{GOOGLENEWHOR}

Страници: [1] 2 3 4   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Какво да ядете, когато ви мързи да готвите  (Прочетена 35708 пъти)
0 Членове и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
rado84
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 455

София

Поканени потребители: 0

Профил WWW
« -: Декември 21, 2010, 17:01:57 »
Раздели ТемаНагоре

Аз, като един виден представител на може би най-мързеливата зодия, реших да ви предложа лесен за приготвяне вариант. Основните продукти са голяма тава и още по-голямо въображение.  Cheesy

"Рецептата", която ще ви изтипосам тук е лично мое творение ("открито" преди 6-7 години в един от редките случаи, когато се опитвам да готвя) и 1 порция (1 тава) е предназначена за 1 мъж. А както сигурно повечето от вас знаят - ние сме ящни същества. Обаче, ако искате да захранвате повече от един лакомник ще ви трябват повечко продукти като количество - какво и по колко зависи от лакомията на домочадието. Аз лично си "готвя" тази салата в тава с диаметът 60 см, но ако имате по-големи тави - вадете ги.
Та... значи купувате си следните неща:
салам като от този линк (телешки на тандем е за предпочитане, че има най-малко желирана мазнина в него, но вие си купувате какъвто ви харесва), марули - за 1 порция - 3 кочана, 2-3 глави лук (зависи колко са големи, може и лилав лук), 6 яйца, олио или зехтин, 500-600 гр. гъби (от белите, които продават по пазарите - не ги знам как се казват), половин гъбен бульон по желание, червени чушки (ако са сурови 4-5 бр. в зависимост от габаритите им, а ако са варени от зимнина или печени - 10-ина бройки; може и лютиви, ако така предпочитате; също така може и зелени - кой както му харесва), 500 гр. ориз, 4-5 картофа, 1 връзка репички, 1 връзка копър, 1-2 стръка магданоз, червен пипер, 1 кило домати, 2 големи краставици (от онези, дето са с размерите на мутренски бухалки), 1 бр. телешки или свински черен дроб, маргарин, сол или 300 гр. сирене (недейте с Дунавия - става гадно), 3 бр. скумрия.

Вадите, значи, тавата, пускате всички котлони да се загряват и през това време слагате малко маргарин на дъното на тавата, след което я слагате на котлон да се стопи маргаринът и когато е готов - го размазвате по дъното. След това слагате яйцата да се варят, а ако желаете и картофите - зависи как ги обичате, варени или пържени. Аз лично ги пържа (най-вкусно става с пресните картофи, дето се обработват заедно с кората) и за по-икономично слагам и предварително нарязаният лук при картофите в тигана, като поръсвам с малко от гъбения бульон вътре - става супер (поне за мен). В друга тава слагате ориза, слагате му олио или зехтин и червен пипер във водата и го оставяте да се пече във фурната. Идеята е като се изпече оризът да стане червен, но не и прегорял до червено. Продължавате с нещата за готвене. Сега, телешкия или свинския дроб, както и рибата, аз лично ги ям сурови (не се шашкайте, дами), но ако искате вие си ги печете или варете. Докато нещата се готвят нарязвате репичките, марулите, салама, копъра, магданоза, краставиците, доматите и чушките, слагате им зехтин и ги мешате като за всяка друга салата.
Когато оризът стане готов го добавяте към салатата, яйцата ги нарязвате на две и ги слагате и тях. По принцип можете да ги настържете или нарежете на ситно, но след сваряване са нежни и докато мешате салатата след всеки нов продукт, който добавяте, яйцата ще ставата все по-дребни и по-дребни докато стане така, че не можете вече да ги видите, че са вътре. За това - нарязвате ги на по 2 половини и ги слагате в салатата. После нарязвате изпечените или сварени дробове или риба (едва ли има нужда да казвам, че трябва да се почисти от кокали, ако не искате Сара Сайдъл да ви посети), добавяте пържените картофи с лука (пак казвам - печени, варени, пържени, задушени - както искате). Пак мешате салатата и ако отвеяният ми акъл е забравил да спомене нещо от списъка за пазаруване - добавяте и него.  :lol: 
Крайният резултат трябва да тежи 3-4 кила и ако тавата ви е с Ф60, значи салатата трябва да е висока около 30-35 см.  Cheesy  Цялото това нещо го сервирате на мъжовете си. На мен лично ми отнема половин час да го изям т'ва нещо, но пък после мога да не ям цели 4 часа - много е засищащо.

Да допълня, че вие можете да променяте каквото и както искате по ваш вкус - рецептата съм я написал както аз я готвя. Общо взето основното е голямата тава, а останалото е вашето въображение. Wink
Активен

taniaisie
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 559

Профил
« Отговор #1 -: Декември 21, 2010, 17:55:56 »
Раздели ТемаНагоре

Уби ме!Я другият път качи снимка.Ама що се учудвам, като мойто чудо изяжда 1 тава домашни саралии.С половин кило орехи и много захар и сироп.
И после ме гони като разгонен... Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
Активен

Изчаквам 12 часа след записа и вие давате ред на следващия!
След като си изпатих от "коректни" купувалки,първо изпращате записа,с включени пощенски,и след това получавате закупеното.Благодаря!
Клиент,с повече от една обява,потвърдена за закупуване на ЛС,е с предимство.
Заявил "покупка" е с предимство пред заявил "проба"!
rado84
new user
*
Неактивен Неактивен

София

Профил WWW
« Отговор #2 -: Декември 21, 2010, 19:08:23 »
Раздели ТемаНагоре

Ми като я направя пролетта ще кача снимка, че сега повечето продукти струват мама си и баща си, а и марули не съм виждал скоро по пазара.
Активен

Dheny
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 113

Профил
« Отговор #3 -: Декември 21, 2010, 19:11:23 »
Раздели ТемаНагоре

По- лесно и бързо е да разчекнеш едно пиле във фурната. Cheesy
Активен

220 положителни оценки в другият сайт, нямам неутрални и отрицателни.
Разчитам единствено на комуникацията.
Спазвам ред, но си запазвам правото да преценя на кой да пратя.

http://detski-filmi.eu/user/profile/?id=65578&profile_type=feedback
rado84
new user
*
Неактивен Неактивен

София

Профил WWW
« Отговор #4 -: Декември 21, 2010, 19:14:04 »
Раздели ТемаНагоре

Не е по-лесно и по-бързо, защото трябва и да го чакаш да стане, а така докато режеш някои от нещата другите са станали. И освен това трябва и да чистиш пилето, да вадиш и вътрешности, защото някои производители не го правят.
Активен

ROSIDINKOVA
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 781

Радвай се на живота,а не на неговия смисьл!

Профил
« Отговор #5 -: Декември 21, 2010, 20:11:38 »
Раздели ТемаНагоре

Радо,Радоооо,незнам какво готвиш когато не те мьрзи,щом това е когато те мьрзи.........................представям си Undecided Huh?
« Последна редакция: Декември 21, 2010, 23:34:35 от ROSIDINKOVA » Активен

Всички заслужаваме да бьдем щастливи!
mimi100
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 241

Профил
« Отговор #6 -: Декември 21, 2010, 20:53:00 »
Раздели ТемаНагоре

предпочитам пиле в торбичка:)докато си гледам сериала..пилето се готви:)чиста и бърза работа па и вкусна  Cheesy
Активен

НЕ искам хора които нямат сериозен интерес към нещо
 да се записват излишно в обявите ми
НЕ обичам да чакам  
 за това давам на първия дал адрес на лс дори и да е последно записал се
и ако може без КОМЕНТАР по темата...защоне спазвам ред
ТУК СЪМ ГО НАПИСАЛА
записал се на 2 или повече обяви с предимство
emi9
Всички луди на борба за мир и социализъм :)
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 2291

Профил
« Отговор #7 -: Декември 21, 2010, 20:57:44 »
Раздели ТемаНагоре

Хе хе Радо къде беше на петък 13-ти 2009-та ?
То това ако е мързеливо - здраве.
Активен

http://bgcash.net/u/emi9
http://spe4eli.me/pileto8833   и аз да се пробвам в тия игри Smiley

Коректността преди всичко.
След "запис" моля да заявите интерес и на ЛС
За потребители с малко или без оценки - плащам/пращам след като получа нещото/парите.
Когато изпратя парите/нещото ВИНАГИ пиша на лични
винаги ПОСТАВЯМ оценки, правете го и вие
Позволявам си да игнорирам потребител, по свое усмотрение
Всъщност всичко е въпрос на преговори и договорки
Изпращам като МПП. Желая и така да получавам пратките си. Все пак си поемам разходите
Публикувам и в съседният сайт. Старая се да съм точна, но моля не се сърдете Smiley

Благодаря
НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО !
Success is just like being pregnant. Everybody congratulates you but nobody knows how many times you were fucked
Dheny
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 113

Профил
« Отговор #8 -: Декември 21, 2010, 23:13:42 »
Раздели ТемаНагоре

Не е по-лесно и по-бързо, защото трябва и да го чакаш да стане, а така докато режеш някои от нещата другите са станали. И освен това трябва и да чистиш пилето, да вадиш и вътрешности, защото някои производители не го правят.
Не го чакам да стане, или чета книга, или съм с детето или на компа. Cheesy Никакви вътрешности- купувам охладено пиле(от години), чистя трътка , кожа и крила, цепя, мажа и  във фурната-15мин.ми е отнело за подготовка даже и ако е в плик да го напъхан в него., ако имам още 10мин. мога и картофи да му нарежа. След 1ч. вадим и наливаме виното. Wink
Ти през този един час още се пипкаш на котлона да вариш картофите.... Wink
Активен

220 положителни оценки в другият сайт, нямам неутрални и отрицателни.
Разчитам единствено на комуникацията.
Спазвам ред, но си запазвам правото да преценя на кой да пратя.

http://detski-filmi.eu/user/profile/?id=65578&profile_type=feedback
zizi78
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 369

kiss kiss kiss

Профил
« Отговор #9 -: Декември 21, 2010, 23:28:17 »
Раздели ТемаНагоре

майко мила, уникално, просто нямам думи, салам, риба, ориз, картофи, дроббббббббб и т.н.
Леле сигурно е мнооого  Shocked Наистина ли го изяждаш всичко това?
сега дочетох и гъби и яйца и чушки и сирене
ужас на мене ми призля само като чета. Ти се майтапиш ли Huh?
« Последна редакция: Декември 21, 2010, 23:31:22 от kondalini » Активен

ОБИЧАЙТЕ СЕ И БЪДЕТЕ ДОБРИ.

предпочитам еконт, наложен платеж п.п. до 3лв.
ROSIDINKOVA
power user
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #10 -: Декември 21, 2010, 23:36:36 »
Раздели ТемаНагоре

майко мила, уникално, просто нямам думи, салам, риба, ориз, картофи, дроббббббббб и т.н.
Нещо ни пуска по пьрзалката,ама карай от нас да мине. Wink Tongue
Активен

zizi78
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 369

kiss kiss kiss

Профил
« Отговор #11 -: Декември 21, 2010, 23:42:27 »
Раздели ТемаНагоре

с тази рецепта днес за втори път се разсмях във форума, а не ми се беше случвало скоро.
Радо ,Радо  (cleanup3) направо си ни пусна по пързалката. (sport44)
Активен

ОБИЧАЙТЕ СЕ И БЪДЕТЕ ДОБРИ.

предпочитам еконт, наложен платеж п.п. до 3лв.
slamcho_r
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 197

Профил
« Отговор #12 -: Декември 21, 2010, 23:57:31 »
Раздели ТемаНагоре

едно кило домати, три скумрии...ще си умра от смях...с моите 42 кила, само като го чета ми става тежко. Интересно ми е след като се изконсумира от ЕДИН човек това нещо, какво се случва в корема на този същия човек?
Активен

Коректна и добронамерена съм, очаквам същото и от отсрещната страна.
При интерес към моя обява , след запис и сериозни намерения очаквам ЛС и адрес,давам предимство на първият, който го направи.
 Описвам подробно размери и състояние.
 Поставям оценки,правете го и вие.
EvaG
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 209

Профил
« Отговор #13 -: Декември 22, 2010, 00:50:13 »
Раздели ТемаНагоре

Lips Sealed (huhu1)Да ви кажа ли нещо ....ама тихо да не чуе Радо.....гаджето му, за това ще да е духноло,сигурно и е сготвил от мъжкия специалитет..... Tongue Tongue (laugh5)
Активен

При интерес пишете на лични!Давам на 1я завършил сделката.
бАНКОВА СМЕТКА№ BG02STSA93000008079281  банка ДСК,или запис,както ви е удобно
Изпращам след ПРЕДВАРИТЕЛЕН ЗАПИС!(превод)Ценя КОМУНИКАЦИЯТА между продавач/купувач!

http://www.detski-filmi.eu/ppc/member.php?uid=63041&paction=readfeed
http://vbox7.com/play:b6e44d33
http://www.youtube.com/watch?v=GhKJ9ig7I1cp
http://www.youtube.com/watch?v=lJYVh0-IQoE&feature=player_embedded
ROSIDINKOVA
power user
**
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #14 -: Декември 22, 2010, 01:05:31 »
Раздели ТемаНагоре

едно кило домати, три скумрии...ще си умра от смях...с моите 42 кила, само като го чета ми става тежко. Интересно ми е след като се изконсумира от ЕДИН човек това нещо, какво се случва в корема на този същия човек?
торба с л...а  извинявам се,но това ми дойде (laugh6) (laugh2)

Радо,да не ми се обидиш,това е шегичка. Kiss
« Последна редакция: Декември 22, 2010, 01:08:37 от ROSIDINKOVA » Активен

Страници: [1] 2 3 4   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: