данина
new user
Неактивен
Публикации: 74
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #30 -: Декември 03, 2010, 13:20:54 » |
Нагоре
|
Лично аз не познавам нито едно.За себе си мога да кажа,че подкрепям правенето на ваксини.
|
|
|
Активен
|
Коректна съм. Предпочитам плащане чрез ЕКОНТ по-евтино е.
|
|
|
zorniza
power user
Неактивен
Публикации: 957
Слабите обичат реда-силните владеят хаоса
|
|
« Отговор #31 -: Декември 03, 2010, 15:05:31 » |
Нагоре
|
Мили майки,четете ли листовките на антибиотиците,които давате на децата си???Да ги оставяме с червени гърла само защото има един ферман странични ефекти? Да не ваксинираш детето си с ваксина против хепатит Б като си мислиш,че няма къде да се зарази? Ваксината има ефект горе-долу 5г.Детето ви никога ли няма да отиде на зъболекар например?Или искате в един прекрасен ден да чуете от 25 годишния си син,че е с цироза,защото незнайно кога преди доста години незнайно къде се е заразил,тъй като майка му е била много компетентна и си е мислила, че детето и не се нуждае от ваксина.Това да не е грип.Познавам такава жена.Но не несъгласието и по отношение на ваксините са причина,просто преди 92г.не е имало ваксинации.Моят син е на 17г. и миналата година отново му сложих комбинирана ваксина за хепатит А и Б.И като се има в предвид,че хапатит Б е почти нелечим,а лечението на година излиза около 40 000лв.... Стига бе мила Хепатит Б се лекува-както писах в по-горният си пост мен ме заразиха с Хепатит Б при раждането-лежах 1 месец в болница и слава богу сега съм добре. Хепатит Ц почти не се лекува и за да обясня по -подробно временно се лекува или разболяваш се лекуват те да речем месец и кръвните ти показатели горе долу се нормализират. Но примерно след година хоп пак се пожълтява-или сиреч става хроничен,което почти в 50-60% от случаите води до цироза. Затова е и толкова опасен. И при Хепатит Б има случаи на преминаване на хроничен,но са много редки-около 10-20%,което разбира се в никакъв случай не го прави безобиден. Минах по този трънлив път-не по моя вина ,а по вина на някой който просто не беше си свършил работата,но това е друга тема.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
EvaJ
new user
Неактивен
Публикации: 146
|
|
« Отговор #32 -: Декември 03, 2010, 15:58:59 » |
Нагоре
|
.Пфуууууу,язък...тъкмо мислех да си допълня поста и го изтрих...то може и по-добре да е така...,че можеше да възникне спор.
|
|
« Последна редакция: Декември 03, 2010, 16:08:19 от Неграмотна »
|
Активен
|
|
|
|
mimoza7710
new user
Неактивен
Публикации: 285
|
|
« Отговор #33 -: Декември 03, 2010, 19:40:09 » |
Нагоре
|
.Пфуууууу,язък...тъкмо мислех да си допълня поста и го изтрих...то може и по-добре да е така...,че можеше да възникне спор. ЯЯяяяяяяя........я го напиши, че стана интересно Между другото имаш страшен НИК - харесва ми
|
|
|
Активен
|
* Изпращам и получавам като МПП по БГ пощи или Еконт пощенска пратка. * Коректна съм и очаквам същото от вас. * Поставям коментари/оценки, правете го и вие. * Връщам артикули неотговарящи на описанието. * Изключително много държа на отличната комуникация и я поддържам до приключване на сделката. * За непознати за мен потребители по моя преценка мога да изискам предварително плащане, моля, не се обиждайте!
|
|
|
EvaJ
new user
Неактивен
|
|
« Отговор #34 -: Декември 03, 2010, 23:37:16 » |
Нагоре
|
Ааааааа,не може така...аз и да го напиша няма да променя мисленето и убежденията на потребителките ,а само ще създам напрежение.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
данина
new user
Неактивен
Публикации: 74
|
|
« Отговор #35 -: Декември 04, 2010, 21:05:39 » |
Нагоре
|
В спора се ражда истината.zorniza,най-вероятно си била с остър хепатит Б.Сега много се надявам, че тестването след приключване на лечението ти да е показало отрицателен.А случайно ,ако не са ти правили си направи.За да не обяснявам надълго и на широко и да обсебвам темата ще ви дам малко информация. http://www.hepasist.org/Ако случайно имате възможност да решавате дали да ваксинирате детето си и решите да не го правите и то заболее от някоя от болестите срещу които се правят ваксини,ще потърсите ли лекарска помощ?
|
|
|
Активен
|
Коректна съм. Предпочитам плащане чрез ЕКОНТ по-евтино е.
|
|
|
mimoza7710
new user
Неактивен
Публикации: 285
|
|
« Отговор #36 -: Декември 05, 2010, 10:53:32 » |
Нагоре
|
Ааааааа,не може така...аз и да го напиша няма да променя мисленето и убежденията на потребителките ,а само ще създам напрежение. О, напротив! Никога не се знае - и сам войнът е войн Любопитна съм, но не достатъчно, за да продължа да настоявам да си изкажеш мнението. Ако искаш сподели, ако не - недей
|
|
|
Активен
|
* Изпращам и получавам като МПП по БГ пощи или Еконт пощенска пратка. * Коректна съм и очаквам същото от вас. * Поставям коментари/оценки, правете го и вие. * Връщам артикули неотговарящи на описанието. * Изключително много държа на отличната комуникация и я поддържам до приключване на сделката. * За непознати за мен потребители по моя преценка мога да изискам предварително плащане, моля, не се обиждайте!
|
|
|
valency11
new user
Неактивен
Публикации: 204
|
|
« Отговор #37 -: Декември 15, 2010, 22:54:39 » |
Нагоре
|
Мили майки,четете ли листовките на антибиотиците,които давате на децата си???Да ги оставяме с червени гърла само защото има един ферман странични ефекти? Да не ваксинираш детето си с ваксина против хепатит Б като си мислиш,че няма къде да се зарази? Ваксината има ефект горе-долу 5г.Детето ви никога ли няма да отиде на зъболекар например?Или искате в един прекрасен ден да чуете от 25 годишния си син,че е с цироза,защото незнайно кога преди доста години незнайно къде се е заразил,тъй като майка му е била много компетентна и си е мислила, че детето и не се нуждае от ваксина.Това да не е грип.Познавам такава жена.Но не несъгласието и по отношение на ваксините са причина,просто преди 92г.не е имало ваксинации.Моят син е на 17г. и миналата година отново му сложих комбинирана ваксина за хепатит А и Б.И като се има в предвид,че хапатит Б е почти нелечим,а лечението на година излиза около 40 000лв.... ТУК СТАВА ВЪПРОС НЕ ЗА ОТРИЧАНЕ НА ВАКСИНИТЕ , А ДА НЕ СЕ СЛАГА НЯКОЯ КОЯТО Е НА ПРАКТИКА ИЗЛИШНА!ПРИ НАС НАПРИМЕР БЕ ИЗЛИШНА ЗА ХЕПАТИТ Б.ТЪЙ КАТО ТЯ СЕ СЛАГА АКО СЛУЧАЙНО МАЙКАТА СЕ ЗАРАЗИ ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ ИЛИ В РОДИЛНОТО (КОЕТО Е МНОГО АМА МНОГО РЯДКО,СЪЧУВСТВАМ НА ТАЗИ МАМА НА КОЯТО И СЕ Е СЛУЧИЛО, МАКАР ДЕТЕТО ДА Е ИЗВАДИЛО КЪСМЕТ С ВАКСИНАТА)!НА СЛУЧАЙ КАТО НЕЙНИЯ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПОПАДАМ,НО ЩЕ Е БЕЗУМНО ДА НИ ЗАДЪЛЖАТ ДОКАТО СМЕ БРЕМЕННИ ДА СЕ ВАКСИНИРАМЕ! някъде дори казват че ваксините навреждат на повече деца отколкото е щяло да бъдат болни ако не са ваксинирани! а и нещо друго - много сериозно твърдение но смятам че има доза истина! тук в интернет прочетах листовката на пентаксим , в коментарите една мама казва че след последната пентаксим детето и придобива аутизъм - ей така като гръм от ясно небе!казва че детето и било нормално а изведнъж -аутизъм!въпроса и веше към администратора - възможно ли е да е от ваксината а отговора беше - категорично не! дацент папазова от БАН която идва при Гала в на кафе казва че аутизма е в следствие на ваксините които парализирват нервни центрове!А ВСЕ ПАК ЖЕНАТА Е ДОЦЕНТ ПО НЕВРОЛОГИЯ!
|
|
|
Активен
|
НЕ РАЗМЕНЯМ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
nmomchilova
Горда мама на двама
power user
Неактивен
Публикации: 687
|
|
« Отговор #38 -: Декември 16, 2010, 12:09:45 » |
Нагоре
|
НАпълно съм съгласна с последното изказаване.На моя позната детенцето съвсем до скоро си беше едно нормално дете,но в последствие от 1 от ваксините придоби аутизъм И сега вярвайте ми умирам и аз от страх,че на нас ни предстоят още много ваксини
|
|
|
Активен
|
|
|
|
valency11
new user
Неактивен
|
|
« Отговор #39 -: Декември 16, 2010, 23:16:17 » |
Нагоре
|
НАпълно съм съгласна с последното изказаване.На моя позната детенцето съвсем до скоро си беше едно нормално дете,но в последствие от 1 от ваксините придоби аутизъм И сега вярвайте ми умирам и аз от страх,че на нас ни предстоят още много ваксини коя от ваксините?? казват че най-опасните са 5-валентните или просто комбинираните! най-опасното в тях не са бацилите а формалдехида,алуминия и другите помощни в-ва! че те се слагат в отровата за мишки!- те са опасни за човека дори в най-малки количества! а относно това -детето да понесе добре ваксините е от изключително значение да е здраво и да е хранено с качествена,витаминозна и много рознообразна храна!сега през зимата може да давате следното сокче - моркови и червено салатно цвекло микс! с този сок детето ако има дори анемия ще се оправи!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
emi_9eni
new user
Неактивен
Публикации: 318
|
|
« Отговор #40 -: Декември 24, 2010, 15:01:28 » |
Нагоре
|
бунтувам се ЗАЩОТО ДЕТЕТО МИ Е ВЕГЕТАРИАНЧЕ И Е ИЗЛОЖЕНО НО ПОТЕНЦИАЛНА ОПАСНОСТ ! а и не е само това .... здравето е личен проблем или приоритет ,както искате го наречете! нека всеки сам решава за себе си
Първо да пиша за кое не съм съгласна и после за кое съм Не ми се струва правилно детето ти да е вегетарианче- не те осъждам, може би има причина. Но има майки които поради собствени убеждения лишават децата си от разнообразното хранене, което е от най-голямо значение за израстването на един организъм. Аз например съм отгледана с месо от животните на село и зеленчуци пак от там. Като дете майка ми ме е изхранвала с пържоли и бахур , за което съм и благодарна, защото смея да твърдя, че имам доста здрав организъм и имунна система. Но друг е въпроса, че като пораснах няколко години дори бях вегетарианка, а сега вече хапвам месо , но мнооого рядко, защото просто не го обичам. Но това си е личен мой избор. Децата обикновено не обичат и зеленчуци - но това значи ли че трябва да не им ги даваме, щото ги плюят и нещат да ги ядат? Така беше писала ти по-нагоре че прави детето ти с месото. Та мое мнение си е - не се обиждай. По тоя повод имам пък приятелка с две прекрасни дъщери. Тя им е казала, че докато не станат на 18 години няма да им пробие ушите. После те да си решават сами и да се надупчат където искат, ако искат и перо в гъза да си забучат. Като носят отговорност сами за себе си, могат да си решат. Съгласна съм донякъде с мнението ти за ваксините обаче. Разбира се не мисля, че има еднозначен и правилен отговор. За мен варианта е по-скоро да има повече информираност и да дават повече публичност за тези имунизации. Някои наистина са излизшни. Ми например аз ходих на задължителната имунизация против тетанус на 25години. Е 300 пъти съжалявах и като стана на 35 (тогава е следващата задължителна) няма да отида. Цяла седмица ме боля ръката, поду се - трицепса ми стана като на 110 кг мъж, едвам я движех, не можех да спа, плаках от болка една вечер, щото от нея не можах да заспа до сутринта. И за какво по-точно си я направих? Като още на следващата седмица да се бях убола на ръждясал пирон и пак щяха да ми сложат таз ваксина. Така е и с някои ваксини за бебетата. Наистина има странични ефекти, които колкото и да се редки - струва ли си питам аз? И кой решава чий живот е по-важен? На хилядите бебета , на които им понася ваксината или на едното бебе което получава увреждания за цял живот?!?
|
|
|
Активен
|
Правете случайни добрини и безсмислено красиви неща!
|
|
|
valency11
new user
Неактивен
|
|
« Отговор #41 -: Декември 24, 2010, 23:15:13 » |
Нагоре
|
emi , pri4inata poradi koqto ne davam meso e parvo 4e deteto plue, a i vtoro ,4e jivotnite se tap4at s antibiotici i hormoni.davaha predavane kak na 9 mese4no bebe mu rasteli gardi i sa otkrili svrah hormoni v kravta...tova e potresavashto! mnoogo rqdko davam ako ot nqkade ima meso ot nqkoe selo- domashno,ina4e qica i mlqko i sirene davam ot nai-skapite na pazara. a otnosno vaksinite....: edni edinstveni hora darjat zdraveopazvaneto v sveta i trqbva da se igrae po tqhnata svirka - poqsnqvam: puskat naro4no bolesti ot opasni po-opasni i posle davat vaksina(koqto obiknovenno e ot 60lv do 160 za broika), ako otkazvame vaksinaciq se puska pak zarazata i taka! vsi4ko e edin jestok zagovor! ot dalgo vreme tarsq otgovori na tezi ne6ta i sam potresena kakvo namiram.ako otkajem da se vaksinirame 6te ni pritisnat po drug na4in!!! moje bi EDINSTVENOTO NE6TO ZA KOETO MOJEM DA SE BORIM E DA IMA PREDVARITELNI TESTOVE ZA PONOSIMOST ! TRQBVA DA E TAKA! ZNAETE LI KAKVO PISHE V LISTOVKITE NA VAKSINITE - 4E MOJE DA SE PRI4INI 6OK koito da dovede do smart za 3 minuti ! kazva se ANAFILAKTI4EN SHOK! ako organizma ne ponqsa dadeno ve6testvo prosto se umira zashtoto vaksinata ne se priema ot ustata a napravo 4rez kravta - otiva v tqloto,mozaka !AKO NQKOI MOJE DA SADEISTVA DA SE IZGOTVI TAKAVA PODPISKA,NEKA MI PISHE NA LS!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
zizi78
new user
Неактивен
Публикации: 369
kiss kiss kiss
|
|
« Отговор #42 -: Декември 24, 2010, 23:29:45 » |
Нагоре
|
мила нали имаше подписка, какво стана изчезна ли?
|
|
|
Активен
|
ОБИЧАЙТЕ СЕ И БЪДЕТЕ ДОБРИ. предпочитам еконт, наложен платеж п.п. до 3лв.
|
|
|
valency11
new user
Неактивен
|
|
« Отговор #43 -: Декември 25, 2010, 22:54:39 » |
Нагоре
|
Ne e iz4eznala - sabira se ,no ima 2000 glasa a trqbvat 500 000 za da vlezne v parlamenta, li4no az se samnqvam 4e 6te se saberat,masata ot hora ne sa budni i smqtat 4e ima koi da misli vmesto tqh no ne e taka! A TRQBVA NE6TO DA SE NAPRAVI ! KAKVO - DA STOIM I DA GLEDAME I DA CAKAME S EZIK ! PREDI vreme edin ba6ta izlezna po 2-3 televizii i govori 4e ne e zaglasen da se vaksinira deteto mu , no nikoi ni6to ne kaza, dori zapo4naha plateni reportaji ZA vaksinite to4no sled perioda v koito toi se qvqvashe po povinite kato sam voin ! 6TOM E MASOVO VAKSINIRANETO I 6TOM IMA PORAZENI DECA, SMQTAM 4E E POVE4E OT ZADALJITELNO DA SE PRAVQT TESTOVE ZA PONOSIMOST!!! 4E DORI V EDNA BOQ ZA KOSA IMA INSTRUKCII ZA TEST ZA PONOSIMOST ! PONQKOGA JIVOTA E PALEN S ABSURDI !
|
|
|
Активен
|
|
|
|
EvaJ
new user
Неактивен
|
|
« Отговор #44 -: Декември 26, 2010, 10:16:31 » |
Нагоре
|
Валенси,не само,че не е буден,ами тъне в невежество българина и това едва ли някога ще се промени.В момента можем да откажем поставянето на ваксина подписвайки декларация,че носим пълната отговорност,но истината е,че първо никой не може да ти гарантира,че в един етап без знанието на родителя ваксина няма да бъде поставена,а освен това и не приемат деца в ясли,градини и училища,ако нямат имунизация.Единствения начин е да си намерим доктор,който да е съгласен да впише направена имунизация и толкова.Разбира се срещу определена сума. Имаше изказване и за вегетарианството...и тук пълно невежество, и само цитиране на крилати фрази...е,аз съм и детето ми също е вегетарианче и проблеми нямаме никакви,в детската градина тя не е единствена,има и други деца,едното дори е веганче.Най-любимо ми е:"Че какво ядеш като не хапваш месо?"Изобщо не си правя труда да отговарям. Така,че мила ми Валенси...и аз бях идеалист преди време,но вече разбрах,че трябва да се спасяваме поединично!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|