poliloli
Павлина
new user
Неактивен
Публикации: 201
Тези две слънца са моето съществуване
Поканени потребители: 0
|
|
« -: Януари 03, 2011, 15:20:54 » |
Нагоре
|
зДРАВЕЙТЕ МИЛИ МАМИ ПУСКАМ ТЕМАТА ЗАЩОТО С ТЕЗИ НЕПРЕКЪСНАТИ ПРОМЕНИ В ЗАКОНИТЕ МАЛКО НЕ СЪМ НАЯСНО С НЕЩАТА ПИТАХ ДВЕ МАМИ НО ВСЯКА ОТ ТЯХ МИ КАЗА РАЗЛИЧНО ТА БИХ ИСКАЛА И ТУК ДА СЪБЕРА МАЛКО ИНФОРМАЦИЯ.ЕТО И ТЕМАТА април месец малкият ще навърши годинка и малко след това мисля да се върна на работа та интересуваме какво и какви документи трябва да приготвя за да направя така че да мога да си взимам 50% от майчинството до навършването на 2г на малкия ще съм ви благодарна ако всеки който сее сблъскал с тази ситуация ми пише за да знам какво точно да направя Благодаря на всички който ще се включите предварително
|
|
|
Активен
|
Точна и коректна съм,надявам се на същото,моля чете внимателно както обявата така и ЛС,зада не се получават грешки.Слагам оценки слагайте и вие.Пощенските са за сметка на купувача освен ако не се уговорим за друго.
|
|
|
velkova_1914
ЛЕВСКИ СФ 1914
power user
Неактивен
Публикации: 1474
Левски Сф 1914
|
|
« Отговор #1 -: Януари 03, 2011, 15:26:38 » |
Нагоре
|
Аз лично уведомих работодателя,че желая да се върна след 1г. на работа и нищо друго не съм правила всичко той си свърши и получавах 50% от майчинството до навършване на 2г. на детето ми.Това мога да кажа по темата.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
poliloli
Павлина
new user
Неактивен
|
|
« Отговор #2 -: Януари 03, 2011, 15:45:34 » |
Нагоре
|
а детенцето беше ли на детска ясла или някой го гледаше питам ви не задруго на мен ми казоха че всичко трябвало в 3дневен срок да стане тоест детето на ясла на следващият ден да подам документите и на другият съм на работа а в този случай дали си и важи да си пусна отпуската която ми се е полагала за първата година
|
|
|
Активен
|
Точна и коректна съм,надявам се на същото,моля чете внимателно както обявата така и ЛС,зада не се получават грешки.Слагам оценки слагайте и вие.Пощенските са за сметка на купувача освен ако не се уговорим за друго.
|
|
|
velkova_1914
ЛЕВСКИ СФ 1914
power user
Неактивен
Левски Сф 1914
|
|
« Отговор #3 -: Януари 03, 2011, 15:48:54 » |
Нагоре
|
Не,не е бил на ясла гледаха го родителите ми.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gdlina32
new user
Неактивен
Публикации: 323
моите слънца
|
|
« Отговор #4 -: Януари 03, 2011, 15:55:38 » |
Нагоре
|
Аз се върнах на работа , когато малкият стана на 9 м.До навършването та 1 г, не съм получавала майчински/ от 9 м-до 1г/, а само работната си заплата.След навършването на 1г, започнах да получавам 120 лв майчински.Всички необходими зокументи са ми попълвати от работодателя, не съм се занимавала с нищо.Малкият го приеха на ясла и тръгна от 15.09.2010 г.Ако питаш дали ще ти спрат и тези 120 лв за това ,че детето ходи на ядла-отговорът е не, не ги спират, но ако ходиш на работа.Ако е на ясла и не си на работа не знам как е.
|
|
|
Активен
|
Пощенските са за сметка на получателя.Връщам стоки не отговарящи на описанието.Не купувам и не продавам захабени дрехи.Не приемам връщане- гледайте и мерете!!! ВРЕМЕТО МИ Е ЦЕННО, НЕ МИ ГО ГУБЕТЕ!!!
|
|
|
velkova_1914
ЛЕВСКИ СФ 1914
power user
Неактивен
Левски Сф 1914
|
|
« Отговор #5 -: Януари 03, 2011, 16:02:52 » |
Нагоре
|
Ако не работиш и детето ти е на ясла а ти си в къщи също трябва да уведомиш в НОИ,защото после ще връщаш пари с лихви.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
skoki81
Глобален Модератор
power user
Неактивен
Публикации: 3134
Поканени потребители: 1
|
|
« Отговор #6 -: Януари 03, 2011, 18:41:31 » |
Нагоре
|
а детенцето беше ли на детска ясла или някой го гледаше питам ви не задруго на мен ми казоха че всичко трябвало в 3дневен срок да стане тоест детето на ясла на следващият ден да подам документите и на другият съм на работа а в този случай дали си и важи да си пусна отпуската която ми се е полагала за първата година Аз пък знам,че ако дадеш детето на ясла нямаш право на никакво майчинство
|
|
|
Активен
|
За света ти може да си един човек, но за един човек може да си целия свят.
|
|
|
poli23
new user
Неактивен
Публикации: 454
Нека бъдем коректни!!!
|
|
« Отговор #7 -: Януари 03, 2011, 19:53:16 » |
Нагоре
|
а детенцето беше ли на детска ясла или някой го гледаше питам ви не задруго на мен ми казоха че всичко трябвало в 3дневен срок да стане тоест детето на ясла на следващият ден да подам документите и на другият съм на работа а в този случай дали си и важи да си пусна отпуската която ми се е полагала за първата година Аз пък знам,че ако дадеш детето на ясла нямаш право на никакво майчинство Точно така skoki81. Получаваш 50% от майчинството във втората година, само ако детето ти НЕ посещава детско заведение.Лично съм питала в НОИ.
|
|
|
Активен
|
Коректна съм и очаквам същото! За две обяви с предимство! Вече изисквам предварително плащане, омръзна ми от некоректни потребители! Моля, дайте ми един глас тук, не се изисква регистрация.Благодаря ви! Моята рецепта е- Пай с праскови )) http://fino-bg.com/show_recipes/view/135/
|
|
|
hithit
new user
Неактивен
Публикации: 5
|
|
« Отговор #8 -: Януари 03, 2011, 22:27:48 » |
Нагоре
|
Най добре се обадете в Нои.Така всеки може да каже различни неща и само да се объркате.В страницата на Нои има телефони за справка.
|
|
|
Активен
|
Пращам на първия дал адрес на л.с. Коректна съм и очаквам същото и от вас.
|
|
|
Elita
new user
Неактивен
Публикации: 216
|
|
« Отговор #9 -: Януари 03, 2011, 22:55:59 » |
Нагоре
|
а детенцето беше ли на детска ясла или някой го гледаше питам ви не задруго на мен ми казоха че всичко трябвало в 3дневен срок да стане тоест детето на ясла на следващият ден да подам документите и на другият съм на работа а в този случай дали си и важи да си пусна отпуската която ми се е полагала за първата година Аз пък знам,че ако дадеш детето на ясла нямаш право на никакво майчинство Точно така skoki81. Получаваш 50% от майчинството във втората година, само ако детето ти НЕ посещава детско заведение.Лично съм питала в НОИ. Това изобщо не е вярно. 50% от майчинството се получава, ако си се върнал на работа, независимо дали детето е на детско заведение или не. Не се получава само ако детето е настанено в детско заведение на " пълна държавна издръжка". Ще го потърся в закона и ще го постна. С първото ми дете получавах 50 % до навършване на 2 години, като той от 1г тръгна на ясла. Сега пак горе- долу ме чака същото
|
|
|
Активен
|
Цък http://nagradi.us/Elitahttp://www.nagradka.com/ElitaИзисквам предварително плащане за потребители с малко оценки или отрицателни такива! При сериозен интерес- на лични!Не спазвам ред, освен ако потребител не е писал на лични. Изпращам като МПП по пощата! Пощенските са за сметка на купувача. Не обичам да се пазаря!
|
|
|
poliloli
Павлина
new user
Неактивен
|
|
« Отговор #10 -: Януари 03, 2011, 23:05:48 » |
Нагоре
|
лагодаря ви на всички които сте писали по темата но ето това ми беше мисълта че аз също ми казаха че ако се върна на работа а детето е на ясла ще си получавам 50% от майчинството но нали пък после по новините имаше нещо за връщане на пари а и тук в Ямбол като попиташ нещо в НОИ те ти се облещтват и толкова затова пуснах темата то е ясно че ще има различни ситуации макар да не би трябвало нали сме една държава и законът е един за всички а как се получава за едни едно за други друго а аз мисля да се върна на работа и детето да го дам на ясла живот и здраве
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Elita
new user
Неактивен
Публикации: 216
|
|
« Отговор #11 -: Януари 04, 2011, 08:00:17 » |
Нагоре
|
poliloli връщат се парите, когато не си се върнала на работа, а детето ти е на ясла, през което време ти си получаваш майчинството
|
|
|
Активен
|
Цък http://nagradi.us/Elitahttp://www.nagradka.com/ElitaИзисквам предварително плащане за потребители с малко оценки или отрицателни такива! При сериозен интерес- на лични!Не спазвам ред, освен ако потребител не е писал на лични. Изпращам като МПП по пощата! Пощенските са за сметка на купувача. Не обичам да се пазаря!
|
|
|
velkova_1914
ЛЕВСКИ СФ 1914
power user
Неактивен
Левски Сф 1914
|
|
« Отговор #12 -: Януари 04, 2011, 08:20:21 » |
Нагоре
|
а детенцето беше ли на детска ясла или някой го гледаше питам ви не задруго на мен ми казоха че всичко трябвало в 3дневен срок да стане тоест детето на ясла на следващият ден да подам документите и на другият съм на работа а в този случай дали си и важи да си пусна отпуската която ми се е полагала за първата година Аз пък знам,че ако дадеш детето на ясла нямаш право на никакво майчинство Точно така skoki81. Получаваш 50% от майчинството във втората година, само ако детето ти НЕ посещава детско заведение.Лично съм питала в НОИ. А от кога е това,че детето е на ясла и ти на работа и не получаваш 50% майчинство? Даже в момента имам 2 комшийки,който са се върнали на работа след 1г. на детето и си получават 50% от 240лв. демек 120лв.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
skoki81
Глобален Модератор
power user
Неактивен
Публикации: 3134
Поканени потребители: 1
|
|
« Отговор #13 -: Януари 07, 2011, 00:12:54 » |
Нагоре
|
лагодаря ви на всички които сте писали по темата но ето това ми беше мисълта че аз също ми казаха че ако се върна на работа а детето е на ясла ще си получавам 50% от майчинството но нали пък после по новините имаше нещо за връщане на пари а и тук в Ямбол като попиташ нещо в НОИ те ти се облещтват и толкова затова пуснах темата то е ясно че ще има различни ситуации макар да не би трябвало нали сме една държава и законът е един за всички а как се получава за едни едно за други друго а аз мисля да се върна на работа и детето да го дам на ясла живот и здраве
А бре ти бъди мила в НОИ пърхай с мигли там на тия свраки да ти обеснят ,че и тук при нас са едни дзверове та напълно те разбирам защо не искаш да ходиш ама направи се малко на маймуна и само на ум си ги псувай пък си настоявай да ти обеснят на какво имаш право и на какво не ,че като чета темата нищо не ми е ясно
|
|
|
Активен
|
За света ти може да си един човек, но за един човек може да си целия свят.
|
|
|
poli23
new user
Неактивен
Публикации: 454
Нека бъдем коректни!!!
|
|
« Отговор #14 -: Януари 07, 2011, 10:30:45 » |
Нагоре
|
Ако не работиш и детето ти е на ясла а ти си в къщи също трябва да уведомиш в НОИ,защото после ще връщаш пари с лихви.
velkova_1914 е права. poliloli и аз съм от Ямбол и в НОИ така ми обясниха, че ако работиш и детето ти посещава детско заведение, няма да получиш 50-те%. Но ако го гледа баба, дядо, майка.... -ДА. Но при всяко положение,при започване на работа се уведомява НОИ.
|
|
|
Активен
|
Коректна съм и очаквам същото! За две обяви с предимство! Вече изисквам предварително плащане, омръзна ми от некоректни потребители! Моля, дайте ми един глас тук, не се изисква регистрация.Благодаря ви! Моята рецепта е- Пай с праскови )) http://fino-bg.com/show_recipes/view/135/
|
|
|
|
|