Само да поясня, че има ясли (малко, но ги има ! ), където не се нулират молбите на 31 декември , а си продължава редът и през новата година и по този начин този меко казано, цирк, не се състои. Това зависи от директорката - тя решава. В яслата, където ние си чакаме реда, аз точно по този въпрос се учудих и попитах ама през новата година няма ли пак да подавам молба и директорката ми каза - в моята ясла такива циркове да идват да снимат телевизии и т.н. няма - аз така съм решила, няма стара - нова година, редът си продължава. И според мен така е редно и цивилизовано ! Евала на жената !
Ако някой се интересува - яслата е в Западен парк.
Това мнение е много подвеждащо, защото т.нар. "текущо записване" - което е на пръв поглед редно и цивилизовано - крие огромният и реален риск никога да не ти дойде реда! Там никога не знаеш как точно става пре-класирането, та твоят номер е все далече! При яслите с текущо записване трябва сигурно докато си още бременна да подадеш. Но нали уж трябва да представиш акт за раждане?!?
Аз подадох когато малката беше на 5 месеца. В този ред, който си продължава и тази година, сега съм номер 180 за тазгодишния прием. Приемат 35 деца. Това са някакви абсурди, по-големи от опашките! Говоря за яслата в Хиподрума.
Даже мисля да го разнищя този случай, като ми остане време... Как така се случва:
Майката подала молба септември 2009, когато бебето й карало третия месец,
Не й дошъл реда септември 2010, когато то е 1,3 год,
За следващата година то ще е на над две години и ДОРИ и да му дойде реда, което - както казала директорката - не е сигурно.... то ще отпадне защото е голямо.
Та щом това дете не го приемат в две поредни години, кого приемат тогава?!?!
Нас също във въпросната ясла няма да ни приемат нито тази, нито догодина..
emi9 също доколкото разбрах е чакаща точно с такъв "текущ прием" и въпреки че е подава веднага след раждането, пак не й е дошъл заветният ред!
Затова аз си отвисях пред друга ясла с опашки в студа - бяхме заедно с
etkagogo - знам черно на бяло кой номер съм, кой и защо е пред мен! И съответно имам реални надежди детето ми да тръгне на ясла от септември.
Затова считам, че е редно да се НУЛИРАТ молбите от година за година. Все пак детето искаш да тръгне ТАЗИ година, откъде накъде в началото на 2011 ще кандидатстваш за прием септември 2011 ИЛИ септември 2012... така обезсмисляш кандидатите следващ набор? Не ми се струва никак цивилизовано това.