velkova_1914
ЛЕВСКИ СФ 1914
power user
Неактивен
Публикации: 1474
Левски Сф 1914
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #45 -: Януари 06, 2011, 10:55:05 » |
Нагоре
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
mimi100
new user
Неактивен
Публикации: 241
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #46 -: Януари 06, 2011, 11:52:09 » |
Нагоре
|
ами верно....за 30 мин са готови
|
|
|
Активен
|
НЕ искам хора които нямат сериозен интерес към нещо да се записват излишно в обявите ми НЕ обичам да чакам за това давам на първия дал адрес на лс дори и да е последно записал се и ако може без КОМЕНТАР по темата...защоне спазвам ред ТУК СЪМ ГО НАПИСАЛА записал се на 2 или повече обяви с предимство
|
|
|
sweets
new user
Неактивен
Публикации: 106
И там съм sweets....
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #47 -: Януари 06, 2011, 13:56:30 » |
Нагоре
|
И аз все се каня да замразя направо готова манджа, ама като не съм пробвала, все си мисля, че няма да става за ядене. Я, кажи печен боб в гювеч ще може ли, че имам останал - завидно количество Точно бобът се замразява чудесно. Аз го правя на чорба, ама не виждам причина да не може и приготвен на гювеч да се замрази. Имам също накълцани и изпържени чушки, готови за миш-маш-чукваш две яйца и сиренце и за 10 минути имаш готова манджа. Лятото правя една прекрасна гозба от патладжани, чушки и домати на фурна - и тя се замразява добре. Дори баницата става за ядене след като се размрази Само да кажа какво не става изобщо за замразяване, да не опитвате - нещо, в което има картофи или ориз или тиквички - ужасни са като се размразят.
|
|
|
Активен
|
Предимство за тези, които си изберат повече от едно нещо. За суми над 20 лв, нови потребители и потребители с отрицателни оценки ще помоля за предварително плащане. Приемам плащане по банка, пощ. запис или паричен превод чрез Еконт /най-удобен и евтин/, ето банковата ми сметка:IBAN BG06UNCR 7630 1078 5520 56 СКЛОННА СЪМ ДА ДОГОВАРЯМЕ ЦЕНИ И ПРАЩАМ ЗА ПРОБА! Моля, не забравяйте пощенските!
|
|
|
kami_kami
new user
Неактивен
Публикации: 479
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #48 -: Януари 06, 2011, 15:01:26 » |
Нагоре
|
Благодаря Суитс, ще го имам предвид
|
|
|
Активен
|
|
|
|
The_Black_Angel
Правещ много правописни грешки Модератор
power user
Неактивен
Публикации: 1411
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #49 -: Февруари 03, 2011, 13:14:32 » |
Нагоре
|
3 марули 2-3 глави лук 6 яйца 500-600 грама гъби 5-6 сурови или 10 печени чушки 500 грама ориз 4-5 картофа 1 връзка репички 1 връзка копър 1-2 стръка магданоз 1 кг домати 2 гоооолеми краставици предполагам поне 500-600 грама 1 свински или телешки черен дроб / това е около кили кило и канче/ 3 сумрии 300 грама сирене маргарин сол червен пипер гъбен бульон по желание Бате не знам ква е тая салата , ама не салата , не салатиЩЕ , а салатиЩЕЩЕЩЕЩЕ и това е порцията за един мъж , Радо имаш една бира от половинката , че като му го четоох той ми вика , "А на видя ли , после на мене не си могла да ми смогнеш" Това е около 6 кила , та и повече ако не се бъркам ?!?!? аз в тая рецепта виждам съставките за обилна и преобилна суфра за четричленно семейство ще ме извиниш , ама тая салата е голяяяяяямо разхищение на продукти , поне в моите очи де от пръв поглед виждам 3 порции-скумрии със гарнитура марули / само лимон трябва още/ 4 да не кажа 6 порции - Дроб по селски с салата домати краставици, репички и сирене/ малко доматено пюре и още малко лук/ 3 порции-Пълнени чушки с ориз заляти с гъбен сос/ може да се сложи една лъжица брашно в соса та да е по гъст/ 2 порции Яйца по панагюрски / добавя се само кисело мляко/ а ако я погледна от към пари - тая салата ти излиза колко 15-20 лева или греша?!?! Егати аламинута - иди на ресторант като не ти се готви - там за 15 лева ще си вземеш и супа и основно и десерт П.С. Не ти го казвам с лошо , уважавам мъже които готвят и експериментират , но таз салата е прекалено разхищение на продукти и финанси , поне това е моята гледна точка , ти за сега нямаш семейство , но като заимаш , сигурно ще я побъркаш жена ти , ако за да направи закуска обед и вечеря на теб нея и детето ви и трябват стотина лева
|
|
|
Активен
|
|
|
|
The_Black_Angel
Правещ много правописни грешки Модератор
power user
Неактивен
Публикации: 1411
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #50 -: Февруари 03, 2011, 13:39:39 » |
Нагоре
|
Сега няколко папканици- скътавки от мен Няма по лесно от почти яйцата ми по панагюрски Пускаш котлона , слагаш тигана , сипвай олио/зехтин/маргарин кой каквото желае докато се топли олиото счупваш яйцата в една купичка , аз лично им отделам жалтъците в чинийка , защото обичам да са ми на едно място , да са много рохки и да не са спукани. Отново по желание може леко да разбиеш белтъците с виличка за да се разнесат по равномерно в тигана. Тигана е загрял изсипвам белтъците / и желтъците ако искаш , аз лично изчаквам да побелее и леко да стегне белтъка/ Докато тигана готви , в една чиния слагам колкото ми е мерак кисело мляко / препоръчвам висок процент 4,5 , поне мен така ми харесва че е по гъсто/ Сега отивам и слагам жълтъците , още 2-3 минути и е готово , вадя с шпатула , така че да не го разкъсам и изспоспукам , слагам директно в чинията с кисело мляко , отгоре по желание се поръсва с подправки / червен , черен , бял пипер , сол , Вълшебен вкус, кой как иска/ аз ги обичам натюр само със сол отнема няма и 10 минути , струва няма и 2 лева Мързелива пица на филия Пускаш парти грила да загрява / може и на фурна, ама става по бавно или на микровеле ама не става толкова вкусно/ Върху филията намазваш с разтворено едно към едно доматено пюре с вода и чубрица вътре , така че да попие / аз обичам да ми е много кашкаво и слагам обилно/ , отгоре слагаш каквото ти сърце копнее или квото има/ кренвирш , шунка, колбас , луканка , кисели краставички , консервирани гъби/ аз най често слагам само нещо меснато , отгоре настъргваш кашкавал много леко го ступваш и отново с лъжицата поливаш с доматеното пюре / феновете на подправките могат да сложат и черен , червен, бял пипер , както и още чубрица / , правиш така 3 филии които са ти една партида и ги блъсваш в грила , докато се пекът правиш следващата Отново бързо / е в зависимост от голичеството/ и що годе ефтинко ядене
Бързи филийки на парти грил Тези не съм се пробвала да ги правя по друг начин , върху филията мажеш с магарин , в една купа разбиваш яйца и добавяш сирене / може само да го начупиш за да стои на грашки или да го бжътнеш с пасатор за да се маже гладко/ , по желание подправки после печеш в парти грила до златисто , вадиш и ядеш
Още по бърза филийка за замазване на положението Ситно нарядваш домати на кубчета / не по големи от 1х1 см/ слагаш им зехтин и чубрица , варху филията слагаш слой от бъркоча , може да се яде и така натюр/ вкусно е колкото и да е странно , даже е засищащо/ или да се стръгне кашкавал отгоре / препоръчвам малко колкото да има/ по желание подправки и пак в партито грил за две три минутки колкото кашкавала да се разтопи и хам- хум
Следващата Рецептата е взета от отчаян мъж с нервна бременна съпруга , когото го е било страх да попита каквото и да било като се прибере НААААЙ- мързеливото ядене на планетата Взимаш един поднос , отрязваш си колкото хляб ти се яде , в една паница слагаш маьонеза , в друга изсипваш кетчуп , взимаш кремвирши колкото ти се ядът , и сядаш топваш кремверша в едното откъсваш хляб и топваш в другото и АМ, то в стомаха ти пак ще изглежда на сандвич
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kami_kami
new user
Неактивен
Публикации: 479
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #51 -: Февруари 03, 2011, 13:47:50 » |
Нагоре
|
Парти грила и у нас е на почит. А, последната рецепта си я записвам. Много вкусно звучи
|
|
|
Активен
|
|
|
|
The_Black_Angel
Правещ много правописни грешки Модератор
power user
Неактивен
Публикации: 1411
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #52 -: Февруари 03, 2011, 13:55:14 » |
Нагоре
|
Парти грила и у нас е на почит. А, последната рецепта си я записвам. Много вкусно звучи Последната - верно?!? Чак пък и записваш? Да не визираш предпоследната , за нея да , да си кажа много я обичам особено лятото , свежа е , засища , и даже избягвам да я пека , за да си остане студена и охлаждаща А доматите , зехтина и чубрицата , по същия начин , пръжнати на тиган с малко кайма , стават чудна плънка или мезе за маса
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kami_kami
new user
Неактивен
Публикации: 479
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #53 -: Февруари 03, 2011, 14:01:44 » |
Нагоре
|
Как ще записвам, шегувам се Много е сложно да си топиш кренвирша в кетчуп и майонеза
|
|
|
Активен
|
|
|
|
s0n1a
new user
Неактивен
Публикации: 226
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #54 -: Февруари 23, 2011, 16:34:29 » |
Нагоре
|
Най - мързеливото у нас е яйца - на омлет , бъркани, по панагюрски ...... и салата към яйцата
|
|
|
Активен
|
|
|
|
petkova88
new user
Неактивен
Публикации: 5
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #55 -: Март 11, 2015, 13:14:25 » |
Нагоре
|
Хахахахаха хареса ми темата :Д
|
|
|
Активен
|
|
|
|
keri_gilbert1
new user
Неактивен
Публикации: 5
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #56 -: Май 22, 2015, 02:37:24 » |
Нагоре
|
салата
|
|
|
Активен
|
|
|
|
mima11
power user
Неактивен
Публикации: 1329
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #57 -: Септември 09, 2015, 20:59:38 » |
Нагоре
|
Мен, когато ме мързи, си правя принцески, иначе тази рецепта изглежда готина, ще я пробвам.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|