{GOOGLENEWHOR}


Страници: [1] 2 3 4   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Трапезата на празниците  (Прочетена 24135 пъти)
0 Членове и 3 Гости преглежда(т) тази тема.
poli23
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 454


Нека бъдем коректни!!!

Поканени потребители: 0

Профил
« -: Декември 20, 2010, 14:52:42 »
Раздели ТемаНагоре

Не конкретизирам кой е празника, надявам се и за други празници да пишем , кой какво ще приготви и ще слжи на трапезата. А сега  ако сте намислили за какво ще приготвяте за Коледа казвайте, аз още не съм решила, и се надявам от вас да взема някой нови идейки.  Wink
Активен

Коректна съм и очаквам същото!
За две обяви с предимство!
Вече изисквам предварително плащане, омръзна ми от некоректни потребители!
Моля, дайте ми един глас тук, не се изисква регистрация.Благодаря ви! Моята рецепта е- Пай с праскови Smiley))
http://fino-bg.com/show_recipes/view/135/
Поли
Мис БГ Домакиня 2011
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 2098


Поканени потребители: 32

Профил
« Отговор #1 -: Декември 20, 2010, 17:27:15 »
Раздели ТемаНагоре

Това е трапезата от миналогодишната Коледа,това само за отскок Wink,бях по гости та там я редих таз маса Tongue

хихи чак сега се загледах в покривката  Cheesy Cheesy Cheesy,ми тя е великденска Tongue
Активен

Пращам и получавам като МалъкПощенскиПакет(препоръчан)
С предимство са записалите се за две и повече обяви и дали адрес на лични.Не гоня на лични за адрес,заинтересованите пишат на лични!
Не приемам с наложен платеж!
mimi100
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 241

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #2 -: Декември 20, 2010, 18:57:30 »
Раздели ТемаНагоре

тук има подобна тема  Wink       http://www.bgdomakinq.com/forum/index.php?topic=623.0
Активен

НЕ искам хора които нямат сериозен интерес към нещо
 да се записват излишно в обявите ми
НЕ обичам да чакам  
 за това давам на първия дал адрес на лс дори и да е последно записал се
и ако може без КОМЕНТАР по темата...защоне спазвам ред
ТУК СЪМ ГО НАПИСАЛА
записал се на 2 или повече обяви с предимство
ROSIDINKOVA
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 781


Радвай се на живота,а не на неговия смисьл!

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #3 -: Декември 20, 2010, 22:53:22 »
Раздели ТемаНагоре

Това е трапезата от миналогодишната Коледа,това само за отскок Wink,бях по гости та там я редих таз маса Tongue

хихи чак сега се загледах в покривката  Cheesy Cheesy Cheesy,ми тя е великденска Tongue
Аз не забелязах,докато не прочетох Cheesy Карай,важното е какво има на нея,а като гледам.......доста вкусна салатка Wink Wink Kiss
Активен

Всички заслужаваме да бьдем щастливи!
Криси09
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 1657


Вече ходя на работа :)

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #4 -: Декември 21, 2010, 00:59:34 »
Раздели ТемаНагоре

Ще трябва да си отворим една тема,след празните всеки да си сложи снимки на коледните и новогодишните трапези Tongue
Активен


Коректна съм бъдете и вие!
Някой път се случва,да не мога да пратя дадено нещо веднага!

Давам точни размери,снимките ми са чудесни,така,че четете,мерете,гледайте.Не приемам връщане!
С наложен платеж по ПОЩАТА НЕ!
Предпочитам пощата и Еконт,както за записи,така и за пратки!
Приемам и предлагам размяна,но има някои обяви,които не се разменят,те не са мои и са описани.
Приятно пазаруване и разменяне,с повече положителни емоции:)
данина
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 74


Поканени потребители: 0

Профил WWW
« Отговор #5 -: Декември 21, 2010, 09:19:32 »
Раздели ТемаНагоре

Масата е съблазнителна,а ако и цигарите изчезнат още по-добре.Момичета аз съм бивш пушач-не пушете това е годишната ви почивка.Бих могла да ви напиша рецепта за капама,но може да ви се стори сложно.Изобщо не е.Ако има желаещи пишете.
Активен

Коректна съм.
Предпочитам плащане чрез ЕКОНТ по-евтино е.
Поли
Мис БГ Домакиня 2011
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 2098


Поканени потребители: 32

Профил
« Отговор #6 -: Декември 21, 2010, 09:31:58 »
Раздели ТемаНагоре

Масата е съблазнителна,а ако и цигарите изчезнат още по-добре.Момичета аз съм бивш пушач-не пушете това е годишната ви почивка.Бих могла да ви напиша рецепта за капама,но може да ви се стори сложно.Изобщо не е.Ако има желаещи пишете.
давай рецептата за капамата,пък като хапнеме трябва по цигарка Cheesy
Активен

Пращам и получавам като МалъкПощенскиПакет(препоръчан)
С предимство са записалите се за две и повече обяви и дали адрес на лични.Не гоня на лични за адрес,заинтересованите пишат на лични!
Не приемам с наложен платеж!
данина
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 74


Поканени потребители: 0

Профил WWW
« Отговор #7 -: Декември 21, 2010, 12:04:01 »
Раздели ТемаНагоре

Необходима ви е глинена тенджера с капаче,най-добре негледжосана,но и другите стават.
Продукти:
1 по-голяма килела зелка
2/3ч.ч. ориз
1 суджук
1 кървавица
телешко месо добре е ребра или джолан
свински бекон може и солена сланина
1малка гл.кромид
1-2 пил.бутчета
кимион,чер.пипер
сушени сини сливи 5-6 бр.
1грудка кисело цвекло,но може и без него тъй като не на всякъде в България се прави.
1ч.ч вино може и бяло

Приготвяне:
Да кажа само,че на пръв поглед е сложно,но всъщност това е доста лесен начин да нахраниш добре десетина човека без да отделяш много време за това.

Киселото зеле се надробява и се слага във топла вода за половин час и след това се изстисква добре в дълбок съд.
Кромида се запържва до омекване и се прибавя измития ориз докато стане прозрачен.Прибавят се смления ч.пипер и кимиона/дано имате кимион,а не ким,много често в пише кимион,а всъщност в пакетчето е ким.Ние си берем ливаден.
Разбърквате с ориза и изсипвате върху зелето и ги обърквате добре.Забравих да кажа,че трябва да имате цели листа от зелето,които ще сложите на цялото дъно на тенджерата и най-отгоре на капамата.
Започвате да нареждате:
Дъното листата от зеле после покривате с резанчета сланина или бекон.Взимате от надробеното зеле с ориз и поръсвате.Следващия ред е например пилешко бутче и телешко отново зеле.
Друг ред кървавица и суджук отново зеле.Друг ред другото бутче и другата част от телешкото и отново зеле.Всичкото това редуване на месни продукти и зеле не строго определено просто се редуват и е добре вие да прецените грамажа на всичко така,че да се събере.Дабре е да се притиска добре отгоре на всеки ред след зелето за да е плътно.Най-отгоре се подмушват зелеви листа и се слага капачето,което може и да се залепи с тесто.На няколко места при реденето сложете и сините сливи.Отгоре изсипете виното и полувин чаша вода.Слагате капамата на по-ниско във фурната и включвате на мах и след около 50-60 мин ще чуете леко бълбукане шумолене от зовирането и намалявате на 110 градуса за 4-5часа.Като я извадите с чужда помощ я обръщате и изсипвате в широка тава и след това сервирате на всеки от зелевата смес и от всички месца по малко.
Да ви е сладко Cheesy

Ако нещо не съм обяснила както трябва питайте.
Активен

Коректна съм.
Предпочитам плащане чрез ЕКОНТ по-евтино е.
poli23
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 454


Нека бъдем коректни!!!

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #8 -: Декември 21, 2010, 21:07:07 »
Раздели ТемаНагоре

Момичета, аз мисля че след празниците ще отваряме тема- Ефикасните диети  Tongue Tongue Tongue
Активен

Коректна съм и очаквам същото!
За две обяви с предимство!
Вече изисквам предварително плащане, омръзна ми от некоректни потребители!
Моля, дайте ми един глас тук, не се изисква регистрация.Благодаря ви! Моята рецепта е- Пай с праскови Smiley))
http://fino-bg.com/show_recipes/view/135/
данина
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 74


Поканени потребители: 0

Профил WWW
« Отговор #9 -: Декември 21, 2010, 21:36:02 »
Раздели ТемаНагоре

Тази рецепта не бива да се приготвя често само по празници и после на вода.
Активен

Коректна съм.
Предпочитам плащане чрез ЕКОНТ по-евтино е.
Nikovat
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 1054


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #10 -: Декември 24, 2010, 13:02:13 »
Раздели ТемаНагоре

Да ви дам малко идейки и да споделя нашата трапеза за празника
1. Боб
2. Зелеви и лозови сърмички
3.Пълнени чушки с ориз,гъбки и морковчета
4. Салатка картофена с лучец
5.Манастирска салатка (боб с лютеничка и лук)
6.Доматки с краставички
7.Ядки

А за мъжете дето не могат да се нахранят с постно мисля да пробвам да направя онова пиленце с бирената бутилка (ако ми остане време)

Забравих да напиша десертите ,ама то ще е защото са готови Smiley -Кекс и ябълков пай
« Последна редакция: Декември 24, 2010, 13:14:38 от Nikovat » Активен

Здравейте!!!
1. Коректна съм,бъдете и вие коректни
2.Ходя веднъж в седмицата до пощата,понеже съм с малко дете,а вече става студено
3.Пощенските са за сметка на купувача
4.Приемам и предлагам размяна
5.Пиша оценки,правете го и вие
6 http://www.facebook.com/photo.php?fbid=188416494509440&set=a.188357027848720.46474.142927812391642&pid=606813&id=142927812391642
Задължителен е КОМЕНТАРА
Поли
Мис БГ Домакиня 2011
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 2098


Поканени потребители: 32

Профил
« Отговор #11 -: Декември 24, 2010, 13:28:10 »
Раздели ТемаНагоре

Необходима ви е глинена тенджера с капаче,най-добре негледжосана,но и другите стават.
Продукти:
1 по-голяма килела зелка
2/3ч.ч. ориз
1 суджук
1 кървавица
телешко месо добре е ребра или джолан
свински бекон може и солена сланина
1малка гл.кромид
1-2 пил.бутчета
кимион,чер.пипер
сушени сини сливи 5-6 бр.
1грудка кисело цвекло,но може и без него тъй като не на всякъде в България се прави.
1ч.ч вино може и бяло

Приготвяне:
Да кажа само,че на пръв поглед е сложно,но всъщност това е доста лесен начин да нахраниш добре десетина човека без да отделяш много време за това.

Киселото зеле се надробява и се слага във топла вода за половин час и след това се изстисква добре в дълбок съд.
Кромида се запържва до омекване и се прибавя измития ориз докато стане прозрачен.Прибавят се смления ч.пипер и кимиона/дано имате кимион,а не ким,много често в пише кимион,а всъщност в пакетчето е ким.Ние си берем ливаден.
Разбърквате с ориза и изсипвате върху зелето и ги обърквате добре.Забравих да кажа,че трябва да имате цели листа от зелето,които ще сложите на цялото дъно на тенджерата и най-отгоре на капамата.
Започвате да нареждате:
Дъното листата от зеле после покривате с резанчета сланина или бекон.Взимате от надробеното зеле с ориз и поръсвате.Следващия ред е например пилешко бутче и телешко отново зеле.
Друг ред кървавица и суджук отново зеле.Друг ред другото бутче и другата част от телешкото и отново зеле.Всичкото това редуване на месни продукти и зеле не строго определено просто се редуват и е добре вие да прецените грамажа на всичко така,че да се събере.Дабре е да се притиска добре отгоре на всеки ред след зелето за да е плътно.Най-отгоре се подмушват зелеви листа и се слага капачето,което може и да се залепи с тесто.На няколко места при реденето сложете и сините сливи.Отгоре изсипете виното и полувин чаша вода.Слагате капамата на по-ниско във фурната и включвате на мах и след около 50-60 мин ще чуете леко бълбукане шумолене от зовирането и намалявате на 110 градуса за 4-5часа.Като я извадите с чужда помощ я обръщате и изсипвате в широка тава и след това сервирате на всеки от зелевата смес и от всички месца по малко.
Да ви е сладко Cheesy

Ако нещо не съм обяснила както трябва питайте.
това мисля да го правя за Новогодишната нощ Tongue,благодаря за рецептата Kiss
Весели празници на всички,а аз отивам по гости,та само ще снимам Cheesy
от мен за днес само баница,корекомски сладки и домашна бананова тортичка,снимки тези дни Kiss
Активен

Пращам и получавам като МалъкПощенскиПакет(препоръчан)
С предимство са записалите се за две и повече обяви и дали адрес на лични.Не гоня на лични за адрес,заинтересованите пишат на лични!
Не приемам с наложен платеж!
Криси09
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 1657


Вече ходя на работа :)

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #12 -: Декември 24, 2010, 17:40:31 »
Раздели ТемаНагоре

Ние пък тази година няма да спазваме традициите тоест(свекито неще)ама ако ще,на Нова Година ще сме си с приятели и тогава идва момента,аз ще дам снимки догодина Kiss
Активен


Коректна съм бъдете и вие!
Някой път се случва,да не мога да пратя дадено нещо веднага!

Давам точни размери,снимките ми са чудесни,така,че четете,мерете,гледайте.Не приемам връщане!
С наложен платеж по ПОЩАТА НЕ!
Предпочитам пощата и Еконт,както за записи,така и за пратки!
Приемам и предлагам размяна,но има някои обяви,които не се разменят,те не са мои и са описани.
Приятно пазаруване и разменяне,с повече положителни емоции:)
lusy12345
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: Май се объркахте малко!!!


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #13 -: Декември 25, 2010, 21:26:40 »
Раздели ТемаНагоре

   Мамчета ето я и нашата трапеза от снощи на Бъдни вечер,не е кой знае какво,но го споделям с вас мили приятели!И малката помощничка! Kiss


      
« Последна редакция: Декември 25, 2010, 21:33:19 от lusy12345 » Активен

Здравейте на всички!
Не зная кой как приема дрешките ни,но винаги гледам да описвам и да меря точно,и да пиша непременно,особено ,когато има и забележка!
Връщам стока неотговаряща на описанието,макар така да рискувам и да ми пишат отрицателна оценка!Омръзна ми да плащам какви ли не парцалки и да мълча!
Доверие,нямам на никой с изключение на тези мамчета с които сме се доказали!
Всичко се случва хора сме,не обичам да подсещам за записите!Кой ,когато може,щом сме тук ,означава,че би трябвало да си помагаме!
Ако аз закъснея със плащане,означава,че имам и аз причина,но никога няма да излъжа!
Не изпращам с Еконт и не приемам,имам си причини!Също така и с наложен платеж по пощата,само ако имаме уговорка!Изпращам като МПП по пощата!!!
Желая на всички сладурки,весело разглеждане на нашите обяви и много късмет с всички потребители!!!
poli23
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 454


Нека бъдем коректни!!!

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #14 -: Декември 26, 2010, 19:12:22 »
Раздели ТемаНагоре

Ееееееее Луси, страхотна трапеза, браво. Ама и помощница си имаш. Ние на Бъдни вечер бяхме в свекито и ми беше неудобно да снимам,но за Нова Година ще се отчета със снимки. Tongue Tongue Tongue
Активен

Коректна съм и очаквам същото!
За две обяви с предимство!
Вече изисквам предварително плащане, омръзна ми от некоректни потребители!
Моля, дайте ми един глас тук, не се изисква регистрация.Благодаря ви! Моята рецепта е- Пай с праскови Smiley))
http://fino-bg.com/show_recipes/view/135/


Страници: [1] 2 3 4   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на: