Стига беее, оффф- 2 пъти го преинсталираха, и ужким близък човек. то и заради това сега ми е неудобно да ми звъннем, ама ако е това.....ще се наложи. Сигурно е сложил нещо което не е читаво.
Не е за преинсталиране. От снимките ясно се вижда проблема. Твърдия диск не се разпознава от компютъра. Възможни решения:
1. Проблема може да е от BIOS-а. Отстраняване:
При даване на екрана от снимка 1 - натискате бутона "Del". По този начин ще влезете в биоса на компютъра. От тук ще ми трябват снимки когато влезете в биоса за да продължим.
2. Проблема може да е от кабелите. Отстраняване:
Изключвате компютъра от захранването. Отваря се капака на компютъра. Намирате твърдия диск. към който трябва да има включени 2 кабела. Единия е широк (лентов) кабел за данни, а другия - захранващ (с 4 гнезда и няколко цвята). Трябва да видите дали са добре пъхнати по местата си - както на твърдия диск така и лентовия кабел на дъното на компютъра. Може също така да размените лентовия кабел на CD-to с лентовия кабел на твърдия диск за да сте сигурни, че не е от него. Ако дава същата грешка го върнете.
3. Твърдия диск се е скапал. Тъй като е нов - е гаранционен. Сваля се от компютъра и се носи на фирмата от която е купен за смяна.
п.п. Днес ще мога да пиша чак довечера.