото,което ни помага и ни е помагало е компрес от извара... Вземаш тензухче,изцеждаш добре изварата.Оставяш я да се затопли на стайна температура. Вземш друго тензухче и я разстилаш на дебелина около 1 см и дължина колкото от едната до другата сливица.Трябва да бъде плътен слоя. Тензухчето ти да е с големина колкото една носна кърпа(от едно време кърпите,даже малко по-голямо). Като го разтелиш го завиваш да стане като пакетче от ванилия.От едната страна,после от другата и т.н Слагаш го на гърлото от единичната страна.Слагаш найлонче или домакинско фолия(затопля) и отгоре слагаш вълнено шалче. Така може да стои 8 часа.Махаш и слагаш друго.Много помага.Не знам как действа,но действа. Лекували сме гнойни ангини,ангини,зачервено гърло,кашлица и др. Хайде пробвай и пиши. И бързо оздравяване
|
|
|
Активен
|
Пазя ред 6 часа! Коректна съм,очаквам същото и от вас! Не изпращам боклуци и не приемам такива! Ходя до пощата всеки ден! Получавам и изпращм като МПП по БГ пощи! Предпочитам плащане с пощенски запис по Бг пощи! За две обяви поемам пощенските! За суми над 15лв. предварително плащане! И за непознати потребители пак,предварително плащане! ОБИЧАЙТЕ СЕ!!! И най-вече обичам сина си!!! ЩЕ ОТСЪСТВАМ до 06.03.2011год. [img]
|
|
|
|
Shu-shi
new user
Неактивен
Публикации: 504
|
|
« Отговор #14 -: Ноември 19, 2010, 15:52:31 » |
Нагоре
|
За кашлица давам това: издълбавам една черна ряпа (да стане, като купичка), намазвам стените и с мед и я оставям да престои една нощ. Сутринта купичката е пълна със сироп, който давам да пие малката. Маха всякакви секрети от дробчетата.
Принципно меда се препоръчва след 2г възраст, понеже може да се развие алергия.
|
|
« Последна редакция: Ноември 19, 2010, 16:05:00 от Shu-shi »
|
Активен
|
|
|
|
|
|