{GOOGLENEWHOR}


Страници: [1] 2 3 ... 6   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Идеи за сладки и торти  (Прочетена 42004 пъти)
0 Членове и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
Криси09
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 1657


Вече ходя на работа :)

Поканени потребители: 0

Профил
« -: Декември 15, 2010, 02:04:32 »
Раздели ТемаНагоре

Днес докато разчиствах из шкафовете и намрих на свекито най-различни формички за сладки,фунийки,кошнички и т.н.Та дайте идеи как се правят тия фунийки,кошнички и тези формички какво се прави с тях Cheesy Cheesy Мисля,да направя доста за Коледа....ама незнам как Roll Eyes нямам си и на идея,апък като чета из нета....нищо неразбирам Embarrassed Помагайте (love22)
Ааа и питки как се правят,много обичам да готвя и майсторя ама някой ако ми даде идея и веднага почвам Tongue
Активен


Коректна съм бъдете и вие!
Някой път се случва,да не мога да пратя дадено нещо веднага!

Давам точни размери,снимките ми са чудесни,така,че четете,мерете,гледайте.Не приемам връщане!
С наложен платеж по ПОЩАТА НЕ!
Предпочитам пощата и Еконт,както за записи,така и за пратки!
Приемам и предлагам размяна,но има някои обяви,които не се разменят,те не са мои и са описани.
Приятно пазаруване и разменяне,с повече положителни емоции:)
skoki81
Глобален Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 3134


Поканени потребители: 1

Профил
« Отговор #1 -: Декември 15, 2010, 13:34:33 »
Раздели ТемаНагоре

Аз имам една идея  Cheesy отиваш в магазина с 5лв и се сдобиваш с една камара сладки  Cheesy
Активен

 
За света ти може да си един човек, но за един човек може да си целия свят.
Криси09
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 1657


Вече ходя на работа :)

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #2 -: Декември 15, 2010, 13:49:12 »
Раздели ТемаНагоре

Аз имам една идея  Cheesy отиваш в магазина с 5лв и се сдобиваш с една камара сладки  Cheesy
Хихихи не аз искам да си ги направя в нас,много обичам.....ама ще оплескам нещо,та виждаш ли,че никой не иска да ми казва как става. Roll Eyes
Много сте лоши и дядо Коледа няма да ви донесе подаръци Tongue (christmas16) (christmas17)
Активен


Коректна съм бъдете и вие!
Някой път се случва,да не мога да пратя дадено нещо веднага!

Давам точни размери,снимките ми са чудесни,така,че четете,мерете,гледайте.Не приемам връщане!
С наложен платеж по ПОЩАТА НЕ!
Предпочитам пощата и Еконт,както за записи,така и за пратки!
Приемам и предлагам размяна,но има някои обяви,които не се разменят,те не са мои и са описани.
Приятно пазаруване и разменяне,с повече положителни емоции:)
Криси09
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 1657


Вече ходя на работа :)

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #3 -: Декември 16, 2010, 00:45:39 »
Раздели ТемаНагоре

Ама защо не пишете бе Cheesy Cheesy Cheesy Sad
Активен


Коректна съм бъдете и вие!
Някой път се случва,да не мога да пратя дадено нещо веднага!

Давам точни размери,снимките ми са чудесни,така,че четете,мерете,гледайте.Не приемам връщане!
С наложен платеж по ПОЩАТА НЕ!
Предпочитам пощата и Еконт,както за записи,така и за пратки!
Приемам и предлагам размяна,но има някои обяви,които не се разменят,те не са мои и са описани.
Приятно пазаруване и разменяне,с повече положителни емоции:)
Nikovat
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 1054


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #4 -: Декември 16, 2010, 10:46:02 »
Раздели ТемаНагоре

Продукти 
600 гр  брашно тип 500
400 гр  масло
400 гр  захар
300 гр  лешници
3 бр.  яйца
1 пак.  канела на прах

Приготвяне
1.Вечерта разбъркайте добре маслото и към него прибавете захарта, смлените ядки, 3 яйца и канелата
2.Добавете брашното. Направете от сместа една топка и я оставете на хладно
3.На следващия ден разстелете тестото с дебелина 5 сантиметра и го нарежете с метални формички
4.Намажете сладките с масло
5.Изпечете ги в тавичка на 210 градуса 10 минути
Подредете сладките в метална кутия, където ще се запазят за по-дълго време.
Аз лично доста често слагам и някаква есенция за повечко аромат. Или пък със сладкарска боя оцветявам тестото така ще са уникални. Често правя зелени торти или лилави.
Активен

Здравейте!!!
1. Коректна съм,бъдете и вие коректни
2.Ходя веднъж в седмицата до пощата,понеже съм с малко дете,а вече става студено
3.Пощенските са за сметка на купувача
4.Приемам и предлагам размяна
5.Пиша оценки,правете го и вие
6 http://www.facebook.com/photo.php?fbid=188416494509440&set=a.188357027848720.46474.142927812391642&pid=606813&id=142927812391642
Задължителен е КОМЕНТАРА
Nikovat
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 1054


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #5 -: Декември 16, 2010, 10:50:47 »
Раздели ТемаНагоре

Мила в бгмама гледала ли си ? Там има страхотна библиотека с линкове и рецепти.От там винаги научавам нещо ново.
Сега ще ти сложа и линк за блатове за торта ,които траят лесно са за оформяне,така че можеш да направиш торта мече примерно и могат да се съчетаят със всякакъв крем.
http://violetovgeneral.multiply.com/photos/album/36

Активен

Здравейте!!!
1. Коректна съм,бъдете и вие коректни
2.Ходя веднъж в седмицата до пощата,понеже съм с малко дете,а вече става студено
3.Пощенските са за сметка на купувача
4.Приемам и предлагам размяна
5.Пиша оценки,правете го и вие
6 http://www.facebook.com/photo.php?fbid=188416494509440&set=a.188357027848720.46474.142927812391642&pid=606813&id=142927812391642
Задължителен е КОМЕНТАРА
Nikovat
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 1054


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #6 -: Декември 16, 2010, 10:55:18 »
Раздели ТемаНагоре

Ще ти напиша и как правя бисквитена торта и как никой не познава ,че е правена.Някъде на око правя всичко за моята тавичка.Ориентировъчно ти давам пропорций
2 пакета нишесте банан
3 литра мляко
бисквити Закуска Какао
орехи
кокосови стърготини

Прави се нишастето.Реди се един ред бисквити,който задължително накисваш в мляко ,докато омекнат ,за да не попиват от нишестето. След бисквитите нишесте. После наново бисквити напоени с мляко и така докато свършат.На мен ми се получава 3 редова. Отгоре нишесте, натрушени бисквити,орехи и кокосови стърготини.Използвам за украса и ако ти се играе може с различен цвят стърготини да направиш някоя рисунка,че на мъниците им харесва много.
Активен

Здравейте!!!
1. Коректна съм,бъдете и вие коректни
2.Ходя веднъж в седмицата до пощата,понеже съм с малко дете,а вече става студено
3.Пощенските са за сметка на купувача
4.Приемам и предлагам размяна
5.Пиша оценки,правете го и вие
6 http://www.facebook.com/photo.php?fbid=188416494509440&set=a.188357027848720.46474.142927812391642&pid=606813&id=142927812391642
Задължителен е КОМЕНТАРА
Nikovat
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 1054


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #7 -: Декември 16, 2010, 11:06:10 »
Раздели ТемаНагоре

Плодова торта с ананас
Прави се в малка тавичка
Продукти
1/3 пакетче масло.
4 чйца
1/2 бакпулвер
300гр брашно
300гр захар
1 компот/консерва от ананас,задължително със сиропче (правя я със всякакъв компот,стига плода да не е кашнат)
пакетче сметана

Зависи пак каква тава използвате.Аз я правя в малка кръгла тавичка с диаметър около 30см.
Разтапяме маслото и заливаме тавата,така че да е съвсем тънък слой.Оставаме го пак да стегне. Нареждаме отгоре плодовете ,като трябва да са плътно един до друг,че ако падне сместа на дъното няма да стане нищо.Аз слагам на тънки ивички и банани отгоре ,за да избега кашването на тортата.
Рзбъркваме захарта,яйцата,брашното и бакпулвера като трябва да се получи смес ,която свободно да се отделя от лъжицата,но не и да е течно. Изсипваме в/у плодовете и печем на умерена фурна. Отдолу използвам на 2 ,а горе 3 при фурна разградена на 4 нива . След изпичане вадим от фурната и докато е топло обръщаме в метална форма за торти (използвам друга малко по-голяма тавичка).Оставяме да поизстине малко и след това сиропираме с компота. По ваш избор колко сироп ще сложите. Докато попива течността приготвяме сметаната,която е и завършека.Намазваме тортата,а за украса може да използвате пак каквото ви душа иска
Активен

Здравейте!!!
1. Коректна съм,бъдете и вие коректни
2.Ходя веднъж в седмицата до пощата,понеже съм с малко дете,а вече става студено
3.Пощенските са за сметка на купувача
4.Приемам и предлагам размяна
5.Пиша оценки,правете го и вие
6 http://www.facebook.com/photo.php?fbid=188416494509440&set=a.188357027848720.46474.142927812391642&pid=606813&id=142927812391642
Задължителен е КОМЕНТАРА
Криси09
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 1657


Вече ходя на работа :)

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #8 -: Декември 16, 2010, 12:51:01 »
Раздели ТемаНагоре

Мила мерси,аз торти мога да правя,то най лесно.
Исках някой да ми каже как се правят тия фунийки и кошнички,ама май ще си ги търся в нета Wink
Активен


Коректна съм бъдете и вие!
Някой път се случва,да не мога да пратя дадено нещо веднага!

Давам точни размери,снимките ми са чудесни,така,че четете,мерете,гледайте.Не приемам връщане!
С наложен платеж по ПОЩАТА НЕ!
Предпочитам пощата и Еконт,както за записи,така и за пратки!
Приемам и предлагам размяна,но има някои обяви,които не се разменят,те не са мои и са описани.
Приятно пазаруване и разменяне,с повече положителни емоции:)
Nikovat
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 1054


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #9 -: Декември 16, 2010, 13:56:37 »
Раздели ТемаНагоре

Мила мерси,аз торти мога да правя,то най лесно.
Исках някой да ми каже как се правят тия фунийки и кошнички,ама май ще си ги търся в нета Wink
1.кошнички

1и1/2 чч.пудра захар
2 яйца
1 ванилия
125 гр. масло
брашно
Омесва се не много меко,но не и твьрдо тесто.Формичките се намазват с олио/с четка/Взима се част от тестото,прави се топче,което леко се сплесква и се поставя вьв формичката.Облепя се формичката добре/отвьтре/.Пекат се в загрята 200 градуса фурна до порозовяване.

2.Фунийки

4 яйца
1 чч. кисело мляко
1 амонячна сода и малко сода бикарбонат/на вьрха на чл./
1и1/2 чч. захар
1 чч.олио
1 кг.брашно
Разбиват се яйцата,захарта и киселото мляко в което е погасена содата.Прибавят се и останалите продукти и се омесва не много меко тесто.Разточва се кора,режат се ленти и се увиват спираловидно около формичките.Пекат се в загрята 180 градуса фурна.Изчаква се да поизстинат и се вадят с леко завьртане.

3.Праскови

500 гр. захар
4 яйца
250 гр. прясно мляко
1и1/2 чч. олио
1 чл. хлебна сода
1 чл. амонячна сода
6 ванилии
брашно
Омесва се меко тесто.оформят се топчета,които леко се сплескват.Пекат се в загрята 180 градуса фурна.След изстиване се издьлбават с остро ножче и се пьлнят с крем.

И трите вида напьлних с млечно-маслен крем:

2 жьлтька
5 сл. захар
1 сл. брашно
1/2 л. пр. мляко
сварява се,изстива и се прибавя кьм разбитите 200 гр. масло+200 гр. пудра захар.
В крема за прасковите се слага и малко какао.
Активен

Здравейте!!!
1. Коректна съм,бъдете и вие коректни
2.Ходя веднъж в седмицата до пощата,понеже съм с малко дете,а вече става студено
3.Пощенските са за сметка на купувача
4.Приемам и предлагам размяна
5.Пиша оценки,правете го и вие
6 http://www.facebook.com/photo.php?fbid=188416494509440&set=a.188357027848720.46474.142927812391642&pid=606813&id=142927812391642
Задължителен е КОМЕНТАРА
Nikovat
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 1054


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #10 -: Декември 16, 2010, 13:59:16 »
Раздели ТемаНагоре

тесто : 200гр  кис мляко
               1 ч.л - сода бикарбонат
               2       белтъка
               1 ч.ч. (-200гр) захар
               1 пак.  амонячна сода
               1 бакпулвер(1ч.л сода + 1 ч.л сок от лимон)
                1 ч.ч. (-200гр )  - олио или свинска мас
              брашно - колкото поеме да стане тесто ,пухкаво , за то4ене
крем : 0,5 л мляко
                      1 ч. захар
                      1 ч башно (може и помалко)
                       2  жълтъка
                       масло
  приготвяне: замесва се тестото и се разто4ва . нарязва се на ленти4ки и се правят фуниики .ползвам  фолио от което правя фуниики или  капа4ки от кис .мляко . пе4е се във фурна (тук време не давам зашото всеки е с разли4на фурна ) , но то се вижда кото се изпекат .
крема - млякото и захарта се слагат на котлона, като се разбъркват , като се разтопи захарта се   добавя брашното - обикновено на око  го правя ,хем да не е те4но  , хем и не  твърдо . ако стане на гранулки  го "доразбивам" с   миксера.сваля се от котлона и седобавят 2-3 лъжи4ки масло. като поизстине се добавят и жълтъците
крема се напълвавъв фунииките и отгоре могат да се посипят с4укани орехи или шоколаови пръ4ици
Активен

Здравейте!!!
1. Коректна съм,бъдете и вие коректни
2.Ходя веднъж в седмицата до пощата,понеже съм с малко дете,а вече става студено
3.Пощенските са за сметка на купувача
4.Приемам и предлагам размяна
5.Пиша оценки,правете го и вие
6 http://www.facebook.com/photo.php?fbid=188416494509440&set=a.188357027848720.46474.142927812391642&pid=606813&id=142927812391642
Задължителен е КОМЕНТАРА
Nikovat
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 1054


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #11 -: Декември 16, 2010, 14:00:30 »
Раздели ТемаНагоре

3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. сода
щипка сол
Брашно за меко тесто (около 700г)

Крем
1 л. прясно мляко
6 с.л. брашно
1 пакетче масло (може и 1/2)
2 праха ванилия

Замесва се тестото, разделя се на топки. Точат се елипси, изрязват се лентички, които се навиват на формичките (моите са от капачки на буркани компот или друга зимнина). Пекат се в загрята фурна, оставят се да поизтинат, за да се извадят по-лесно от формичките.

Студените фунийки се пълнят с топъл крем. Ако сложите цяло пакетче масло омекват за около 4-5 часа; ако е 1/2 - за 8-9  часа.
Активен

Здравейте!!!
1. Коректна съм,бъдете и вие коректни
2.Ходя веднъж в седмицата до пощата,понеже съм с малко дете,а вече става студено
3.Пощенските са за сметка на купувача
4.Приемам и предлагам размяна
5.Пиша оценки,правете го и вие
6 http://www.facebook.com/photo.php?fbid=188416494509440&set=a.188357027848720.46474.142927812391642&pid=606813&id=142927812391642
Задължителен е КОМЕНТАРА
Криси09
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 1657


Вече ходя на работа :)

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #12 -: Декември 16, 2010, 14:10:53 »
Раздели ТемаНагоре

Ейййй мила благодаря ти много,сядам да ги пре (letter3)писвам Kiss Kiss
Активен


Коректна съм бъдете и вие!
Някой път се случва,да не мога да пратя дадено нещо веднага!

Давам точни размери,снимките ми са чудесни,така,че четете,мерете,гледайте.Не приемам връщане!
С наложен платеж по ПОЩАТА НЕ!
Предпочитам пощата и Еконт,както за записи,така и за пратки!
Приемам и предлагам размяна,но има някои обяви,които не се разменят,те не са мои и са описани.
Приятно пазаруване и разменяне,с повече положителни емоции:)
Nikovat
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 1054


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #13 -: Декември 16, 2010, 14:14:26 »
Раздели ТемаНагоре

Кака прави едни много хубави със шприц или нарязани с формички,ама трябва да я питам за рецептата как беше.само знам че единия път правих половин доза и станаха 6 тави. после ги мажех със сладко и ги слепваш. стваха много меки и хубави,ама сега по памет ще те излъжа ,че един път съм правила
Активен

Здравейте!!!
1. Коректна съм,бъдете и вие коректни
2.Ходя веднъж в седмицата до пощата,понеже съм с малко дете,а вече става студено
3.Пощенските са за сметка на купувача
4.Приемам и предлагам размяна
5.Пиша оценки,правете го и вие
6 http://www.facebook.com/photo.php?fbid=188416494509440&set=a.188357027848720.46474.142927812391642&pid=606813&id=142927812391642
Задължителен е КОМЕНТАРА
Криси09
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 1657


Вече ходя на работа :)

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #14 -: Декември 16, 2010, 14:16:49 »
Раздели ТемаНагоре

Кака прави едни много хубави със шприц или нарязани с формички,ама трябва да я питам за рецептата как беше.само знам че единия път правих половин доза и станаха 6 тави. после ги мажех със сладко и ги слепваш. стваха много меки и хубави,ама сега по памет ще те излъжа ,че един път съм правила
Супер,аз имам шприц,ама това е чудесна идея за слепването.
Когато ги направя на Коледа,ще ги снимам,моя мъж умира за бисквитена торта Tongue
Активен


Коректна съм бъдете и вие!
Някой път се случва,да не мога да пратя дадено нещо веднага!

Давам точни размери,снимките ми са чудесни,така,че четете,мерете,гледайте.Не приемам връщане!
С наложен платеж по ПОЩАТА НЕ!
Предпочитам пощата и Еконт,както за записи,така и за пратки!
Приемам и предлагам размяна,но има някои обяви,които не се разменят,те не са мои и са описани.
Приятно пазаруване и разменяне,с повече положителни емоции:)


Страници: [1] 2 3 ... 6   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на: